Защо хората се страхуват от осиновяването?

• 16 481
  • 391
  •   1
Отговори
# 30
Оххх,момичета  ooooh!,доста деликатна е темичката тук. Да,  права си benson 10,мога само да добавя разните аномалии по време на бременността и генетичнитe заболявания.

# 31
А задавали сте си въпроса ,защо богати и известни хора не осиновяват деца?/Лили Иванова,дует "Ритон",П.Панайотов и др./
Тук финансовата възможност отпада/често в мотивите за отказване от бебето е - липса на такава/
Страх,егоизъм или....?

# 32
  • София
А задавали сте си въпроса ,защо богати и известни хора не осиновяват деца?/Лили Иванова,дует "Ритон",П.Панайотов и др./
Тук финансовата възможност отпада/често в мотивите за отказване от бебето е - липса на такава/
Страх,егоизъм или....?
А задавали ли сте си въпроса,дали не е по-добре човек да гледа в неговата си паничка и да престане да наднича в чуждите?

# 33
Хората се страхуват, защото имат предразсъдъци.Това е исатината каквото и да си говорим.Уважавам хора, които си преизнават, че не биха могли да осиновят дете.
Всеки има някакви страхове. Не може да се насили да направи нещо, което не иска и с което не е сигурен, че ще се справи, все пак става въпрос за човешки живот.
Друг е въпросът, че много хора се страхуват от некачествени гени и други, но все пак никой не дава гаранция, че дори и да имате биологично дете, то ще е с перфектни гени и няма да се побърка през пубертета, нали?..Пък и какво означава, че се обръщат срещу осиновителите си?Всяко дете има проблеми с родителите си в даден период от живота си, независимо дали е осиновено или не и това не е продиктувано от факта че е осиновено, а от това че е просто човек. Какво да кажем за онези деца, които бият собствените си родители, крадат убиват и т.н. - тъпи ли са?!Или понеже не са осиновени, а биологични на тях може да им се прости?!
И защо вината по презумпция се хвърля върху осиновеното дете, а не върху родителя бил той био или не?!
Аз съм осиновено дете и се гордея с това!Гордея се, не защото моите родители са ми дали шанс, този шанс е точно толкова шанс, колкото и да родиш собствено дете, но се гордея с тях, защото са ме научили да бъда човек, да не съдя хората поради предрасъдъците на обществото и да отстоявам себе си!
Имала съм проблеми с родителите си и по-конкретно майка ми, която върпеки всичко никога не се отказа от мен и никога не беше по-малко майка майка от много други био-майки!Гордея се баща ми, който ме научи как да намеря себе си и да се изградя като личност!Но и те се гордеят с мен!Гордеят се с мен, не защото са ме направили тяхно копие, а защото с моите гени, аз съм достоен човек!И да гените ми са много различни от техните, много, много по-различни, но това ме прави уникална!И се гордея с моите родители, защото винаги са ме приемали като личност, а не като някой, който трябва да им се подчинява, защото са го спасили от нещо!Чувството ми за дълг към тях не произлиза от факта, че съм осиновена, а от това че те са мои родители!Не приемам задължението към някога, само защото е направил нещо за теб!Те са доказали, че заслужават да бъдат наричани родители - майка и татко и никакви гени не могат да променят този факт!
Може много да се пише по темата, но нямам толкова време в момента.
Искам само да кажа, че не е честно вината за проблемите в къщи да се прехвърля на детето, заради това че е осиновено.Това е много тъпо мислене, коеот за съжаление е доста разпространено.
И да, когато аз разбрах, не съм правила драми, защото бях вече голяма, но ми се срина целият свят.Сякаш всичко беше основано на лъжи.Говорих с мама и татко и те ми казаха всичко, за което им благодаря.Малко родители могат да се изправят срещу детето си и да му кажат истината, но всеки има право да я знае.И това че някой си се интересува от био произхода си, не означава че не обича и не уважава родителите си.Това също е много ограничено мислене.
Предствете си, че се събуждате една сутрин, оглеждате се в картинката и виждате, че не приличате на никого в семейството и рода си,а всички останали си приличат и разбирате, че леля ви не ви е леля, че братовчедка ви не ви е братовчедка, че баба ви не ви е баба и разбирате, откъде идва празнината и чувството за незавършеност и празнота в живота ви.
Разбира се очаквам да ми се нахвърлите, но това е истината и ако някой го интересува може да надникне в другия подфум преди да пише нападки тук.Наистина тези теми се четат и от много осиновени деца, така че моля ви бъдете малко по внимателни в изказванията си, защото аз съм на 26, но има деца на по 13-16 години, които не са се оформили още като характери и това би могло да им повлияе негативно.
Благодаря предварително Hug

# 34
Страх,егоизъм или....?

Понякога хората са отдадени на други неща в живота - кариера, силно обичана и силно обсебваща работа, липса на време... Как би гледал дете такъв човек, който е непрекъснато на път, с ангажименти и време за нищо друго. Или без постоянен партньор. А детето не е играчка. Днес му се радваш, утре го захвърляш на лели, баби, бавачки. Така че понякога и това решение (без деца) е израз на отговорност.
А и в крайна сметка не всички са родени за родители. И искат да бъдат такива.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 11:02 от птица

# 35
Хората се страхуват, защото имат предразсъдъци.Това е исатината каквото и да си говорим.Уважавам хора, които си преизнават, че не биха могли да осиновят дете.
ПРедразсъдъците нямат нищо общо. Аз не бих осиновила, защото не знам дали ще успея да се отнасям еднакво с него, както със собственото ми. А когато става дума за човешки съдби, предпочитам да не си правя експерименти.
Нямам никакви предразсъдъци, нито търся перфектни гени- моите не са, на съпруга ми също.

# 36
  • Пловдив
vagabond83 защо не смекчиш тона! Не си специална, защото си осиновена! Никой не се нахвърли върху осиновените деца, прочела си много отгоре-отгоре темата. Обяснаваме, защо повечето предпочитат да имат собствени деца. Да, несправедливо е спрямо осиновените, но е факт.

# 37
  • Варна
Причините са различни при различните хора. Тъпо е да се обобщава.
За себе си мога да кажа, че не бих осиновила, защото не съм убедена, че вътрешно, в сърцето си, няма да правя разлика между родените от мен деца и осиновените такива. Струва ми се твърде вероятно, да не успея да залича границата.
Не бих причинила съзнателно мъка никому, още по- малко на невинно дете.

# 38
  • Пловдив
Причините са различни при различните хора. Тъпо е да се обобщава.
За себе си мога да кажа, че не бих осиновила, защото не съм убедена, че вътрешно, в сърцето си, няма да правя разлика между родените от мен деца и осиновените такива. Струва ми се твърде вероятно, да не успея да залича границата.
Не бих причинила съзнателно мъка никому, още по- малко на невинно дете.
Да, ще правиш разлика, ама аз правя разлика между двете от мен родени. Как мога да кажа, че ги обичам еднакво, като те са толкова различни. Не мога да кажа дали обичам някого повече или по-малко, обичам ги много и двамата, но ги обичам по различен начин.

# 39
  • София
Може би, защото хората искат да опитат всичко, за да имат свои биологични деца.
Не бих съдила никой, не бих и питала защо.
Имам познати с осиновени деца. Не знам дали да им казали, не е моя работа.
Познавам и такива, които не желаят 1/2 свое дете, а са осиновили.

# 40
Зададох си въпроса в подфорум осиновяване но там ми казаха да го пусна и тук за да получа повече отговори.
Защо хората се страхуват от това да осиновят дете? Защо си мислят че осиновеното дете е по-некачествено от роденото? Защо предпочитат да изсипят сума ти пари за ин витро процедури и накрая ако се окаже че не могат да имат дете по естествен начин търсят донор/донорка на сперма/яйцеклетка,на които също плащат, за да им роди дете? (тоест да са видели биологичната майка и да са я одобрили)? Знам че тук има жени осиновили деца , но знаете ли колко малко сте на фона на тези, които си плюят в пазвата от страх да вземат дете от дом? Защо???

Ами защото ги е страх детето от какъв род произхожда. Най-малкото Генът си е Ген и се предава...
Аз лично преди да тръгна да осиновявам дете, бих разбрала що за родители е имало ... каква е била майката, какъв бащата и т.н..
Дете родено от престъпници не бих осиновила по простата причина, че вероятността и то да стане престъпник е доста голяма, независимо как го възпитаваш ...
И това е най-малкия пример ..

# 41
  • Варна
Преди време, четях една тема в подфорума Осиновяване и попаднах на мнение на майка, която има осиновено дете и след това собствено. Тя зададе много резонни въпроси на едно момиче, което беше решило да осинови дете след като вече има биологично. Бяха от типа, дали няма да и се свие сърцето когато едното удари другото, за кое ще я заболи повече? Или ако и двете имат нужда в един и същ момент от нейната помощ, дали майчинското и чувство няма да я отведе първо при роденото от нея. Дали няма да трябва съзнателно да си налага да ги приема по еднакъв начин и това да е против вътрешното и усещане. Това ме замисли сериозно. И отговорът за мен е, че не съм убедена, че няма да правя разлика, не мога да го гарантирам и за това не искам да рискувам да нараня дете.
И аз имам две деца, обичам ги по един и същи начин. Но те са с разлика от 10 години и е нормално, например на 3 годишната ми дъщеря да се радвам повече, отколкото на 13 год. Но определено ги обичам еднакво.

# 42
  • София
Не съм много съгласна Peace. По-скоро страда от това, 4е не е като другите, 4е не я познава и не знае нищо за произхода си.

тук аз не съм съгласна, извинявай   Thinking
осиновена съм... разбрах за това на 22г, никога не съм искала и не съм изпитвала нужда да познавам жената, която ме е родила  Peace и не е защото тая лоши чувства или предпочитам да не се занимавам - просто нямам нужда  Peace
имам 2ма братя и 3мата сме осиновени - и с тях е същото, а пък за протокола да отбележа родителите ми нямат здравословни проблеми и са могли да имат собствени деца, но са предпочели да не го правят, а да си осиновят три за сметка на това   bouquet

# 43
  • София
  Моята малката дъщеря, аз съм я родила. Един ден говорехме за характера и, и се пошегувахме със сестра ми,че е копие на леля си по всичко, защото тя я е родила, ама не можела да я гледа и я е дала на мен. Е, тази шега все още ми се натяква и ми я изкарва през носа по всякакъв начин.Представям си ако наистина беше така, какъв ужас щеше да бъде, след като родната ми дъщеря се държи така отмъстително, без никаква причина.Само заради една шега отпреди преди петнайсетина години. Не разбирам обръщането на осиновените срещу осиновителите им, дори и когато са живяли много добре.Разбирам да са били тормозени, тогава да,може да си помислят,че са се държали така с тях, защото са чужди.Но да си отгледан като принц или принцеса с много любов и грижи, и да се обърнеш срещу тях, не го разбирам. Не,че родните не правят същото де, но нали си е твое търпиш.

Аз преди години исках да осиновя мулатче.Мъжа ми не се съгласи заради "какво щели да кажат хората".Щели да го обявят за будала, че видиш ли с три бели деца и едно черно,щели да си кажат, че жена му скитосвала, пък той гледал чуждото дете.

# 44
Vagabond 83, права си! Поздравявам те за уважението към родителите ти и за това,че са заслужили да се гордееш с тях   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт