подсъзнанието може всичко 17

• 229 824
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • у дома
isskrata, Алена казва, че хората които вършат лошотии, дори и несъзнателно, са обгърнати от нещо като енергийна броня, изградена от негативните мисли (омраза, раздразнение, гняв), които засегнатите от тях им изпращат. Тази броня всъщност ги пази и не получават 'наказанието' си за извършеното зло.
Ако простим на някой , които ни е причинил зло, с прошката тази 'броня' се стопявала и човекът вече бил в състояние да получи 'наказанието' т.е. да научи урока си и да продължи напред променен.
Ето каква е силата на прошката. За мен това звучи много логично. Все още се уча да прощавам, много е трудно в някои случаи.
Особено в тези, където ми е направено непоискано добро  Tired

Според мен ако успееш истински да му простиш, ти всъщност ще го 'освободиш' от живота си т.е. или отношенията ви ще преминат на едно ново ниво без конфликти, или просто житейските ви пътеки повече няма да се пресичат - ще изчезне причината за такова пресичане.

А най-трудно е да простиш на себе си.

# 466
Понякога е доста трудно да се разбере какво точно е прошката. В един пост тук четох,че прошката означава да се освободи този човек от мислите и да му пожелаем най-хубавите неща да му се случват. Дали това е достатъчно?
И все пак,ако този човек е около мен, и ме "ядосва", може би всеки път трябва да си казвам,че му прощавам, при всеки евентуален конфликт?

# 467
  • Tам през Атлантическия океан
А най-трудно е да простиш на себе си.

За мен най-трудно ми се отдава да простя на близък/роден ми човек ...... Rolling Eyes

Близките и обичани хора най ни нараняват  Thinking т.е по-ни  боли ....

# 468
Да, и имаме такъв църковен празник , на който всички си искаме прошка. Правим го , дори понякога , за да спазим традицията. Колко е голяма мъдростта на предците ни.  Simple Smile

# 469
  • у дома
isskrata, Ако наистина си простила би трябвало да се почувстваш свободна ти самата т.е. ако изведнъж разбереш, че това което този човек прави или казва повече не те засяга, безразлично ти е и не достига до теб и той не черпи нищо от теб, значи прошката е дадена.

Само с казване ми звучи като да се насилваш, а насила хубост не става Simple Smile

Може би ако се размислиш - защо искаш да му простиш, да се поставиш на негово място (това ми е супер трудно, когато съм ядосана) и да го погледнеш от друг ъгъл или да потърсиш нещо хубаво у него и да се се съсредоточиш върху позитивното - тогава прошката може да се случи от самосебе си.

Надявам се да съм вкарала една две светулки в тунела - за ориентация, рецептата обаче е твое дело, няма универсална такава. Ти си се знаеш най-добре и интуитивно ще разбереш какво ще подейства при теб.   bouquet

Desss , съгласна  Peace , а нали уж себе си обичаме най-много.  newsm78 ( в тази тема не би трябвало да звучи като егоизъм)

# 470
  • у дома
Да, и имаме такъв църковен празник , на който всички си искаме прошка. Правим го , дори понякога , за да спазим традицията. Колко е голяма мъдростта на предците ни.  Simple Smile

Дани, на заговезни винаги съм давала/приемала прошка ей така на майтап. Нищо не съм влагала в ритуала, освен самото изпълнение - нали другите го правят и така е прието.

Не съм се замисляла за дълбокия смисъл и защо е нарочен ден, в който всеки дава/приема прошка на/от всеки.

# 471
...Енергията в телата ни трябва да тече правилно, за да можем да осъществим пълния си потенциал. ПО е е идни от начините енергийният поток да бъде нарушен. Разбира се има и други но този е открит наскоро и за него споделих по повод на случващите се наобратно желания. Логично е, при правилно протичане на енергията и при увеличаване на енергийният поток в дадена област от тялото , възстановяването да сатва по-бързо. ПО винаги присъства при хора болни от рак, МС, Спин, псориазис, артрит, диабет и т.н.
Или ПО (Психологичен обрат) или Хомолатерален модел на енергиите Peace
Последното също не е за пренебрегване и е не по-рядко срещано от ПО. От опит го казвам. Може да ти пречи и възпрепятства във всяко отношение.
Дона Идън го описва подробно в книгите си.

# 472
Момичета, влизам бързо да споделя нещо с вас, тъй като съм развълнувана. Simple Smile
Последните 2 желания от списъка, който направих в неделя, се отнасят за нова кола.  И познайте, преди половин час половинката ми съобщи, че е направил снимки на старата кола, а на мен се пада честта да ги сваля и да пусна обява за продажба. bowuu
Освен към Вселената, дължа огромна благодарност и на вас, че ме окуражихте да си изложа желанията черно на бяло, вместо само да ги тая в себе си.   bouquet
Сега остава новата кола да е каквато искаме отдавна, а не компромисен вариант с първата попаднала подходяща. Praynig

Довечера като съм с повече свободно време, ще се включа в дискусията за прошката, роднините и т.н.

# 473
  • Балчик-Сливен
А ако въпреки че искаш да простиш,не можеш?Защото прошката не е само думата "прощавам",а прошка в сърцето...
Аз от шест години се опитвам да простя на бившия си съпруг и не мога ,не успявам.Казвам го с разума си,но не и в сърцето си.
Всичко за прошката и защо трябва да се прощава ми е известно и въпреки това не мога да изрека думата "прощавам" по негов адрес. Sad

# 474
  • най-шареното място
Аз уважавам празника прошка.
Много помага да се празнува/прощава както си му е реда - от сърце.
За трудното прощаване има много причини и трудности, но реално погледнато:  човекът не е виновен, ние не можем да го съдим, може би е било урок, може би е довело нещо добро впоследствие, или ще дпведе... може би има друго...

Имала съм големи трудности с това. Иска се точнта нагласа, а тя не винаги е налице. Благодаря на човекът, който ме смисля в такива случаи напомняйки ми това, което съм ви написала по-горе!

# 475
Както вече е писала Desss, на мен ми е най-трудно да простя на близки и любими хора. Причината е, че единствено те могат да ме наранят или засегнат дълбоко. Аз съм от тези, които бързо прощават, но са злопаметни и дълго време помнят неприятния повод, от който се стига до искане и даване на прошка. Като се замисля, излиза, че словесното прощаване и уверяването на виновния, че вече не му се сърдя носят успокоение само за него, тъй като започва да си мисли, че щом му е казано "Прощавам ти", отношенията са изгладени. Но какво остава в сърцето, това е друг въпрос. А дали тези, на които искаме да простим, заслужават да получат прошката ни? Ако някой ми прични голямо зло и не мога да простя, не бих се чувствала виновна, че не мога да дам прошка. Даването на прошка не е гаранция за успокоение на съвестта и усещане за свобода и лекота на духа. Crossing Arms Що се отнася до осъзнатата вина, понякога колкото и да се осъзнаваш, покайваш и съжаляваш, стореното не може да се поправи.

# 476
Милички, влизам само да ви кажа, че мина много по-леко отколкото очаквах. По-късно дано имам сили да ви прочета.
Всъшност днес уволних едно семейство. Решението не е само мое. Но аз трябваше да им го съобщя.
Не знам какво да кажа- само ,че ангелите много ми помогнаха пак. А и вие ми помагате с всяка ваша дума - много.благодаря ви.  bouquet

# 477
Здравейте мили момичета! Hug
За прошката, има хора върху които има нужда да се работи/медитира с месеци. Има хора които са ни наранили много и според мен е нормално да не може да им простим веднага. Възможно е да се прости и наистина човек се чувства много хубаво и леко като го стори. Имаше някой на когото ми отне няколко години да простя и го направих едва това лято, но след това се почувствах наистина свободна.
  bouquet

# 478
Помните ли тази притча, не мога да се сетя кой я беше пуснал преди, изпращам му  Hug Heart Eyes  bouquet
Толкова неща ми светнаха чрез нея - за прошката и защо най-дълбоко ни нараняват най-близките ни хора...

Притча за въплъщаването

Спомняйте си тази притча тогава, когато сте в сложна ситуация и ще се изпълните с мъдрост и радост.

Събрали се души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:

- Защо искаш да се въплътиш?

- Искам да се науча да прощавам.

- На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.

Натъжила се Душата, но повторила:

- Аз така искам да се науча да прощавам!

Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:

- Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.

Приближила се друга Душа и казала:

- Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.

Още една Душа се приближила и казала:

- Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.

Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.

Но се оказало, че да си спомнят за Себе си е сложно и трудно и те всички забравили своя договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

Пак ми потекоха сълзи, дали е от притчата, или от признаците. И аз ги имам повечето, някои утихват, други се появяват, трети минават за кратко и изчезват, не се повтарят повече, а на моменти се комбинират по няколко в странни коктейли moresmile В началото се тревожех, после само се наблюдавах, а сега даже се забавлявам, може би защото вече знам какво ми се случва.
Благодаря ви, прекрасно е да съм "изперкала", но е още по прекрасно да сме заедно в "изперкването"  bigdance2
И аз съм риба, ама от най-бъбривите Mr. Green преди време забелязях, че си имаме направо "аквариум" в темата, половинката е Скорпион, от най-жилещите, така ме държи в постоянна кондиция Wink. Дъщеря ми е Стрелец - голям сме "зодиак" в къщи, но се обичаме и сме щастливи заедно newsm19

# 479
  • София
Знаете ли при мен се беше натрупала карма.... управлявах много хора и знаете, че като все нещо вие сте им криви, се трупа негативизъм и карма... и един ден прочетох някъде за прошката и имаше ритуал... не помня в книгата на Дорийн ли беше , но трябваше да направя пълен списък първо на всички роднини и родители, после на всички гаджета и приятели през годините, после на всички служители, на всички хора с които съм имала нещо общо... оказа се голям списък ... чистих се цяла седмица... вечер палех свещи, лека музика, пълна тишина... и казваш Името, прощавам ти всичко ... Изпращам ти любов и светлина и прекъсвам всички енергийни зависимости между нас сега и завинаги....  Повтаряш с едно име докато почувстваш топлина и любов.... понякога ние си мислим за конкретен човек, който нас ни е наранил, но не си даваме сметка, че и ние сме наранявали... Оттогава внимавам в отношенията и често се почиствам... дори и след ден в който съм срещнала неприятна личност...

Общи условия

Активация на акаунт