подсъзнанието може всичко 17

• 229 814
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите, за мен са ценни, ще помисля върху отношенията ни в къщи....

Мише, според мен тялото понякоге е по-разумно от разума, просто го послушай и се опитай сама да п олучиш отговор от себе си, според мен този отговор ще е най-точния.

Vsishko e yasno, ами ако утре ти ги върне? не настройвай ситуацията негативно, т.е. върнисе към първата страница на темата отново. Онзи ден отивах на зъболекар с някаква сума пари. Срещна мециганка с малко дете , носеше торбичка с Калпол, говореше, че е болно, дадох й, малко машинално два лева и в момента, в който отминавах, чух, че й трябват 22 лева за лекарство. Върнах се и й дадох още 20 лева, като не бях сигурна дали останалите ще ми стигнат за заболекаря, както и не бях сигурна дали жената не е измамница,т.е от онези цигани, които използват деца за просия. После се укорявах, не заради парите, а за това, че не отделих време да отида с нея да аптека и аз да купя лекарството...Понякога животът ни учи повече от книгите...

Синя, есен, добре одшла... Аз също имам куп набрани и неизползвани материали, май единственото, което правя системно , е визуализации. не мога да ти дам съвет, тук има много по-упорити и можещи...

Dess да ти е живо и здрaво детенцето!

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 13:51 от Енита

# 631
Безумно удоволствие ми доставя да пиша утвърждения 21 /21 дена. Не очаквам нищо , но ме кара да се чувствам обвързана с процеса на промяна в мен. Дори пиша по няколко увърждения едновременно и то не е за бърз ефект , просто имам нужда.

Нали е голям кеф 21/21?  Mr. Green И на мен ми е много приятно. Пишейки утвържденията се чувствам така сякаш имам среща със себе си  Blush
Аз ги пиша сутрин, докато си пия кафето. За целта си купих преди време една много красива тетрадка и това допълнително ми доставя радост. Много държа вещите ми да са красиви  Blush  И вие ли сте така?  Simple Smile

Blue Autumn , благодаря ти за милите думи! И добре дошла при нас!    bouquet  bouquet  bouquet

Мисля си, никак не е случайно, че толкова много нови хора се присъединяват към нас непрекъснато  Grinning
Явно процесите в глобален мащаб ескалират, което е чудесно!  Hug

За книгите реших да си дам почивка. Явно има някакво пренасищане при мен. А тези симптоми са ми от доста време, но все ги пренебрегвх. Но тъй като не мога да нямам книШка да четене, преминавам временно на чиклит  Joy

А пък днес с този един час назад времето ми стига за всичко, което съм планирала    Flutter

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 13:50 от mijjjka

# 632
miijka, абсолютно и аз съм същата. Измислям си различни цветни листа, фулмастри или боички, с които писането на утвърждения си става изкуство. Посленото утвърждение го пиша на прозрачен пластмасов лист, с перманентен маркер - уникално става.

# 633
vsichko e yasno, мненията на момичетата ме подсетиха за следното.
Наистина не си мисли, че няма да ти бъдат върнати парите или че този човек ще ти поиска допълнителна сума на заем, защото така създаваш съответно мисловно поле и въпросният човек ще постъпи според създаденото от теб поле.
Много трябва да внимаваме какво мислим за хората. Ако мислим, че един човек е весел, лъчезарен, приветлив и т.н. то той ще бъде такъв към нас и в реалността. Както и обратното - ако го мислим като злобен, завистлив, конфликтен и прочее, той и тогава ще оправдае очакванията ни, които сме естраполирали по отношение на него.
Някъде бях чела, че дори мисълта ни, че някой е дебел, би могла да създаде мисловно поле, което да попречи на човека да отслабне  Thinking

Просто е невъобразима силата на нашите мисли.

zoh, какъв е този пластмасов лист? И аз искам такъв  Mr. Green

# 634
  • la Città Eterna
Една хубава история за даването на пари и измамниците http://www.pozitivnoto.info/2008/06/razlichna-gledna-tochka.html.

Различна гледна точка  

След невероятното си и безупречно представяне, известният аржентински голф играч Робърт Винченцо спечелил поредната си награда. При получаването на купата дал кратко интервю за медиите, след което се отбил в клуба, прибрал си от там багажа и се отправил към паркинга, където била колата му.

Тогава към него се приближила една жена. След като го поздравила за постигнатия от него успех, набързо му разказала, че има малко бебенце, което е много болно и се нуждае от скъпо лечение, а тя не разполага с нужните за терапията средства и не може да покрие разходите. Затова детенцето й се топяло с всеки изминал ден пред очите й и все повече се приближавало към смъртта...

Разказът на жената много трогнал Винченцо. Той веднага бръкнал в джоба си, извадил чековата си книжка и подписал чек с една значителна част от току що спечелената на турнира сума. Подал го на жената с думите:

- Надявам се да ги използваш в добри дни с детето си...

Седмица по-късно, докато Винченцо обядвал в клуба, при него дощъл един от членовете на голф-сдружението и му казал:

- Момчетата от паркинга ми разказаха, че миналата седмица, когато вие спечелихте турнира, при вас е дошла някаква жена и сте разговаряли...

- Да – отвърнал Винченцо. – Какво толкова странно има в това?

- Да, разбира се, че не е странно – смутено изрекъл мъжът. – Но трябва да ви кажа нещо. Тази жена е просто една мошеничка. Ходи при такива богати и известни хора като вас, разказва сърцераздирателни истории за това, че има болно дете, което се нуждае от скъпо лечение, че тя не може да си го позволи и така успява да откопчи големи суми пари. И доколкото разбирам, вас също е успяла да измами...

Винченцо го погледнал недоумяващо и попитал:

- Какво? Нима искаш да кажеш, че всъщност няма никакво умиращо бебе, така ли?

- Точно така – кимнал мъжът. - Няма такова дете, всичко е измислица.

- Прекрасно! Това е най-хубава вест която съм получавал тази седмица! – възкликнал с радост Винченцо...

~ . ~ . ~

Ето това се нарича различна гледна точка!
Повечето хора в подобна ситуация ще се ядосват за изгубените си пари. Но съществуват и такива като Винченцо, които се радват да чуят, че всъщност няма болно дете...

Извън контекста на историята, vsichko e yasno, все още си мисля, че този човек може и да не те е излъгал. Успокой се и си дай време. Може и нещата да се развият по неочакван за теб начин. А ако наистина считаш, че не можеш да казваш не - упражнявай се. Всеки път, когато някой ти иска нещо, първо казвай не. После, ако размислиш, винаги можеш да му дадеш нещото. Той няма да се разсърди. А ти ще си дадеш време да помислиш дали наистина искаш да дадеш, без да съжаляваш в последствие. Аз поне така се научих да казвам "Не", макар че все още се случва да ми е неудобно да отказвам, но вече значително по-рядко.

# 635
доста отрезвяваща история.

красиви вещи и аз много обичам. дневникът ми е много хубава тетрадка с цветни листи - всеки цвят си има предназначение.

# 636
  • У дома
Поздрави на всички "новаци". Ние си знаем, че тук деление на нови и стари няма.  Wink

terli, мерси за споделеното. И аз го усещам като урок. Или по-скоро като напомняне, че не ми е там мястото и трябва сериозно да се заема с търсене на по-добра работа.

За парите - мъжът ми е споделял как навремето преди да се запознаем попаднал чрез нета на момиче в БГ, което му поискало пари на заем с някаква измислена история. Той нали си е добряк... пратил ги веднага, след което тя си признала истината и той отвърнал, че в случая ако има сгрешил, то това не е той. Отписал ги и забравил. След доста време момичето си връща заема и се извинява.

# 637
miijka, "прозрачните пластмасови " листа са такива, които се слагат като покритие на заглавна страница на ...дипломна работа например( не съм напълно сигурна, че правилно обясних). При мен писането на утвърждения е свързано и с моментно настроение. Затова често изрязвам от листата различни фигури ( например сърце) и върху тази форма пиша утвържденията. Често се случва всеки ден да е различна формата, цвета и материала, който ползвам, но чувствам как създавам, как творя и това ме прави щастлива. Всъщност това ми е любимата техника, защото действам, без напрежение, а с много творчество.

# 638
Въпросните пластмасови листа се наричат фолио  Mr. Green

# 639
# 640
Момичета, благодаря ви. Подтикът да пиша, беше постът на някоя от вас, че точно след зареждането започнали да й се обаждат хора, молещи за заем, след като години не са й се обаждали,  а вашите отговори бяха, че да, нека дава, това ще й се върне. Просто при мен стана същото, на това исках да обърна внимание.  Толкова е странно.
А иначе, да много гледни точки може да има. Възможно е наистина да има нужда от пари, възможно е да ги върне или пък да не ги върне ( не съм убедена в нищо за него, просто писах „имам  усещания”). Аз парите ги прежалих още в мига на даването, защото съзнавах, че това в момента няма да ми усложни безкрайно много живота  и защото съм преживяла няколко не съвсем кратки  периода  на безумно, свирепо нямане, за което само като си спомня, ми настръхват косите и понеже за нямането и имането мерките са много различни, ето ви примери:  да нямам пари да купя антибиотик на детето, което е с пневмония, или пък да отида да свърша нещо и да чакам да ми платят, за да купя сирене и хляб, за да вечеряме...  какво да ви говоря... не ми се говори.  Дадох ги точно защото знам какво е.  И ако съм смутена от даването, то е защото е на точно този човек. Нас наистина нищо не ни свързва, това не е колега, приятел, съсед, или човек, когото не съм виждала няколко години, не е и бивш  такъв, това е някой от  заглеждане по пътя, от съвсем началото на пътя, от преди 20 години.  И се случи точно сега, ден-два след зареждането. Това е.  Може би, както казвате, няма нищо общо, просто съвпадение. А другите неща са наистина част от характера ми, с които явно е вече време да се преборя, много ми е трудно всъщност. И да, прави сте, че трябва да се програмирам да мисля позитивно. Казах ви, че наскоро ви открих,  сега започвам да се уча. И може би Мижка е права, техниките не са за новаците. Новаците трябва първо да пренастроят мисленето си. Интересно ще ми е да прочета наблюденията на момичето, което беше писало, че след зареждането са започнали да я търсят за заеми. Това е.
Благодаря ви за мненията и съветите.

Atalanta, отговорът на мъжа ти е страхотен, ще го запомня. Аз така се вцепенявам в такива  ситуации, просто ставам speechless.

Редактирам:Dess, благодаря. Току-що намерих отговора- в първите редове на линка, който си ми дала:Принципът на Закона на даването е да даваме онова, към което се стремим. По този начин ние задействаме Закона за чистата потенциалност. Ако се стремим към благоденствие, трябва да даваме благосъстояние; ако се стремим към пари, да даваме пари; ако се стремим към любов, одобрение и внимание, да се научим да даваме любов, одобрение и внимание. Да, наистина всичко става ясно -  мога ли  да дам на такъв човек, ей така, без нищо... това е било изпит...май... Ще ви пиша, ако има продължение. БЛАГОДАРЯ.

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 17:51 от vsichko e yasno

# 641
Здравейте, пак съм тук... Х-Х-Х, не се извинявай, няма за какво Wink, радвам се, че съм те "побутнала" да се поровиш за информация по въпроса. Но не се "заравяй" много в признаците и "доказателствата", че става изтощително Mr. Green - просто една сутрин ще се събудиш с ясното съзнание, че всички съмнения и предположения са си отишли и въобще няма да имаш нужда от скъпоструващи снимки на аурата и посещения при ясновиждащи (т.е. хора, които виждат аури и др. полета и същества от финия свят) за да си сигурна. В себе си ще имаш отговорите, само го поискай...
За дъщеря ми - забременях в момента, в който пожелах, решихме, че няма повече да се пазим и забременях на следващия си цикъл. Бях на 36 години и всички докотори мрънкаха за рискова бременност, въобще не ги чувах, чувствах се прекрасно и направо сияех... Още като бях в петия месец, знаех, че ще е момиче и ще се казва Мария - смело копувах дрешки и завивки в розово и прасковено - според ехографа трябваше да е момче, както и според всички калкулатори и китайски таблици за смятане на пола Grinning Родих за минути, както каза акушерката "по учебник" точно на термина и без нито един шев. Дори ни изписаха по-рано, просто се чувствахме прекрасно и двете, нямаше смисъл да ни държат повече... Според част от литературата КиИ деца се раждат трудно, боледуват често, злояди са и ... Е при нас не е така, Мария боледува рядко и оздравява бързо (защото и двете знаем какво да правим), не е капризна на храна, но като откаже да яде нещо, никога не я насилвам, действително яде като птиче - често и по малко, понякога яде и "боклуци", но не я ограничавам, тя знае по-добре от мен Wink Възможно е да има няколко признака, по които да не съвпада, напр. Мимка е месоядна, а почти всички кристали са вегетарианци. Има дълбоки черни очи и вълшебна усмивка, всички деца имат вълшебни усмивки Grinning Винаги усеща ако съм разстроена или тъжна, покатерва ми се в скута, започва да ме утешава и за секунди забравям, че ми е било зле. Ох, увлякох се, знам че всяка майка може да пусне специална тема само за своето дете Joy, но ми е приятно да ви разказвам за нея, с повечето хора не мога да споделя това, което споделям с вас. Тя е почти на шест години и все още говори странен Мимишки език Mr. Green и това шокира околните. Всички деца са специални - Новото време идва чрез тях!

# 642
Искам да си взема няколко камъчета (минерали) и да си ги сложа на работното място (основно за предпазване от негативна енергия, привличане на пари, успех и т.н). Има ли някакви ограничения в смесването на камъните (в смисъл да не трябва например някои камъни да се държат заедно с други)  newsm78

# 643
Замислих се за парите  и начините на привличането им.
Познавам човек много богат, който дори няма портмоне- просто ги носи в джоба си/ някъде бях чела, че колкото е по-скъпо портмонето повече пари привлича/. Никакви камъни за привличането им няма около него, секторът на парите  според фън шуй се намира в килера на голямата му къща. къде е разковничето - питам се? Той мисли за себе си и живее , като богат човек. И през ум не му минава друг вариант.Чувала съм го да казва- "Сега да загубя всичко, което имам- ще го създам отново- знам как! " Peace От друга страна се замислих и за себе си.Имам увереността,  че мога да се справя. Посещавали са ме и страхове, защото помня и тежки години. Като цяло  обаче, живея като човек, който има пари- не много , но достатъчно- и толкова имам. Grinning Може би трябва да се замисля за изобилието, което ни заобикаля и да пожелая толкова , колкото ми трябват.  Grinning

# 644
  • София
Сега видях, че съм в периода на силната луна и трябва да си напиша желанията. Дайте съвети как да ги формулирам правилно... само веднъж ли трябва да ги напиша или да ги пиша всеки ден.... 10 желания с поняколко формулировки или общо 10 ? На мен отвътре някак ми идва да си напиша всичките желания, които имам и да ги пиша няколко дни едни и същи... но не знам правилно ли ще е ...

От къде идва тази информация за силната луна за да прочета повече?

Общи условия

Активация на акаунт