подсъзнанието може всичко 17

• 229 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
terli - Добре дошла!   bouquet Много се радвам, че се включват все повече нови хора, които само са чели, но не и писали. И аз бях така в началото.

За работата и колегите аз не мога да помогна.

Червено винце - много ме разсмя с твойте истории.

# 616
Благодаря ви ,Че сте тук и пи6ете ,Че споделяте и се уЧа от ва6ите опитности   bouquet

Минавам ,за да ви споделя,Че за пръв път от години преодолях тежкия си ПМС Grinning
Досега,без изклюЧение,всеки път съм била буреносен облак,който с невъздържаното си поведение води необузданата сила и гняв на мъжа ми  до изблици на ярост Sick
Имам много да работя над себе си,но виждам резултати веЧе Mr. Green

# 617
Малко странно ми разглеждането на човека, с когото живееш, като енергиен вампир. Как продължавате да сте заедно? Моят съпруг също не е от най-лесните, но не мога да го погледна так, струва ми се, че след това няма да мога да го обичам, не знам... Ако виждам, че е изнервен, се опитвам да бъда по-спокойна и да отговарям с аргументи. Ако съм уморен, просто сменяч темата/стаята...
Според мен всеки човек влиза в роли понякога, важното е да осъзнаем това  Simple Smile Един от методите е да назовем ролята, в която е влязъл човека  
Селестинското пророчество   Peace

# 618
Момичета, привет!
Открих ви наскоро и не смогвам да  изчета всичко. Харесва ми това, което правите/споделяте. Самата аз многократно съм достигала до подобни преживявания/досещания, че светът не е само това, което виждаме. Имала съм невероятни случки  с „необясним” резултат – парадоксално обясним само и единствено с волята, мисълта, желанието, молитвата (а съм с атеистично възпитание дълбоко във всяка своя клетка и ако го надмогвам, е поради простото ми човешко любопитство).

Та... не пиша тук, защото съм изчела само 1-та тема и тази  оттук –оттам, уча се още.  Това обаче, което ме срази, е случилото се преди няколко дни. И понеже мернах, че някой сподели подобно нещо, ето какво се случи при мен:  Заредих си портмонето - две вечери за по около час-два, със зарядното на лаптопа, тайно- за да не ме подхванат с майтапи домашните любимци.  И точно на другия ден ми се обажда човек, когото не съм виждала поне 20 -25 години, с когото на практика нищо не ни свързва, освен някакво юношеско платоническо харесване, изчерпало себе си и приключило още тогава с някакъв неприятен оттенък.  Имам много натоварена работа и нямам време за нищо, приятелите ми знаят, че се срещаме само по време на отпуските или големите празници с повече дни, останалото е скайп и телефон. Та, този човек поиска да се видим, аз  нямах никакво желание, защото нямам какво да си говорим, а и нямам време. Не знам защо отидох на срещата, просто съм човек, който понякога изпитва необясними неудобства да отказва. Срещата  беше около 30 мин., празна  и никаква, естествено, в края на която той ми поиска немалко пари, трябвали му за операция. Аз бях така зашеметена, че не знаех как да реагирам, в крайна сметка извадих част от парите (бях ги приготвила за един изпит на сина си!)  и му ги дадох. Това е. След това се ядосах на себе си, на цялата глупост с отиването, с даването. През цялото време подсъзнателно усещах, че има нещо мътно и нередно, но се убеждавах вътрешно да не търся под вола теле, да не съм предубедена.Оказа се, че са били правилни усещанията ми.  Фактът е обаче, че това се случи, след като си заредих портмонето. Наистина години, ама години никой не е искал пари от мене. И ето, това точно сега.  Да го зареждам ли изобщо повече? Извинявам се, ако съм ви отнела времето.  Какво ще ми кажете? Най-тъпото, е че продължавам да имам усещания: 1) че изобщо няма да ми върне парите; 2) че ще поиска пак. И си мисля за времевата връзка между зареждането и случката. Нямам обяснение. Може би това е урок за изчистване на неудобството да казвам не, с което си живея цял живот и ми създава всякакви проблеми? Ама като си се зная каква ученичка съм... Или урок да  се доверявам повече на усещанията си... за тях роман мога да напиша и всеки път, когато не ги слушам, ми се случват гадости. Както и да е. Отвсякъде се чувствам  тъпо.

# 619
  • София-в сърцата на моите деца
Човек се чувства пораснал, когато се научи да казва ДА  и НЕ в разни ситуации!!И аз бях така, но се научих да казвам ясно НЕ, когато искам, а не да чувствам неудобство!! Спя нормално оттогава и не се чувствам прецакана! Обикновено, когато ми искат пари  за назаем за каквото и да било казвам, че не искам да си развалям приятелството  с даденият човек!!! А наистина имах такъв случай!! В началото е трудно, но после се свиква!!Защото още по-трудно ще е да си поискаш парите после!!! Peace

# 620
Здравейте милички!!!     bouquet  bouquet  bouquet

Забелязвам, че наистина в работините дни, "работим" много повече и по темичката ни  Laughing
Шефовете ни ако знаят само колко сме работни ...  hahaha

darena, тази книга на Нина Ничева и на мен ми беше направила впечатление. Четох за нея в нета.
Да споделя нещо странно  Thinking Забелязвам следното напоследък - вчера също ми се случи... Като вляза в книжарница и отида на щандовете, където са изложени "нашите"  книжки започва необяснимо да ми се вие свят, да ми се повдига и изпитвам непреодолимо желание да изляза навън, в резултат на което не мога да разгледам нищо като хората Confused Сякаш енергията на книгите там не отблъсква, а винаги съм обичала книжарниците. Просто нямам обяснение на какво се дължи това...  Rolling Eyes Последният път едва успях да си купя "Астрология на Новата луна" - казвам "едва" без преувеличение.
Ще ми е интересно да разбера вие какво мислите за това? На какво може да се дължи?

terli, добре дошла при нас!   bouquet
Влючвай се по-често! Съдейки по интересния ти пост ми се струва, че имаш доста неща да споделиш, които биха ни били полезни  Grinning

Мисля си, ето как е без значение човек "нов" ли е в една тема или е "стар", а всичко опира до това успява ли да се впише в обсъжданата проблематика или не  Hug

vsichko e yasno, не мисли за ситуацията. Върне - не върне парите, не ги мисли. Ти си ги "пуснала" вече тези пари. Вселената ще намери начин да ти ги върне, стига да се й се довериш  Hug
Явно това е някакъв изпит за теб - сама казваш, че не можеш да казваш "не". Работи върху това, ако го считаш за проблем.
Аз не мога да го разбера и съответно да ти дам съвет как да го преодолееш, тъй като никога не съм чувствала неудобство да казвам "не". Дори не мога да разбера защо на човек трябва да му е неудобно да казва "не"  Embarassed

# 621
  • Tам през Атлантическия океан
vsichko e yasno не се чуствай тъпо  Wink

Така е трябвало да стане ..... а това което си дала ще ти се върне многократно по един или друг начин  Grinning Мисли с такава нагласа  Hug
Няма как да върнеш това което се е случило та така че не се терзай , ползата от това е че ще си вземеш поука и не се чуствай излъгана или глупава защото не си  Hug
ЗАКОН ЗА ДАВАНЕТО из  ДУХОВНИТЕ ЗАКОНИ НА ЖИВОТА
Дийпак Чопра Wink

Момичета следя си ви , въпреки че не пиша напоследък  Wink
Имам едно похвал от вчера най-накрая кръстихме Александър в Руската църква  Grinning

# 622
Деси, честито ви кръщене на детенце!  Grinning
Радвам се, че се появи!   bouquet Липсваш ми, като не пишеш няколко дни Hug  Hug Hug

# 623
  • Горна Оряховица

Да споделя нещо странно  Thinking Забелязвам следното напоследък - вчера също ми се случи... Като вляза в книжарница и отида на щандовете, където са изложени "нашите"  книжки започва необяснимо да ми се вие свят, да ми се повдига и изпитвам непреодолимо желание да изляза навън, в резултат на което не мога да разгледам нищо като хората Confused Сякаш енергията на книгите там не отблъсква, а винаги съм обичала книжарниците. Просто нямам обяснение на какво се дължи това...  Rolling Eyes Последният път едва успях да си купя "Астрология на Новата луна" - казвам "едва" без преувеличение.
Ще ми е интересно да разбера вие какво мислите за това? На какво може да се дължи?

mijjjkaот известно време и аз съм така, което силно ме учуди, защото както предполагам повечето тук съм пристрастена към четенрто на такава литература. Мога да открия библиотека  Mr. Green Най- голяма радост ми е да отида в книжарнисата, и когато държа в ръце нова книга се чувствам наистина щастлива. Май наистина си е болестно състояние  Confused . Но от известно време направо като застана срещу щанда така ми се вие вие свят, чак ми се гади. Аз си го обясних с факта че съм се  пренаситила и не мога да поема повече. И все едно и също, едно и също и толкова енергия коства ...чувтвам се разочарована и не знам какво да чета  Tired. Май ми е дошъл момент за почивка ...

# 624
Dess- честито Християнче!  bouquet

Мише, нямам отговор, но си мисля ,че за малко трябва да престанеш да влизаш- може би е пресищане, пренасищане. Може би има нещо друго на което сега трябва да обърнеш внимание- друга книга, която имаш- някой човек, на който трябва да отделиш време. Ама я не се чуди какво е!Ангелите за какво са? Я им прехвърли задачката да мислят и си чакай отговора. Ами така , де. Аз си разпределям задачите, като половината от грижите си прехвърля на тях и ... когато успея съм много добре. Hug

terli , Hug!

Всичко е ясно, не се ядосвай на себе си. кажи си- така е трябвало да стане. Независимо от всичко- дали те е излъгал или не, тази пари ти е трябвало да дадеш и знай, че не е напразно. Това, което е твое , дори и да ти е отнето неправомерно сеп връща при теб- сигурна съм в това. А за зареждането на портмонето- погледни по-леко на това Wink

# 625
Здравейте Simple Smile Дано приемате "новаци".

oops Дълъг пост :

Странно, а може би съвсем не случайно е, че едва сега откривам тази тема.

Гледах "Тайната" преди около три години по почти насилствено настояване на един приятел. От тогава задълбах в тази литература - изчетох всички възможни "Пилешки супи... " на Джак Канфийл, по няколко книги на Джо Витале, Джон Кехоу,  Естер-Хикс, Шакти Гауейн и... сигурно пропускам нещо. А, да - една от най-полезните за мен - "Житейски стратегии" на Филип Макгро. И за исвестно време сякаш не живеех, а сънувах живота си - постигах с лекота всичко, което исках. Резултат на този "златен" период е и раждането на дъщеря ми.

Много преди "Тайната" се запознах с Луиз Хей. Старателно всекидневно прилагах техники, споделени от нея. Но точно тогава загубих мама. Гневът ми беше насочен към всичко възможно - включително и към Луиз Хей. Заразях всякаква такава литература и опитите да се променя.

Сега отново имам належаща нужда от себе-помощ. Чета "Каквото и да става" от Лиса Никълс - също участник в "Тайната". Проблемът ми е, че не мога сама да се накарам да изляза от "зоната" на удобство. Живяея инертно - а имам невероятен мъж и страхотна дъщеря.

Какво като съм прочела 30 книги - действата ми са редуцирани до 0. Все не стигам до същинската вътрешна работа - дори дневник не си водя повече от 4-5 дни. Винаги търся нещо, което да ми коства минимално време и усилие, а да завърти живота ми на 180 градуса. Не знам кога и как загубих волята за промяна. Надявам се тук, ако не друго, поне това да разбера.

Това е за "добре заварила " Simple Smile)

пъ.съ. mijjjka, блогът ти е невероятно, някак-поглъщащо-ме, четиво. Благодаря! И за него и за темата тук.

# 626
  • Бургас
vsichko e yasno , подкрепям мненията преди мен .Само бих допълнила ,че "Когато губим  не знаем какво печелим и когато печелим не знаем какво губим ". Може би е трябвало да дадеш ,за да получиш  Simple Smile

Пиша специално по този въпрос ,защото и аз съм имала проблеми с даването ,които надявам се вече съм преодоляла.Първия ми сблъсък с този тип информация за тайнството на парите  стана чрез книгата на Линда Гудман -"Звездни знаци " ,където тя обръща  внимание на енергията на парите.

Накратко перифразирани от мен:

1во правило- Да работиш с любов

2ро правило - След като се погрижиш за основните си житейски нужди ,това ,което остане половината да го дадеш .

Дословно - "Отървете се от тези пари ! Не е важно дали ги давате на някой или ги харчите,но даренията допълнително засилват притока от средства....Никога не давайте пари на заем - подарявайте ги ,те ще се върнат върнат при вас умножени.Не е задължително от същото място ,където сте ги дали ,всъщност доста рядко от човека ,на когото сте помогнали.Ще се върнат от Вселената..."

# 627
  • la Città Eterna
Lilian_V, благодаря за съветите. И аз започнах да проучвам Рейки, но още не съм готова и това да включа в програмата си. Напоследък доста нови неща минават през главата ми и ми трябва време да го осмисля. Иначе си безкрайно права, че така вече разбирам проблема му и вместо да се депресирам и да мисля за развод, търся начин да му помогна, без да се съсипвам.

Енита, това с вампирите не е толкова страшно всъщност. В статията "БРАКЪТ С ВАМПИР Е ПЪТЕШЕСТВИЕ В АДА" http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=2986, пише следното:
"С поред теорията за енергийния обмен всички ние се делим на два типа - вампири и донори. Не бъркайте първите с буквалните кръвопийци - става дума за енергийни кражби.......................Съотношението им сред нас е 50/50. Смята се, че вампирите подсъзнателно си търсят спътник в живота сред донорите, а донорите - сред вампирите. Защото съюзът донор - вампир е най-удачният...................................Понякога обаче стават гафове и в брак встъпват донор и донор. На тях им е просто  скучно. Изпълват се с енергия от космоса, а не могат да я споделят помежду си. Налага се да търсят обект за изливане на енергията някъде навън. И оттук – изневерите и прочие неуредици в семейния живот. Впрочем положението може да се поправи - да се намери общ приятел вампир и излишното да се дава на него. Идеалният вариант е вампирка тъща или свекърва............Съюзът вампир и вампир обаче вече не е гаф, а коса, ударила на камък. Двамата съпрузи, без да знаят, са енергийни вампири. Гладният вампир е доста злобен. А вампирът, женен за вампир, постоянно е гладен и бесен. Енергийното гладуване не носи радост в живота, затова и двамата се превръщат в истински злобари. Изливат негатива си един върху друг. Резултатите са свади, скандали, а понякога дори и побоища. И не си мислете, че се карате, защото сте много различни. Напротив - вие дори много си приличате. И двамата сте вампири...."

Та в моя случай считам, че сме идеално семейство. При това моето "вампирче" е от най-кротките. Навън е ангел, само в къщи се кара за глупости, но пък бързо му минава. Та ако намеря начин да му помогна да се зарежда с енергията, която явно раздава в работата си, всичко останало ще се подреди. Засега съм благодарна на момичетата, че ми отвориха очите защо се случва всичко това. Иначе като нищо бихме стигнали до развод. Научих се и как да не поддавам на провокациите, т.е. да си пазя енергията и да не се чувствам съсипана след глупавите му скандали. Остава да помогна и на него. Както пише Lilian_V, явно следващото, което трябва да науча е Рейки. Аз съм щастлива, нямам причини за друго. Благодаря на момичетата, които ми помогнаха!

# 628
  • la Città Eterna
vsichko e yasno , не мисля, че твоята случка има нещо общо със зареждането на портмонето. Не е задължително всичко да е свързано. Фактът, че човекът ти се е обадил, може да е свързан с наистина болезнена нужда от пари. Не мисля, че той толкова лесно се унижава да проси. Възможно е да е опитал други начини и да не е успял да намери необходимите средства, а здравето е най-важно. Защо си убедена, че няма да ти ги върне?

Моята майка има две ситуации, в които е станала гарант за теглене на огромни кредити на двама души. Единият е неин племенник. Имаше успешен бизнес, който очеведно е ръководил лошо. Трябваха му средства за развитие и дори аз бях убедена, че заслужава. Малко след това заряза бизнеса и се изнесе в Америка. Майка ми и до ден днешен изплаща неговия кредит.

Другият човек е била една от библиотекарките в градската библиотека. Не се познават, не са имали никакви други отношения, освен отмятането на книгите в библиотечния картон. Веднъж й се е примолила, виждайки, че работи на държавна работа и отговаря на критериите за гарант пред банките, да й помогне да изтегли кредит за животоспасяваща операция на внучето й. Майка ми е добър човек и просто не й е минало през ума да откаже. После тази жена напуснала тази работа и никой не знаел къде е. Няколко години след това майка ми е треперила, дали няма да стане като с племенника й. Наскоро библиотекарката се е обадила, за да каже, че е приключила с изплащането на кредита. А детенцето е спасено, живо, здраво и порастнало...

leni_pld преди време ми напомни една поговорка "Направи добро и го хвърли в реката...". Мисля, че и ти можеш да го приемеш по този начин. Направила си добро на един човек. Ако излезе добър и ти върне парите, ще те е срам, че си се съмнявала. Ако е мошеник, просто следващия път ще го отрежеш. Но ако наистина има нужда от парите за лечение, аз поне не бих съжалявала на твое място. Жалко, че за сина ти ще трябва да търсиш други средства, но не съжалявай, че си помогнала. Лично мнение, разбира се.

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 12:54 от x-x-x

# 629
Здравейте ,
Правя почти всички техники, от тук изброените и установих, че човек трябва да намери тази , която най-много му допада, за да има някакъв ефект . Безумно удоволствие ми доставя да пиша утвърждения 21 /21 дена. Не очаквам нищо , но ме кара да се чувствам обвързана с процеса на промяна в мен. Дори пиша по няколко увърждения едновременно и то не е за бърз ефект , просто имам нужда.
Пускам един прекрасен цитат от песен на АББА:
I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me....

Благодаря ви че ви има !!!

Общи условия

Активация на акаунт