Изправена шийна лордоза

• 393
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте.
През месец декември ми се скова жестока вратът и посетих невролог, направихме томограф и излезе изправена шийна лордоза.Има вече стари теми и бих искала да отворя нова такава. Много ме измъчва това,че имам като замайване ,но не точно все едно,че имам някаква каска на главата. Адски неконфортно е, отделно съм майка на две породени деца на 1 г. и 3г и на моменти се сривам от това нещо и търся някаква подкрепа и мнения. Посещавам рехабилитатор ,пътят явно ще е труден интрънлив. Искате ли да си споделим и излеем мъката тук?

# 1
Здравей, на мен ми откриха проблема преди 4-5 години, като основния симптом беше силна болка във врата и главоболие с гадене. Общо взето от всичко, което съм изпробвала най-добрата превенция от болки при мен е редовното ходене на масаж, дълбокотъканен, който се концентрира само в тази област. Но е важно и специалиста да си разбира от работата.

# 2
Благодаря за споделеното, при мен нещо явно се притиска и в очите усещам напрежение и там. Почти непрестанно съм със леко замайване и ми е много трудно. Надявам се да има моменти на подобрение. Рехабилитатора ми препоръча всекидневни упражнения на ДР.Шишонин за шия,ще се радвам да споделяме и упражнения.

# 3
Изгладена се казва, не изправена. Същото може да има и в лумбалната област. Нормалната С извивка на гръбначния стълб е станала права линия.
За болките - физиотерапия, гимнастика и витамини от група В - Милгама Н, или В комплекс.
Висене на лост също помага.

Общи условия

Активация на акаунт