Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

• 110 807
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  Лабрекс,Пепика,Енаморада,Tari Tasartir ,betina33 ,alximika,страхотни сте!Много вкусно при вас! Hug  bouquet

# 586
    Ето и моите хлебчета..

Салата "Мимоза".

Вафлена торта.

И разрез на същата.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 20:51 от Селма

# 587
  Лабрекс,Пепика,Енаморада,Tari Tasartir ,betina33 ,alximika,страхотни сте!Много вкусно при вас! Hug  bouquet

То в тази тема аз лоша манджа не виждам.....Качеството и равнището е много високо......На човек да му се прииска да си принтира манджите, показани тук и после да ги сервира в чиниите в къщи.....И после да чака бан от домашните - 1. че няма реално сготвено и 2. да търсят автора на принтираната манджа и да се изнесат при него на квартира........

Хайде и моя дан към темата....

Баница с мая

Постно зеле в гювеч

Локумки - Лабрекс, получиха се! Вече дори ги няма! Станаха супер!

# 588

Маме, то сигурно и от баницата ти няма вече, като гледам как си я извъртялааа Heart Eyes А кифличките изглеждат (са изглеждали Cry)  фантастично!  chef  bouquet

Селма, и твоите хлебчета, направо ми иде да се присегна.  chef  bouquet

# 589
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
варени кестени със сметанов дип

спагети с патладжан

# 590
  • Torino,IT
Добре че съм се навечеряла, че тука вече не е за гладни, то и за сити не е, ама това е друг въпрос Wink
Направо не знам кой да споменавам, по добре никой, защото всички сте се справили страхотно Hug
Харесах си всичко и по много Peace
От мен руло стефани

и кростата с черешово сладко

и изпечена

Приятна вечер  bouquet

# 591
Селма, цялото ти меню ме изкушава, но ако ми кажеш откъде взе корите за тортата, равна няма да имаш Flutter.
Следващата ми манджа ще бъде зеле в гювеч Laughing. Ама ще гледам да е с мръвка.

# 592
Маме, адмирации за теб  smile3501 smile3501 неуморна си  Hug

Добре че съм се навечеряла, че тука вече не е за гладни, то и за сити не е, ама това е друг въпрос Wink
Направо не знам кой да споменавам, по добре никой, защото всички сте се справили страхотно Hug
Харесах си всичко и по много Peace

и аз, и аз  smile3508

Крисчеееееее-то, виж какво имах за вечеря  Laughing Laughing Млечно чеснов Crazy Crazy пастет   За обяд си купих от Била прословутия, ама малко ми дойде  Laughing на чесънец. Та - направих си  newsm44

# 593
Селма и ти страшно мекички (поне така изглеждат) питчици си спретнала, ама тия вафлените кори от къде ги намери newsm78? Пък и кръгли. Пък и това от вътреш шоколадовото много интересно изглежда. Аз не си падам по такива сладкиши, но Бобето може много да му се израдва Laughing

И сега Маме, просто ти ми трябваш. Това зеле няма да му го показвам на Бобето. Как не те е срам, да сготвиш зеле, и да му сложиш моркови, даже и чушки виждам. Миналата година, една цяла неделя се карахме с него, на тема що е то постно зеле и имат ли морковите почва в него hahaha hahaha hahaha Аз му казах, че такова чудо няма да му сготвя и че не се слагат моркови в зелето. Той не та не..... искал моркови в зелето. Накрая аз се разсърдих, обвиних го във всички световни грехове, че нищо не разбира от готвене, че не уважава моето мнение и т.н простотии................ може да се доседиш от колко кладенци вода донесох и какви свободни съчинения наприказвах. С линкове го бомбардирах, показвах постове какви ли не........ той тихо и кротко си го сготви това умряло зеле.  Joy Joy Joy Да си призная - ставаше за ядене, но аз все още продължавах до днес да си мисля, че моркови не се слагат и ти предателко да ми ги цакосаш тук тия ми ти моркови в зелето..... как те не досрамя, просто не зная..... И понеже преди месец още му обещах, в изблик на умопомрачение от моя страна (кой знае с какво ме е прилъгал Thinking), че ще му сготвя зеле, постно, по неговия начин, както оная му леля провадийската го готвела и той обеща да й се обади да я пита.....и понеже не я е питал още, а събота идва, ако споделиш как се готви това, дето аз не искам да го готвя, ще го сготвя да го изненадам, да видим дъл ще го хареса hahaha Ако пък не го хареса - теб ще държа отговорна (оставям настрана факта, че няма да сложа подправката Любов), но ти да ми кажеш и мерудиите. И в глина ще го туря, само дай указания моля ти се Praynig

оооооооохххххххххххх стига писателстване, хайде лека нощ

ее неееее е честно, каква ти лека нощ, натиснах аз публикувай, а през това време, друга предателка ми бута под носа любимия чеснов пастет....... еее то бива бива, ама това вече минава всички граници...... искрено ти завидях Пепчо Simple SmileSimple SmileSimple Smile аз още не съм се пробвала да си правя, ама поне съставките му видях, ако не друго WinkWinkWink

# 594
  • пак на Рив Гош
Минавам да ви извоайорствам  Laughing, че не съм извадила снимките от апарата  Grinning
И видях, че Енаморада ме е питала за виолетковя печен чийзкейк  Grinning
Аз ползвах рецептата за Ред Велвет чийзкейка (тук), в която направих следните модификации:
- не сложих какао и оцет
- намалих захарта
- сложих 500 г крема сирене
- сложих 3/4 чаши мляко и само 3 яйца (да компенсирам количеството)
- 24 часа предварително накиснах в млякото около 20ина бонбона виолетки и ги оставих да престоят 1 ден в хладилника да се ратворят. После, 10 ина минути преди да го сложа в тестото, прибавих към млякото 1/2 с.л. оцет (за да се получи нещо като бътърмилк).
- кремът отгоре е 1:1 сметана и крема сирене, виолетовият цвят го докарах с оцветител за боя  Mr. Green и поръсих със стрити виолетки.
Не знам, обаче дали тукашните виолетки са по-слабо ароматизирани, или аз не сложих достатъчно, след изпичането кремът почти нямаше виолетков вкус. Мъжът ми не се оплака (той не е голям почитател на този аромат), но на мен не ми беше достатъчно виолетково само с бонбоните отгоре. Следващия път ще добавя направо сироп от виолетки.

Лоис, благодарности за статията, страшна си!  Hug На мен това ми е основният проблем - светлината - а още не съм се стегнала да си купя силна лампа за осветяване. Мъж ми ме бъзика, че за Коледа щял да ми купи това  Grinning Засега само се опитвам да чета и да се образовам... талант ако нямам особен, поне малко нещо прочетено да имам  Simple Smile.

# 595
   Момичета,благодаря! Hug
   Вафлите ги донесох от Съюза,бях там лятото.
   Мисля,че и в БГ се продават някакви подобни.Даже имаше и теми в готварския ,посветени на  произведения от вафлени кори. Simple Smile

# 596
здравейте
тук отново е ужасно вкусно  Hug

от мен
кюфтета по чирпански

тиква с мляко на Tannita

раирани кифлички с конфитюр и локум

# 597
  • В сърцето на живота!
Кари_ ,пеп-4o,Линдита,asyalein,Селма страхотно е при вас  bouquet

# 598
  • забравих си мисълта...
Макар толкова късно и съм вечеряла вече, така огладнях,че не знам как ще заспя. Селма, твоите хлебчета нямат равни, те ме накараха да огладнея най-вече,
затова ви показвам набързо нашата вечеря и бягам, че иначе ще намина покрай хладилника.
Ах съдба, с таз алергия, можете да ме оплачете мен, не стига че като готвя почти само гледам, ами и вие тук ме тормозите с какви ли не вкусотии.

Телешко със сос                                                       Салата от моркови, ябълки и прясно изцеден лимонов сок             и по поръчка на Виви отново сладкиш Prinzessin Vivien                

# 599
  • Пазарджик/Лондон
Много вкусотии, много нещо  bouquet  bouquet  bouquet!Голямо сте ми вдъхновение , да знаете Hug Hug Hug!

От мен месеницата на Сладка хапка :

Пълнен крем карамел с мини кроасани с шоколад Heart Eyes:

И парченце Wink:

Общи условия

Активация на акаунт