Суче по цяла нощ!

• 4 466
  • 15
  •   1
Отговори
От няколко дни започна да суче по цяла нощ, т.е. постоянно е залепен за мен. Заспива към 21ч. към 1-2ч. се събужда, започва да плаче и го приспивам като му дам да суче, но той не се отделя от мен, продължава така да спи и суче едновременно, понякога чак до сутринта. Ако се опитам да се дръпна от него, започва да плаче. А е на 10 месеца. До скоро се събуждаше по 1-2 пъти на нощ, но като се насучеше си заспиваше и спеше сам. Опитвам се да му дам вода да пие вместо да суче, но той си пие водата и пак иска да суче. Как да го отуча? То и на тази възраст не му трябва изобщо да суче през нощта. Дайте идеи  Praynig

# 1
Хондичка, на тази възраст е възможно сукането, особено това нервното и интензивно нощно сукане да е за успокоение, а не свързано с глад. Възможно ли е да са започнели да избиват някои от по - трудните зъби? Много деца реагират така когато пробиват кътниците или кучешките зъби. То си е индивидуално като период, но е много вероятна причина.
А как е момченцето ти като цяло, някаква промяна в състоянието му, в поведението по време на кърмене?  Как суче през деня? Да му е запушено нослето или някакви болки в уши? Понякога при боледуване така се държат кърмачковците.
Друго предположение е, че това поведение може да е свързано с емоции натрупани през деня, нещо ново и много емоционално за него. Понякога, когато има голяма промяна, нови хора, смяна на обстановката, пътуване и други подобни, емоциите се натрупват и избиват по подобен начин.
Не знам до колко ще те успокоя, но това е период, а всеки период отминава рано или късно.
Ти сама трябва да прецениш каква е причината за промяната и дали за вас е по - удачно да потърпиш за да отмине или да се опиташ да промениш нещата.
Ако неспокойството се дължи на зъби, хубавото е, че обикновено отминава когато зъбите пробият и така до следващите. Хомеопатията понякога помага, но трябва да се консултираш с хомеопат. Ако това е вариант за вас, можеш да опиташ за известен период да спите заедно с бебето. Така поне ти ще успяваш да си починеш докато той си суче.
Друг вариант е таткото спи от страната на бебето. Така е възможно като не те "надушва" да спи по - спокойно. Но ако изпитва болка, не е сигурно дали това ще сработи.
Успех и търпение ти пожелавам, дано скоро пак спите спокойно  Peace

# 2
 Laughing Всички кърмещи сме минали през такива периоди.При нас това се случи точно на вашата възраст.Така и не разбрах каква беше причината.Не си спомням точно,но мисля,че продължи някъде десетина дни.Гледай да си почиваш през деня. Peace

# 3
Аз спя заедно с него, той суче в легнало положение, но все пак не е удобно да се спи само на една страна. И внимавам и да не го затисна  Rolling Eyes И аз си помислих, че може да го мъчат следващите зъбки, той в момента има 4. Дано скоро да отмине и този период.

# 4
 Grinning Разбрах, какъв е проблема- в момента му пробиват следващите зъбки и затова не спи спокойно. Успокоих се, че след няколко дни ще има сън и за нас.  Crazy

# 5
и при нас е така заради зъбите една нощ не се отделя от мен др само 1-2 суче те си знаят Joy

# 6
  • София
Да, дано е от зъбите. В един момент и моето дете престана да спи в кошарка, а започна да виси на гърдите ми по цяла нощ, и не за да суче толкова, колкото че е така е толкова приятно да се спи  Heart Eyes

# 7
  • Mars Hotel
Мда, и ние сме като залепени по цяла нощ, и то вече месеци наред.  Tired
Сигурно ще спре чак когато избият всички зъби. А досега има само 6.  ooooh!

# 8
Grinning Разбрах, какъв е проблема- в момента му пробиват следващите зъбки и затова не спи спокойно. Успокоих се, че след няколко дни ще има сън и за нас.  Crazy

тъкно щях да пиша,че най-вероятно е от зъби,но ето че ти ме изпревари Laughing
И ние имахме такъв период,нормално е.Най-важното е,че отминава и всичко пак си влиза в релси.

# 9
Първо са колики, после зъби, после пък за успокоение и така... докато не го отбиеш. Така са повечето кърмени бебоци.
Водата няма да ви помогне в случая. И в двата случая ще будуваш - дали ще му даваш вода или ще го кърмиш, все ще си будна. Просто продължавай да си го кърмиш, най-малкото така детето се успокоява.

# 10
  • София
Добре дошла в отбора!  Grinning

Зъби,болести, превъзбуда и т.н. , вече не помня откога не съм спала нормално ... Моята вади два предкътника вече няколко месеца  Shocked.

# 11
Има толкова теми по този въпрос но в тази вече ще се включа и аз вече не помня кога беше последната нощ в която имам поне 3 часа спокоен непробуден сън,вече сме на 9 месеца но като четя другите теми по въпроса безсънието ще продължи до като се кърмим

# 12
tedyy , твоят пост ме убеди да пиша пак.
Не може да се каже, просто не е правилно, че безсънието ще продължи докато се кърмите. Неспокойството и безсънието може да продължи докато детето ти изпитва дискомфорт и болка. Дали в този период ще го кърмиш или не, едва ли ще има отношение към съня му. Познавам много майки на вече отбити деца, които във моменти на безсъние се налага да подскачат, пеят, танцуват и какви ли не. Е, познавам и кърмачета, дето от раждането си спят като пънове по цяла нощ, но те са единици.
Но когато проблемът, поради който детето ти се буди отмине, когато то поотрасне (това е индивидуално за всяко дете) ти спокойно можеш да обясниш и наведеш на мисълта, че през нощта се спи и ще му дадеш да суче когато изгрее слънцето. това е само един от вариантите на "преговор" с порасналото кърмаче. Всеки намира своя подход, зависи от темперамента на детето, от възрастта, от подхода на родителите. Може таткото да помага в такъв момент. Нещата стават много по - лесни когато се уцели момента както за спирането на сукането през нощта, така и на отбиването като цяло. И въпреки, че много хора са на противното мнение, смятам и от наблюдение и от опит, че е много по - лесно да се откаже от нощните посуквания дете, което разбира, отколкото бебе. Когато има диалог, става работата.
За протокола, моя дзвер се отби мнооого след като бяхме сключили сделка, че докато е тъмно не се суче. Спеше си спокойно и по цяла нощ. Но това беше когато вече схващаше идеята на сделката ни  Mr. Green

# 13
Само да кажа, че и ние сме в групата! Доскоро пробвах да го слагам в креватчето като се поуспокои, но след като нощите ми се превърнаха в едно безумно слагане и вадене, си го взех при мен. И без друго се буди на през 2 часа, или час и половина, поне през това време да поспя. Единственото, което го успокоява е кърменето. Нищо друго - има три зъба, които почти са пробили и го мъчат ужасно.  Close

# 14
Благодаря!Значи вобще да не се чудя какво му става на моето  бебче,че цяла нощ се върти и търси да си цока Laughing,а да очаквам първите зъбчета....

Общи условия

Активация на акаунт