Да украсим храната с храна 2

• 132 135
  • 527
  •   1
Отговори
# 150
Веси, може ли рецептата за сладкиша с карамелизираните орехи? Praynig

# 151
   Прекрасни неща правите!Браво за търпението   bouquet

# 152
svetlapz за този ли става въпрос  newsm78
не му знам името рецептата я научих от една колежка, много е лесен и става страшно вкусен:
за блата: 4 яйца, 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно се разбъркват хубаво и половината от получената смес се изсипва в тавичка предварително намаслена с олио.
Към останалата половина от сместа се добавят 2 настъргани на ситно ябълки и 2 ч. л. какао разбърква се хубаво и се изсипва в тавата върху първата смес разбърква се леко и се пече на 200 градуса за 20 минути.
за заливката: 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. счукани орехи, 125 гр. масло и 1 яйце
На котлона в тиган карамелизирам захарта прибавям орехите и маслото и бъркам докато се стопи маслото, на по слаб огън, но и не много дълго за да не прегори захарта и да загорчи. След това отстранявам от котлона и чуквам едно яйце и бъркам енергично докато се получи еднородна смес. С яйцето сместа става по-мека и лесно се реже, нанасям върху изпечения блат и готово. Може да се консумира веднага, но колкото повече престоява по-вкусен става! Успех  Hug

# 153
vesi_nn , страхотни неща   bouquet моля за рецептата на костенурката и змията  Praynig

# 154
svetlapz за този ли става въпрос  newsm78
не му знам името рецептата я научих от една колежка, много е лесен и става страшно вкусен:
за блата: 4 яйца, 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно се разбъркват хубаво и половината от получената смес се изсипва в тавичка предварително намаслена с олио.
Към останалата половина от сместа се добавят 2 настъргани на ситно ябълки и 2 ч. л. какао разбърква се хубаво и се изсипва в тавата върху първата смес разбърква се леко и се пече на 200 градуса за 20 минути.
за заливката: 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. счукани орехи, 125 гр. масло и 1 яйце
На котлона в тиган карамелизирам захарта прибавям орехите и маслото и бъркам докато се стопи маслото, на по слаб огън, но и не много дълго за да не прегори захарта и да загорчи. След това отстранявам от котлона и чуквам едно яйце и бъркам енергично докато се получи еднородна смес. С яйцето сместа става по-мека и лесно се реже, нанасям върху изпечения блат и готово. Може да се консумира веднага, но колкото повече престоява по-вкусен става! Успех  Hug

Веси много хубава рецепта.  PeaceИмам два въпроса.Пречи ли ако се настържат повече ябълки и не се ли слага бакпулвер?  newsm78

# 155
Точно за този! Веси, много ти благодаря!

# 156
- тук

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 21:48 от Тани`

# 157
Всичко, което показвате, е прекрасно!

# 158
Невероятно красиви неща!
Ще се възползвам от някои  Peace

# 159
ива мисля че няма да има проблем и с повече ябълки, при това количество в рецептата те дори не се усещат, така че не мисля че ще  е проблем. Бакпулвер няма в рецептата и аз не съм слагала досега.  Peace
Shada костенурката и змията не са мои, petq* ги е пуснала, и аз си харесах змията и скоро ще се пробвам  smile3508. И аз имам една салата костенурка, но е тази
svetlapz   Hug

# 160
  • в моя свят
Момичета и мен ме впечатли змията и снощи опитах да я направя.Е,не е като на снимката,но все пак....а е много вкусна.Направих я от картофено пюре,което след като оформих намазах със сос от заквасена сметана и майонеза и след това украсих.

# 161
  • Варна
Мечта, чудесно се е получило!  Hug

# 162
me4ta22 браво на теб. И ти си майсторка. Hug

# 163
Още една идея:

# 164
веси как направи листата на палмите?

Общи условия

Активация на акаунт