Възпитание на.... мъжовете ви?

• 12 049
  • 328
  •   1
Отговори
# 135
Преди да се омъжа имах доста дълга връзка, опитах с превъзпитание, е ефекта беше временен, т.е. никакъв и не се получи. Не можеш да промениш същността на човека.

Някой да не си помисли, че съпруга ми обича всичката домакинска работа, не. Силна страна му е само готвенето, не и другите съпътстващи процеси. Идеята за домашна помощница е добра, като си живеех във Варна си имах, защото просто от работа нямах грам свободно време.  Канада отпадна тази идея, защото успявах да изчистя къщата(в пъти по-голяма), а за готвенето се оказа че има кандидат (ей това се оказа късмета за мен).После вВинаги съм смятала, че времето прекарано в кухнята е загубено време и мога да го прекарам по приятен за мен начин.
 А за общите допирни точки - ние имаме еднакви интереси и това не е проблем. Не напълно еднакви, естественно, но за различията, успели сме да се напаснем.

# 136
...
Аз не считам, че е необходимо лично да поддържам дома си, за да демонстрирам чувство за семейственост и привързаност...

Не лично, а по равно. Ако има домашна помощница, остатъка, пак се дели м/у обитаващите дома.

Тя е патица, защото не иска да се нагърби с всичко вкъщи. А какъв е той, като не ще и едно нещо да пипне?
На него му били противни домашните задължения, ами и на нея са й били противни (или тя не може да си позволи подобно чувство, защото няма пишка?).

...И за да дам изчерпателен отговор, бих повторила, че ако някой мен се опита по подобен начин да ме дресира, няма шансове да ме задържи до себе си.

Това може да се разбира и че той се е опитвал да я дресира, но не е успял, нали?

Голата, неподправена истина е, че той просто си дърси домашна помощница. Останалото в партьора му минава на заден план.

# 137
не съм успяла да превъзпитам нито един от мъжовете /що за дума, мили боже/ ми.
не знам как успяват другите жени, но с интерес ще следя.

# 138
Аз от домакинската работа обичам само готвенето, признавам си с руку на сердце.
Другото го недолюбвам. Защо трябва да очаквам от половинката ми да го ДОлюбва?

Друго, друго е по-същественото. Tired

# 139
Аз мисля, че темата е некоректно зададена. Думата "възпитание" с основание предизвиква толкова много негодувание . На мен също ми зучи обидно. Може би авторката е оригиналничела.

Ако беше попитала по друг начин, например "Как мотивирате мъжете си да поемат своята част от домакинската работа?" нещата щяха да са по-различни.

А всъщност за това става дума. Изобщо не е тайна, че голям процент от силните половинки клинчат, когато опре до домакински задължения. И много жени се опитват да постигнат някакво справедливо разпределение на силите вкъщи. В едни семейства се постига, в други - не.

# 140
  • София
М, не.
Ако продължим с историята на моя приятел, бих казала, че по-скоро имаше нужда от жена, отколкото от домашна помощница.
И той настояваше малкото време, което прекарваха заедно да не бъде ангажирано в битов план.
Да, той не желаеше да се ангажира с домакински дейности, съвсем твърдо и категорично, но не изискваше от жена си и тя да го прави- тя беше тази, която отказваше да ангажира домашна помощница и настояваше двамата да го вършат- по съвет на майка си.
Е, според теб, не е ли глупаво?
Аз, лично смятам, не не смятам, сигурна съм, че ако тя се беше съгласила с мъжа си и беше обръщала повече внимание на него, отколкото на фикс идеята си /или по-точно на майка си/ за семейство, нямаше да се стигне до тук.

# 141
не съм успяла да превъзпитам нито един от мъжовете /що за дума, мили боже/ ми.
не знам как успяват другите жени, но с интерес ще следя.
Не успяват особено, да ти кажа.
Но друго си е да се изфукаш онлайн  с гол в ръката....меч, да речем, как го чакаш със смръщени вежди до вратата с кофа боклук.

# 142

Голата, неподправена истина е, че той просто си дърси домашна помощница. Останалото в партьора му минава на заден план.

Не, както се разбра, господина има възможност за домашна помощница, и не търси това. Търси си равноправен партньор.

# 143
  • Варна
В основата на единомислието по тези въпроси е еднаквото разбиране у двамата пртньора. А именно, че домът е общ, домакинството също и поддържането му е задължение и на двамата. Когато единият си мисли, че уютен дом, вкусна храна и изпрани дрехи му се полагат по дефолт, настъпва драма. Въпросът е, как да се промени нагласата у мъжа, че това не е само женска работа и че той има и други задължения, освен да носи пари в къщи. Тук вече, основна роля играе домашното възпитание и модела на семейство, който съпругът копира. Ако той цял живот е виждал майка си като слугиня на фамилията, а таткото с вестник пред ТВ-то, как да го накараме да приеме, че разделени задължения не значи "мъж под чехъл"?

# 144
Ако той цял живот е виждал майка си като слугиня на фамилията, а таткото с вестник пред ТВ-то, как да го накараме да приеме, че разделени задължения не значи "мъж под чехъл"?
Е те това е, евала.
Или ако пък приемем, че е виждал татето как търка чинии, мета боклук, тупа килим и пъшка под тежкого иго на жена си, е решил, че "няма да следва този модел".
(тук цитирах една реална личност).

# 145
В общи линии съм съгласна със Северина, но това при положение, че вземая съпруга си направо от майка му.

Ако преди това обаче и двамата сте поживяли съм положението се променя. Всеки от партньорите е наясно, че няма нищо наготово.

# 146
...
Е, според теб, не е ли глупаво? ...

Глупаво е човек да се държи като дете и да очаква, че някой друг ще му готви и чисти.
Няма елементарна дейност за 20-30, която да е толкова противна, че да си развалиш смемейството. Но ако я приемаш като нещо недостойно, което ще те унижи, тогава вече - да, още повече, ако имаш пари и къща в полите на Витоша.

Не, както се разбра, господина има възможност за домашна помощница, и не търси това. Търси си равноправен партньор.

Е, да, за какво му е  Laughing домашната помощница няма да спи у тях, за да чака всяка негова прищявка . Така обаче получава денонощно обслужване, същото като на хотел, че и с извънредни услуги  Simple Smile

...
Или ако пък приемем, че е виждал татето как търка чинии, мета боклук, тупа килим и пъшка под тежкого иго на жена си, е решил, че "няма да следва този модел".
(тук цитирах една реална личност).

Или жена, която е виждала онова, което описва Северина и е решила, че няма да следва този модел.
(Цитирам себе си  Sunglasses)

# 147

Е, да, за какво му е  Laughing домашната помощница няма да спи у тях, за да чака всяка негова прищявка . Така обаче получава денонощно обслужване, същото като на хотел, че и с извънредни услуги  Simple Smile

Че коя от нас или въобще има ли някой който денонощно да изпълнява домашните си задължения. Ако съм мъж в такова семейство бих се отегчил, да не кажа и нещо друго. Както се вижда човека не е искал точно това. Сега си има домашна помощница , но си има и партньор.

# 148
Аз пък споделям мнението на Azzy. Бих постъпил точно като познатия и ако някоя се опита да ме превъзпитава. След като не ме харесва такъв какъвто съм, да си намери някой, който отговаря на критериите и за партньор. Хилядолетия жените са се занимавали със дома, а мъжете с лов и война. Сега искате за 100 год еманципация да си сменим ролите. Всъщност какво точно искате? Домакини няма да станем.

# 149
  • Насред хаоса
Аз пък споделям мнението на Azzy. Бих постъпил точно като познатия и ако някоя се опита да ме превъзпитава. След като не ме харесва такъв какъвто съм, да си намери някой, който отговаря на критериите и за партньор. Хилядолетия жените са се занимавали със дома, а мъжете с лов и война. Сега искате за 100 год еманципация да си сменим ролите. Всъщност какво точно искате? Домакини няма да станем.

А къде пише, че жените трябва да са домакините в едно семейство? За тия 100 години еманципация се разбра, че жените също могат да изкарват пари, дори повече от мъжете, и да градят кариера. С тая разлика, че те могат да си сготвят, да си изперат, да си изчистят, да се изгладят и т.н. Защо мъжете да не могат?

Общи условия

Активация на акаунт