Възпитание на.... мъжовете ви?

• 12 057
  • 328
  •   1
Отговори
# 150
. Всъщност какво точно искате?

Абе и поне чинията си да вдигнете след ядене-все е нещо, нали? Wink
Отдаааавна не само мъжете носят парите вкъщи и съшо толкова отдавна това е едно.....клише.
Освен ако не говорим за пичът от Бояна с дом.прислужница и отделно готвачка.
Но там отиваме в едни такива измерение, от които повечето сме твъъъъърде далеч.

# 151

Че коя от нас или въобще има ли някой който денонощно да изпълнява домашните си задължения. Ако съм мъж в такова семейство бих се отегчил, да не кажа и нещо друго. Както се вижда човека не е искал точно това. Сега си има домашна помощница , но си има и партньор.

Е как? Ако му се приядат палачинки посред нощ, да не мислиш, че новата не му ги прави?

The_Third, домакиня е тази, която изцяло поема всичкото домакинстване. Никой не иска това от мъжа си. Когато се поделят, няма домакини и гости, а просто хора, които се грижат за собствената си къща.

Едно време мъжът е ходил на лов, както правилно отбелязваш, а жената е вършила леката работа.
С времето обаче тежката е отпаднала, развитието на обществото я свежда до минимум, такива професии се броят на пръсти. Дори в близките предишни векове, жената е била рамо до рамо с мъжа на нивата, но след това (следвайки предишния модел) пак е поемала цялото домакинство, докато "силният" мъж си почива в кръчмата. В днешно време обаче е смешно да се говори за подобни примери, повечето мъже и жени имат еднакви професии и еднаква натовареност, не го броя за еменципация, а за нормална ситуация в едно развито общество. И ако се намери някой мъжкар, който ще превъзпитава жена си, че прибирайки се заедно от работа, тя е длъжна да поеме ежедневните неща по дома - все по-рядко се намира такава, с която да успее.

... След като не ме харесва такъв какъвто съм, да си намери някой, който отговаря на критериите и за партньор ...

Това важи и в двете посоки, щом като не го харесва такъв, какъвто е, намира си някой, който отговаря на критериите й за партньор.

Все пак е добре да живеем във времето, в което сме се родили Peace

# 152
Дано не доживея подобно нещо някой да си въобрази, че може и най вече, че има правото да ме превъзпитава.

Pasinet, май става въпрос за използване на различна терминология само, защото това е цитат от твоя профил: Някои хора преминават набързо през живота ни. Други спират за миг и оставят диря в сърцата ни. После никога не можем да бъдем същите!..

Идея си нямаш за какво е написаното в профила ми и няма нищо, ама нищо общо с превъзпитанието или пък с някакъв дори намек от страна на този човек да желае да ме променя.

# 153
Azzy, просто използвах твоите думи като илюстрация.Не е било лично...
Find NEMO, примерите ,които си дал,за пореден път показват ограниченото мъжко мислене...щом един мъж обича жена си и иска да е щастлива,то непременно е мухльо или под чехъл.
Е,заради "мъжкари" като вас има толкова много нещастни жени...дето се жалват тук анонимно!
ragrag,не е манипулиране,а любов.Когато обичаш някого и се стремиш той да е щастлив,получаваш същото насреща...искрено желание и той да те направи щастлива.За мен е любов,за теб не знам...
По повод мъжа,сменил жена -домакиня с жена-кукла,за мен нещата изглеждат така:Трябвала му е жена,която да моделира по свой тертип /явно първата е била със лично мнение/, и я намира.Тя слуша,не се прави на интересна,угажда...че кой мъж бяга от това?

не съм успяла да превъзпитам нито един от мъжовете /що за дума, мили боже/ ми.
не знам как успяват другите жени, но с интерес ще следя.
Не успяват особено, да ти кажа.
Но друго си е да се изфукаш онлайн  с гол в ръката....меч, да речем, как го чакаш със смръщени вежди до вратата с кофа боклук.
Не,чакат го с усмивка и целувка!Той сам пита "Как да ти помогна?"
Хилядолетия жените са се занимавали със дома, а мъжете с лов и война. Сега искате за 100 год еманципация да си сменим ролите. Всъщност какво точно искате? Домакини няма да станем.
А защо искате от нас да работим наравно с вас?И като се приберем в къщи,по същото време ,когато и вие,ние пак опъваме каиша,а вие пъ....те пред ТВ-то?
Хилядолетия жените не са ходели на работа ,а са се занимавали само с дома.
Ей я тънката разлика ,която не ви изнася и се опитвате да не забелязвате!

# 154
хахаххаа, да бе, пита, и още как.
краси.мира, от един мъж, било то и твоя, не си вади заключения за всички. Laughing

# 155
Ох,знам ,че не е валидно за всички.Затова и написах

Цитат
Е,заради "мъжкари" като вас има толкова много нещастни жени...дето се жалват тук анонимно!

# 156
Абе как ще пита? Това да не е мъж под чехъл да иска разрешение? Хваща и мие чиниите, точка! Пък жена му, ако ще да се сърди, че не й е поискал разрешение   Crossing Arms

# 157
Аз пък споделям мнението на Azzy. Бих постъпил точно като познатия и ако някоя се опита да ме превъзпитава. След като не ме харесва такъв какъвто съм, да си намери някой, който отговаря на критериите и за партньор. Хилядолетия жените са се занимавали със дома, а мъжете с лов и война. Сега искате за 100 год еманципация да си сменим ролите. Всъщност какво точно искате? Домакини няма да станем.
А къде пише, че жените трябва да са домакините в едно семейство? За тия 100 години еманципация се разбра, че жените също могат да изкарват пари, дори повече от мъжете, и да градят кариера. С тая разлика, че те могат да си сготвят, да си изперат, да си изчистят, да се изгладят и т.н. Защо мъжете да не могат?
От 99% от мъжете се очаква да ходят на лов.
От 79% от мъжете се очаква да се връщат със стабилен улов всеки ден.
От 49% от мъжете се очаква да разтоварват улова в полите на Витоша.
(Процентите са примерни, предполагам занижени и от година на година вървят в посока нагоре).

Като отговор на зададеният въпрос и в контраст с казаното: разликите са огромни - между дискусията "как да ги възпитаме" и словоизлиянията в тема "моя не носи улов, какво да го правя" (зарежи го, смени го, набий го, убий го, сготви го, изяж го).

Или с две думи - рискувам да бъда сготвен и изяден, ако не донеса улов. Но рискувам много по-малко, ако просто никакъв ме няма в домакинството.

# 158
Идея си нямаш за какво е написаното в профила ми и няма нищо, ама нищо общо с превъзпитанието или пък с някакъв дори намек от страна на този човек да желае да ме променя.

Не съм баба Ванга, за да съм наясно с конкретната символика, която ти си вложила. Това, обаче, е масово използвана мисъл и стандартното тълкуване е свързано с промяна.

Аз пък ще ти кажа, че не харесвам хора, които се мислят за перфектни и не приемат градивна критика. Защото дори и съвет от някой може да се тълкува като желание да промени нещо в теб. Да не говорим пък децата колко възпитават родителите си...

# 159

Не съм баба Ванга, за да съм наясно с конкретната символика, която ти си вложила. Това, обаче, е масово използвана мисъл и стандартното тълкуване е свързано с промяна.

Аз пък ще ти кажа, че не харесвам хора, които се мислят за перфектни и не приемат градивна критика. Защото дори и съвет от някой може да се тълкува като желание да промени нещо в теб. Да не говорим пък децата колко възпитават родителите си...

Е като не си наясно, как решаваш, че може да ми противоречиш на мисъл казана по рано от мен за мен и то с цитат от нещо написано в профила ми?
Какви хора харесваш ти изобщо не ме интересува, но аз не намирам връзка с превъзпитание и решение на друг да променя когото и да било с перфектността, така, че никой не е в състояние да ме накара да променям възгледите си, ако аз самата не го искам. Аз може да не съм перфектна, но да се харесвам такава.  WinkОсобено що се отнася за такива неща в темата като домакинство, това  е последното което ме вълнува за един мъж дали чисти и готви и най малкото бих си правила труда да го променям. Както вече казах взела съм си го със сходни разбирания на моите и на никого не се налага да превъзпитава другия. А дали една критика е градивна го решавам за себе си аз, а не някой друг в ролята на възпитател, пък било то и най добронамерения. Тази роля е била на родителите ми до 18 годишна възраст от там насетне си е само моя.

# 160
... Особено що се отнася за такива неща в темата като домакинство, това  е последното което ме вълнува за един мъж дали чисти и готви и най малкото бих си правила труда да го променям ...

Ами то това е в основата на една връзка, нито м ъжът, нито жната трябва да се вълниват от това дали другият ще ближе пода. Елементарни неща, които просто се случват.

# 161
Pasinet, като не искаш коментар върху чувствата и мислите си, запази си ги за себе си. Какво си тръгнала да ги споделяш във форум. Или очакваш само да ти се ръкопляска.

Спирам да спамя с нашия безмислен вече "дуел".  ignore2

# 162
  • Насред хаоса
От 99% от мъжете се очаква да ходят на лов.
От 79% от мъжете се очаква да се връщат със стабилен улов всеки ден.
От 49% от мъжете се очаква да разтоварват улова в полите на Витоша.
(Процентите са примерни, предполагам занижени и от година на година вървят в посока нагоре).

Като отговор на зададеният въпрос и в контраст с казаното: разликите са огромни - между дискусията "как да ги възпитаме" и словоизлиянията в тема "моя не носи улов, какво да го правя" (зарежи го, смени го, набий го, убий го, сготви го, изяж го).

Или с две думи - рискувам да бъда сготвен и изяден, ако не донеса улов. Но рискувам много по-малко, ако просто никакъв ме няма в домакинството.
Отдавна от вас не се очаква уловът, който да задоволи нуждите на семейството. Жените също внасят, и дори повече, както казах по-горе. Така че според мен рискувате да бъдете сготвени заради отказа да помагате в домакинството, не заради ниския или никаквия улов. Защото едно е да се грижиш само за улова, друго - да се грижиш за улова и домакинството едновременно. А що се отнася до желанието за поделяне на домакинските задължения - това се възпитава от майката.

# 163
Pasinet, като не искаш коментар върху чувствата и мислите си, запази си ги за себе си. Какво си тръгнала да ги споделяш във форум. Или очакваш само да ти се ръкопляска.

Спирам да спамя с нашия безмислен вече "дуел".  ignore2

Е, аз не мога да разбера казала съм го ясно и просто

Цитат
Дано не доживея подобно нещо някой да си въобрази, че може и най вече, че има правото да ме превъзпитава.
. Нещо, което се отнася за мен и ти решаваш да ми отговаряш, че не било така, след като съм си сложила нещо в подписа, което аз ти обяснявам, че няма връзка с темата обаче ти едно си баба знае, едно и бае.  Laughing
Отговарям на предположението ти,
Цитат
Pasinet, май става въпрос за използване на различна терминология само
, че НЕ става дума за различна терминология, просто споделям съвсем различна позиция. Нито аз съм длъжна да мисля като теб , нито ти като мен.

Само за пример - не намирам за нужно да отучвам половинката си дори да посява чорапите си навсякъде.

# 164
Въпросът е, как да се промени нагласата у мъжа, че това не е само женска работа и че той има и други задължения, освен да носи пари в къщи. Тук вече, основна роля играе домашното възпитание и модела на семейство, който съпругът копира. Ако той цял живот е виждал майка си като слугиня на фамилията, а таткото с вестник пред ТВ-то, как да го накараме да приеме, че разделени задължения не значи "мъж под чехъл"?

С приказки, че тоя модел хич не го бива. Т.к. явно е било мода да се следва този модел в повечето семейства през миналият век, днес се "питаме" за "възпитание" и "превъзпитание" на мъжете ни в съвременното забързано ежедневие. Мъжете се променят след като им поднесеш детайлно реални доводи защо не е нужно да повтаряме примера от родителите ни.

Общи условия

Активация на акаунт