Възпитание на.... мъжовете ви?

• 12 004
  • 328
  •   1
Отговори
# 225
Трещерица - рисуване и декорация, това беше за мен въпросната тейност. Но пак казвам - хората са различни, не е нужно да ни влече едно и също Simple Smile

# 226
Трещерица - говорих, когато работата изисква продължително време концентрация, а в друг случай, когато можеш след всяка въведена фактура, да изпушиш по една цигара. Както и да е, ако има значение, това са отделни случаи. В общият случай няма отношение към темата, защото ако работата ти изисква концентрация, това няма да ти пречи за едно рутинно действие като миенето на чинии (например).

НЕ. Уинтър, айде, моля, като един истински мъж-резюмирай в 2 изречения.Не изземай женски функции, все пак. Whistling
Хм, не беше "2 часа мислене, за да намеря с какво да подразня" (не, че това ми е неприсъщо). Многото писане не е като многото говорене.
Оказва се, че обобщението по-горе помага. Ще изчакам да обобщите казаното в цялата тема   Simple Smile

# 227
Ох.
Много ми е смешно вече.
Темата се обърна в "Народът срещу Ази". Laughing
аз и завиждам, при това неблагородно  Grinning .

пс. разпознах се като 100% държанка  newsm78 . обаче, не си го представям мъжа ми да чисти с прахосмукачка. някак не му отива. или да върти тенджерите. далеч повече ме респектира и ме кара да го харесвам в костюм, на работа и с банковата си сметка.

# 228
Аз се нагърбвам да направя обобщение с риск да бъда нападната с камъни.

Почти всички мислят, че хората не трябва да се превъзпитават. Същите почти всички смятат, че промяна е наложителна дори и само за дребни неща, но тя трябва да е доброволна, а не с пистолет зад врата. Ако се опитваш да обясниш в разговор нуждата от промяна или ако приложиш добри похвати и другия сам се сети, или ако дадеш личен пример - това не е превъзпитание  hahaha.
Ааа, да не забравя, превъзпитанието е нещо негативно (според голяма част от изказалите се) ooooh!!!!
И друго характерно за темата е, че въпреки широкия смисъл в заглавието й, тя се стесни до приучване на мъжа да помага в домакинството.

# 229
  • София
Аз мисля, вече да се представям с официалната си титла.
Член на борда на директорите на "Х".
И ако ме титулуват като "член", предполагам, че ще отхвърля съвсем успешно предположенията за "държанка".

Никол, аз вече от няколко страници се лигавя, моля те, не го приемай на сериозно. Simple Smile

# 230
Няма, просто си убивам времето, че съм болничен  Laughing

# 231
пс. разпознах се като 100% държанка  newsm78 . обаче, не си го представям мъжа ми да чисти с прахосмукачка. някак не му отива. или да върти тенджерите. далеч повече ме респектира и ме кара да го харесвам в костюм, на работа и с банковата си сметка.

Жалко. А ако не ми е достатъчно подчертаното?!
Аз не вдигам нищо тежко /вкл. прахосмукачка/, не пазарувам /и хляба тежи/, не прибирам разхвърляни неща от пода /не мога да се навеждам/, по стълби не се качвам /почистване на климатик, прах от високо/.
Да не кажете, че съм болна и имам проблем с кръстчето. Мнеееее. Здрава съм си.
Ама свеки си го е възпитала и аз много си я обичкам.  bouquet

Няма да оревавам форумите като стана на 60 г, че от домакинстване и гледане на деца съм нямала време за себе си.
Защото тези, които така яростно защитават тезата, че са държанки и искат да си домакинстват самички, се изгърбват.
Много жалко, че късно го осъзнават, спазвайки някакъв модел на поведение от минали векове. Ама годините си се търкалят...
Аз затова си пазя кръстчето....Мдам. Айде със здраве.  Wink

# 232
След като прочетох написаното от немирница, събирайки 2 и 2, т.е. никнейм и фактът, че има достатъчно свободно време, да направя извод - освен немирница, си и палавница, нали?
Дори и да греша към момента, не греша в перспектива, така че отново потъвам сред единиците и нулите...

Към останалите - ама обърнахте темата на битовизми, значи... толкоз зор за едни чинии и 2 саксии, ай сиктир...  Mr. Green

# 233
пс. разпознах се като 100% държанка  newsm78 . обаче, не си го представям мъжа ми да чисти с прахосмукачка. някак не му отива. или да върти тенджерите. далеч повече ме респектира и ме кара да го харесвам в костюм, на работа и с банковата си сметка.

Жалко. А ако не ми е достатъчно подчертаното?!
Аз не вдигам нищо тежко /вкл. прахосмукачка/, не пазарувам /и хляба тежи/, не прибирам разхвърляни неща от пода /не мога да се навеждам/, по стълби не се качвам /почистване на климатик, прах от високо/.
Да не кажете, че съм болна и имам проблем с кръстчето. Мнеееее. Здрава съм си.
Ама свеки си го е възпитала и аз много си я обичкам.  bouquet

Няма да оревавам форумите като стана на 60 г, че от домакинстване и гледане на деца съм нямала време за себе си.
Защото тези, които така яростно защитават тезата, че са държанки и искат да си домакинстват самички, се изгърбват.
Много жалко, че късно го осъзнават, спазвайки някакъв модел на поведение от минали векове. Ама годините си се търкалят...
Аз затова си пазя кръстчето....Мдам. Айде със здраве.  Wink

не е жалко. хората сме различни.
единственото жалко е, че от работа мъжът ми няма време за мен.

не си ме представяй по халатче, пред печката или с парцал в ръка. безкрайно далеч съм от подобен образ.

# 234
След като прочетох написаното от немирница, събирайки 2 и 2, т.е. никнейм и фактът, че има достатъчно свободно време, да направя извод - освен немирница, си и палавница, нали?
Дори и да греша към момента, не греша в перспектива, така че отново потъвам сред единиците и нулите...

Към останалите - ама обърнахте темата на битовизми, значи... толкоз зор за едни чинии и 2 саксии, ай сиктир...  Mr. Green

Грешиш. И в перспектива. Само никът ми е такъв. Имам си го доста от преди да си помисля за мъж, сватба и деца.Laughing

# 235
  • Насред хаоса

Към останалите - ама обърнахте темата на битовизми, значи... толкоз зор за едни чинии и 2 саксии, ай сиктир...  Mr. Green

Айдеее, веднага направи извода. Значи една жена непрекъснато трябва да е заета с работа, за да не почне да палува, а?!
Немирница, моята свекърва също е направила така, за което съм й много благодарна. Пък и не разбирам с какво един мъж ще стане по-малко мъж, ако чисти с прахосмукачката, събира разхвърляните дрехи и играчки на децата или вдига масата и изхвърля боклука.

# 236
Миналата година,карам детето за Бистрица и в
най-голямото задръстване на България ми се запали
колата (почна да пуши вътре,някакви кабели).Аз естествено
изплашена,грабнах малката и веднага изтичах на тротоара.
Добре,че мъж ми е от Непревъзпитаните,защото ако беше
пуснал прахосмукачка в този момент,нямаше да чуе телефона.
Дойде буквално за минути,не върви в такива ситуации да
занимаваш чуждите мъже...
Не е много по темата,ама и аз да се отчета.

# 237

Айдеее, веднага направи извода. Значи една жена непрекъснато трябва да е заета с работа, за да не почне да палува, а?!
Немирница, моята свекърва също е направила така, за което съм й много благодарна. Пък и не разбирам с какво един мъж ще стане по-малко мъж, ако чисти с прахосмукачката, събира разхвърляните дрехи и играчки на децата или вдига масата и изхвърля боклука.

И най-голямата домакиня вкъщи може да е курва навън.

Чистенето прави ли мъжа повече мъж?

Това ли искате - мъж, който чисти, готви, пере, простира, оправя колата, работи, издържа ви? И нищо повече от този мъж? Щото в темата май свестният мъж се измерва с поемане на домакинските задължения, тоест 50% поне от тях...

# 238
...

Към останалите - ама обърнахте темата на битовизми, значи... толкоз зор за едни чинии и 2 саксии, ай сиктир...  Mr. Green

А, точно в целта. Това са елементрани неща, отнемащи минимално време, не болят и не хапят. Носят само комфорт уют на хората, обитаващи дадения дом. И както мъжът иска да усети, че на мъжът му пука за въпросния комфорт и уют, така и жената, а това значи лични действия с двете ръчички. Не се чувствам добре, ако не работя, така че вариантът да си седя у нас просто го изключвам и когато се приберем вечер, вместо за 30-40 мин., след които да си почиваме и да си говорим, аз трябва да шетам 2 часа - от какъв зор, при положение, че сме двама възрастни?  
Поне такова е моето усещане, не ангажирам никой с тях.

... Пък и не разбирам с какво един мъж ще стане по-малко мъж, ако чисти с прахосмукачката, събира разхвърляните дрехи и играчки на децата или вдига масата и изхвърля боклука.

Предразсъдъци Simple Smile

azsa, а ако беше в командировка на 1000 км.? Говорихме вече за колите, нищо общо с темата нямат  Simple Smile

viliko, просто го прави възрастен човек. Всички други са деца - непораснали. И са лош пример за децата си.

# 239
Аз ви предупредих,че не е по темата. Peace
Ако аз съм кранистка ще бъда ли по-малко жена?
Със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт