Ефикасно средство против хлебарки

• 366 121
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • Дивия Северозапад
Фронтлайн, Дохлокс, Регент и т.н. съдържат Fipronil. Прочетете за Фипронила доколко е безвреден и тогава пръскайте, ето статия по въпроса: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IkyCyQfqJ5c … ct=clnk&gl=bg
Не бих напръскала с такова чудо вкъщи при две малки деца.

# 196
  • София
Фронтлайн, Дохлокс, Регент и т.н. съдържат Fipronil. Прочетете за Фипронила доколко е безвреден и тогава пръскайте, ето статия по въпроса: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IkyCyQfqJ5c … ct=clnk&gl=bg
А имаш ли представа с какво ти пръскат фирмите?

# 197

Това е само 1 статия, аз прегледах за повече информация и доколкото виждам - токсичността му е спорна. При всички случаи аз ползвах Дохлокс само веднъж и оттогава не съм пръскала с нищо друго, в скоро време няма и да се наложи най-вероятно, а не мисля, че Райд, Байгон, безчетните пръскания от фирма са по-полезни за хората и животните вкъщи. В крайна сметка всеки си има глава на раменете, за да прецени риска - аз съм питала специалист преди да ползвам Дохлокс и неговото мнение беше, че продуктът не е опасен за човека. Предполагам, че един специалист знае по-добре от мен, ако ще и да изровя целия нет за информация Wink. Иначе при малки деца вкъщи е друго, разбира се, но реално погледнато - колкото по-малко използвани препарати, толкова по-добре, по мое скромно мнение.

# 198
Писах писах и ми изчезна написаното. Този път накратко. Тук където сме в блока определено е пълно с хлебарки, но това, което действа на 100процента са : плътни запушалки за всички мивки и сифони, плътна дограма и максимално уплътнение на входната врата- просто няма от къде да дойдат- за мен това е единственото вечно решение. Няколко пъти се случва вечер да забравим отпушена мивката в банята и когато отида посред нощ в мивката има 1-2 съвсем мънички бебе хлебарчици- още полупрозрачни, което за мен означава, че те просто си влизат в къщите от там и колкото и да се пръска ще идват нови и нови ... Така си мисля, а и вече година горе долу ми правят Впечатление хлебарките по стълбището на блока, а у нас няма...а като знам каква неумъртвима напаст са  ooooh!

А как затваряш плътно тръбите с водомерите?При нас може да се види,ако надникнеш покрай тръбите, от първия до осмия етаж.И на третия етаж, чувам какво си говорят от първия до осмия етаж чак.
Ехеее, чак така ли е  Shocked Ужас. Представа си нямам с какво може да се запушат тези дупки, но ние нямаме такава. В един стар апартамент имаше предполагам сова за което говориш- водомера е в стената и се отваря вратичка за да се види, нали? Нашият водомер си е в банята и няма дупки в стените и връзки с другите апартаменти и етажи. При вас ако това което си мисля може би самата вратичка трябва да се направи максимално плътнозатваряща се и да се пръска периодично от вътрешната и стеничка.

# 199
  • София
  В банята съм затворила с вратичка, но в килера, там където минават тръбите, цялата стена я няма.Затворено е с подвижна стена, плоскост от шперплат, която се маха и слага, за да виждат, когато идват да засичат  водомерите. Няма значение де, аз там пръскам най-много!

# 200
Виждам, че в темата не е писано от миналата година, но се надявам някой да ми помогне със съвет. В къщи имаме от кафявите хлебарки, а също и мравки /малки и червени/. В началото на месеца пръсках с Райд, но без ефект. Бихте ли ми препоръчали препарат, който да е ефективен. Забравих да спомена, че дъщеря ми е на 1г. и в тази възраст лапа всичко. Поради тази причина не мога да сложа кубчета, пудри или гелове по земята.

# 201
  • Шумен
Аз накапах Фронтлайн Комбо за средно голямо куче в ъглите на стаите (неразреден) с току що проходили деца. Това беше април миналата година, не очаквах чудеса, но взе че стана точно това, след 2-3 месеца изчезнаха напълно. Предполагам ги изгони, много малко намерих с вирнати крачета първите 2-3 седмици. И фирма сме пробвали, измори доста но и доста оцеляха. Тази година съседи ми споменават за хлебарки, аз лично не съм виждала вкъщи такава твар. А бяха кафяви няколко сорта, на райета с крила и само кафяви. За мравките свекърва ми е споменавала че се е отървала от тях с някакъв тебешир.

# 202
  • пак там
Хлебарките ги моря с фронтлайн - горе-долу веднъж на година пръскам.

Мравките се морят най-ефективно с лимонена киселина (от тази на пакетчетата). Насипваш малко по пътя им (те нали все в пътечка вървят). Тоест там, откъдето влизат, насипваш.

# 203
Доколкото знам различните видове хлебарки се морят с различни препарати. Аз скоро уморих нашите - от черния вид - с пудра Халек, купих я от аптека. Но за кафявите не знам дали ще е ефикасна. Прочети по-назад в темата, спомням си, че е писано за кафявите.  Peace И успех в борбата! Няма такива гнусни твари... Sick

# 204
  • Варна
Писах това в темата за мравките, пефектно е и за хлебарки.

В земеделските аптеки продават един препарат Фендона, другия мисля, че беше Айкън.
Шишенце /като течен аналгин/ от 9 мл се разрежда в 1 л вода. Пълня 2 пръскалки по 500 мл.
и пръскам в ъглите. Което мога вдигам, иначе около мебелите. Става за хлебарки, бълхи и др. дребни гадинки. Винаги имам под ръка разредена течност и пръскам, но най-много през пролетта

http://newfresh.org/shop/product/198/plashtash-2-br-poluchavash- … venitsi-i-dr.html

# 205
Благодаря на всички за бързата реакция   и съвети bouquet Ще ви пиша дали съм успяла да ги изтребя тези гадини  #2gunfire

# 206
  • Шумен
На кафявите хлебарки Айкън не действа, но бълхите ги мори без грешка (едната ни баба с Айкън се отърва от бълхи). Пробвала съм и само Айкън а фирмата която пръска ползва Айкън и още нещо (две шишенца ми оставиха). Домашните любимци (котките) до някъде контролират популацията на тварите, но пак се явяваха чат пат и с котка когато имахме особено нощем.

# 207
Още Един глас за Айкън  Peace при борбата с хлебарки. Една седмица се метат трупове и после ги няма поне 6 месеца  Mr. Green

# 208
УРА! Уморих ги най-накрая мръсните гадини #2gunfire С ФРОНТЛАЙН  Peace

Пробвах всичко останало, което съм чела до момента-айкън, фендона (никакъв ефект), райд-спрей, къщички и пр..; разни др. спрейове; кубчета, тебешири, у-ва вкл. в ел.мрежата..-нищо!
С Фронтлайн-а, просто накапах по ъглите-не съм го разреждала, -първите дни се мяркаха, както и имаше много вирнали краката Mr. Green, но седмица може би след това-никаква не се мярка!

# 209
  • Шумен
Радвам се че е помогнало Simple Smile Аз се бях замислила тези дни дали да не накапя профилактично с Фронтлайн, че съседите ни отвсякъде правят ремонти да не допълзят вкъщи. Но си мисля да изчакам ако видя тогава  Peace Помня че ефикасни бяха и едни лентички за хлебарки, бях ги купила от аптека и при пренасянето в поредната квартира в новата имаше много кафяви, та точно те ни отърваха тогава от тези твари  Peace

Общи условия

Активация на акаунт