Ефикасно средство против хлебарки

• 360 059
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
  • Под Слънцето
 циперметрин
от него нямаше ли в онез лентички на халек?

# 391
Здравейте мами!
Студент съм в Русенски Университет и живея в общежията на заведението. Тази година съм настанен в стаята, в която бях и миналата година, а повярвайте ми, тази стая е фрашкана със хлебарки. Намира се на последния етаж на сградата и може би заради повишената влага те са решили точно там да им е сбирката. Още като се нанесохме за пръв път със съквартиранта ми намерихме около 40 умрели хлебарки по пода, в шкафовете и къде ли още не. Взехме някакви препарати (нямам спомен какви) и уж помогнаха, но този Март с ужас открихме, че се събират на цели групи зад тръбите в банята. Убихме почти всички хлебарки със запален лист хартия (примитивно, но свърши добра работа) и от тогава до края на учебната година нямахме проблеми. Но тъй като цяло лято стаята не е била обитавана съм почти сигурен, че отново ще трябва да се сблъскаме с този ужас.
В момента съм доста зает да подготвям документи и да си стягам багажа и не мога да прочета всички страници по темата, затова ще ви помоля да ми предложите нещо наистина ефективно и вече изпробвано от вас (и разбира се да не е нещо скъпичко, защото сме си студенти  Laughing ). Наистина не искам отново да изпитвам тръпката да живея с още 50 твари бъкани със зарази.
Благодаря ви предварително!
 Heart Eyes

# 392
John Petrov, по препоръка на служителка в зоо магазин купих това http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&am … ;products_id=1597
Активната съставка била като на хваления Фронтлайн, но е 3 пъти по-евтино.
От пръскането пролетта вече си нямам домашни любимци.

# 393
И аз купих пестигон по препоръка на ветеринарния лекар,че бил по-евтин и със същото действие и съставки като на фронтлайна.Разтворих го в около 500 мл вода,но честно казано пак намирам по някоя и друга хлебарка.Аз си отглеждам едни дребни светлокафеникави и вече настръхвам като ги видя.А много разчитах на този фронтлайн,но уви.

# 394
Благодаря ти, Emi. Щом се нанеса ще си закупя продукта и ще го изпробвам, дано да е ефективен, колкото е бил и при теб  Wink

Аз си отглеждам едни дребни светлокафеникави и вече настръхвам като ги видя.А много разчитах на този фронтлайн,но уви.

Следкато спомена цвета си спомних, че хлебарките в моята стая са тъмни на цвят, черни, но една от тях беше изключително бледо кафеникава, да не казвам бяла. Това играе ли някаква роля в избора на препарат?

# 395
  • София
У нас бяха черни, едри и тлъсти. Но то 18 ет. блок -  явно добре се грижим за тях.  Laughing
Купих Пестигон, напръсках преди 5 -6 месеца и изчезнаха.
Сега планирам пак да купя и напръскам през октомври, като пуснат парното.
Май като се затоплят помещенията и започват да се разхождат по стаите.
Или пък е след летните ремонти на съседите - знам ли.

# 396
Според мен излизат през пролетта,поне у нас е така и ги има през цялото лято.Намирала съм и големи черни в началото,а сега са малки кафяви.Зимата ги няма,но аз искам да взема мерки предварително.Така,че няма значение какъв цвят са гадините,просто трябва да намерим начин да се отървем завинаги от тях.

# 397
Така,че няма значение какъв цвят са гадините,просто трябва да намерим начин да се отървем завинаги от тях.

Харесва ми, как мислиш.
Ще споделя впечатленията си от гореспоменатия препарат щом мога.

# 398
  • София
John Petrov, няма да е лошо да агитираш и съседние стаи  от общежитието за съвместна борба с пришълците. Ако сте по 2 в стая няма да излезе скъпо. Но пък ще е по-сигурно.

# 399
Да си призная, едва ли бих се сетил да постъпя така. За съжаление миналогодишните ми съседи не бяха кой знае колко активни, често отсъстваха. Ако тази година има движение ще предприема нещо такова. Благодаря ти за страхотния съвет  Hug

# 400
"Моите" хлебарки изчезнаха с Fiprex (4.4ml. 8.20 лв.), активната му съставка също е фипронил, много ефективен, като се има на предвид,че преди това използвах: айкън, фендона, борна киселина, хлебомор и нищо не помогна.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 09:21 от Freida

# 401
  • Под Слънцето
След пръскането с фронтлайн  от преди няколко месеца, грам хлебарка не се е завъртяла наоколо..

А като си спомня как ми маршируваха по главата и ги убивах , дремейки..
Обаче от скоро ми се появи друга грижа- паяци  #2gunfire
изключително много и навсякъде Cry

Всеки ден обирам с прахосмукачката и на сутринта пак -паяжини -пуловер да си изплетеш..
Казвайте пак  с какво да ги тровя  #Cussing out

# 402
  • София
След пръскането с фронтлайн  от преди няколко месеца, грам хлебарка не се е завъртяла наоколо..

А като си спомня как ми маршируваха по главата и ги убивах , дремейки..
Обаче от скоро ми се появи друга грижа- паяци  #2gunfire
изключително много и навсякъде Cry

Всеки ден обирам с прахосмукачката и на сутринта пак -паяжини -пуловер да си изплетеш..
Казвайте пак  с какво да ги тровя  #Cussing out
Паяците са на пари, не ги трепи!  Peace

# 403
  • Под Слънцето
а бе парите са хубаво нещо, ама ше вземе да влезе някой чужд човек и ше помисли,че съм мърлява  и ме мързи да си чистя къщата  hahaha

# 404
След като четох в темата преди 2 месеца, напръсках целия апартамент с фронтлайн и вече нямам хлебарки. Моля, да ми отговорите през колко време трябва да пръскам профилактично.

Общи условия

Активация на акаунт