Ефикасно средство против хлебарки

• 356 557
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
преди време ползвахме Регент - напоихме няколко бисквити със силен концентрат на Регент и ги сложихме на няколко места в апартамента на недостъпни за децата места. Хлебарките изчезнаха  Grinning и не се появиха дълго време. Сега, обаче, Регент вече няма, та въпроса ми е дали същото може да се направи с Айкън, дали някой е пробвал този метод, или с Айкън трябва непременно да се пръска цялото жилище?
фипронил /търг. названия дохлокс, фендона, фронтлайн, регент/ във варианти за разреждане и пръскане и вариант гел. http://www.pesticidy.ru/active_substance/fipronil
В събота ще пръскам с Айкън, ще карам според препоръката в листовката. Прочети я и прецени.

# 631
Напръскахме навсякъде. Евакуирахме се , стоя цяла нощ затворено, на другия ден проветрявахме с часове. Трупове  в рамките на 24ч не видяхме. В понеделника изпълзя единична хлебарка, обърна краката и приритваше. Друга гад не излезе. Поне с тази съм сигурна, че отровата действа и наистина ги тръшва. Намерих и една умряла миризливка, от тези, зелените - значи наистина трови. Сложихме и чисто нов капан за хлебарки в коридора- празен стои вече 3 денонощия.
Може би по-скоро сме ги изгонили и мрат другаде? Или въобще не е била масова инвазия?
Комшийката каза, че е махнала балатума в кухнята  точно през седмицата с нашествието и вероятно оттам са допълзели. Напръскала е и тя.
наблюденията продължават.

# 632
Моля за съвет, вкъщи се появиха кафяви хлебарки с криле. Могат да летят, видях ги. В София ще съм за 3 дена и бих искала да използвам възможността да си взема препарат, който да ми помогне да се оттърва от тези насекоми. Жилището е ново строителство и до сега не сме имали такива проблеми. Мисля да си взема къщичките от Райд, за които прочетох в темата. Те подходящи ли са за такъв вид хлебарки? В кои аптеки мога да ги намеря?
Също искам и да напоя /напръскам в някои ъгли.  
Айкън или Фронтлайн да взема?  Кой препарат е добър за кафеви хлебарки с криле ?
Става ли за пренасяне през границата?  Моля, напишете къде точно да отида и да купя,  понеже ще разполагам с много кратко време за престоя си в София.
Благодаря.  bouquet

# 633
  • София
Биокил на нас ни помага. Само, че трябва да е оригинала че много ментета се завъдиха по пазара. Взимам от улица Кавала в Банишора. Там има ветеринарен лекар.

# 634
Привет,
От 5г. куца хлебарка не бях виждала в къщи, но сега от няколко дни излизат през ноща гадините и то главно в спалнята. Само тук тръбите на парното са открити. И понеже сме с бебе на почти 2месеца, се чудя дали мога да ползвам препаратите, от които сте доволни - фронтлайн, айкън?
Ще съм много благодарна ако някой сподели, че от 3 дена съм като радар, постоянно се оглеждам и изпадам в ужас като си помисля, че може да се разхождат до бебо.
Връщам се да чета назад в темата...
ПС: а пастата Глобол от къде я купувате?

# 635

Виждала съм я в Мосю Бриколаж.
Аз я бях купила от санитарния магазин на ХЕИ.

# 636

Виждала съм я в Мосю Бриколаж.
Аз я бях купила от санитарния магазин на ХЕИ.
newsm10

# 637
Глобол става ли за кафяви хлебарки?
Никой не ми отговаря на въпросите. Confused

# 638
http://www.newfresh.org/shop/form/1/kontakt.html
купих от тези, на място имат богат избор от препарати. Това е големият вход с портиер след заведението.
Преди време с Глобол бях мазала под шкафовете, успоредно с намирането на основното гнездо и директното изтребване на гадовете в него. Тогава имахме инвазия на кафяви хлебарки, а малката беше бебе и нямах много възможности за действие.

# 639
Глобол става ли за кафяви хлебарки?
Никой не ми отговаря на въпросите. Confused

Да, аз за такива го ползвах.

# 640
Такааа.. Преди три дни напръскахме с айкън. Жената, откъдето го е купил мъжът ми е казала, че е безопасен за деца, стига да изсъхне.
Намирам по 2-3 умрели хлебарки, но през нощта виждам и 2-3 разхождащи се !?!/това като не спя, представям си докато спя -сигурно още толкова. УжасТ/ Уффф голяма напаст... някои със забавен ход, но някои доста бързи. Моля ви споделете и при вас ли беше така или трябва пак да пръскаме за гадовете.

# 641
Дали не са някакви новодошли хлебарки? У дома много помогна запушването на всички входове на жилището, от където могат влязат хлебарки. На отдушниците сложих филтър за абсорбатор, а около каналите, тръбите, входната и балконската врата намазах с Globol.

# 642
  • София
Такааа.. Преди три дни напръскахме с айкън. Жената, откъдето го е купил мъжът ми е казала, че е безопасен за деца, стига да изсъхне.
Намирам по 2-3 умрели хлебарки, но през нощта виждам и 2-3 разхождащи се !?!/това като не спя, представям си докато спя -сигурно още толкова. УжасТ/ Уффф голяма напаст... някои със забавен ход, но някои доста бързи. Моля ви споделете и при вас ли беше така или трябва пак да пръскаме за гадовете.
И при нас беше така виждах тук там живи, косата ми настръхваше  Sick
С Биокола ги намирам немърдащи и пред прозореца една умряла и там пръсках. Отблъсква ги също.

# 643
Най ефикасното и според мен безопасно средство е фройланд за куче - за средни килоглами -разрежда се с вода  в пръскалка пръскаш навсякаде ,след 7-10 дни пак и забравяш за хлебарки.

# 644
  • Северо=Западналия край
Някой знае ли дали Айкън е безвреден за бебе и куче? И колко време не трябва да се влиза в помещенията след пръскането? Не намирам инфо за това в листовките на препарата като ги чета из интернет. Фронтлайн пробвах, няма ефект, освен че покрай толко пръскане  кучето ми не хваща бълхи вече......

Общи условия

Активация на акаунт