КАПКИ ЗА КОЛИКИ И ЗАПЕК

• 44 377
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да попитам - запичат ли капките за колики? Ние сме на месец и 4 дни, слагам в АМ еспумизан или саб симплекс още от първата седмица. Доскоро акаше по 4-5 пъти на ден, а от седмица някъде - по един път, рядко по два на ден. Иначе се напъва много, гърчи се на моменти, има си газове. Четох някъде тук, че капките за колики затягали стомахчето newsm78. Кажете така ли е и какво знаете вие?

# 1
  • София
Ами определено има деца, които много ги запичат, не всички разбира се. Дъщеря ми нямаше никакъв проблем, но синът ми се запече ужасно от капки от рода на Инфакол(т.е със симетикон) и особено много от Колийф. По тази причина ги спрях, пробвах с хомеопатия, не че и тя помогна, но може да опита и за вас да е различно. Запекът беше по-голямо мъчение като че ли. От 04 00 сутрин започваше да вика и да се напъва, а успяваше да се изака чак на обяд. Давах и Биогайа, много добре му нормализира изхожданията. Peace

# 2
Да. и при нас напъването почва към 5-6 сутрин и приключва към обед. Ще пробвам с биогайя да видим.

# 3
  • Карлово
Ератон, вие се храните с АМ, така ли? Възможно е и то да е причината. А и все пак сте в период на колики, гърченето може би е за това. Какво е на вид акото? Броя не е от толкова голямо значение, а консистунцията.

# 4
гъста каша е акото.

# 5
  • Пловдив
Ако акото е меко и жълто на цвят това не е запек и да може да е от капките.Бих ти предложила да пишеш във форума за AM защото може да е от марката мляко,а не мисля че тук ще ти отговорим на този въпрос.

# 6
Капките за колики Саб Симплекс имат запичащ ефект. При нас също се прояви и беше кошмар. Спрях ги и коликите ги лекувах само на ръце, много гушкане. Но запекът се оправи доста трудно, с лекарства и лекари, та по-добре колики, отколкото запек според мен.  Peace

# 7
  • Карлово
Много е спорна констатацията, че Саб симплекс действа запичащо. Не го пише в листовката, а и личният ми опит е точно обратния. И на двете ми деца съм давала от него, е, акаха по 10 и нагоре пъти на ден без проблеми. Само че, бяха кърмачета. Вероятността, ако говорим изобщо за запек при кашава консистенция, причината да е в АМ, е по-голяма.

# 8
Аз давам Лефакс, пак е основата симетикон и не съм забелязала да действаща запичащо.

# 9
  • София
всичко е много индивидуално, наистина има доста деца, на които симетикона действа запичащо. Моите са изключително кърмени, аз и вода не давам и ето, при едното нямаше никакъв проблем, но при другото имаше сериозен.

# 10
  • Шумен
Моите две хубавици са на АМ от самото начало. Преди да почнем с еспумизан за коликите си ходиха по 1-2 пъти на ден нормално. А сега е нещо ужасно, понякога и по веднъж на ден не се изхождат. Капките ги спрях (не помагаха изобщо) преди 2-3 седмици а запека не отминава. Биогайа какво точно представлява?

# 11
  • София
Моите две хубавици са на АМ от самото начало. Преди да почнем с еспумизан за коликите си ходиха по 1-2 пъти на ден нормално. А сега е нещо ужасно, понякога и по веднъж на ден не се изхождат. Капките ги спрях (не помагаха изобщо) преди 2-3 седмици а запека не отминава. Биогайа какво точно представлява?
пробиотик е, съдържа живи лактобацили.

# 12
Здравейте, да споделя за тези колики и аз. Коликите започнаха на 5 ден от раждането, пробвахме почти всичко и единствено Колийф помага и то изключително добре. това е защото в него се съдържа ензим, който бебето го няма все още и като го поеме с кърмата направо си е супер. Ако можете да си позволите Колийф това е истината! Струват 28 лева шишенцето, ако ги давате по схемата ще ви стигнат за 6 дена, т.е. 150 лв. на месец, . Ние ги даваме 3 пъти на ден следобяд 15, 18, 21 часа, а сутрин Био Гая, които също са ефективни. Е дано съм помогнала.

# 13
Здравейте мами на бебета с колики   HugКаката имаше ненормални колики казвам така защото започнаха още на на вторият ден, лекарката която идваше на визитация се учуди .Като се прибрахме вкъщи се започна пробвах какво ли не и носене и капки и топли кърпи на коремчето и тя ревеше от 18ч до 02ч през това време беше носене на смени със съпруга ми аз бях напълняла 30кг от този маратон ги свалих за 5м коликите бяха 3м ужас.Личната ни лекарка предложи да и даваме бром за което аз отказах.Сега имам момченце на 2месеца (днес става на 2м)започна по същият начин пак от родилното пак силно изразени. В деня на изписването лекаркато дойде да го прегледа преди да си тръгнем и каза да се стегна и въоръжа с търпение че по-големите бебета а той се роди 4500 имат по-силни колики ShockedЗапочнахме да пробваме какво ли не нищо не ни помага каквото имаше в аптеката за колики все сме пробвали Приятелка ми предложи инфакол разпитах познати лекари казаха че няма внос.Разрових в разни сайтове и ги намерих по 20лв шишенцето в него има 300 дози сега сме с тях забравих какво са колики.Сестра ми е Англия и ми изпрати от там.На тези капки основната им съставка е симетикон но няма запек като от другите. Вече спи спокойно не го мъчи коремче.

# 14
Здравейте и от мен..Реших да се включа в дискусията ви,защото и аз доста се изтормозих от тоя запек и мисля че е точно от какпките за колики..Дани беше само на карма..Когато ни изписаха и доктора доиде ,изписа капките и каза да ги да давам от 10 ден ,защото тогава ги хващало..До тогава всичко беше наред и в един м омент се почна якия запек..А в интерес на истината тя и не плачеше от коремчее,но аз и дадох капки все пак.Най - голямата ми грешка,какъв ужас изживя това дете..Само на карма и тия капки а така твърдо акаше,а и го правеше толкова рядко..Незнам какъв е смисъла от тия капки newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт