107 книги и филми,храна за дуШата.Нова средиземноморско италианска диета

• 31 638
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, "италианки",
Ще си позволя да използвам вашата тема и да помоля за малко помощ. Трябва да намеря координати на разсадници в Италия за производство на лешници (желателно около Рим и областта, защото климатът там пасва най-добре на нашия). Естествено рових из нета и ще продължавам, но реших и към вас да се обърна.

Благодаря предварително   bouquet

# 616
Аз пък с малко... шопинг въпрос.  Crazy
Ще ходя в Милано за Нова година и ме вълнува разбира се, кога започват намаленията.
Пролетта бях там, но цените бяха...  Crazy

# 617
v Italia ima edin sort , kazva se Gianduja i e edin ot nai - skapite sortove le6nizi , za6toto e nai - vkusen. Lind gi izpolzva i e izpisano na katrinkata na 6okoladite , 4e e s Gianduja le6nizi. Otglejdat se bio i sa po- skapi ot ostanalite le6nizi, vnasjani ot Turzia i USA . Njamam vreme da proverja v internet , prosto te naso4vam kam sorta.

# 618
Зимните намаления в Ломбардия започват от 2 януари 2010.

Съпругът ми ( и друг път съм казвала) не прави абсолютно нищо вкъщи.
Участието му се ограничава до ходене до някъде за нещо, ако го помоля + да слага и раздига масата за хранене.
Освен това той е и много зле по отношение на всякакви т.нар мъжки неща, мисля, че пирон по принцип може да забие, но за
повече не съм сигурна. Оправя се и с разни схемки на Икейски етажерки. Ако има нещо 'мъжко' го чакам буквално с месеци да предприеме нещо. Виж, ако е за компютрите ( или Скай) сън няма да спи, но ще намери решение и през нощта да дойдат да ги оправят. Така че ако му е важно лично на него много е пъргав, но за няк'ви крушки и пр. не си дава зор.

# 619
v Italia ima edin sort , kazva se Gianduja i e edin ot nai - skapite sortove le6nizi , za6toto e nai - vkusen. Lind gi izpolzva i e izpisano na katrinkata na 6okoladite , 4e e s Gianduja le6nizi. Otglejdat se bio i sa po- skapi ot ostanalite le6nizi, vnasjani ot Turzia i USA . Njamam vreme da proverja v internet , prosto te naso4vam kam sorta.

GRAZIE   bouquet

# 620

Gianduja  не са лешници а паста / крем  от лешници.....

Ина4е в Лацио се произвеждат най ве4е в провинция на  "Viterbo"

# 621
На мен ми трябват координати на разсадници, където продават фиданки лешници. Евентуално да се купят от там и да се засадят тук.

# 622
На мен ми трябват координати на разсадници, където продават фиданки лешници. Евентуално да се купят от там и да се засадят тук.

Ето един: http://www.vivaivignolini.it/index.php
Нямам време за пове4е...

# 623
  • la Città Eterna
Съпругът ми ( и друг път съм казвала) не прави абсолютно нищо вкъщи.
Участието му се ограничава до ходене до някъде за нещо, ако го помоля + да слага и раздига масата за хранене.
Освен това той е и много зле по отношение на всякакви т.нар мъжки неща, мисля, че пирон по принцип може да забие, но за
повече не съм сигурна. Оправя се и с разни схемки на Икейски етажерки. Ако има нещо 'мъжко' го чакам буквално с месеци да предприеме нещо. Виж, ако е за компютрите ( или Скай) сън няма да спи, но ще намери решение и през нощта да дойдат да ги оправят. Така че ако му е важно лично на него много е пъргав, но за няк'ви крушки и пр. не си дава зор.

Лени, той почти като моето "съкровище" - денонощно кибичи на компютъра. Дори подготовката му за сватба се състоеше в седене пред компютъра да праща е-майли и говорене по телефона. Ако не беше сестра му и приятелите му, не знам как щях да му организирам сватба, да не говорим, че уж нямаше да каним много хора - аз поканих 3-ма, той 70.... И понеже се занимава с ремонтиране на компютри и администриране на мрежи, непрекъснато някой звъни да му решава проблемите. Т.е. компютрите му обсебват цялото налично внимание, иначе "само той чисти"...

Твърди, че мебелите сам си ги е правил, включително цялата ВиК и електроинсталация в къщи, но когато нещо има нужда от ремонт - чакам с месеци. Сега, понеже чаках приятелка от България на гости, няколко дни преди да дойде му поставих условието, че или сглобява контакта, дето го отвори за оправяне през юни (съответно с разместване на любимите Икейски етажерки в хола), или ще извикам брат му да го оправи. Отне му 4 дни да се накани просто да тури капачето отгоре, но аз трябваше да върна етажерките на мястото им  #Cussing out

Иначе обича да готви, основно паста. Приготвя ми и "йогурт" и "пане" - това беше пазарлъка да ме прилъже да дойда в Италия преди година - бях казала, че в страна, дето няма кисело мляко и има такъв гаден твърд хляб, аз не мога да живея Simple Smile Не съм го учила аз как се прави - една седмица проучва в Интернет технологията на киселото мляко и го докарва перфектно, с фина кисела жилка, не като сладникавите кремообразни безобразия в супермаркета. За хляба все още експериментира - редовно чете нови рецепти и пробва. Доста често го докарва на вкус, понякога има и гафове, но си е очарователно.

Мен всъщност не ми тежи домакинската работа, когато мога да върша и други неща. Ама да си губя всичкото налично време само в лъскане и накрая да ми заяви, че той правел всичко, а аз съм на почивка, това на мога да му го простя. Заради него зарязах всичко в България, а там бях щастлива и си обичах живота. Тук се върнах в "детската градина" - един Господ знае кога пак ще си подредя живота и изобщо не съм склонна да му търпя нито мърморенето за домакинството, нито разхождането по персийските килими с обувки (ако беше на плочки, можеше и да мия всеки ден, ама килими...), нито че той ме е издържал. Фирмата ми в България си вървеше достатъчно добре и изкарвах повече от него тук. Само дето всичко зависеше от мен и не можах за организирам нещата без моето присъствие там. А тук не си мръдва пръста да ми помогне да започна я работа, я бизнес... Като не помага, поне да не пречи и да не ми къса нервите.

# 624
  • Italia
Момичета, имам нужда от малко информация... Знам, че отговорите са субективни, но все пак
Май ще ме местят в Италия (Торино, до колкото разбрах). И тук изниква проблема - средностатистически (ама не тези от агенциите, ами вашите) месечни разходи на колко възлизат? Имам предвид - наем на едностаен/двустаен апартамент, храна, ток и вода. Сама ще живея. Принципно компанията плаща добре, но за няколкото години стаж с тях ми е пределно ясно, че след като нямам италиански паспорт, малко по-различно гледат  Sunglasses

Благодаря ви предварително за информацията   bouquet

# 625
  • UK

Иначе обича да готви, основно паста. Приготвя ми и "йогурт" и "пане" - това беше пазарлъка да ме прилъже да дойда в Италия преди година - бях казала, че в страна, дето няма кисело мляко и има такъв гаден твърд хляб, аз не мога да живея Simple Smile Не съм го учила аз как се прави - една седмица проучва в Интернет технологията на киселото мляко и го докарва перфектно, с фина кисела жилка, не като сладникавите кремообразни безобразия в супермаркета. За хляба все още експериментира - редовно чете нови рецепти и пробва. Доста често го докарва на вкус, понякога има и гафове, но си е очарователно.

Че то освен паста какво друго има?А, да...пица!:))))

Как правите киселото мляко, ако мога да попитам? Аз тук лятото взимах едно от Лидл, доста наподобяваше нашето...

# 626
NikolForAll, аз не мога да те ориентирам много добре, особено за наем и разходи като ток, вода и газ за такова жилище. ( според мен +/- 800 евро м/у наем и разходи са реални).  Но двамата се храним средно с 80 евро седмично, като не пием и не пушим + това аз готвя и + това 2 от 3 хранения са вкъщи. Закусваме навън. Ако предвиждаш хранения навън сметката е друга.

Ljoli, аз не ям кисело мляко, но миналото лято правих, т.е квасих и чудесно се получи. Само дето бактерията май не я улучих правилната ( за закваска) и   млякото беше друг вид:) Можеш да квасиш мляко, което купуваш прясно от автомат, примерно. За киселото ( за закваска) след като изчетеш всичко по кутийките ( и в ЛИДЛ) и се увериш, че пише че я има 'нашата'бактерия - действаш  Flutter

# 627
  • UK
Ух, прекалено много труд и то само за един човек...нищо пък няма да ми стане ако не ям известно време кисело мляко.

Тази неделя и ние ще минем Апенините, поводът разбира се е гранде манджаре, пак ще се юрнем 100 човека фамилия да ядем порчини и трюфели в Сан Бенедетто. Направо няма отърване от това семейство обаче, колкото и да са добри и мили, наистина малко взе да ми писва да се събирам с пенсионери, а не знам как да го кажа и да не прозвучи грубо.

# 628
Здравейте мацета Peace
Като ви про4етох публикациите относно мъжете направо ми олекна на сърцето.Мислех си,4е само моят господин4о е вагабонтин и нищо не му се прави в къщи Mr. Green
Х-Х-Х и аз съм в същото положение като теб,не 4е се оплаквам и не,4е не мързи да 4истя,но когато си си с4упил гърбът цял ден за да из4истиш добре и тои ти се върне и запо4не да ти мърси навсякъде Twisted Evil,а после го мързи една покривка да изтърси тогава ставам хиена.Разбирам го,4е денят му на работа е напрегнат,ама мамка му и на мен дупето ми отхвър4а цял ден #Crazy.С детето нямам и десет минути отделени за мен самата.Когато не спи ми спира тока да бягам след него,защото е голям палавник и постоянно ми комбинира пакости.Когато спи гледам да из4истя и да оправям в къщи за да е ни е уютно на вси4ки.
В крайна сметка не искам нищо пове4е от малко помощ или поне да бъде малко по внимателен,а не след като съм из4истила след 4ас да не си ли4и.
Да не говорим по въпроса ако се с4упи или развали нещо у дома ooooh!За срамота станахме.Има фабрика в която произвежда мебели а ако ви кажа,4е от миналата година не може на намери време да оправи прозорците,защото от долу отзяват с два сантиметра и зимата парното работи по цял ден за тоя дет духа.Ве4е устата ме заболя да повтарям и съм го оставила да прави каквото си иска Confused.Е уна дисперационеееее ooooh! ooooh! ooooh!

# 629

Gianduja  не са лешници а паста / крем  от лешници.....

Ина4е в Лацио се произвеждат най ве4е в провинция на  "Viterbo"

mama na 3- ma - pastata ot le6nizi se kazva Nuga (v BG nuga e drugo), a Giandjua sa sotra le6nizi - rastenieto i oreh4eto. Hubavo e , kogato njkoi iska da kaje ne6to da e vjarno.
Filadelfia, vidjh, 4e tersi6 razsadnizi, no te naso4ih kam sorta, za6toto e nai- hubavijat sort, zatova Lind gi polzva tjah, a kato e za BG e hubavo da e nai- dobroto. Sorry za spama i za latineza.

Общи условия

Активация на акаунт