107 книги и филми,храна за дуШата.Нова средиземноморско италианска диета

• 31 638
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
хахаха моят пък от както се е родил никога не се е завивал, лятото е по къс ръкав, зимата по лека пижамка и винаги ходи бос по мрамора .... за ужас на бабите  Mr. Green

# 91
Миленка, ти само споделяШ да ти олекне или и съвет искаШ  Laughing

# 92
  • в едно миланско село
[СноЩи Щях да падна от потрес.Прибира се господин Съпружеското тяло заедно с децата.Аз гладя.И ме по4ва оЩе от вратата "Какво е тва ужасно яке дет си купила на Джулия.Откъде го измисли..." Пояснявам,преди няколко дни и купих едно късо пухено яке,тип Бомбер,4ерно на цвят и седи доста лъскаво,не знам как да го обясня,неЩо подобно на това . ИмаШе едно светло лилаво,което Щях да и взема понеже знам ,4е харесва лилаво ама беШе останал голям номер и това 4ерното.Пък цената беШе изгодна и аз реШих да и го взема.Пробвах и го,много сладко седеШе и в4ера я пуснах с него на у4илиЩе понеже беШе студено.Знам,4е свекърва ми е дуднала,как съм могла да и купя такова тъмно яке и този моя се е присъединил и сноЩи направо ми вдигна кръвното.Той Щял да и купува каквото трябва Щом аз не съм можела да преценя какво било подходяЩо за едно дете в първи клас. Shocked

ооо, и ние ги имаме такива  Laughing
миналата година, заради подобен бомбер ми се опя главата, Щото бил къс и кръстът и гол (което не е лъжа де, гледаШ стоят добре, ама докато децата не мърдат  Confused), а сега заради един... как да кажа, тип Шлифер, ама долу Широк на камбана, за мен сладурски, за него бил отвратителен  Shocked

ако има връзки някакви, нали вървят такива разни по дрехите, настоява да бъдат отрязани  ooooh! Mr. Green

да не говорим как мърмори за дрехите на голямата, ниска талия на панталоните, или деколте на блузите  Twisted Evil
оба4е не смее да се предлага за купуване, Щото к'вото е купил, даже и за домаШна дреха го не Щат  Joy

# 93
  • в едно миланско село
Ми значи Mr. Green боди с къс ръкав, отгоре боди с дълъг ръкав, леко пуловерче без ръкав, чорапи, отгоре дебела пижама от spugna от тези, които се затварят от горе до долу, включително и на краката са като ританки и ..... върха на сладоледа ..... шалче на врата #Crazy Аз тук паднах направо и попитах не я ли е страх, че може да се задуши, "не, понеже не е стегнато, а само леко заметнато". Цялата процедура по обличането на пижамата се извършва пред радиатора.
Това дете е вечно със сополи и кашлица, дори и лятото. А от есен до пролет пие антибиотици по 100 пъти, понеже прави ангини, бронхити и не знам си още какво. Майката и дума не ще да чуе, че я изнежва, това били естествените изисквания на детето, а е майка, която чете куп литература за правилно отглеждане на деца.....
Това е. Наклюкарих. Но това е нещо, което толкова силно ме впечатлява, че просто не мога да не го споделя.

Shocked Shocked

какви то4но книги 4ете, 4е аз специално за обли4ането навсякъде съм виждала придържане към тезата "както обли4ам себе си, така и детето"  Rolling Eyes
само през ноЩта нейната пижама е по_дебела от моята, заЩото и ние не признаваме завивки  ooooh!
босите крака са на по4ит и у нас, на майка ми лоШо и става просто  Twisted Evil

# 94
Знам, че това е любимта й книга, методът "E. A. S. Y.": http://www.alicenelpaesedeibambini.it/Alice/home%20page/Alice%20 … andi/libro_18.htm

# 95
Нейното обяснение е, че дъщеря й си има нужда навличането, понеже е болнава. Пък тя става още по-болнава. Връстници са с моя син и я знам от новородена. Например сега за първо лято беше със сополи и кашлица цяло лято, преди поне през лятото не беше така. Била се возила в кола с климатик. Кой не се вози с климатик в жегите?
Сестра ми например казваше, че като малка толкова много мразела шалове и шапки, пък много упорито я задължавали да носи и още на невръстна 6 годишна възраст си обещала, че нейните деца никога няма да носят шалове и шапки. Laughing Да, обаче после стана майка на две деца, почнаха се болести и настинки и започна да ги принуждава през зимата винаги да излизат с шал и шапка. Twisted Evil Това за мен е ок, например - да метнеш отгоре нещо в повече, понеже се оказва, че детето лесно настива. Обаче свръх навличането, за да не може студец и ветрец да припари до отрочето, е много тъп подход.
Моето мнение е, че децата трябва да свикнат да издържат на студа, а не да се изолират от него.

# 96
  • UK
Ми значи Mr. Green боди с къс ръкав, отгоре боди с дълъг ръкав, леко пуловерче без ръкав, чорапи, отгоре дебела пижама от spugna от тези, които се затварят от горе до долу, включително и на краката са като ританки и ..... върха на сладоледа ..... шалче на врата #Crazy Аз тук паднах направо и попитах не я ли е страх, че може да се задуши, "не, понеже не е стегнато, а само леко заметнато". Цялата процедура по обличането на пижамата се извършва пред радиатора.
Това дете е вечно със сополи и кашлица, дори и лятото. А от есен до пролет пие антибиотици по 100 пъти, понеже прави ангини, бронхити и не знам си още какво. Майката и дума не ще да чуе, че я изнежва, това били естествените изисквания на детето, а е майка, която чете куп литература за правилно отглеждане на деца.....
Това е. Наклюкарих. Но това е нещо, което толкова силно ме впечатлява, че просто не мога да не го споделя.

Горкото дете...това ми напомни пък, че като ходех да спя при баба ми, тя завързваше едно коланче за друго, за да стане като дълъг шнур, после го прекарваше под дюшека, и го завързваше над завивката ми, за да не ми пада одеалото през нощта, докато се въртя, да не изстина случайно  Joy

# 97

авторката е доста известна и на мен ми харесваШе, по4ина от рак ако не се лъжа
предимно с проблеми при новородени и съвсем малки деца се занимаваШе
не вярвам заради тази книга да си навли4а детето приятелката ти

# 98
  • в едно миланско село

авторката е доста известна и на мен ми харесваШе, по4ина от рак ако не се лъжа
предимно с проблеми при новородени и съвсем малки деца се занимаваШе
не вярвам заради тази книга да си навли4а детето приятелката ти

не я познавам, аз бях умерен последовател на Франсоаз Долто, сега като се сетих, трябва да и прегледам някоя книжка за пуберите  ooooh!

# 99
Не, аз не казвам, че вината е на книгата, а че въпреки книгата резултатът е това, което е.

Льоли, това с връзването на завивки също се практикува. Една леля на Симоне ми обясни, че все още връзва с колани завивките на синовете си, понеже се отвиват. За справка синовете са на 19 и 28 години. Mr. Green

# 100
Цитат
Една леля на Симоне ми обясни, че все още връзва с колани завивките на синовете си, понеже се отвиват. За справка синовете са на 19 и 28 години. Mr. Green
Е не  Laughing Ако успее да ги пласира тези "мамони" ще трябва да инструктира снахите и за тази практика!  hahaha

# 101
  • UK
Не, аз не казвам, че вината е на книгата, а че въпреки книгата резултатът е това, което е.

Льоли, това с връзването на завивки също се практикува. Една леля на Симоне ми обясни, че все още връзва с колани завивките на синовете си, понеже се отвиват. За справка синовете са на 19 и 28 години. Mr. Green

Чудя се да се смея ли или да плача.

Между другото- абе правило ли ви е впечатление, че тук масово децата са в колички и ги бутат до училищна възраст? Хич не съм виждала дете да върви, все в количката, яде сладолед, бисквити, висят му краката до земята, още малко то ще вземе да бута родителите си...

# 102
  • в едно миланско село

Между другото- абе правило ли ви е впечатление, че тук масово децата са в колички и ги бутат до училищна възраст? Хич не съм виждала дете да върви, все в количката, яде сладолед, бисквити, висят му краката до земята, още малко то ще вземе да бута родителите си...

4естно казано, не   Shocked
това ми направи впе4атление пове4е в Лондон и Париж, но предполагам е оправдано от туристи4еска гледна то4ка... за разлика от италианците и българите, които си оставят децата при бабите и си джиткат по екскурзии като гаджета, другите народи си обикалят с по 2/3 деца, от които едно в раница и едно в коли4ка  Shocked

евала им правя де, но нямам нерви за такива геройства  Embarassed

# 103
  • Italia

Ми моята малка дъЩеря е на 2г и половина и все оЩе ползвам коли4ка 4ат пат. Не заЩото детето не може да ходи оба4е ако ми се налага да отида с нея някъде да върШа работа или да купувам неЩо набързо това е единствения на4ин да успея.Просто нямам време да я 4акам да ходи с нейното си темпо,нито мога да си позволя лукса да я оставя да ти4а из магазина примерно и аз да я гоня.  Rolling Eyes

За завиването и у нас е проблем.Дребната не търпи никакви завивки и аз затова се принудих да и купя цели пижами,от тези дето са и с кра4енца и да я слагам в един лек 4увал ина4е през зимата е перманентно отвита и съответно хремава. Добре поне,4е голямата се завива. Wink
Ина4е не мисля,4е ги навли4ам.Гледам да ги обли4ам на пластове за да може като са навън все пак да не мрат от студ а като са вътре да не загиват от жега,понеже вси4ки знаем зимно време каква е сауна по детските заведения,магазини и тн.

Явно съм голям алитерат ама не съм про4ела нито една книга за отглеждане и възпитание на децата.Карах на усет...  Laughing

# 104
Дироки, като каза "обличам на пластове", се сетих да питам нещо, което отдавна ми е любопино. Laughing
Защо тук се използва като умалително обръщение към дете "cipolla"? Чудя се, понеже лукът не е най-симпатичното нещо на света все пак. Мислех си да не е точно заради обличането на пластове, увиването в пелени и одеалца?

Общи условия

Активация на акаунт