107 книги и филми,храна за дуШата.Нова средиземноморско италианска диета

• 31 842
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • UK
Връзката с албанците е силна, защото просто албанците тук са много, отдавна, и въпреки че кат общо са доста недолюбвани от местните, са на доста стабилни позиции. За България проект- ама на никой не му дреме за нашата страна, освен това сега нали сме и в ЕС, та се смята, че сме си решили всички проблеми, затова и вече български студенти не получават финансиране, защото не са нуждаещи се. Един път ходихме при един професор, който тук коли и беси, мисли се за голям капацитет по въпросите на Източна Европа, държа се ужасно нагло, каза да отидем в Русия да направим някакъв проект, така че не ми се занимава. Пък и за кои българи- тук няма общност, специално в нашия регион- освен за мен, сестра ми и 10cent's- да си правим някакви БГ вечеринки хахахах.

Aбе,замислих се- откога живота стана толкова сложен (тема за петъчен размисъл)?

п.с. Някой гледа ли "Отчаяни съпруги" и "Клъцни/срежи"? Аз съм ужасно развълнувана за новите серии, ама още не съм ги гледала.

# 241
  • la Città Eterna
Ljoli , извинявай, не се бях замислила, че влизането в Евросъюза ни изключва от всякакви проекти с финансиране. А за албанци не съм виждала много - само двама за една година. Виж, румърци и поляци има много, както и филипинци, индийци, араби и бангладежци... Доста рускини и украинки срещнах, както и латиноамериканци, но от различни държави. За българи не знам. Остава ти варианта с докторантурата. И аз като я карах в България се радвах на стипендия и общежитие, беше си полезно за оцеляването в конкретния момент.... Може и на теб това да ти е шанса....

# 242
Мислех си да пусна обява, че давам уроци по английски и по български, тук има факултет за преводачи и има и балами, които учат български, бих могла евентуално да помагам за изпитите и домашните.

Ljoli, пусни такива обяви из нета. Може да не е веднага, но все някой ще се закачи, ще видиш. Simple Smile Има търсене.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 19:53 от Barbabeau

# 243
  Да разведря малко обстановката с почерпка  Wink

Днес дъщеря ми навърши 20 години! Heart Eyes   bouquet

Wink Мога да кажа, че съм горда като майка и че положения от мен труд през всичките години е дал своя положителен резултат!  Grinning

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 17:42 от Astrea

# 244
  • UK
Astrea, честит юбилей на дъщеря ти, да е жива и здрава и да те радва с успехите си! Ох, как ми се дояде нещо сладичкоооо

# 245
  • la Città Eterna
Astrea, честито и от мен! Много радост и късмет на дъщеря ти!

# 246
  Мерси, да ви се връща!  Wink Hug

Ljoli
, аз гледам Отчаяни съпруги, може би един от малкото филми, които успявам да следя.  Peace
   Доколкото разбрах започва от ноември по Скай.  Peace

Ти не се отчайвай, трудно е в момента да се намери работа, но в крайна сметка всичко е относително. Sunglasses

Ти пишеш отскоро, така че едва ли си чела моята одисея, близо 2 години търсих работа, просто защото не исках да намеря каквото и да е.
   И аз съм с италианска лауреа, имам и мастер от САЩ и определено не исках да си подбивам цената.  Peace
   Насред кризата намерих работа, че дори тази година успях да сменя работното място с още по-добро. Peace
  Аз работих години в сферата на финансите, ако не си бях дала сметка, че тук е почти невъзможно да намеря същото ниво още щях да съм безработна.  Peace

Затова е много важно да си дадеш ясна представа къде може да се реализираш.  Peace

# 247
Astrea честит празник и от мен! Нека ти носи още много радост!

# 248
  • UK
Astrea, благодаря за съвета- права си, тук наистина е нужна добра освежаваща зона реализъм. Предполагам, че при възможностите, които си имала в Щатите личният мотив е бил решаващ, за да дойдеш тук и да се подложиш на процедурата, наречена търсене на работа. Разбира се, това е изключително важен фактор.

Аз също не искам да правя каквото и да е, защото ми е ясно и горе-долу къде и как мога да се реализирам (не в Италия, а по принцип- в добрия случай). Знам, че на първо време бих била съгласна и на работа от административен характер, в някой офис или малка фирма, да трупам увереност, но не и да чистя къщи де, просто семейството ми е инвестирало достатъчно пари в мен и образованието ми,за да правя това. Хубавото при мен е, че не трябва на всяка цена да остана в Италия- за добро или зло, още не съм семейна и с деца, въпреки че натам вървят нещата и нищо чудно тука като реша, че наистина не ми се остава, да се преместя и в друга страна. Засега просто ми трябват 3-4 месеца да се позакрепя и да си сложа в ред главата. Много ободрително ми действате всички тук между другото, благодаря за съветите на всички и за подкрепата  Hug

# 249
Предполагам, че при възможностите, които си имала в Щатите личният мотив е бил решаващ, за да дойдеш тук и да се подложиш на процедурата, наречена търсене на работа. Разбира се, това е изключително важен фактор.

Казано с няколко думи, напуснах работа, която ми носеше 3 пъти по-голям годишен доход, от това което печеля сега. (имайки предвид, че заплатата ми сега е над медиата за страната) Peace

Но пък тук имам нещо много по-ценно - семейство, прекрасен съпруг и приятели, които обичам и на които мога да разчитам.  Peace

От гледна точка на моята ценностна система съм по-щастлива така и не съжелявам.  Peace

Пожелавам ти да намериш верния път, който да те прави щастлива, пък дали ще е в Италия или някъде другаде, дали ще си с настоящия ти приятел или с някой друг, дали ще работиш по специалността ти или не, това са само подробности.  Heart Eyes Hug

Весел уикенд на всички!  Hug

Отивам да приготвям праничната вечеря!  Wink

# 250
Astrea, да ти е жива и здрава дъщерята!   bouquet Веднага виртуално се по4ерпвам от тези сладости  Laughing

Абсолютно подкрепям изразеното по-горе мнение, 4е 4овек не трябва да си "лежи" на лаврите, 4е има дипломи и про4ие. Необходимо е просто да се развива и да у4и, и да не губи надежда, особено в тези времена. Пък то си е наистина сериозно положението, и малко да се отпуснеш, и аха те е заляла депресията... Все още успявам да държа глава над водата, дано не ми се налага да изпадна до депресивни състояния.... Абе не, слава богу, дале4 съм още!  Laughing

Barbabeau, аз май съм попадала на твоя сайт преди време  Simple Smile Имаше обяснения, азбуката, звукови файлове.... Нали?  Wink

# 251
Гери, Честито на Борянка! Да е жива и здрава, умна и да се радва на младостта!

Аз гледам няколко сериала, но ги следя заедно с Щатите, т.е съм up to date ли се казваше ...
не знам по тукашната телевизия кои сезони вървят..
Следя desperate housewives,brothers&sisters, gray's anatomy + flash forward ( нов). Гледам и Weeds и  ще включвам V ( но не знам дали е започнал, трябва да проверя).
Чакам Lost. Някои ги изоставих за лятото - Prison break, dr. House, Heroes ...
Изобщо съм гранде фен на abc:))

# 252
Предполагам, че при възможностите, които си имала в Щатите личният мотив е бил решаващ, за да дойдеш тук и да се подложиш на процедурата, наречена търсене на работа. Разбира се, това е изключително важен фактор.

Казано с няколко думи, напуснах работа, която ми носеше 3 пъти по-голям годишен доход, от това което печеля сега. (имайки предвид, че заплатата ми сега е над медиата за страната) Peace

Забрави да кажеш, че 10ина години беше без работа в Милано, преди да намериш сегашната имам предвид. Помня че се явяваше на какви ли не интервюта, вкл. и за продавачки  и се подпомагаше с преводи.
За мен поне твоят пример е доказателство, че когато човек търси-намира и много ти се радвам.  Peace

# 253
Barbabeau, аз май съм попадала на твоя сайт преди време  Simple Smile Имаше обяснения, азбуката, звукови файлове.... Нали?  Wink

Да, този. Simple Smile

Следя desperate housewives,brothers&sisters, gray's anatomy + flash forward ( нов). Гледам и Weeds и  ще включвам V ( но не знам дали е започнал, трябва да проверя).
Чакам Lost. Някои ги изоставих за лятото - Prison break, dr. House, Heroes ...

Зави ми се свят. Crazy Laughing
Аз следя само Декстър, но, както вече писах скоро, взе да ми омръзва (3ти сезон).

Днес пребоядисах стаята на детето.

Да питам нещо... Ако си говорите с българка, която живее в Италия, и тя 5 пъти повтори по адрес на друг човек (жив човек, да уточня Simple Smile) "ще ти го донеса", а не "ще ти го доведа / докарам с колата", какво бихте си помислили:
а) Забравила е български и се обърква;
б) Прави се, че е забравила български и намира грешката за много симпатичен лапсус;
в) Циганка е и българският така или иначе не й е баш майчин език;
г) От някой отдалечен край на България е и говори на диалект, който не ми е познат...
Аз лично не знам отговора и цял ден се чудя. Thinking

# 254
изглежда по-страшно, отколкото е Grinning на практика става в-с за 2-3часа седмично.

Общи условия

Активация на акаунт