107 книги и филми,храна за дуШата.Нова средиземноморско италианска диета

• 31 648
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Този метод го подиграват във филма "Ti presento i miei" Laughing Робърт Де Ниро, побъркан бивш агент на тайните служби, възпитаваше едно русо детенце по много специална и строга метода. Бен Стилър, зетЯ, пък все се "дънеше" и няколко пъти гушна детето и дори се изпусна и каза няколко мръсни думи пред него. Накрая това дете, което въобще не говореше, започна да се обръща към всички със "стронцоууу"... и така нататък Laughing

# 451
Тука върви една "реклама" на Уницеф, точно против оставянето на децата да плачат през нощта - Мълчанието днес ражда викове утре.

http://www.youtube.com/watch?v=ecIqxNjCiGY

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 13:09 от Bellamore

# 452
За мен детският плач е тревожен сигнал, ако не е налице някое моментно състояние - тръшкане или сърдене за нещо  Peace

# 453
  • UK
Сестра ми си плачеше профилактично до около 4-5 годишна възраст. Даже приятелите на родителите ни като я видеха и я питаха: "Сега нали няма да плачеш?"...като се родила, плакала без да спре 2 часа, майка ми питала акушерката дали е нормално и тя отвърнала, че е полезно, за да си пречисти белите дробове. Е, ама толкова много ги пречистила, че и изхвръкнал пъпа...

# 454
Това с дробовете го приемам донякъде,но ....нито детето заспива, защото му писва да плаче, а защото от дългия плач се 'подува' и притиска центъра на заспиването....и да при момченца(да не им стане нещо  Crazy ) ,но имаше научно обяснение,но съм го забравила  ooooh!

# 455
Боже, Кала, какво говориш? Laughing Какъв център на заспиването? А на момченцата какво?
Обоснови се научно, моля те, покажи тука Уикипедията, понеже нещо не те разбирам. Hug Wink

# 456
Barbabeau, не мога,защото не помня какво беше....толкова бях луднала,но да имаше някакво надуване и притискане на някакъв център  Crazy ,но толкова ми е паметта по въпроса  Crazy

ох, ще звъня на педито,че май дечко има конюктивит :-х

# 457
майка ми купи книгата на д-р Спок някакво старо издание от Славейков, 'за да я имаме", и отказа да ми я даде "преди да му е дошло времето', така че и аз не съм наясно какво пише в нея. но чисто теоретически съм за  деца, на които не им се реагира всеки път 'при повикване'. мисля си, че ако отговаряш по цял ден на плач и викове, накрая резултата ще е , че детето ще се научи много бързо какъв е номера, за да те държи винаги под ръка, а ти няма да знаеш от какво реално има нужда, докато е нечленоразделно. естествено дете се отглежда и нон стоп на ръце, и с по н-на броя кърмения, напр. моя близка така си гледа детето, като едно сладко кенгурче, вечно залепено за нея, но аз имам подозрение, че всъщност нея това я кефи, в което няма нищо лошо.

за оставянето 'да плаче, за да си развие дробчетата' искам само  да кажа, че когато бях в темата наркотици преди години съм чела едни резултати, че децата, които са оставяни да плачат като малки бебета, в по-напреднала възраст са по-лесно адиктивни към наркотици.
това е така, защото детето има естествени механизми за траквилизиране, к се наричаха ендорфини ( нали знаем когато бебето плаче до 'захласване'  след това преминава в една странна фаза на хлъц-хлъц и  shut down и заспива) и съответно мозъкът развива, по-точно отваря доволен брой рецептори в мозъка, когато те се отделят ( на принципа колкото повече, толкова повече), а тези рецептори се х-ризират с памет и когато мозъкът се срещне в по-напреднала възраст с наркотици, въпросните рецептори реагират светкавично. затова не бива да се оставя дете да плаче до степен на захласване, защото тогава се включват физически механизми за успокояване и така нататък.

# 458
бебетата се раждат с напълно развит бял дроб и нямат нужда да го 'развиват' с плач, защото белия дроб ( който е един всъщност...) не е акордеон.

# 459
4рд на Бреибреи и от мен  bouquet Бъди ведра и усмихната Simple Smile

Аууу детските градини бистрите Twisted Evil  Аз съм бясна ве4е, всяка седмица сме болни.. ами няма как вси4ки деца каШлят зверски и сипят гадни сополи Sick
И при нас ниЩо не връЩат при отсъствие, от таксата...Ама поне плаЩаме малко...100 евро ол инклузив..
В някои градини не приемат болни деца : като го видят, 4е не е ок, каШля, смърка, настинал, звънят на родителите да си го приберат..Е, при нас няма такъв филм..Нямали на кой да ги оставят : и аз нямам на кой да я оставя, имам уговорки за интерв. за работа, изследвания, документи, работа да върШа...вси4ки отива по дяволите, като трябва да си остана вкъЩи. Никой няма излиШни пари за гледа4ка, затова нека децата се разболяват цяла зима  НЕПРЕКЪСНАТО (то разболянването ина4е си е в реда на неЩата) #Crazy А и с какъв акъл хорат ги праЩат на градина болни, детето трябва да по4ива, да е на топло, да не се уморява...Дете с каШлиЩа и сополи, НЕ е здраво дете, аман ве4е....И топо Джиджо казва с настинка и грип у дома...Педиатрите съЩо, ма кой ги пита...4рез каШлица и кихане се отделя секрет, най добрият на4ин веднага да се заразиШ Close Спирам си излияниетo
Както винаги съм напълно съгласна с теб.Не разбирам майките които със 4иста съвест зарязват децата си болни по градините да се спасяват поедени4но Twisted Evil
За мен това е безотговорност спрямо собствените си а и спрямо другите деца които посещават градините.От къде на къде трябва да разболяват и моето дете,щото нямало кой да им гледа децата.Все нещо може да се измисли.Ами ако го хване някоя плевмония и трябва детето да стои поне месец в къщи тогава какво ще правим.
За протокола ние плащаме 180 евро за градина и ако трябва да ми стои все болен заради другите,предпо4итам да си го взема у дома колкото и да не искам тъй като неговото место е сред децата  Crossing Arms

# 460
не че ги оправадавам хората, обаче при 0 дни болничен за дете леко са притиснати и те.

# 461
  • в едно миланско село
майка ми купи книгата на д-р Спок някакво старо издание от Славейков, 'за да я имаме", и отказа да ми я даде "преди да му е дошло времето', така че и аз не съм наясно какво пише в нея. но чисто теоретически съм за  деца, на които не им се реагира всеки път 'при повикване'. мисля си, че ако отговаряш по цял ден на плач и викове, накрая резултата ще е , че детето ще се научи много бързо какъв е номера, за да те държи винаги под ръка, а ти няма да знаеш от какво реално има нужда, докато е нечленоразделно. естествено дете се отглежда и нон стоп на ръце, и с по н-на броя кърмения, напр. моя близка така си гледа детето, като едно сладко кенгурче, вечно залепено за нея, но аз имам подозрение, че всъщност нея това я кефи, в което няма нищо лошо.

зна4и, знам 4е зву4и противно на всяка логика, но моят опит (и теория  Twisted Evil), показват тъкмо обратното. деца, на които като бебета се "отговаря" веднага се 4увстват по_сигурни в себе си, заЩото знаят 4е при нужда Ще полу4ат отговор. затова с времето не мрънкат постоянно, а само при нужда.
за кърменето мога да ти кажа, 4е калабалъка е първият месец/два, след което те сами си правят режим, който е съЩият като на тези с АМ (е, или горе_долу, Щото кърмените деца си искат от жажда, не само от глад). голямата ми Щерка оЩе в първия месец спря да се буди през ноЩта и си направи съвсем приемлив режим, малката малко по_трудно, ама тя се роди и по_мъни4ка  Rolling Eyes

за "развиването" на белия дроб съм съвсем съгласна с теб.

# 462
не че ги оправадавам хората, обаче при 0 дни болничен за дете леко са притиснати и те.

Абе все нещо може да се измислим,,ами дядовци лели, 4и4овци а пък и ако щеш дори на някой приятелка го остави ама не може да го изпратиш на градина.Това сополи текат,лиги хвър4ат,трябва лекарства да му се дават,а у4ителките я им датат я не.Наги ги виждам как им бършат сополите на вси4ки с една и съща кърпи4ка.Прехвърлят им бибероните от една уста в друга.Абе скифо.Миналия ден в най големия студ ги помъкнали на разходка без якета само по блузи ooooh!.Направо ми идеше да им тегля една нашенска амаааа #2gunfire #2gunfire

# 463
  • в едно миланско село
4рд на Бреибреи и от мен  bouquet Бъди ведра и усмихната Simple Smile

Аууу детските градини бистрите Twisted Evil  Аз съм бясна ве4е, всяка седмица сме болни.. ами няма как вси4ки деца каШлят зверски и сипят гадни сополи Sick
И при нас ниЩо не връЩат при отсъствие, от таксата...Ама поне плаЩаме малко...100 евро ол инклузив..
В някои градини не приемат болни деца : като го видят, 4е не е ок, каШля, смърка, настинал, звънят на родителите да си го приберат..Е, при нас няма такъв филм..Нямали на кой да ги оставят : и аз нямам на кой да я оставя, имам уговорки за интерв. за работа, изследвания, документи, работа да върШа...вси4ки отива по дяволите, като трябва да си остана вкъЩи. Никой няма излиШни пари за гледа4ка, затова нека децата се разболяват цяла зима  НЕПРЕКЪСНАТО (то разболянването ина4е си е в реда на неЩата) #Crazy А и с какъв акъл хорат ги праЩат на градина болни, детето трябва да по4ива, да е на топло, да не се уморява...Дете с каШлиЩа и сополи, НЕ е здраво дете, аман ве4е....И топо Джиджо казва с настинка и грип у дома...Педиатрите съЩо, ма кой ги пита...4рез каШлица и кихане се отделя секрет, най добрият на4ин веднага да се заразиШ Close Спирам си излияниетo
Както винаги съм напълно съгласна с теб.Не разбирам майките които със 4иста съвест зарязват децата си болни по градините да се спасяват поедени4но Twisted Evil
За мен това е безотговорност спрямо собствените си а и спрямо другите деца които посещават градините.От къде на къде трябва да разболяват и моето дете,щото нямало кой да им гледа децата.Все нещо може да се измисли.Ами ако го хване някоя плевмония и трябва детето да стои поне месец в къщи тогава какво ще правим.
За протокола ние плащаме 180 евро за градина и ако трябва да ми стои все болен заради другите,предпо4итам да си го взема у дома колкото и да не искам тъй като неговото место е сред децата  Crossing Arms

аз пък този път не съм съгласна с ДЮн  Shocked
каШлица и сополи не са болестно състояние, а перманентно в тази възраст и за посеЩаваЩи детски заведения. ако ги спреШ по такива при4ини, те Ще се опразнят ясли и градини  Mr. Green

на мен и в градина, и в у4илиЩЕ ми звънят ако детето е видимо неразположено, демек температура, болки. играеЩо и весело дете със сополи не е болно и не е ре4ено, 4е Ще се разболее.

# 464
  • в едно миланско село

Абе все нещо може да се измислим,,ами дядовци лели, 4и4овци а пък и ако щеш дори на някой приятелка го остави ама не може да го изпратиш на градина.Това сополи текат,лиги хвър4ат,трябва лекарства да му се дават,а у4ителките я им датат я не.Наги ги виждам как им бършат сополите на вси4ки с една и съща кърпи4ка.Прехвърлят им бибероните от една уста в друга.Абе скифо.Миналия ден в най големия студ ги помъкнали на разходка без якета само по блузи ooooh!.Направо ми идеше да им тегля една нашенска амаааа #2gunfire #2gunfire

при нас лекарства нямат право да дават  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт