107 книги и филми,храна за дуШата.Нова средиземноморско италианска диета

• 31 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
ВЪпрос към киноманите:
Някой гледал ли е Breakfast at Tiffany's?
Каква е историята и защо това момиче е толкова легендарно с картинката как си яде кроасана пред бутика ( явно на сутринта след парти?). Питам, защото освен известната снимка на О.Х пред Тифани друго не знам за този филм ( а, и че е по роман на Капоти), сега нали тече една реклама на Lancia Musa, която точно този момент използва ...
Какво е посланието - колко е ordinary всъщност тая супер-жена?

# 661
Наистина ли? Моята италианска рода е много не претенциозна откъм подаръци, дори  не ги наричаме подаръци, а  pensierini. Много деликатен начин да призовеш към не-изхвърляне в покупките  Grinning
И много по-забавен. В България винаги има елемент на изхвърляне, няма да забравя по-миналата година ние пристигнахме почти като бедните роднини в София, носихме малки неща, които се събират в куфар, а под елхата ( особено за децата) бяха купили някакви страхотни неща, на фона на коитo нашите бяха разочарование и децата ( нали са деца) не можаха да го скрият. Беше ужасно.
Оооо моята зълва,не само,4е о4аква само маркови подаръци ами ми иска  и сконтриното за да търси и пунти после. Twisted Evil
Когато и харесат ми казва Ми ванно Бене.Ако не  веднага се разбира по намусената и физиономия Twisted Evil

# 662
  • UK
Ами то тогава по-добре да и даваш пари вместо подарък, за да си купи тя и да е сигурна, че ще е марково  Joy Зълва ти звучи като гадина  Mr. Green

# 663
Бе 4ак гадина не е.....просто материалистка

# 664
ВЪпрос към киноманите:
Каква е историята и защо това момиче е толкова легендарно с картинката как си яде кроасана пред бутика ( явно на сутринта след парти?). Питам, защото освен известната снимка на О.Х пред Тифани друго не знам за този филм ( а, и че е по роман на Капоти), сега нали тече една реклама на Lancia Musa, която точно този момент използва ...

Аз. Ами филмът е о4арователен, семпъл и затрогваЩ... а и известната рокля, която Одри Х. носи във филма little black dress на givenchy. Гледай го, много е приятен..типи4ен за времето си, с герои, тормозени от  предрасъдъците на зобикаляЩата ги среда, страдаЩи, оби4аЩи...
Мисля, 4е Ще ти хареса. Това е един от големите филми на 60те , останал на подабаваЩа позиция сред кинокласиката, през годините.

# 665
а, ще го гледам аз.. мислих, че роклята е на Шанел, всъщност:))

# 666
а, ще го гледам аз.. мислих, че роклята е на Шанел, всъщност:))

"Was fashion designer Hubert de Givenchy's muse, who dressed her for the films Sabrina (1954), Funny Face (1957), Love in the Afternoon (1957), Breakfast at Tiffany's (1961), Paris - When It Sizzles (1964), How to Steal a Million (1966), Charade (1963) and Love Among Thieves (1987) (TV)."
 Hug

Посланиятя на филмите от онази епоха са трудни за интерпретация..въртят се около тези много комплексни ли4ности, с някакви леки и не съвсем дуШевни разстройства, жертви на депресия във времена, когато за това не се говори... с привкус на Трамвай Желание ми е този филм, обЩо взето...

# 667
уникално, сега остава да го намеря и в торентите...

# 668
Преди няколко месеца го даваха по Раитре.
Аз го имам май и на видео касета...
В моята онлайн книжарница го има и на прИмоция, ако си пазаруваШ там Simple Smile http://www.unilibro.it/find_buy/Scheda/dvd_film/regista-blake_ed … ary_edition__.htm

# 669
Мерси:))

# 670
Добро утро! Започнах да ви чета редовно, мн сте готини  Crazy 
Поръчаха ми 2 неща от Ит. ще ми помогнете ли да ги открия  Simple Smile  едното са стелки(за обувки), които се самозатоплят , трябвало да натиснеш някаква пластина.. ?! дори не знам как да го кажа на италиански..  ooooh!
Другото е лекарства за шипове ( оссеоартрире ипертрофика , ако съм разбрала правилно ) .. айуто  Hug

# 671
Здравей, Ренка.
Моите свекъри пък ме караха да им нося от БГ ArthroStop Plus (те ползваха крем и хранителни добавки под формата на хапчета). Лекарството е чешко, но се намира по аптеките в БГ, а в ИТ не. Кажи на твойте хора в БГ да пробват с тези, може да останат доволни, пък после да мислят за салти мортали да си доставят лекарства от ИТ. Simple Smile
За стелките нищо не знам.

# 672
ВЪпрос към киноманите:
http://www.youtube.com/watch?v=DwcWRX0pcMI&feature=related

# 673
Като стана дума за лекарства...
Можете ли да ми препоръчате някакво мазило против белези (от операция)

# 674
че е по роман на Капоти
Много харесвам Капоти. Имам едно старо българско издане, един дебел лилав том, който в първата си част включва "Хладнокръвно", а във втората част има няколко други творби, включително и "Закуска в Тифани"... При него определено бих заложила на четенето, отколкото да гледам филмираните версии, понеже Капоти е забележителен в стила си, а не в самото случване на случката.

Общи условия

Активация на акаунт