Докато тихичко вали снежец, Майската дружинка ще празнува шеста месечинка

• 24 347
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.Стара Загора
хайде да се отчетем от консултацията току що се прибрахме- 7кг и 63см. наддала е 750гр. и 1 см. на мама дребосъчката  Heart Eyes
Биха й хепатитната ваксина и милата доста си поплака но си я гушнах и с играчките оправихме нещата,милата веднага заспа и сега продължава да си спинка  smile3524
Сестрата каза да започваме сутрин с попара или кус кус на Плазмон но аз й казах че ще отложа до началото на ноември,а сега ще разнообразим обяда като вкараме месни пюренца  Peace
За паяка питах педиатъра каза да я слагам първоначално по 2-3 мин и ако се чувства добре да удължавам периода на стоене в него а ако не й е комфортно по-нататък Peace
В четвъртък ще излезне направлението за кръв и урина и в петък ще я водим на изследвания ,как ще слагам това контейнерче за урината  ooooh!

katilias добре дошла при нас  Hug Честит Рожден Ден!Много здраве и семейно щастие ти желая!
Ние също с Боби мислехме за празниците и то за Нова година да ходим в Бодрум или Мармарис а на Коледа да сме си с Евитка но засега е затишие и скоро не сме коментирали а те вече се правят резервации  Thinking
И аз не бих дала пюре на Ганчев ,свекито беше донесла една по етикет моркоф с картоф а на съдържанието пише и домат и ябълка като го отворих нямаше нищо общо с другите и го изхвърлих  Peace

malachika ,аз бях уговорила Дидка/Maria-Chiara/ за Макси че и до Бургас щяхме да ходим ти сега конкуренция ли ще си ни  hahaha Joy hahaha
Вън изпече слънчице ще изчакам Евита да се събуди да удари едно пюре и навън

# 301
  • София
Ани, мерси мила.Онзи сайт беше български обаче, но и този ще добавя в любими.
Роси, браво за доброто наддаване на Еви! Heart Eyes
Smehorana, дано на Ицко му мине бързо. Hug

# 302
  • София
Здравейте! oli4ka, аз като сайт за прогнози ползвам http://sinoptik.bg/, не знам колко е точен и дали него си имала предвид...
Добре дошла на Катилиас и  newsm59 Много ми харесва вашата програма, и също ми е интересно какво правите на консултациите? Пък аз толкова се впрегнах тия дни, че Ваньо ми се вижда да не наддава...
Мда, по този повод - снощи свърши работата в памперса, но ме хвърли в други размисли естествено - за количество и консистенция... Аман, и от мен си вече аман. Обаче имаме направление за микробиологично изследване, а той с този непредсказуем график силно ме затруднява да взема проба.
Смехорана, ако под подуто имаш предвид твърдо - И ние имахме след втората ваксина, и май още си стои. Не дава признаци да го боли.
Като ви чета режимите, мълча - че то при нас понякога се оформя нещо подобно, обаче тъкмо реша, че съм схванала схемата, и той я променя, така че...
За празниците май ще си стоим вкъщи. МъжО не е по екскурзиите, а мен нали ме гонят страхове от всякакви болести и грипове  Crazy. Даже и на сватбата, на която бяхме канени, няма да ходим по тези причини... Къмпинг-къмпинг обаче ми хареса  Mr. Green
Да си призная и аз, че не го мажем малкия с нищо след баня. Не изглежда да има нужда; само от няколко дни на едното му колянце им петънце от по-суха кожа, не знам от какво е... Хайде сега, като го казах, да не се наложи да купуваме и ние разни мазила, пу-пу  Wink
Сега чакам "шефът" да се събуди, че да яде и да се борим с обличане за разходка...

# 303
ЗДравейте, ние малко се позагубихме. Сега съм при родителите ми, че мъжа ми пак в командировка. За съжаление аз се разболях и ми е мн лошичко, вчера се събудих с кашлица, а снощи имах и температура. И разбира се бебка точно сега реши да си промени режима. от 3тата и седмица не се е будила през ноща да яде, но в неделя яде за последно както обикновенно в 23ч и после в 01ч, 4ч и после ми е леко мъгла..направо не можех да повярвам. Приплакваше мн жално и ме търсеше, за да се упокои. Това определено са зъби, точи едни лиги...да излизат по=бързо, че ми е мъка като ми приплаче Sad ходих на хомеопат, даде ми лекарство и снощи аз ставам да се преобличам след като се препотих от температурата към 5ч и тя ми се усмихва, не го очаквах, кротуваше си и си пипкаше нещо играчките. Изчака ме да се оправя и проплака...
ДО скоро режима ни беше :
ставане 9-10ч кърмя, занимавки или подремваме и двета
11ч30-12ч зеленчуково пюре после кърмя, пак занимавки или малко си поплаква преди заспиване
13-15ч сън
15-15ч30-16ч кърмя, ако сме навън може пак да заспи, ако не се занимаваме
18ч30-19ч кърмя отново може да заспи до към 21ч
от 21ч до 21ч30 си пеем песнички, за да изчакаме банята, събличам я и малко се търкаля пълзи, въобще свободни занимания - голичка
22ч се къпем, после масаж, кърмя я и ако не заспи и давам някаква играчка и в един момент като видя, че се унася и я взимам проверявам как е завита и започва моето време.
къпя я всеки ден, но сме пропускали когато това е било невъзможно-ако не сме си вкъщи на пример или пък ми се струва по-хладно или е толкова заспала, че няма да разбере нищо от къпането. Иначе мн обича, 1-2 пъти в седмицата слагам пяна за вана на СЕБАМЕД, в началото я мажех с превърен зехтин, а сега с олио на Веледа. доволна съм от козметиката и. от пюретата давам Хип, Семпер, но Ганчев не бих давала скоро. Бях купила и тъкмо да и дадем и майка ми го пробва и разправя "мм мн е вкусно това", а то страшно сладко и мое мнение така детето не може да усети истинския вкус на храната. Бих и правила пюретата, но нямам достъп до БИО продукти и за това се доверявам на готовите. Аз и за нас като готвя не слагам почти сол или захар, така че така ще я свиквам и нея.
katilias, добре дошла и честит празник.
Честит празник и на всички бебоци, годишнини от сватби и рождени дни на мами и татковци!
булките, май ще сме си конкуренция за Макси Simple Smile че нали и ние сме нощни птици Simple Smile
Мадленка, тези дни ще ти звънна да се разберем за прахчетата. Новия ти цвят коса мн ми харесва и аз съм нещо подобно. Simple Smile
А за НГ определено искам да отидем някъде, миналата година си останахме,че една приятелка беше напреднало бременна и да не рискуваме, но тази взимаме бебоците и се надявам нищо да не ни спре. ПРеди това мисля със сестра ми да направим една СПА седмица по женски с АЛекс Simple Smile въобще тя доста си пътува и определено и харесва. Simple Smile
П.П. сори за дългия пост, но като не съм писала отдавна така става.

# 304
Здравейте мамита
Да кажа и аз каква е хавата относно обсъжданите теми: гладя, но и пропускам, нямаме точно установен режим, започнахме със захранването и пюрето не е по-вкусно от млякото, но вече и мляко почти не иска, така че няма начин. Днес беше хубаво времето и си направихме разходчица. За нещастие днес нямаме вода цял ден и Диана реши точно днес да се наака едно хубаво че всичко да се омаже  Simple Smile

# 305
Минавам да кажа, че днес се разходихме хубаво. Сега чак заваля и изгря една красива, плътна дъга Grinning
Луничка, ето снимките на чувалчето http://malachika.snimka.bg/daily/snimki.414056.15530588, http://malachika.snimka.bg/daily/snimki.414056.15530590
Росита, няма да се мешам в отношенията между младите Wink Само се пробвам Laughing
Хайде, лека вечер от нас  Simple Smile

# 306
  • гр.Стара Загора
Хехе бъзикам се бе мацки  hahaha Joy hahaha
Ние днес също си направихме чудесна разходка и малката кипра се сдоби със сукман и яке  Heart EyesБаща й вече ще ме бие  Mr. Green за сега има 4 якета ама какво да направя като не издържам на изкушението  Peace
И да ви се поФаля току що се прибрах от фризьорския салон и сега се надувам не може да се говори с мен  smile3534 smile3502Имах крещяща нужда от подстригване и боядисване че приличах на лудичка  tooth
Лека вечер мацки  Hug

# 307
Добър вечер. Не си дава Мийка мъжа - нищо, че той си пада по екскурзии, а пък тя ЦЪ.
Мина и третият Пентаксим днес; доста добре, бих казала. +700г сме вече, а за ръста забравих да попитам, като го мереха; ама е доста височък - като мама и тати Simple Smile). Взимам за 9мес. ръст дрешки, че нашият левент расте на височина главно. Нищо - тъкмо ще е високо гадже един ден.
Да ви споделя каква мъка ми легна днес на сърцето  - докторката препоръча да приготвям "Слънчо"-то с...ПРЯСНО МЛЯКО!!! ooooh! Тая същата, дето ни предписа АБ за едно кихане. Че тя другия месец сигурно ще препоръча на сауна да го запишем, или на друго, още по екстремно - алпинизъм,например.
И друго имах да ви казвам, но съм твърде отнесена в последно време. По-нататък пак ще се включа. katilias , добре си дошла, тук всички са пичове, няма да съжаляваш, че си част от сплотения ни колектив.
Доскоро,мили мои.

# 308
ВЪПРОС

Пиша така, че да се набие на очи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Та за мамите които дават АМ и вече са на над 6 или около 6 месеца:

Кога смятате да минете на АМ 2?
На кутията на АМ пише 2-3 хранения и е част от разнообразен хранителен режим....това добре, ние имаме обяд зеленчук и вече следобяд плод, но имаме още 5 хранения с мляко - общо 7... Мислите ли, че това е проблем? Че ще хапва повече мляко?
Има ли някоя мама даваща Лактана БИО?
За бисквитките на Плазмон - който ги ползва, по колко слагате и въобще върши ли работа? /почвам да се притеснявам, че не правим повече от 4 часа пауза през ноща и той както е на АМ не може да си почине.../

Благодаря предварително за отоворите! Simple Smile  Hug

# 309
  • гр.Стара Загора
katrrinka бързо ти отговарям че от 2 дни сме на АМ 2  Peace
Евелин яде мляко 2пъти през ден и 3 пъти  Peace
На кутията № 2 пише 3 хранения по 210мл но тава е ъбсурд за нас тя яде 160мл. с 5 лъжици ,а вечер 180мл. със 6 лъжици  Peace
Дано да съм ти полезна  Peace

# 310
  • Русе
На 2-ка минах в деня който навърши 6 м. Просто съвпадение иначе щях да изкарам кутията и тогава да сменя.
Май Гого е най-зле от към хранения с АМ. Той има 4 хранения с АМ по 150 мл. Не иска повече. Обед и следобед е на пюрета изцяло.

# 311
katrrinka ,направо ми взе въпроса от клавиатурата.....
Аз съм се запасила вече с две кутии 2-ка,но не смея още да давам от тях.
Май ще чакам да направим пълни 6м.....

# 312
  • София
И аз имам въпрос, към КайРен или някой друг, който може да ме осветли. Знам, че се обсъждаше преди, ама като пусто не помня...
Какво се прави - или има ли какво да се направи - за да се премахне този неприятен дъх и вкус на размразената кърма? Тази вечер малкият беше много нервен и ревлив, след като изсука всичко пак, и решихме да му дадем още, от запасите. Размразих една порция от преди 2 месеца, и той хич и не я поиска. Плюва и не ще. Аз пробвах на вкус - ууу  Sick Интересното е, че друг път е ял, майка ми му е давала, когато ме няма. Дали е уцелвала по-пресни запаси?!

# 313
Нино и твоя го обичам Mr. GreenТи пък вземи се разпиши стига оправя финансите световни Naughty

Айде щом си казала да се разпиша  Laughing
katilias добре дошла и честит празник! Много здраве и любов! и моето Тоше е на заветната дата 3-ти Май, така че са наборчета  Hug
разкажи за Австралия, на млади години с мъж ми искахме да се чупим натам, но така и не намерихме вариант. Голяма ни е слабост Simple Smile

По темите ще се изкажа на две на три.
 - Принципно се къпем всяка вечер, но имаме изключения при поводи Simple Smile разни късни гостита или пътувания.
 - Къпем се и се мажем с Avene  - скъпо, но от това по хубаво аз не съм ползвала.
 - Гладя само за фасон (това важи и за нашите дрехи)
 - Захранихме се и сме минали морков, картоф и тиква. От тиквичката се посрахме яко и сега пак сме на картоф.
 - Продължаваме с безразборното и многобройно нощно кърмене, но като гледам не сме само ние.
 - След като заспах по време на един конферентен разговор реших да започна да работя на 6ч и да ползвам предвидените от закона 2 часа отпуск за кърмене.
 - Започнах да давам по малко АМ с цел да намаля кърменето само в интервала 18ч-7ч, но засега неуспешно. Идея си нямам как се отбива? katrrinka ние сме на Лакатана Био. Ще го сменям с 2 след като навършим 6м.
 - Ани Прага е страхотна дестилация за декември месец. Много празнично и уникална атмосфера има. Ако не си била до сега там по това време имай в предвид, че е ужасно студено. Вие с мъжа ти ще ударите по едно греяно вино, но малката да я опаковате добре. Wink
 - Роси, аз съм от Стара Загора и миналата събота и неделя мислех да ти се обадя да се видим, но така и не ми стигна времето. Другия път ако искаш ще ми е приятно да се запознаем.  bouquet
 - Сиска ще ходим до Еленския балкан, така че към края на месеца ме чакай в МОЛ-а да се видим. Heart Eyes
 - Лято и ние сме по принцип запечени и този Биогай хич не ни помогна. И аз съм като тебе паникьорка  Hug за всичко.
Е много дълго стана! Sorry! Който не му е интересно да ме прескочи.
Поздравявам всички, които са имали поводи! - месечинки, годежи, годишнини, рожденни дни и каквото още съм пропуснала.

# 314
Малачика, благодаря ти миличка. Супер е чувалчето. Ако намеря и аз бих  взела такова, много по-удобно ще е за бебко. Каза, че е от Виталис, тук предлагат в един магазин от тази фирма, ще проверим дали го има  Peace. Ние взехме едно космонавтче, което не е много дебело, но пак ми се струва, че може да не му е удобно, ще видим като застудее.

Маева, навита съм за среща Peace, Ивко е на настроение, ту му харесва в количката, ту понякога не ще да седи и се прибирам носейки го. Но все ще се справим някак.
 Днес излизахме 2 пъти и двата пъти поспа сладко навън  Peace, само дето иска да му е тихичко и аз все бягам от площадките като се навъдят дечица, че викат и той се събужда.

katilias  добре си дошла  Hug с малкия Алекс. И честит рожден ден, всичко най-хубаво.

Мийка вашата педи наистина хич я няма, май май трябва да я смениш  Wink. Добре, че си се информираме сами иначе ако трябваше на тях да разчитаме   ooooh! Мойта пък дума не обели за захранване, аз днес й казах, че съм започнала вече и тя ме пита с какво съм започнала и това беше. Ама пък по-добре, че не ми се меси та да не я лъжа, че я слушам  Crazy

Иначе Ивко папка картофчето, малко се изуми в началото, но сякаш му хареса. Дано все така да си ги папка. Качил е 660гр и 2см /8.620кг и 67см/
А за НГ и на мен ми се ходи някъде, ама мъжо не ще  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт