ще се радвам да споделиш опита си от направата на чабата.
Аз пускам денс една рецепта за фокача

Фокача с картофи

8 порции или за 2 форми за печене с диаметър 25 см.
За тестото
· 1 кг. брашно
· 150 гр. картофено пюре
· 1 литър прясно мляко
· 40 гр. сол
· 15 гр. захар
· 50 мл. зехтин
· 30 гр. прясна мая
за гарниране
· 50 гр. чери домати
· 2 клонки ромарин
От продуктите за тесто се омесва гладно, меко и нелепнещо тесто. Оставя се на топло, покрито с кърпа да почине за около 10-15 мин.
Две форми за печене с диаметър 25 см. се намазняват. Тестото се разделя на 2, слага се във формата и внимателно с пръсти се разстила.
Гарнира се с разполовените чери домати, розмаринът и се поръсва със сол.
Оставя се отново да втаса, докато удвои обема си. Пече се в доре загрята фурна, на 200С.
Сервира се топла.