Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 19 005
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Джиджи, не бързай да дохранваш. Ако помниш преди няколко дни се бях оплакала, че бебето се будеше през 2 часа през нощта! Сега пак започна да си прави големи паузи - по 7 часа за нея са си големи. Това си е криза в растежа, това е начина да се покаже на организма, че не задоволява нуждите на бебето и няма къде да ходи - ще почне да прави повече манджа  Mr. Green Аз вечер давах и от двете гърди и ги изпразваше и двете до дупка  Shocked Четох, че кърмата при тези положения се регулира от 3 до 10 дни. Аз пък не знаех, че има толкова скъпи чорапогащници, в магазинчето до нас, което е единственото, в което съм проверявала, са по 3 лв... Имаше розов и лилав... аз взех розов че ни е розова единствената поличка  Blush Мисля да намина пак, че като ви слушам направо са си далавера.
Цветен пращец, що пък да те мразим? И аз не разбрах...

На празниците детето ще си е с мен, не ми се ходи никъде без нея още. Ми нали в 12 часа акъла ми ще бъде все в нея и ще ми е мъчно, че не е с мен. Тъй че подозирам как ще си стоим в къщи... най-много гости да поканим кво толкова. Семейно няма да е щото сме разпърдяна дружина  Joy Но аз по принцип не ги обичам много тия празници, щот са зимни... и обикновено съм болна  Close

Хобито май ми е форума, а гледането на филми не знам дали се брои за хоби Crazy Иначе това ми е развлечението от доста време насам и през цялата бременност също...

# 496
Здравейте и от мен.. в този прекрасен облачен ден.

Дала съм на таткото 1 час за четене на книжка и после ще трябва да се захванем с едно бързо почистване. Бубсън съм я паркирала на шезлонга да си говори с пингвина. Няма да ви обяснявам какви звуци издава маймунката.

Джиджи и според мен не бързай с добавката. Ние вече веднъж минахме през подобно нещо, когато вечер гърдите ми бяха съвсем празни, но нещата сега са ок и Ина си спи спокойно шест часа след последното хранене, а после още четири-пет (както си е нормално за нея). Можеш да пробваш да я слагаш по-често между предпоследното и последното хранене за деня, за да се регулира кърмата без да ти се буди нощем.

Ох, забравих какво щях да пиша още.
Аааа, да .. за нова година и ние се чудим, но снощи говорихме със сестра ми да се организираме някъде на гости с още приятели, които няма да пътуват. Ако си купим диван сигурно ще е у нас.

# 497
Шшшшт, Моника заспа. Всички у дома вече ходят на пръсти. Wink
Преди бяхте говорили за очакванията преди раждането. Аз въобще не съм се замислела за това, но не съм очаквала че отново ще ми се падне ревливо и мрънкащо бебе.  Но ето , няма закономерности тук. Отново покупки като кошара, бебефон и пр. са неизползваеми и все още нови, новички поне засега.
Но, Фелисити, Карелия, момичета, така ми стопляте сърцето, с това което казвате напоследък. Със сигурност Моника ще е последното бебе излязло от отбора на ревящите и мрънкащи бебета /тя каката все още си мрънка, за това гаранция няма де/, но вие ме карате да се усмихвам и с надежда да изживявам тези трудни дни. Hug
Искам да кажа, че искрено се възхищавам на кулинарните творби на Марулка. Винаги съм си я представила като собственик на малка уютна сладкарничка или ресторантче. Hug
Виждам, че обсъждате захранването. Аз мисля да започна поне от 5 навършени месеца. На последната консултация личната ми подхвърли, че мога вече да започна с кашите, но аз отказах. Както с каката, така и сега ще започна с купешки пюрета, основно на Хип и Гербер, на  българските определено им нямам доверие. Вече след 1 год. мисля да започна  да и готвя. Определно и тук подкрепям думите на Марулка, че да приготвиш за детето си ядене и да видиш как с желание и охота си го хапва е едно от най-големите удоволствия на света. Не искам да започвам с домашно приготвени пюрета най-вече защото не зная какво купувам като качество, а продуктите за детските пюрета  все пак минават контрол, определна обработка и пр.
Говорехте и за АМ. Ние сме на Хумана, пие по 150мл./170 готово/, личната казва, че е много, но 120мл. определено не и стигат.
И въпреки това сме от най-елегантните юлски бебета. Преди няколко дни, на последната консултация беше 5600/60см. Сложихме и вторият Пентаксим. Вече почти съм решила да сложа и Превенар, така и така закъсняхме с дозите, мисля да и сложа тази, която е на 6м. и вече след годинката. Има ли някой който вече е слагал Превенар?
Да питам и дали някой ползва подобен нагревател за мляко и пюрета?
http://family-bg.com/prX_1070.htm

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 13:36 от tan

# 498
Тан - имам го това нещо, да ти кажа - не е много полезна вещ, защото загрява бавно..примерно за бутилката с вода за АМ трябват около 5 минути, което с ревящо гладно бебе е много време. Има едни обаче - те се водят супер бързо загряващи, пак на Нук, с десетина лева по-скъпи са. Целувки на теб и ревящата принцеса, с пожелание скоро да стане кротка и усмихната Heart Eyes

Джиджи - не знам какво да те посъветвам за кърмата, чайчето явно не действа, така че единствено търпение от твоя страна, да се увеличи млякцето.

Цветен прашец - стига зарибява с продукти Crossing Arms Сега пак ме хвърли в размисли, даже се сдърпахме с мъжа ми - върди че само купувам излишни боклуци, от които няма реална нужда - имали сме печка, имаме и пасатор - за какво ми е този глупав уред за приготвяне на бебешка храна Crazy Sad

# 499
tan - аз използвам подобен, но моя е на Philips Avent, купих си го още когато бях бременна в 3-ия месец от мерак и сега съм много доволна. Върши ми чудесна работа, тъй като аз се изцеждам и така давам млякото на малкия ( отдавна вече отказа да суче), понякога  се налага да съхраня известно количество в хладилника до следващото хранене, но после за 2 минутки млякото си се затопля на водна баня - чиста работа. PeaceВиждам, че и цената му не е лоша,аз моя го купих от Англия на промоция тогава за 10 паунда си спомням, но иначе цената му е по-високичка. Мисля че е добър вариант ако си решила.
 Hug Hug Hug

# 500
Сега видях, че Stef ме е изпреварила с отговора си и може би трябва да послушаш нея,щом има същия. Искам да кажа само, че има значение все пак каво ще затопляш - аз притоплям само млякото от хладилника и това става наистина много бързо, понякога ми се е налагало да сгорещя водичка, за да разтворя АМ, тогава вече включвам на 3-та степен и изчаквам малко повече естествено.

# 501
  • Видин
Опа, ето ме и мен пак!
Стеф, учудващо, но Габко хареса тази люлка.По-късно ще пусна и снимки.Харесва му защото се люля наляво-надясно, а не като миналата напред-назад.Тя отиде при Миласара  Peace П.П. Мила, пробвахте ли и с госпожицата? Hug
Цветен прашец, нямам професия - по майчинство съм  Joy Още не съм завършила, но следвам Приложна лингвистика - английски и гръцки.Ако имаш нужда от превод на някой от 2та езика + български свиркай  Mr. Green В тоя ред на мисли - Стеф, ти мислила ли си какво може да се работи с тоя език в Пловдив?В смисъл има ли перспектива?Защото тук определено няма.Най-много да стана администратор в хотел  Crazy Дотогава мисля да съм вече в София де... Praynig
Сега и аз почнах да се чудя за тоя стол, но ще си кажа Стига (като в рекламата на Активиа)  Joy Ще фалирам,ееееей!  Close
За Нова година и аз си мислих, най-вероятно ще сме вкъщи  Rolling Eyes Но на Бъдни вечер при нашите, на Коледа ако ни поканят при свекърите, ако ли не - пак при нашите  Joy Те са свикнали да има някой покрай тях на празници, да не са сами като кукувиците.Последните години ги оставях сами на Нова година, супер гадно  Confused
Джиджи, дано се оправят нещата с кърмата  Praynig (има и рима даже  hahaha).
Имам въпрос към кърмещите майки с пауза през нощта - сутрин като стана са ми супер големи гърдите и пълни.Обикновено правят пауза от 11 часа(8 часа сън + 3-те часа до следващото или преди следващото хранене).И при вас ли е така?Или са с нормален размер?Хем си мисля,че природата го е измислила и не е имало помпи и не трябва да цедя, хем ме е страх да не намалее  Tired А и той Габко вечер е толкова успан, че хапва малко и се трупясва.Тая нощ яде в 10 и половина и после чак в 6:30  ooooh!
Айде оставям ви засега  Hug

# 502
Цветен прашец - още веднъж благодаря за линка - определено готина вещ, трябва да помисля обаче струва ли си инвестицията за няколко месеца. Искам не искам, ще ползвам кухня защото физически няма да мога да осигурявам за всеки ден разнообразие на Влади. А в дните, в които мога ще му готвя като ще ползвам част от нашата храна преди да сложа подправки и мазнини в ястията.

Джиджи живи и здрави можем да помислим по някакъв начин да си ги менкаме за по час два мъниците и аз имам същата драма със зъболекаря. Не ми пука да ида с него там, но не мога да разчитам че ще спи или ще е в настроение и няма да се съдере докато съм на стола - а ще разгони пациентите  Flutter
Макар че замяната не е равностойна, защото Стелето е супер кротушка  Heart Eyes, а Влади си е киселяк и иска доста глезотене  Thinking- на кой прилича това дете - незнам  Whistling Crazy
Гледам пак си дойдохте на думата с чорапогащниците - започвам да се чувствам изолирана  Crossing Arms Mr. Green Mr. Green

Аааа и за дохранването да се изкажа. Аз пък си мисля, че е по-добре ако кърмата не достига да не се мъчи детето и да гладува, а полека да се дохранва. Така или иначе в един момент ще се отбие и ще мине на АМ или на нещо друго. Аз нали в началото упорствах и Владето доста ревеше - мислех си, че са колики но се оказа чист глад. Добре че бързо се ориентирахме. Аз се подлъгах, защото предишните два пъти имах достатъчно кърма, но този път определено лактацията ми е много, много слаба. Според педито и мамолога има връзка и с възрастта и хормоналните нива в организма - а аз затова не бях помислила. Така че ако бях продължила да упорствам детето щеше да е нервно и недохранено, аз нервна и подлудяла и може би и това кърмене щеше да секне от умора и нерви. А сега може да ядем 2 пъти на ден от мама, но си е традиция - като сутрешното кафе  Flutter
И още нещо някои мами се притесняват, че ако дават добавки детето може да се отбие - не съм капацитет, може и да е вярно, но Влади който от самото начало е с добавка с удоволствие си суче и през останалото време яде от шише. Не ми е отказвал цица, но и с шишето се справя перфектно.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 14:00 от Lennyh

# 503
Тани,незнам дли си носила дрехи в такива домове и знаеш за какво става въпрос но тук за да дадеш и една торба трябва да попълниш хиляда документа.Такава бумащина е. А и те дрехите са големи не са от децата.Когато искам да хвърля някои детски ги давам на брат ми,койтоработи в полицията и района му са близки до Карнобат села.Той ги дава там на децата.

Оххх Кукумявче,точно сега пристигнахме в Карнобат и баща ми както винаги ви нареди да направя един списък и да ходи да пазарува.Че му писах и един шоколад Милка с цял лешник ама от огромните  Mr. Green

З.Иванова- може и да е зъбче но на Петя също на 3м. й побеляха долните два зъба а ги изкара чак на 5м. Така,че се въоръжи с търпение  Laughing

Ей Тан,няма ли да се оправяте вие.Направо вече те съжалявам.Да минават бързо тези колики,че и ти да видиш едно усмихнато и щастливо бебче  Hug Нашето Кати само се смее и така си приказва.Имам чувството,че ще ми каже "мамо "  Laughing Страшно много гука и писка от кеф.

Като говорим за глупави уреди аз мога да спомена за сокоизтисквачките.Имат хиляда части за миене а изтискват толкова малко .Почти не съм я ползвала.Много изнервящ уред. #2gunfire

Още от миналата Нова Година съм казала на моите родители и родителите на мъжа ми,че ги искам в нас.Всички ще сме на лице с изключение сигурно на мъжа ми,който найвероятно ще е на работа. Twisted Evil

Аманита, и моите гърди сутрин са така.И нашата пауза е от към 22,00 до 08,00-09,00ч.

# 504
Лени - не го изживявай тежко това с чорапогащниците, нали и ние слагаме Mr. Green Ако толкова искаш да си начешеш крастата - купи весели момичешки и ги слагай на Влади - важно е да му е топло на дупЕто, а ти да си доволна от визията Whistling Grinning Честно, майтапа настрана - хич няма да ми пук аако облека Ивчо в розово, нали няма да се вижда под панталонките, а и пак ще му е топличко, въпреки розовия цвят или цветчетата Crazy

Зори - с преводи се занимавах, с това и смятам да се занимавам, като се върна към гръцкия, тук има работа в тази сфера, а и по нета предимно могат да се взимат поръчки. Има регистрации в разни сайтове, където ако си легализиран преводач (и да не си,пак може), те търсят хора, имащи нужда от превод, пращат ти нещата, после ти връщаш, плащането става пак по нета. Тук знаеш, че има много гърци, това е предимство в случая. А ти като си и с английски - още по-добре. И аз съм - но от гимназията, тоест не мога да го докажа с диплома от Университет, а само на практика. Та така...Радвам се, че малчо хатресва люлката, иам защо да струва толкова явно Hug

# 505
  • София
Джиджито дано наистина да върши работа този уред, въобще на съм запозната и затова питам, ако някой е ползвал нещо такова да каже отзиви.
Миласара няма лошо да ме употребите, ама хайде кажете и вие с какво се занимавате (извън майчинството), та да може и аз да се "възползвам" от вас. Подканях аз вчера Аманитка и Стеф ама глас в пустиня-мълчат си. Ето за Джиджито разбрах, само дето не съм по тази част, ама може пък да ми прищрака нещо в един момент, знае ли човек, никога не е излишно да имаш информация.
Цезари давай смело, кажи на мъжа ти: какво да правя скъпи като ей тези са голями подстрекателки. Нямам нищо против да съм виновна за покупките ти. И за твоите Стеф.
Емили, ти пък от край време се ползваме с лоша слава. Адвокати на дявола и тем подобни даже филми са направили хората. Joy
Тан  и Линдам имат подобен.
Стеф този другия на Нук поддържа ли температурата? А да разбирам ли, че си преводачка, може наистина да си ми полезна.  
Забравих да ви кажа, че педито изрично ни забрани всякакви каши заради калориите.
Сега ще се пробвам да ви кача снимчици и на моите гобленчета, но до сега не съм качвала така снимки и незнам дали ще успея.

http://julskimami.snimka.bg/holidays/razni-krasoti.366478.15464412
оправих ги

Редактирам се, че докато си пусна поста (един рев и дондуркане не ви е работа) виждам, че неоснователно съм набедила някои, че се спотайват за професиите си.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 15:10 от cveten prashec

# 506
  • Видин
Редактирам се, че докато си пусна поста (един рев и дондуркане не ви е работа) виждам, че неоснователно съм набедила някои, че се спотайват за професиите си.[/color]

smile3534 smile3534 smile3534 Колежки сме ние с тия "някои"  Laughing
Искам да питам - с каква програма се отварят тия Бейби Айнщайн??

# 507
Какво е това Бейби Айнщайн, за което пишете? Пак съм пропуснала.

# 508
# 509
amanita аз си ги пускам с bs player, значи люлката ви хареса, браво на вас Simple Smile и при мен гърдите са така сутрин, ще се пръснат.
cveten prashec  аз се чудя как сладко приказваш и много, а то от професията Simple Smile
Джиджи дано се нормализира това с кърмата, много странно как вечер нямаш, аз пък съм обратно през деня няма толкова, но през нощта имам и се цедя и тогава и давам през деня.И аз мисля като Lennyh , че си зависи от детето дали ще се отучи или няма от гърдата като му се дава и шише. Аз имах период и давах и двете, но не се отучи и сега да дам гърда пак ще суче, нищо че не е цокала от 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт