ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
То затова и аз попитах за граха, зеления фасул, защото и на мен ми е странно, че не се препоръчват при кърмене, а граха е от първите зеленчуци, с които се захранва newsm78

# 406
Може би защото вече са отминали коликите. Сигурно и кърмачките вече могат да ядат тия "забранени" храни  newsm78

Ааа, ясно, значи не е съвсем задължително още отсега, може и по-натам да се дадат. Ще си ги държа във фризера засега. Мерсаж, Франчи  Hug

# 407
Гъди, обаче намерих това:

Грах

В минимално количество т.е. като съставка на пюре или каша най-често срещаната препоръка е от 8-10 м. нататък. Има и схеми с диапазон 6-9 м. По памет цитирам препоръките за захранване на Швейцарската педиатрична организация, в която грах се въвежда след 12-14 м.

Като основно предимство на граха се изтъква съдържанието на желязо и други минерали, както и витамин С – което всъщност не е кой знае какво предимство при условие, че се предлага минимално количество грах, при това става въпрос за много ниска усвояемост на растителното желязо.

Грахът има смисъл да се въведе по-осезаемо от 10-12 м. нататък, тъй като има високо съдържание на белтъчини и може да бъде добра алтернатива на месото (въпреки че неговите протеини не са чак толкова ценни). Тогава реално може да се използва и ценния му витаминен и минерален състав като се предлага по-голямо количество. Отделно, ако се приготвя домашно пюре, задължително се почиства от люспите поне до 12 м. В готово пюре е ок. Освен това, растителните белтъчини на граха са специфични и зависи с какво се комбинира, което е доста трудно в началото на захранването.

Грахът е от този тип храни, които не са толкова важни за възрастта 6-10 м., тъй като могат да се предлагат в ограничено количество. Другият проблем е, че може да създаде чувство на тежест и подуване на стомахчето, което на този етап да бъде за сметка на поемането на друга, по-важна храна. Същото се отнася за спанака, зелето, лещата и брюкселското зеле например. Между другото, точно за тези зеленчуци плюс граха има и най-голямо разминаване в различните схеми на захранване – противоречието е свързано с това, че са слаб алерген и добри като състав, но с тежка целулоза или тежък белтъчен състав.

- Допустим след 6-8 м.  
- Добре е след 8 м.
- Най-добре след 10 м.

Зрял фасул (боб)

- 15-18 м.
- има и препоръки около 10-12 м.
- в доста схеми на захранване не се прави разлика между лещата и боба от гледна точка на възраст за въвеждане
- без люспите до 15-18 м.
- слаб алерген
- добра хранителна стойност, важни протеини
- високоцелулозна храна (тежък за храносмилане)

Ето и отговори на повечето ни въпроси:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342052.msg9018692#msg9018692

# 408
  • София
Уфффф , да ви доразкажа за одисеята с  ботуша.
Отидох да си взема моя и тоя който приема поръчките ме гледа много страшно. Оказа се , че съм звъннала на телефона на шефа му, ама какво да направя като той беше публикуван  в нета.
И аз му обяснявам на това дърво, че съм се обадила като човек да не стане проблем със следващата клиентка, той си знае неговото. Накрая му теглих една наум и си излязох.
Антон заспа много дълбоко навън, даже в момента съм го оставила в стаята с количката да спи. Довечера си представям какъв екшън ни чака пак до нощите Flutter
Тази нощ се буди поне 3 пъти, посуче една минута и пак заспи. Ама аз след това се въртя поне половин час и днес целия ден съм като парцал.

# 409
И ние днес се захранихме с пюре от морков.
На Еми много и хареса,облизваше се бясно Party
Не съм броила лъжиците,но бяха доста по вече от 1,2.
Пюрето беше на Бебивита-ранни моркови.
Взела съм едно моркови с картоф май на Гербер или Бебивита беше.
Сега няколко дни давам само морков,после давам с картоф.

Днес направих голяма глупост.Дадох на Еми да си играе с лъжичката,защото е  една шарена,и тя естествено си бръкна в гърлото и май я заболя,защото се разплака Embarassed Миличката! Ама такава съм патка Confused

Ние не сме пропускали излизане до сега,и в дъжда бяхме навън оня ден.

Имаме един проблем-всяка нощ Емануела се буди,не иска биба,не иска вода нито да суче-иска да ми цока РЪКАТА! Какво е това чудо,незнам!И сега следобед пак-спи и се 2 не вижда,но реве и иска ръката ми Tired
Някой ако може да ми обясни що е то? newsm78

# 410
Минди, личи си, че Юли се забавлява на бънджито.
Гъди, де късмет Ицко да дръпне такъв сън. И аз се чудех дали да взема уред като на Вани, или подобен на марката Beaba, но вече реших - ще взема и ще приготвям домашни, а някои ще купувам.
В Пловдив изгря одеве слънце и аз веднага се изстрелях навън. Мислих, че е студено и се навлякох, както и Ицко, а то се оказа супер приятно време. Та по улиците се наложи да свалям първо грейката без ръкав, после блузата с дълъг ръкав, която ми беше под гопнището на анцуга и накрая останах по къс ръкав. А дано да е така хубаво и утре, за да направим по-дълга разходка.

# 411
  • Germany
Момичета, понеже никой не ми отговори да питам пак. Когато се замества млечно хранене с пюре, млякото се намалява пропорционално на даденото количество пюре, нали? / как го написах  ooooh!, хич няма да се изненадам ако пак никой не ми отговори Simple Smile/.

# 412
здрасти
не исках предният ми пост да прозвучи толкова драматично колкото се получи. Мислех да пиша повече неща, но малкия се събуди и ме съботира. А след толкова дълго неписане не исках да изтрия редовете. Бях и малко провокирана може би все пак от Самбоди, защото близо месец само чета и не пиша.
Проблема ми е с малкия. Не си държи още стабилно главичката и ходим на гимнастики които са доста стресиращи за бебетата и много плачат. Затова се старая много внимание да му обръщам в къщи, отделно и в къщи трябва да правим упражненията и така си минава деня. Аз също доста съм се стресирала и затова писах, че може и малко странно да съм гледала (аз самата се чувствам доста уморена и сякаш правя нещата на забавен каданс). Лекарите са установили проблема, той е решим с тези рехабилитации, но аз съм майка и си скъсявам живота от стрес. Това е общо взето. Не ми се пишеше и се чудех дали да споделям изобщо и да ви товаря с моите проблеми, но толкова неща преживях с вас покраи бременността, повече отколкото съм споделяла с много хора и почувствах нужда днес все пак на вас да кажа (само семеиството ми и 2 приятелки знаят за проблема, не искам никои да слага етикет на детето ми - болно). Аз съм изпълнена с увереност и положителна енергия, че всичко ще е наред, но просто съм малко изтощена вече.
И сега се сещам пак да благодаря на Петя за линка за майчината хипноза, която се старая да прилагам. (напомни ми, че маичината любов и вяра са наи доброто лекарство за децата).

Затова и писах, че обичам да се хваля с постиженията на детето, защото това че държи и размята играчките, смее се, гука и крещи на играчките и "разбира всичко" ме успокоява че няма други проблеми и се развива нормално. Също се радвам и когато някоя майка напише, че неиното дете примерно не се обръща също още, защото знам, че не сме изостанали и от това тотално. А по похвалите какво правят другите бебчета си сверявам часовника.....

още искам да пиша, но мрънка човека, а остава половин час до банята...
пак ще пиша обещавам, по-скоро
но не се сърдете ако понякога само чета, правя го с удоволствие, и вие ми липсвате

# 413
Green life,
с постоянство ще се оправят нещата.И Ерик няма никакви намерения да почне да се обръща.Дори не може си вдига главата newsm78
Даже мислех да питам какво мога да направя по въпроса.Като го сложа по корем и заспива.Няма интерес към играчки. Всичко за разлика от Макси.
Прегръщам те и изпращам положителна енергия Hug

# 414
Момичета, понеже никой не ми отговори да питам пак. Когато се замества млечно хранене с пюре, млякото се намалява пропорционално на даденото количество пюре, нали? / как го написах  ooooh!, хич няма да се изненадам ако пак никой не ми отговори Simple Smile/.

Разбрах те  Laughing - да, пропорционално намаляваш количеството мляко.

greenlife   Hug
Пиши по-често.   bouquet

# 415
Здравейте, мами   bouquet

пюрета - ще купувам, няма от къде да си набавя продукти без нитрати...Отделен е въпроса, че моята любима свеки иска да ми праща от Италия... Tired Е така  няма да  я караме, ама не знам как вече да говоря...  Twisted Evil
Ако ми се наложи да приготвям нещо в нас, ще е в тенджерата под налягане с приставката за пара ...  chef..

бънджи.. много съм навита, особено като ми натежа вече и не издържам да го държа , за да подскача...
Какво ще ми препоръчате?

захранването - обърках се... знам си аз, че трябва да се стегна newsm78

цигари и кърмене - позволила съм си до сега да изпуша половин цигара , бяхме се скарали с таткото и ... Crossing Arms  А и без това ми стана зле... Щом се научих да си пийвам бирица  Heart Eyes  без цигара - имам напредък Simple Smile)

Имам въпрос : Калоян вече почти непрекъснато плюе ... дори когато суче ... Много му харесва да свие устни и да се плюнчи и плюе ...вече два пъти си хвърля плюнка на челото  hahaha  Joy Има ли и друго така силно плюещо бебе??   Crazy

lsb , трябваше да го пернеш с ботуша по главата Simple Smile  #2gunfire

greenlife ,  Hug, вярвам , че ще се справите и всичко ще е наред  с малкия сладур . Подкрепям те като още една мама , трепереща над детето си   bouquet  Hug

# 416
Вижте какво правят хората в Куба  Joy  Това е снимка, правена от моя позната там Simple Smile

# 417
Ех, и аз да почерпя за 4-та месечинка на сладураната ми  Grinning

Greenlife, с теб сме  Hug
Честито на другите месечинковци Simple Smile
Ммммммм, щях да пиша ама малечка палечка не ми дава Simple Smile и сме самички двете  Grinning

# 418
Фантазия честита месечинка   bouquet Как е малката оправи ли се вече?
Греенлайф  Hug знам как се чувстваш и Гого има здравословен проблем, но гледаме да мислим позитивно и ето добрите резултати идват така че гледай по-ведро на нещата ще се оправи малкия да го нацелуваш от мен  Heart Eyes
Кате   Laughing
Аз си поръчах уреда за който питах днес на BabyMoov  до края на седмицата вече ще е тук Simple Smile
Моя Гого е голямо мързелче обърна се няколко пъти от гръб по корем и до там беше вече дори не прави опити трябва все да го побутвам но когато тогава заглежда се в играчки но още не мога да видя целенасочено хващане

# 419
колко сте изписали....а аз се разхождах с Калоян

и за толкова много работи исках да пиша докато чета...но преди всичко искам да кажа на Greenlife ние сме с теб мила, позитивно мислене и щом рехабилитацията ще помогне трябва да вложиш цялата си енергия за това! сигурна съм, че всичко ще е наред!

снимката с памперсите мнооогооо ме разсмя! и искам да си остана с усмивка за вечерта, затова чао от мен това е за днес!
 Лека нощ

Общи условия

Активация на акаунт