ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Абе сиенаред, Фройд е толкова демоде, че няма накъде  Laughing

Е, да, аз вече казах, че съм от старата генерация.  Wink
А и то с модата, нали знаеш, все се връща...  Wink
Хубава рима, между другото!  Laughing

# 541
  • Germany
Последно включване по темата за ваксините и от мен, защото моят коментар предизвика полемиките и защото не мога да си замълча  Mr. Green.
Както казах вече няколко пъти не съм категорично против ваксините, а против някой от тях, за които смятам, че съм получила достатъчно информация, която да ме накара да взема информирано решение. Инфанрикса е ваксина на института Пастьор, с нея ваксинирахме големият ми син и до сега за реакции от нея не съм чула. Това ме кара да съм по склонна да сложа нея, вместо Пентаксима, за чийто странични реакции чета непрекъснато напоследък. Колкото до превенцията, която осигуряват ваксините - когато бях бременна се разболях и лекарите имаха съмнение, че зверската ми кашлица е коклюш. Изследвах се в института по заразни и инфекциозни болести, където си поговорихме с една от служителките. Според нея случай на коклюш в БГ има доста напоследък и всичките са на ваксинирани деца... мисля, че коментара е излишен. Също така преди 2 години съпруга ми си сложи противогрипна ваксина - еми не само, че не му помогна, ами боледува поне 3 пъти повече въпросната зима!
Колкото до това що за нация сме - докато мислим за себе си, като за овце, няма как да възпитаме друго усещане за нещата у децата си!
Кърменето и захранването няма да коментирам само ще кажа, че точно възможността да избереш дали да кърмиш или не е и коя схема на захранване да избереш, спрямо собствените си разбирания и усещания, обуславят така наречения свободен, информиран избор, към които аз лично се стремя.
Усмихнат ден на всички и ако някой ще ходи довечера на ZZ TOP да свирка Simple Smile

# 542
  • Germany
Снежната, честита месечинка! Искам да съм лейди и да имам дойка Crossing Arms Ей, това кърмене ми изпили нервичките, трябва да сложа лентичка  - Борим се вече цял месец...на един тъничък косъм разстояние съм да дам шише. Ще стискам зъби още седмица да направи ТиноНино 4м. пък после ще го мисля. Все едно съм пак в първия ни месец, по цял ден кърмя. Цокне си малко и блее, след час пак се сеща....и така по цял ден. Суче добре само ако е сънен и нощем. Не знам стачка ли е, колики ли, ама сериозно взе да ми писва. Не мога да се отърва от мисълта, че и детето и аз се мъчим. Мислех да караме на кърма до 6м, но май ще захранвам по рано. В този ред на мисли накой ще захранва ли с безмлечна оризова каша? Да сподели мисли с мен, че съм заинтригувана Thinking

# 543
Хе момичета Добро утро и от мен!

Честит 4-ти месец на Стефчо, вмъквам скоба /аз не следя всички дати, но тези около нашата ги помня защото си сверявам "часовника" с бебчета родени около нашата дата, а не с тези от май месец примерно  Grinning/

snowwhite  Hug "В дискусията се ражда истината" - чувала съм го някъде не съм запален философ / за сведение на daffodil  Laughing
snowwhite много се радвам, че споделяш опита и от "другия свят" така да се изразя, благодаря и на другите майки, като Катето които обаче по-рядко пишат.

Надето, следва Декларация за продължаване на майчинството от 135 до 410 дни. Подава се заедно с копие от акт за раждане на детето и една заповед от фирмата в НОИ.

Аз смятам, че във форума винаги е спузен добрия тон и той не липсва - въпрос на възприятие. може би в условие на личен контакт нямаше да изглеждат дискусиите ни като спорове, а като един нормален разговор! много се радвам когато има повече мнения и постове с разнообразни теми, деца, мъже, манджи, лайфстайл и т.н  Laughing

# 544
А и лично към теб Гъди- не виждам защо се чувстваш виновна, че не продължаваш да кърмиш?  Hug
Нали детето ти яде, здраво е, щастливо.  К`во толкова, че не е на кърма?  Rolling Eyes

# 545
Здравейте, момичета!
Муцуна, погледни ми поста от вчера, специално на теб ти писах за хомеопатията и че от 2 години лекувам така баткото. Твърдо съм ЗА хомеопатията, защото съм постигнала добри резултати с нея. Simple Smile

За ваксините - аз съм против тях, но за съжаление положението в България е такова, че задължителните ваксини трябва да се сложат и преди някои майки да ме оплюят, ще ви кажа, че в семейството на мъжа ми има драматичен случай с ваксината ДТК и имаме нагледен пример за страничните ефекти и последици от ваксинирането. Sad
А да ви е хрумвало, че умишлено се разработват нови щамове на вируси и след това хоп - нова ваксина (дело на фармацевтичните компании)?  За съжаление в световен мащаб се печелят купища пари, като се жертва здравето на хората.

# 546
Наде само аз ти препоръчвам да побутнеш счетоводителката че доста от тях забравят за това
Галинака аз изварява всяка вечер а през останалото време мия с Бочко мисля да изварявам до 7-8 месец можеби незнам още
Честита месечинак да Стефчо   bouquet
Гъди Гого също се буди рано сутрин понякога и вечер дста често проплаква като му дам вода и биба и спира и после пак и аз се чудя какво му е
Somebody щом толкова е бърборила ако продължи така направо ви предлагам двете да направите услуга на Андрей и да му съберете багажа  Joy (в кръга на шегата разбира се) и нашия Гого е голям бърборко
Гъди колкото до кърменето франчи е права не се чувствай виновна и аз бях като теб след като малкия отказа напълно да суче макар и малкото сучене аз нямах почти никаква кърма но след това си казах я си гледай напред децата и на АМ растът я виж къв мъж е Боян хич да не ти пука   Hug

# 547

Аз смятам, че във форума винаги е спузен добрия тон и той не липсва - въпрос на възприятие. може би в условие на личен контакт нямаше да изглеждат дискусиите ни като спорове, а като един нормален разговор! много се радвам когато има повече мнения и постове с разнообразни теми, деца, мъже, манджи, лайфстайл и т.н  Laughing

Шарки, много хубаво си го казала, но пък и aveili в предната тема също беше права - ако нямаш някакъв проблем или не изживяваш драма, тук трудно ти обръщат внимание  newsm78  В никакъв случай нямам предвид, че не се вълнувам от проблемите на останалите момичета тук, съчувствам им, разбира се, когато мога, давам и аз съвет, съпреживявам всичко с тях, но малко ми липсват и по-леките теми, за които все по-рядко пишем. Знам, че на първо място сме майки, но сме и хора и според мен не трябва да се въртим единствено в кръга на майчинството и това да са единствените ни теми за разговор  Peace  Сигурно аз нещо не съм наред или имам повечко очаквания, но все търся някой с повече чувство за хумор, на чиито постове да се посмея или пък гледам аз да влагам такова, за да разведря малко темата. За съжаление, последното все по-малко се забелязва и май ще спра да го правя  Peace 

Франчи, ооо, аз съм последният човек, който ще се чувства виновен, че е спрял да кърми. Дори все още потича кърма, когато си стисна зърното, но определено реших повече да не се мъча с помпата и да чакам тя съвсем да спре. За мен последния цедящ месец си беше истински кошмар, може би защото съм съвсем самичка по цял ден и няма кой да ми занимава детето, докато изцедя 20-те мижави мл. кърма, които имах  Rolling Eyes  Вече няколко пъти споменах, че се чувствам чудесно откакто спрях да цедя  Peace  А написах горния си пост, защото видях, че пак доста усилено беше намесена темата за кърменето.

Ох, пиша малко хаотично, защото снова между компа и Боян  Crazy

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 10:09 от Gydelichkova

# 548
А и още нещо за кърменето- защо го правите като нямате желание и не ви е приятно, чувствате се зле и т.н.?
Когато нямаш желание нещата просто не се получават. Все едно да работиш нещо, което не ти идва от вътре- нито работата спори, нито ти се чувстваш удовлетворен.
За това уважавам мнението на Поли Поли и Полито 87.  Peace

# 549

Когато нямаш желание нещата просто не се получават. Все едно да работиш нещо, което не ти идва от вътре- нито работата спори, нито ти се чувстваш удовлетворен.
За това уважавам мнението на Поли Поли и Полито 87.  Peace

Тук подкрепям. Ако Боян искаше да суче, с удоволствие щях да го кърма до 6-я месец. Все пак, макар и аз малък период от време, го хранех и от гърда и усещането наистина си заслужава. Упорствах в продължение на 2 месеца да го кърмя, но не успях. Желание имах, но не се получи. И като почнах само с помпата, ми се разказа играта, затова спрях  Sunglasses

Ууу, каква е тази мъгла навън  #Cussing out   Канех се да излизам сутринта, ама май ще е по обяд, надявам се слънцето най-накрая да пекне   Nature Partly Sunny

# 550
Здравейте, момичета!

Един въпрос към кърмещите мами - има ли някоя от вас, на която и се препълва предимно едната гърда? Давам определено с редуване, но това го установявам от известно време. С първото дете не беше така дори през целия период на кърменето.
Хубаво е, че си дискутираме. Лошото в този вид контакт е, че липсва интонация, жестове, мимики - "език на тялото", който е много важен в общуването. И пак може да се усети кой с каква нагласа пише...
Жералдин, същото правя  аз Simple Smile /с пропускането покрай ушите Wink/.

Помпа за нос досега не съм ползвала и за двете деца.

Хубав ден на всички!

Шарки, да, защото на същата гърда ми се беше образувал блистер, за което пратих линк на Хедра наскоро. Любопитно ми е дали мога да избегна и предотвратя това.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 10:03 от ayas

# 551
Франческа интересно сравнение за кърменето! Но смея да твърдя, че в БГ повече от хората работят това което не им харесва, но все пак работят, или са на различна позиция от професията им...не е ли така, айде да не вадя сега статистически извадки  Laughing
В този ред на мисли, може би има и момичета които кърмят щот така трябва...но аз не долових такива нотки в постовете/ или съм ги пропуснала

В търново е още мъгла, нали уж щеше да е слънчево днес!  Confused

ayas при мен го има това понякога - лявата се пълни повече от другата, незнам на какво се дължи не го отмятам като проблем. теб притеснява ли те това?

# 552
Момичета,какво става тук ? smile3513
Какви са тези словесни престрелки  #Sniper,ощипани госпожици  4470 и размяна на "любезности".Моите почитания,но това не е в рамките на добрия тон  Naughty
Я сега и аз да си дам мнението за ваксините
 smile3503 Поправете ме ако греша,но не си спомням между нас да има дипломиран педиатър и не мога да разбера,защо е нужно да се връзваме толкова на думи,написани от скука  newsm78
    Не може  прочетеното във форумите,статиите,открити с гугъл и погрешно споделения опит  да формират  изборът ми на една ваксина пред друга или изобщо дали да я слагам на детето си  Crossing Arms Вярвам само на педиатъра,в чийто ръце съм поверила здравето на детето си.Аз съм икономист и мога само да избирам какви дрешки,играчки и т.н да му купя,но за ваксините - каквото ме посъветва човекът,който цял живот е учил и работил това -  smile3543
    За модите относно кърмене,захранване и т.н мога да кажа само едно :
 Колкото повече си надъхан-толкова провалът е в кърпа вързан  newsm62  
 Моя приятелка компетентничеше за кърменето,даваше акъли на другите и в крайна сметка тя кърми общо 3 месеца,два от които се цедеше,според мен защото от петия ден на бебето му даваше от шише,за да може да излиза спокойно. Whistling
  Нищо превърнато в мания не е на добре.По-спокойно,по-кротко,детето само  "подсказва" какъв е начина за неговото отглеждане . 1crib
  Искрено се надявам,темата да не се превърне  в бойно поле  #2gunfire
  Приветствам за мир,разбирателство и всеобща търпимост    mrstraetz

# 553
  • София
Сомбоди, Андрея кой знае колко време е събирала  и накрая не е издърржало детето и си е казало всичко  Mr. Green Сладурка малка...

# 554
ayas аз прочетох онази статия, слава богу при мен няма такъв проблем..уфф дано и да няма за напред.

Общи условия

Активация на акаунт