За добрата козметика - 3

• 102 858
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Много моля специалистите да си кажат мнението за този около очен крем против стареене
на  en f u s e l l e. Струват ли си 20-те долара или за тези пари може и нещо друго по-така... bouquet
INGREDIENTS/INGRÉDIENTS:
WATER/EAU, ETHYLHEXYL
ISONONANOATE,
CYCLOPENTASILOXANE,
CYCLOHEXASILOXANE,
CETEARYL ETHYLHEXANOATE,
PPG-15 STEARYL ETHER,
STEARETH-2, TRIFLUOROMETHYL
C1-4 ALKYL DIMETHICONE,
ISOCETYL STEARATE, PANTHENOL,
TOCOPHERYL ACETATE, FAGUS
SYLVATICA BUD EXTRACT,
TRIETHANOLAMINE, GLYCERIN,
BETA-GLUCAN, ACRYLATES/
C10-30 ALKYL ACRYLATE
CROSSPOLYMER, HYDROGENATED
LECITHIN, STEARETH-21,
SODIUM COCO PG-DIMONIUM
CHLORIDE PHOSPHATE, SODIUM
BENZOATE, MAGNESIUM
ASCORBYL PHOSPHATE,
DISODIUM EDTA, RETINYL
PALMITATE, VITIS VINIFERA
(GRAPE) SEED EXTRACT,
SUPEROXIDE DISMUTASE,
PHENOXYETHANOL,
1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL
GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN,
BENZYL ALCOHOL, BENZOIC ACID.

Самоцитирам се, че ме пропуснахте  Praynig

# 166
Моля за мнение за това :  Praynig Praynig Praynig

"Специална формула с пчелен восък и растителни масла, подходяща за суха, загрубяла или раздразнена кожа. 15 мл
 Начин на употреба:
Нежна грижа за цялото тяло. Нанесете с нежни движения върху чувствителната кожа около очите, върху устните или шията.
Активни съставки
Естествени масла, пчелен восък и ланолин. "

Списък на съставките
petrolatum, caprylic/capric triglyceride, paraffinum liquidum, cera alba, paraffin, acetylated lanolin, cetyl alcohol, tocopheryl acetate

# 167
Моля за мнение за това :  Praynig Praynig Praynig

"Специална формула с пчелен восък и растителни масла, подходяща за суха, загрубяла или раздразнена кожа. 15 мл
 Начин на употреба:
Нежна грижа за цялото тяло. Нанесете с нежни движения върху чувствителната кожа около очите, върху устните или шията.
Активни съставки
Естествени масла, пчелен восък и ланолин. "

Списък на съставките
petrolatum, caprylic/capric triglyceride, paraffinum liquidum, cera alba, paraffin, acetylated lanolin, cetyl alcohol, tocopheryl acetate

Здравей.Ти ще кажеш, ако го използваш колко е нежна грижата на тази стопилка... тук преобладават петролните продукти:petrolatum=вазелин, paraffinum liquidum=течен парафин,paraffinum = твърд парафин.Не знам защо са писали активни съставки-Естествени масла, пчелен восък и ланолин, т.е. досещам се.Според мен ще е подходящ за сухи и загрубели места по кожата.Продукта трябва да е безкрайно евтин...

# 168
благодаря ти за отговора и за превода на съставките- всъшност наситина е евтино-около 5 лв за кутийка с 15мл от въпросното, доста мазничко за сухи места, 4удех се дали да си го взема и дали няма нещо лошо откъм компоненти.

# 169
благодаря ти за отговора и за превода на съставките- всъшност наситина е евтино-около 5 лв за кутийка с 15мл от въпросното, доста мазничко за сухи места, 4удех се дали да си го взема и дали няма нещо лошо откъм компоненти.
Как мила опредяляш, че 5лв за 15мл смес от вазелин и парафин е евтино.1 кг вазелин струва 2,50лв, парафина е на половината от тази цена. Нали затова пишем тук мили дами, за да можете да преценяте по достойнство продуктите на пазара и избирате качествените, независимо от марката на производителя.

# 170
  • София
Ето за парафина се чудя и аз - скъпи марки го слагат веднага след водата примерно в тоалетно мляко! И то се продава 45 лв за 200 мл... да кажем... То пък значи.... ooooh!

# 171
  • София
Как мила опредяляш, че 5лв за 15мл смес от вазелин и парафин е евтино.1 кг вазелин струва 2,50лв, парафина е на половината от тази цена. Нали затова пишем тук мили дами, за да можете да преценяте по достойнство продуктите на пазара и избирате качествените, независимо от марката на производителя.
моля ви, пишете и марката на продуктите, за да се информираме другите, не пак някой да пита за същото  Peace

# 172
Здравейте! Бих искала да попитам какво е мнението ви за този шампоан за чувствителен скалп на Alverde. Дали може да предизвика пърхут или да излекува такъв?
Състав:
Aqua, Sodium Coco Sulfate, Glycerin, Coco Glucoside, Sodium PCA, Sodium Chlorid, Sodium Lactate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Hydrolyzed Wheat Protein, Betula Alba Extract*, Salvia Officinalis Water*, Lavandula Hybrida Oil*, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Alcohol*, Parfum**, Limonene**, Linalool**

# 173
  • Торонто
Sofi, в крайна сметка някой от двата крема заслужава ли си? Ювената е 15 мл малко над 100 лв, а Ингрид милет 20 мл, около 80 лв... Активките, за които споменаваш дали ще вършат работа за заглаждане на бръчици и за спиране на образуването на нови?
За фактрора - вредно ли е да се ползва крем с фактор и нощем? Защото Ювена допреди няколко месеца имаха 2 крема - дневен и нощен, а после смениха продуктите и опаковките и направиха само 1 крем.

Охх... Ами откъде да ви знам финансовите състояния тук Simple Smile Ако имаш в излишък може да пробваш, но за мен това е ужасно висока цена за 15 мл крем.
аз бих избрала този без филтъра, за да го ползвам и вечер.
Абсолютно безсмислено е да си тровиш кожата с УВ филтри за през ноща.
Тяхната полза е само слънчезащита, тоест вредата от тях е по-малка от вредата нанесена ти от слънцето.  

И друго искам да попитам - за тоалетните млека. Козметичка ми препоръча да си почиствам сега зимата лицето с тоалетно мляко и тоник. Дори само с вода да си измия лицето и ми опъва след това все едно съм го мазала с цимент. Дори при положение че винаги слагам крем след това, често даже първо хидратиращ серум. Обаче (нали съм невежа точно по този въпрос), като си сложа тоалетно мляко (цяла супена лъжица), то попива докато преброя до 10! Какво после да трия със салфетка или тампон... И за това го изплаквам с вода и после слагам тоник. Така доста по-слабо ми опъва лицето после... А кожата ми е смесена - нормална към суха и си ми се запушват пори в Т-зоната, лятото там и лъщи... И още нещо - всички млека, независимо от цената им, които съм разглеждала, имат течен парафин като втора в списъка съставка! Защо ни пързалят да се мажем все с този парафин, дори и уж висок клас марки! Много ще се раджам, ако посъветваш нещо по тази тема. Сигурно има и други с такива кожи и ще им е от полза.

Почиставй си лицето с маслен гел, такъв който не съдържа вода, а само масло и няма как да ти опъва. После можеш да отнемеш мазния остатък с мек тоник.

Има много марки поне тук, които предлагат продукти напълно свободни от комедогенни съставки.
Разрових се да намеря нещо подходящо и намерих точно каквото търсих. Няма публикувани съставките за съжаление, но съм 99% сигурна какво съдържа (моя много любима и на друг един специалист тук формула Simple Smile)
Та смятам, че от такъв почистващ продукт имаш нужда, аз лично досега не бях чувала точно тази марка (ако някой му се занимава да намери съставките и да потвърдим със сигурност че е добър ).
Ето го:
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P194254&categ … ryId=RVP#moreInfo

# 174
  • Торонто

С нетърпение очаквах коментара на FDA за "евтината" цена от 5 лв. за това чудо  Mr. Green

# 175
Здравейте!
Имам един серум ,който се използва за очите и лицето,но на опаковката не е изписано дали само вечер или сутрин,или и двете? newsm78ПИше,че се използва ежедневно след измиване на лицето.
Също така незнам дали го нанасям правилно-специално за очите ме интересува,аз го слагам само под долният клепач,трябва ли и  на горния да слагам?(уточнявам,че на опаковката е изписано само,че се използва и за очи ,но нищо по конкретно)
Благодаря предварително Simple Smile

# 176
Защо моя околоочен крем все остава без коментар?  Sad

# 177
  • София
Sofi, огромни благодарности  bouquet !!! Ще търся Шу емура, но май у нас няма...

Бях чела някъде някога, че УВ филтрите правят химична реакция под действието на светлината. Не помня подробности, но хората бяха обяснили и разказали. Не се обясняваше особено какво се случва с кожата при този процес. Но пък нощем нали няма светлина... Въпреки това названията "химичен филтър" , "естествена УВ защита с растителен произход" и "минерален филтър" ме вкарват в размисъл, че има наистина някаква допълнителна история към тази за защитата от вредното слънце... И повечето слънцезащитни кремове не ми се отразяват съвсем добре - лицето ми се омазнява прекалено, запушват ми се пори и най-особеното е, че кожата някак става като подпухнала, като загубила еластичност все едно не съм си доспала (не като отекла). От много кремове от аптеката ми става така.

А искам да попитам и защо от фон дьо тените, които съм ползвала (нямам особен опит с грима), ми загнояват пори, пъпчици и т.н. и кожата ми като е без фон дьо тен я чувствам (не си внушавам) как "диша"? Като се има пред вид, че спазвам сериозна хигиена при гримирането - мия се, пера четки, гъбки всеки път, фон дьо тените ми са били предимно в тубички... Има ли наистина значение и полза фон дьо тенът да е минерален?

# 178

С нетърпение очаквах коментара на FDA за "евтината" цена от 5 лв. за това чудо  Mr. Green
Здрасти мила ми Sofi. Това е реалността.Колегите се стараят, правят продукти без парафини, вазелини, парабени,.... но 50мл да продадеш за 5лв български продукт си е сериозно предизвикателство. Добре, че нямаш такива грижи...

# 179
  • Торонто
Sofi, огромни благодарности  bouquet !!! Ще търся Шу емура, но май у нас няма...

А искам да попитам и защо от фон дьо тените, които съм ползвала (нямам особен опит с грима), ми загнояват пори, пъпчици и т.н. и кожата ми като е без фон дьо тен я чувствам (не си внушавам) как "диша"? Като се има пред вид, че спазвам сериозна хигиена при гримирането - мия се, пера четки, гъбки всеки път, фон дьо тените ми са били предимно в тубички... Има ли наистина значение и полза фон дьо тенът да е минерален?

Може би защото фон дьо тените като обратни емулсии (в повечето случаи) образуват филм върху кожата, който е достатъчно силен пред вид, че има и доста пигменти (могат да са и 15% от целия състав). Наистина няма как да чувстваш, че кожата ти диша по този начин.
По-добрият вариант са тонални кремове (права емулсия) - за марка се сещам Laura Mercier, не знам има ли ги в БГ. Познавам формулата отблизо (не сме я правили ние, така че не е реклама) - много е сполучлива като апликация.

Минерален фон дьо тен? Ако говорим за кpeмообразен или течен - всеки такъв съдържа 5-15% съставки от минерален произход и всичко друго до 100% е от неминерален произход.
Така че е въпрос на маркетинг кой продукт ще се обяви за минерален и кой не. Принципна разлика няма да има, естествено всяка марка ползва различни съставки, но въпросът с произхода им стои по един и същ начин при всички.
При прахообразните гримове съответно минералните компоненти са в много по-голям процент.

Общи условия

Активация на акаунт