За добрата козметика - 3

• 102 761
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • Торонто
Ау страхотни теми!   Hands Clap omm изчетох тази, сега ще се върна да видя и предните... из нета щъкат толкова противоречиви мнения, специалист да ти помогне е невероятно просто!

И естествено да се включа и аз с в ъпросче  Wink

Мнение за ето това
ALPHA HYDROX
Enhanced Lotion
10% AHA (alpha hydroxy). Според създателите помага за намаляването и превенция на всякакъв тип бръчки, помага за премахването на мъртвите клетки за по-свеж, сияен, младежки вид на кожата (накратко)

Съставки:
Water, Glycolic Acid, Ammonium Hydroxide, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Propylene Glycol, PEG-40 Stearate, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Isopropyl Laurate, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Petrolatum, Dimethicone, Myristyl Myristate, Stearic Acid, Magnesium Aluminum Silicate, Cellulose Gum, Sorbic Acid, BHT, Imidazolidinyl Urea
 Hug

помага за премахването на мъртвите клетки за по-свеж, сияен вид на кожата

това да, ты като както е видно си е ексфолиращ крем.
Съставът си е напълно обикновен, без нищо иновативно или поне модерно като съдържание.
Със същите емулгатори можеш да срещнеш кремове и от преди 10 години.
Като ексфолиант ще си свърши работата, но разбира се трябва да се действа внимателно според инструкциите (и сезона).

За превенция на бръчки - до толкова колкото една ексфолираща процедура е част от поддържането доброто състояние на кожата. Специални съставки против бръчки няма.

# 346
  • Торонто
Здравейте,моля за  мнение на специалистите тук във форума за тези кремчета.Дали са подходящи за 29 годишна възраст,искам да има съставки които да се грижат за превенция срещу бръчките.
1.Дневен крем за комбинирана кожа
http://www.biologisch24.com/product_info.php/info/p90_Logona-Day … mamelis-50ml.html
2.Нощен крем за комбинирана кожа
http://www.biologisch24.com/product_info.php/info/p91_Logona-Nig … mamelis-50ml.html

Общо взето ми харесват и двата. Без да са нещо невероятно - имат си хубави масла и емулгатори, нищо излишно в тях, няма вредни съставки. Гледам и цената е прилична (можеше и малко по-евтино за този състав), според мен си струва да се пробват.

# 347
Ау страхотни теми!   Hands Clap omm изчетох тази, сега ще се върна да видя и предните... из нета щъкат толкова противоречиви мнения, специалист да ти помогне е невероятно просто!

И естествено да се включа и аз с в ъпросче  Wink

Мнение за ето това
ALPHA HYDROX
Enhanced Lotion
10% AHA (alpha hydroxy). Според създателите помага за намаляването и превенция на всякакъв тип бръчки, помага за премахването на мъртвите клетки за по-свеж, сияен, младежки вид на кожата (накратко)

Съставки:
Water, Glycolic Acid, Ammonium Hydroxide, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Propylene Glycol, PEG-40 Stearate, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Isopropyl Laurate, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Petrolatum, Dimethicone, Myristyl Myristate, Stearic Acid, Magnesium Aluminum Silicate, Cellulose Gum, Sorbic Acid, BHT, Imidazolidinyl Urea
 Hug

помага за премахването на мъртвите клетки за по-свеж, сияен вид на кожата

това да, ты като както е видно си е ексфолиращ крем.
Съставът си е напълно обикновен, без нищо иновативно или поне модерно като съдържание.
Със същите емулгатори можеш да срещнеш кремове и от преди 10 години.
Като ексфолиант ще си свърши работата, но разбира се трябва да се действа внимателно според инструкциите (и сезона).

За превенция на бръчки - до толкова колкото една ексфолираща процедура е част от поддържането доброто състояние на кожата. Специални съставки против бръчки няма.

Да, ясно ми е че няма анти ейдж съставки, те и не го рекламират така, строго за ексфолиране си е, за това го позлвам и се съобразявам напълно с всички препоръки за употреба на гликолова киселина.
Не съм и очаквала кой знае какви иновации, кремчето е има няма 10$ все пак, предполагах че формулата ми е по-простичка, но нали някой от тези по-простички понякога съдържат някакви чудовищни неподозирани скрити бомби, исках да проверя...

и още нещо, смяташ ли че може да се позлва в комбинация с крем с малко съдържание на ретинол, нали по принцип е противопоказно да се смесва ретинол с гликолова киселина, но пък и крема ми не е Ретин-А все пак. 

това е съдържанието на крема (може да е непълно, навсякъде пускат само това оопределено като active ingredients, a опаковката изхвърлих отдавна)

Neutrogena healthy skin anti-wrinkle cream:
Water; C12-15 Alkyl Benzoate; Glycerin; Cetyl Alcohol; Cetearyl Alcohol; Octyl Hydroxystearate; Dimethicone; Camellia Sinensis Leaf Extract; Retinol; Panthenol; Disodium EDTA; Tocopherol; Cetearyl Glucoside; Tocopheryl Acetate; Polysorbate 20; Triethanolamine; Methylparaben; Propylparaben; Butylene Glycol; Diazolidinyl Urea; BHT; Carbomer "

Благодаря ти за бързия отговор!   bouquet

# 348
Здравейте,моля за  мнение на специалистите тук във форума за тези кремчета.Дали са подходящи за 29 годишна възраст,искам да има съставки които да се грижат за превенция срещу бръчките.
1.Дневен крем за комбинирана кожа
http://www.biologisch24.com/product_info.php/info/p90_Logona-Day … mamelis-50ml.html
2.Нощен крем за комбинирана кожа
http://www.biologisch24.com/product_info.php/info/p91_Logona-Nig … mamelis-50ml.html

Общо взето ми харесват и двата. Без да са нещо невероятно - имат си хубави масла и емулгатори, нищо излишно в тях, няма вредни съставки. Гледам и цената е прилична (можеше и малко по-евтино за този състав), според мен си струва да се пробват.

Благодаря,много!  bouquet

# 349
  • София
Аз ги бях пробвала тези кремчета на Логона,миришат много хубаво и влияят добре на кожата. Аз съм 'За'. Peace

# 350
Здравейте, искам да попитам за мнението ви относно 2 продукта:

1/ маска за лице -колагенова със зелен чай: Water,Glycerin,PEG/PPG-17/6 Copolymer, Erythritol,Xanthan Gum,Camellia Sinensis Leaf Extract,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,PEG-60 Hydrogenated Castor Oil,Phyto Collagen,Allantoin,PEG-14M,Tocopheryl Acetate,Dipotassium Glycyrrhizate,Disodium EDTA,Chlorphenesin,Methylparaben,Phenoxyethanol,Fragrance/Parfum/

2/Отпускащ нощен крем с оризово масло с вит.Е, B5: Aqua,Glycerin,Elaesis Guineensis oil, Caprylic/capric triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol,Behenyl Alcohol, Oryza Sativa Bran oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Camellia Sinensis Leaf Extract,Phenoxy-ethanol,Sodium Lactate,Parfum,Caprylyl Glycol,Sodium Carbomer,Xanthan Gum,Butylphenyl Methyl-Propional,Alpha-isomethyl ionane,Limonene,Lanalool.

Благодаря предварително.

# 351
Sofi, би ли погледнала този крем? Би трябвало да регенерира стволовите клетки на кожата и да има силен анти ейдж ефект:

AQUA(WATER), CYCLOPENTASILOXANE, STEARETH-2, GLYCERIN, STEARETH-21, OCTYLDODECANOL, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, PANTHENOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, ALUMINIUM STARCH OCTENYL SUCCINATE, TOCOPHERYL ACETATE, PEAT EXTRACT, MALUS DOMESTICA FRUIT CELL CULTURE, PHENOXYETHANOL, PPG-15 STEARYL ETHER, VACCINIUM MYRTILLUS SEED OIL, DIMETHICONE/VINYLDIMETHICONE CROSSPOLYMER, PHOSPHOLIPIDS, XANTHAN GUM, ACRYLATES/C10-30 ALKYL AKRYLATE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, TOCOPHEROL, SODIUM HYDROXIDE, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), ASCORBYL PALMITATE, LECITHIN, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID,CITRONENNOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, PARFUM(FRAGRANCE)
 Кремът се води за 30 +, с претенции за иновация на клетъчно равнище. Струва ли си според теб?
Предварително благодаря Hug

# 352
  • София
Момичета, многократно в тази тема е отправян призив, освен състава да изписвате и марката на крема. Така коентарите на специалистите ще послужат на повече хора.

# 353
Lindt, веднага казвам Simple Smile Кремът е LUMENE ExCELLent Future. Линията е нова и се чудя, дали да я пробвам. Горе е съставът на дневния крем Hug

# 354
  • София
Lindt, веднага казвам Simple Smile Кремът е LUMENE ExCELLent Future. Линията е нова и се чудя, дали да я пробвам. Горе е съставът на дневния крем Hug

Благодаря   bouquet

# 355
Аз ги бях пробвала тези кремчета на Логона,миришат много хубаво и влияят добре на кожата. Аз съм 'За'. Peace

...аз също съм за Биокозметиката, има вече доста марки на пазара, от година и повече вече избягвам ХИМИЯТА...

# 356
Темичката висеше на края на 3-та страница....
Аз искам да помоля за мнение за слънцезащитен крем, със състав:
AQUA, PEG 30 LANOLIN, CETEARYL ALCOHOL, MINERAL OIL, GLYCEROL, OCTYL SALYCILATE, OCTYL METHOXYCINNAMATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, TOCOPHERYL ACETATE, P-CHLORO-M-CREZOL
  bouquet

Това сериозно ли е целия състав?
Слънцезащитен е, спор няма, но освен за плаж нанесен върху друг крем с подходящ състав, за друго не става.
И веднага след плажа би трябвало да се махне, защото освен УВ филтри, течен парафин и емулгатор - друго в него няма.

Да беше написала марката ли ... Wink

Олеле, извинявам се!
На Биотрейд е.
Благодаря ти , мнението ти ми беше много важно.  bouquet

Само това е в състава, да.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 18:58 от Мечоши Пуханага

# 357
Много благодаря за съвета  на Ljuskata  bouquet
И на теб Софи, сега ще бъда хубава за моя принц Heart Eyes
П.С. Ljuskata, искам да попитам, че ми стана интересно...каква е причината да не долюбваш козметиката на Plante System? Thinking

# 358
  • Торонто
Момичета, многократно в тази тема е отправян призив, освен състава да изписвате и марката на крема. Така коентарите на специалистите ще послужат на повече хора.

Благодаря на тези, които напомняте, че аз вече се изморих.
Макар, че се заричам постоянно да не коментирам състав без марка, ми става съвестно като видя как някой си е избол очите да пише съставки ...
Темата ще ми бъде по-полезна на самата мен ако видя едновременно състав и марка, защото първо, че си създавам мнение за "конкуренцията", и второ аз също си търся хубава козметика  Wink
(не винаги имам възможност да си правя, например сега от 4-5 месеца работя само спирали и фон-дьо-тени та няма как да се сдобия с крем освен ако не си купя готов).

# 359
  • Торонто
Sofi, би ли погледнала този крем? Би трябвало да регенерира стволовите клетки на кожата и да има силен анти ейдж ефект:

AQUA(WATER), CYCLOPENTASILOXANE, STEARETH-2, GLYCERIN, STEARETH-21, OCTYLDODECANOL, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, PANTHENOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, ALUMINIUM STARCH OCTENYL SUCCINATE, TOCOPHERYL ACETATE, PEAT EXTRACT, MALUS DOMESTICA FRUIT CELL CULTURE, PHENOXYETHANOL, PPG-15 STEARYL ETHER, VACCINIUM MYRTILLUS SEED OIL, DIMETHICONE/VINYLDIMETHICONE CROSSPOLYMER, PHOSPHOLIPIDS, XANTHAN GUM, ACRYLATES/C10-30 ALKYL AKRYLATE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, TOCOPHEROL, SODIUM HYDROXIDE, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), ASCORBYL PALMITATE, LECITHIN, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID,CITRONENNOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, PARFUM(FRAGRANCE)
 Кремът се води за 30 +, с претенции за иновация на клетъчно равнище. Струва ли си според теб?
Предварително благодаря Hug

Еднопроцентната бариера е при една от оцветените съставки, най-вероятно при вит.Е (оцветен в червено), което значи, че екстрактът от стволови клетки не е съвсем в активна концентрация (това е подчертаната съставка).
Познавам суровината - клиничните им изследвания са правени при влагане 2% в продукта (тук  със сигурност не е толкова).
Има противоречиви данни за този екстракт, ты като са ползвани стволови клетки от ябълка (но швейцарска Simple Smile) и не е сигурно, че изобщо има такова зашеметяващо действие върху човешките такива.
В тази суровина има страшно много маркетинг, беше лансирана доста агресивно от производителя и накрая успяха. Дори Ланком я вложиха в техните кремове.
Останалите съставки в крема са съвсем традиционни като за един приличен не особено скъп крем.
Колко струва?

Общи условия

Активация на акаунт