За добрата козметика - 3

• 102 709
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Записвам се да следя темата, защото и аз се колебая коя спирала да си взема от тези, изброените в по-горния пост - Max Factor Masterpiece Max mascara или Max Factor False Lash effect mascara Thinking Rolling Eyes

# 436
Може ли мнение за този крем :
цена 2,66лв
Кларина
за мазна кожа
Aloe Barbadensis 200mg, Prunus amygdalus 10mg, Alternanthera sessilis 10mg, Rubia cordifolia 5mg, Borax anhydrous 12.5mg, Zinc caix 12.5, q.s. ad 750mg

# 437
цена 2,66лв
Кларина
за мазна кожа
Aloe Barbadensis 200mg, Prunus amygdalus 10mg, Alternanthera sessilis 10mg, Rubia cordifolia 5mg, Borax anhydrous 12.5mg, Zinc caix 12.5, q.s. ad 750mg

Аз също се интересувам от това кремче. По така дадения състав може ли да определите дали ще помогне?

Каква е тази марка Кларина? Името на Кларинс ли се копира или е просто съвпадение:)?
Не знам дали ще помогне, на мен ми се струва като рецепта за домашен крем.
За тази цена може да пробвате и непременно дайте отзиви.
цена 2,66лв
Кларина
за мазна кожа
Тя СОФИ май вече ти е отговорила

# 438
Clarina е крем на билкова основа на индииската фирма Himalaya http://www.himalayahealthcare.com/products/clarina.htm Ползвам този крем вече над половин година и ми се отразява чудесно на кожата! Също ползвам и билковите таблетки Пурим и Септилин пак на Himalaya и с всичко заедно кожата ми е в много добро състояние, особено в сравнение с преди. Вече не ми излизат пъпки. Чудесни са всички продукти на Himalaya, които съм ползвала до сега.

# 439
Amra,аз съм ползвала първата и третата спирала на Макс Фактор. По-доволна съм от Мастерпийс и то златистата,защото има и в черна опаковка.

# 440
"Стандартът GMP – Good Manufacturing Practice (добра производствена практика) е система от правила за производство на фармацевтична продукция" .... цитирам от интернет сайт .

Какво знаем за този стандарт ?
Може ли да бъде ориентир за "добра" козметиката, съвместима с него ?
А  и има ли такава козметика .
/ За конкретни марки , може и на лични да няма рекламен анонс питането ми  Simple Smile/
 Hug

# 441
Amra,аз съм ползвала първата и третата спирала на Макс Фактор. По-доволна съм от Мастерпийс и то златистата,защото има и в черна опаковка.
Благодаря ти  bouquet

# 442
  • Торонто
Привет !
 Ще се самоцитирам, защото не получих отговор, а ми е важно. Дано не са ме пропуснали нарочно  Sad

Цитат
Имам малко спешен въпрос за 1 измиващ продукт на НОВИДЕРМ за чувствителна кожа. Няма го в момента по аптеките тук, но имам от кого да си го поръчам от Франция и ми се ще да знам дали си струва да ангажирам колегите с такива поръчки. Искам нещо, което не изсушава кожата и затова се спрях на уж по-щадящ продукт:

Aqua - Coco-Glucoside - Disodium Lauryl Sulphosuccinate - Sodium Cocoyl Isethionate - Zea Mays Starch - Cetearyl Alcohol - Hydroxypropyl Guar - Citric Acid - Glycine - Hydrogenated Castor Oil - Glycerin - Polyquaternium 10 - Sodium Hydroxymethylglycinate - Tetrasodium EDTA - Titanium Dioxide - Helianthus Annuus seed oil unsaponifiables - Sodium Hydroxide

http://www.expanscience.com/solutions-mieux-etre/dermo-cosmetiqu … nte-demaquillante

Много благодаря на Софи за отговора за кремчето ми на Шелер   Не ми идва мазно, въпреки маслата в него си попива добре и не ми дразни кожата (поне засега). Лятото може би ще го редувам с нещо по-хидра или слънцезащитно, защото зимата ми става по-суха сякаш  кожата от студа или по-скоро най-горния слой. Доста мостри опитах преди да го взема и с нищо не е по-лошо от повечето двойно по-скъпи марки 

Продуктът е хубав, с меки и нежни пенители, но ако не се лъжа искаше да го сравниш с такъв на Шелер? Ако за по-малко пари можеш да си вземеш същия състав - защо не?

# 443
  • Торонто
"Стандартът GMP – Good Manufacturing Practice (добра производствена практика) е система от правила за производство на фармацевтична продукция" .... цитирам от интернет сайт .

Какво знаем за този стандарт ?
Може ли да бъде ориентир за "добра" козметиката, съвместима с него ?
А  и има ли такава козметика .
/ За конкретни марки , може и на лични да няма рекламен анонс питането ми  Simple Smile/
 Hug

Да, може да бъде ориентир, и естествено, че има такава козметика.
Без GMP трудно се поддържа постоянно качество.
Ти няма как да знаеш коя фирма притежава GMP сертификата, защото такава информация на етикета не се слага.
Иначе е хубаво, че се интересуваш Simple Smile Щом си намерила информация в нета - може да я поместиш тук и другите да я прочетат.

Зузи, утре ще погледна спиралите.

# 444
  • София
Благодаря Sofi,
На Шелер измиващото не мога да го открия, за да сравня състава, но ще търся  Hug
  bouquet

# 445
  • Пловдив
...
Имам малко спешен въпрос за 1 измиващ продукт на НОВИДЕРМ за чувствителна кожа. Няма го в момента по аптеките тук, но имам от кого да си го поръчам от Франция и ми се ще да знам дали си струва да ангажирам колегите с такива поръчки. Искам нещо, което не изсушава кожата и затова се спрях на уж по-щадящ продукт:

http://www.expanscience.com/solutions-mieux-etre/dermo-cosmetiqu … nte-demaquillante
...

Продуктът е хубав, с меки и нежни пенители, но ако не се лъжа искаше да го сравниш с такъв на Шелер? Ако за по-малко пари можеш да си вземеш същия състав - защо не?

Много го харесвам! Не дразни очите и идеално премахва грима - спирала, фон, всичко. Но не е много икономичен и не се пени. Не че това ми пречи.

# 446
  • София
Искам да попитам за 2 продукта от една серията на Биодерма - Cicabio:
лосиона:
WATER (AQUA), FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, ZINC OXIDE, SILICA, BUTYLENE GLYCOL, LITHIUM MAGNESIUM SODIUM SILICATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ZINC SULFATE, COPPER SULFATE, VITIS VINIFERA (GRAPE) VINE EXTRACT, ASIATICOSIDE, ASIATIC ACID, MADECASSIC ACID, SODIUM HYALURONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAURETH-3,  HYDROXYETHYLCELLULOSE, ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER, CITRIC ACID.
крема:
WATER (AQUA), GLYCERIN, ETHYLHEXYL PALMITATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, ZINC OXIDE, OCTYLDECANOL, BUTYLENE GLYCOL, POLYACRYLAMIDE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, COPPER SULFATE, ZINC SULFATE, SODIUM HYALURONATE, VITIS VINIFERA (GRAPE) VINE EXTRACT, ASIATICO-SIDE, ASIATIC ACID, MADECASSIC ACID, C13-14 ISOPARAFFIN, OCTYLDODECYL XYLOSIDE, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAURETH-7, LAURETH-3, HYDROXYETHYLCELLULOSE,ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER.
Като гледам в състава им има еднакви неща - а са дали малко по-различно приложение  newsm78
Всъщност по състав какво им е по-различното действие?
При първото ми дете с варицелата мазах крема и сме ОК, сега с второто с варицела не намерих крема и взех лосиона (за който пише, че е повече за мокрещи рани, а варицелата минава и през такъв стадий).

# 447
Реших да си купя Бионсен дезодорант против изпотяване понеже го рекламират като продукт, който не съдържа алуминий. Та купих си го вчера и наистина пише, че няма алуминий, но като прочетох най-отдолу какво съдържа видях, че пише aluminum chlorohydrate  . Това не е ли пак алуминий?  

INGREDIENTS: Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Propylene Glycol, PEG-40, hydrogenated Castor Oil, Parfum, Phenoxyethanol, Copper PCA*, Zink PCA*, Manganese PCA*, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Citral

за звездичката отдолу пише: *biomineral complex plus

Съдържанието на опаковката на стикчето на Rexona (такива стикчета използвам от години Sad Sad Sad Sad Sad Sad )  е двойно по-дълго.  Шашнала съм се на тема "вреда от козметиката" и най-вече от продуктите против изпотяване, защото тях използвам най-редовно  Shocked

# 448
И понежe още не съм решила за околоочния крем пак да питам за вече не много финни линии според вас кой от тези кремове ще е действащ и да ли си струват цената от 50/ 60 USD Benefiance Concentrated Anti-Wrinkle Eye Cream Шисейдо0.51 oz:[/b]
Water, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Mineral Oil, Glycerin, Petrolatum, Butylene Glycol, Paraffin, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Glyceryl Oleate, Squalane, Sodium Glutamate, Sodium PCA, Dipropylene Glycol, Beeswax, Polyethylene, Phytostearyl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Tocopheryl Acetate, Potassium Ascorbyl Tocopheryl Phosphate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Arginine HCI, Glucosyl Hesperidin, Ginseng Extract, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydroxyproline, Chlorella Vulgaris Extract, Microcrystalline Wax, Trisodium EDTA, Tocopherol, Alcohol, BHT, Methylparaben, Fragrance, Iron Oxides.
Bio-Performance Super Eye Contour Cream Шисеидо 0.53 oz:
Water, Pentaerythrityl Tetraoctanoate, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Butylene Glycol, Glycerin, Behenyl Alcohol, Dimethicone, Petrolatum, Silica, PPG-12/Smdi Copolymer, Tocopheryl Acetate, Polyquaternium-51, Retinyl Acetate, Mortierella Oil, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Saccharomyces Lysate Extract, Sodium Acetylated Hyaluronate, Gambir Extract, Rosa Roxburghii Extract, Hydrogenated Palm Oil, Stearyl Alcohol, Beheneth-20, Palm Kernel Oil, Palm Oil, Carbomer, Trisodium EDTA, Helianthus Annuus (Sunflower ) Seed Oil, BHT, Potassium Hydroxide, Alcohol, Tocopherol, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Fragrance, Beta-Carotene.
EYE AND LIP CREAM - WRINKLE FIRMNESS RADIANCE на ДЕКЛЬОР
1% "Patch-effect" technology for continuous long-lasting action Exclusive patch (2%) containing: Corn Extract (in the patch): 17.5% Saiko Extract (in the patch): 17.5% Serine (in the patch): 0.55% Iris Essential Oil (Concrete): 0.01% Action on PUFFINESS and DARK CIRCLES for a radiant eye area. Light-diffusing pigments: 1% Sweet Clover Floral Water: 3% Cornflower Floral Water: 2% Natural Bisabolol: 1% PROTECTIVE action for a strengthened skin-defence system Plum Kernel Oil: 3% Micro-Alga Extract: 1.5%
ох само това намерих като съдържание за този крем в нета

# 449
Аз имам следната чуденка - днес видях в аптеката "Прополисова вода за коса" и си я купих, но какво беше моето учудване като се прибрах и открих, че течността в шишето е прозрачна като вода, без цвят, с много лек мирис, почти недоловим. Зачудих се, тъй като използвам различни продукти с прополис и общото при тях е цветът - тъмно кафяв цвят, идва от самия прополис, който в натурален вид е кафяв восък. Доскоро използвах лосион за коса с прополис и др. билки, та той също беше с много тъмен цвят. Имам тоник за лице с прополис, тази течност не е с наситено кафяв цвят, но пак кафенее. Така че въпросът ми е - защо тази вода за коса е безцветна и дали това се дължи на малко/липсващо съдържание на прополис. Ето и състава: Aqua, Propolis Cera, Natrium Benzoate, 2 Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol.

Общи условия

Активация на акаунт