За добрата козметика - 3

• 102 701
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • русе
  bouquet извинявам се за пропуска крема е на българска роза от спа серията ,цена около 10лв

# 421
  • София
Аз лично до момента не съм видяла нищо добро от "медицинската козметика" - почти от всички марки по българските аптеки съм пробвала по няколко неща. Повечето имаха пагубен ефект за определени периоди от време върху кожата ми, или ми щипеха на очите... Друг е въпросът, че рядко попадам на козметичен продукт, който поне за известно време да ме разкраси... Имам чувството, че при мен е на късмет Crazy Но няма да се предам! Ще търся "идеала" цял живот...

# 422
Може ли мнение за този крем :
цена 2,66лв
Кларина
за мазна кожа
Aloe Barbadensis 200mg, Prunus amygdalus 10mg, Alternanthera sessilis 10mg, Rubia cordifolia 5mg, Borax anhydrous 12.5mg, Zinc caix 12.5, q.s. ad 750mg

Аз също се интересувам от това кремче. По така дадения състав може ли да определите дали ще помогне?

# 423
Честита годишнина на темата! Най-искренни благодарности на всички който ни отварят очите!
Честит празник на всички !
Имам два въпроса
1. Имали сайт от който бих могла да видя съдържанието на козметиката? Защото ако не съм си купила някой продукт, а имам въпроси за качеството му и ефекта нeвиждам как бих могла да се сдобия със съдържанието.
2. Конкретно към SOFI имам много чувствителни очи и постоянно си купувам спирали които ми лютят. За какво трябва да обръщам внимание, да го няма за да не ми дразнят. Има една спирала на MASTERPIECE na Maksfaktor в златиста опаковка от нея не ми се раздразват очите но пък никакъв обем неправи. а аз този ефект търся щото дължина си имам. Embarassed

# 424
Мога ли да помоля за мнението ви ,относно слънцезащитния крем, за който споменах на предната страница. Производство е на Lavera и е специално насочен към бебета и деца.
Състав:
Съставки: Аква, глицин Soja Oil *, титанов диоксид, каприлинова / капринова триглицеридите Polyglyceryl-3 Ricionoleate, глицерил олеат, Butyrospermum Parkii, Glycerin, Punica Granatum Екстракт *, екстракт от хипофае Екстракт *, Olea Europaea Leaf Extract *, Olea Europaea Oil *, Simmondsia Chinensis *, Oenothera biennis екстракт, екстракт от хипофае масло *, Oriza Sativa Bran Oil, Glycyrrhiza Glabra Extract, слюда, токоферол, Macadamia ternifolia масло, парфюм Съставки: Аква "глицин соево масло *, титанов диоксид, каприлинова / капринова триглицеридите, polyglyceryl-3 Ricionoleate, глицерил олеат, Butyrospermum Parkii Масло * глицерин, Punica Granatum Екстракт * екстракт от хипофае Екстракт *, Olea Europaea Leaf Extract, Olea Europaea Oil *, Simmondsia Chinensis *, Oenothera biennis * Екстракт , екстракт от хипофае масло *, Oriza Sativa Bran нефт, Glycyrrhiza Glabra Extract, слюда, токоферол, Macadamia ternifolia нефт, Парфюми

Благодаря предварително  bouquet

# 425
Честита годишнина на темата! Най-искренни благодарности на всички който ни отварят очите!
Имам два въпроса
1. Имали сайт от който бих могла да видя съдържанието на козметиката? Защото ако не съм си купила някой продукт, а имам въпроси за качеството му и ефекта нeвиждам как бих могла да се сдобия със съдържанието.
2. Конкретно към SOFI имам много чувствителни очи и постоянно си купувам спирали които ми лютят. За какво трябва да обръщам внимание, да го няма за да не ми дразнят. Има една спирала на MASTERPIECE na Maksfaktor в златиста опаковка от нея не ми се раздразват очите но пък никакъв обем неправи. а аз този ефект търся щото дължина си имам. Embarassed

Отговарям на първия въпрос. В този сайт http://www.framar.bg/ може да видиш състава на някои козметични продукти, които се продават в тази аптека.

# 426
  • Торонто
Имам два въпроса

1. www.sephora.com - според мен най-подходящ за вас предвид, че го има магазина и в Европа
    www.drugstore.com
    www.ulta.com
и мн. др.

2. За спиралите - освен консерванта, за друго не се сещам. Рядко има парфюм в спиралите, но все пак се случва, така че може и от него да е. По-добре дай състав на някоя спирала, която ти люти да видим.
Както казах на едно момиче на лични - стреми се към марки, чиято философия е производството на минимално алергизиращи продукти.
Да не им правя пак безплатна реклама, но всички под шапката на LVMH са задължени (поне на хартия) да спазват изключително строги изисквания в това отношение.

# 427
  • Торонто
Мога ли да помоля за мнението ви ,относно слънцезащитния крем, за който споменах на предната страница. Производство е на Lavera и е специално насочен към бебета и деца.
Състав:
Съставки: Аква, глицин Soja Oil *, титанов диоксид, каприлинова / капринова триглицеридите Polyglyceryl-3 Ricionoleate, глицерил олеат, Butyrospermum Parkii, Glycerin, Punica Granatum Екстракт *, екстракт от хипофае Екстракт *, Olea Europaea Leaf Extract *, Olea Europaea Oil *, Simmondsia Chinensis *, Oenothera biennis екстракт, екстракт от хипофае масло *, Oriza Sativa Bran Oil, Glycyrrhiza Glabra Extract, слюда, токоферол, Macadamia ternifolia масло, парфюм Съставки: Аква "глицин соево масло *, титанов диоксид, каприлинова / капринова триглицеридите, polyglyceryl-3 Ricionoleate, глицерил олеат, Butyrospermum Parkii Масло * глицерин, Punica Granatum Екстракт * екстракт от хипофае Екстракт *, Olea Europaea Leaf Extract, Olea Europaea Oil *, Simmondsia Chinensis *, Oenothera biennis * Екстракт , екстракт от хипофае масло *, Oriza Sativa Bran нефт, Glycyrrhiza Glabra Extract, слюда, токоферол, Macadamia ternifolia нефт, Парфюми

Благодаря предварително  bouquet

Много си е добре кремчето - с много приятни масла и екстракти.
Колко му е SPF? Виждам, че филтърът е само Титанов диоксид - почти сигурно в нано размер (не казвам че е лошо, защото не знам дали е лошо, но го споменавам в случай, че някой го притеснява това).

# 428
  • Торонто
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИдо сега не съм писала в тази тема но иначе ви чета и бих искала и аз да попитам специалистите за мнение относно един хидратиращ крем със състав: Aqua, steareth-2\and\ peg-8 distearate, paraffinum liquidum , ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, ppg-15 stearyl ether, steareth-21, tocopheryl acetate\and\ simmonsia chinensis oil ,ethylhexyl palmitate, hydrolyzed actin\and\ hydrolyzed roe \and\ focus vesiculosus extract \and\ propylene glycol , cassia angustifolia extract, decyl oleate, 1,2-hexanedipl\and\ caprylyl glycol \and\ tropolone , carbomer, triethanolamine, parfum , bha\and\ bht\and\ propyl galate , diaodium edta, benzyl benzoate, limonene , benzyl salicylate , 2-/4-tert-butylbenzyl / propionaldehyde , hexyl cinnam-aldehyd, linalool

Ами... доста е обикновен. Течен парафин и УВ-филтър като емолиенти в стара (в смисъл на старомодна) емулгираща система.
Има активни съставки, които са доста накрая, но и напред да бяха в тази маса ...
Май и 10лв. ще дойдат  много, но пак по-добре отколкото 30-40лв. за подобен състав, но вносен.

# 429
  • Торонто
цена 2,66лв
Кларина
за мазна кожа
Aloe Barbadensis 200mg, Prunus amygdalus 10mg, Alternanthera sessilis 10mg, Rubia cordifolia 5mg, Borax anhydrous 12.5mg, Zinc caix 12.5, q.s. ad 750mg

Аз също се интересувам от това кремче. По така дадения състав може ли да определите дали ще помогне?

Каква е тази марка Кларина? Името на Кларинс ли се копира или е просто съвпадение:)?
Не знам дали ще помогне, на мен ми се струва като рецепта за домашен крем.
За тази цена може да пробвате и непременно дайте отзиви.

# 430
Искам да ви попитам за тази измиваща пяна за мазна кожа. Намирате ли я за много агресивна и изсушаваща кожата. Претендира да почиства кожата в дълбочина, а киселото й PH да намалява секрецията и блестенето на кожата.

Guinot Microbiotic Nettoyante Cleansing Foam:

contains: Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Butylene Glycol, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Fragrance (Parfum), PPG-26-Buteth-26, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Chlorhexidine Digluconate, Trisodium EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolinone, Capryloyl Glycine, PEG-60 Almond Glycerides, Triethanolamine, Caprylyl Glycol, Glycerin, Methylisothiazolinone, Carbomer, Nordihydroguaiaretic Acid, Oleanolic Acid.

# 431
цена 2,66лв
Кларина
за мазна кожа

Каква е тази марка Кларина? Името на Кларинс ли се копира или е просто съвпадение:)?
Не знам дали ще помогне, на мен ми се струва като рецепта за домашен крем.
За тази цена може да пробвате и непременно дайте отзиви.

Името на крема е "Кларина", а марката е "Хималая", билкови продукти - http://si-plus.com/index.php?p=5
Кремът е срещу акне и проблемна кожа, матира добре, но мирише на шарена сол, засега не мога да кажа дали съм доволна от него.

# 432
  • София
Привет !
 Ще се самоцитирам, защото не получих отговор, а ми е важно. Дано не са ме пропуснали нарочно  Sad

Цитат
Имам малко спешен въпрос за 1 измиващ продукт на НОВИДЕРМ за чувствителна кожа. Няма го в момента по аптеките тук, но имам от кого да си го поръчам от Франция и ми се ще да знам дали си струва да ангажирам колегите с такива поръчки. Искам нещо, което не изсушава кожата и затова се спрях на уж по-щадящ продукт:

Aqua - Coco-Glucoside - Disodium Lauryl Sulphosuccinate - Sodium Cocoyl Isethionate - Zea Mays Starch - Cetearyl Alcohol - Hydroxypropyl Guar - Citric Acid - Glycine - Hydrogenated Castor Oil - Glycerin - Polyquaternium 10 - Sodium Hydroxymethylglycinate - Tetrasodium EDTA - Titanium Dioxide - Helianthus Annuus seed oil unsaponifiables - Sodium Hydroxide

http://www.expanscience.com/solutions-mieux-etre/dermo-cosmetiqu … nte-demaquillante

Много благодаря на Софи за отговора за кремчето ми на Шелер   Не ми идва мазно, въпреки маслата в него си попива добре и не ми дразни кожата (поне засега). Лятото може би ще го редувам с нещо по-хидра или слънцезащитно, защото зимата ми става по-суха сякаш  кожата от студа или по-скоро най-горния слой. Доста мостри опитах преди да го взема и с нищо не е по-лошо от повечето двойно по-скъпи марки 

# 433
  • русе
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИдо сега не съм писала в тази тема но иначе ви чета и бих искала и аз да попитам специалистите за мнение относно един хидратиращ крем със състав: Aqua, steareth-2\and\ peg-8 distearate, paraffinum liquidum , ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, ppg-15 stearyl ether, steareth-21, tocopheryl acetate\and\ simmonsia chinensis oil ,ethylhexyl palmitate, hydrolyzed actin\and\ hydrolyzed roe \and\ focus vesiculosus extract \and\ propylene glycol , cassia angustifolia extract, decyl oleate, 1,2-hexanedipl\and\ caprylyl glycol \and\ tropolone , carbomer, triethanolamine, parfum , bha\and\ bht\and\ propyl galate , diaodium edta, benzyl benzoate, limonene , benzyl salicylate , 2-/4-tert-butylbenzyl / propionaldehyde , hexyl cinnam-aldehyd, linalool

Ами... доста е обикновен. Течен парафин и УВ-филтър като емолиенти в стара (в смисъл на старомодна) емулгираща система.
Има активни съставки, които са доста накрая, но и напред да бяха в тази маса ...
Май и 10лв. ще дойдат  много, но пак по-добре отколкото 30-40лв. за подобен състав, но вносен.

благодаря  bouquet то и аз не съм очаквала нещо кой знае повече все пак е български и цената , въпреки което чувам само добри отзиви от хора който са го ползвали та  ми беше интересно да чуя мнение на специалист

# 434
SOFI   bouquet много ти благодаря за отделеното време беше ми много полезна.
това са спиралите които ми лютят
Max Factor Masterpiece Max Mascara Aqua, Glyceryl Stearate, Ammonium Acrylates Copolymer, Acrylates Copolymer, Quaternium-18 Hectorite, Propylene Glycol, Copernicia Cerifera, Triethanolamine, Synthetic Wax, Palmitic Acid, Stearic Acid, Propylene Carbonate, Lecithin, Oleic Acid, Alcohol, Glycerin, Polyvinyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Sodium Laureth Sulfate, Propylparaben, Trisodium EDTA, Xanthan Gum, Simethicone, Myristic Acid, Potassium Sorbate, EDTA, Methylcellulose, Benzoic Acid, Sorbic Acid, [+/- CI 77007, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891]
Max Factor False Lash Effect Mascara Aqua, Acrylates Copolymer, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Propylene Glycol, Stearic Acid, Cera Carnauba, Triethanolamine, Polyvinyl Alcohol, Synthetic Wax, Lecithin, Propylene Carbonate, Polyethylene, Oleic Acid, Alcohol Denat., Benzyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Sodium Laureth-12 Sulfate, Propylparaben, Disodium EDTA, Tetrasodium EDTA, Xanthan Gum, Simethicone, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, EDTA, [+/- CI 77007, CI 77491, CI 77492, CI 77499]
а това е спиралата която бих искала да си взема. Мислиш ли че ще ми дразни
DiorShow Mascara  Aqua (Water), Glyceryl Stearate, C18-36 Acid Triglyceride, Cera Alba (Beeswax), Stearic Acid, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Silica, Glyceryl Stearate, Isostearic Acid, Shellac, Myristic Acid, Triethanolamine, Glyceryl Hydrogenated Rosinate, PVP/VA Copolymer, Hydrolyzed Keratin, Lecithin, Xanthan Gum, Methylparaben, Parfum (Fragrance), Diazolidinyl Urea, Butylparaben, Ethylparaben, Tetrasodium EDTA, Isobutylparaben, Propylparaben, Geraniol, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde. +/- May Contain: Mica, CI 77491, 77492, 77499 (Iron Oxides), CI 77007 (Ultramarines), CI 75470 (Carmine), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77289 (Chromium Hydroxide Green), CI 77288 (Chromium Oxide Greens).

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 22:01 от Зузи

Общи условия

Активация на акаунт