За добрата козметика - 3

• 102 671
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Торонто
Моля за помощ Praynig Издирвам из темите къде е коментирано за козметичните етикети и по-точно начина на подреждане на съставките и процентно им  съотношение. Мисля, че CI беше писал за това.  bouquet ще съм ви много благодарна Hug

Някъде в първа тема съм го писала, а след мен и CI:

Съставките се подреждат в низходящ ред според процента, в който са вложени. Тоест започваш от най-високия към най-ниския процент. Това за съставки вложени над 1%.
Съставките, които са вложени в концентрация под 1% се изписват в произволен ред след като са изброени всички с по над 1%.

# 541
  • Paris
Софи, много благодаря!  bouquet Имам мътен спомен за някакви проценти newsm78 Връщам се да чета първата тема. Hug

# 542
  • Торонто
Какво още да четеш - това е:)
Точни проценти не се обявяват, освен ако някой не иска по желание или пък за някои специфични съставки.
Например по американските опаковки ще видиш УВ филтрите изписани най-отпред с точния процент.

# 543
Имаше като че ли едно вещество, което присъства с концентрация ок. 1%, та по него можеше да се ориентираме Rolling Eyes

# 544
Имаше като че ли едно вещество, което присъства с концентрация ок. 1%, та по него можеше да се ориентираме Rolling Eyes

парфюм ако не се лъжа?

# 545
  • Торонто
Не, не, изобщо не е едно веществото, по което може да се ориентира човек. Много са. Може да е и парфюм - да, макар, че не е много точен ориентир.
Процентите там са традиционно 0.2 - 0.6%.
Някои марки обаче работят с много високи дози парфюм (3-5% за продукти за тяло) - просто такава им е маркетинговата стратегия.

# 546

За CI не знам, но за мен лично козметиката се дели на два класа - качествена и некачествена, що се отнася до това как тя ще се отрази на тялото ти. Всички останали класификации са маркетингов трик, професионални, висши, медицински и т.н. Примери - тези три теми са пълни с такива.

Отлично казано, MissNellie! И аз съм на същото мнение. Чета темите почти от самото им начало и благодарение на специалистите, които ни съветват, научих, че казаното от теб е мноооого вярно. И тъй като темата е "за добрата козметика" ще си позволя да споделя с вас, че аз вече открих своята добра козметика за лице. Тя е разработена от FDA - жената, която от доста време отговяра на нашите въпроси в този и в други форуми. Нейните най-нови творения Phytocode са страхотни и използвам случая да я поздравя и да й благодаря за две неща: за това, че крадеше от личното си време, за да ни съветва в избора на козметика и за това, че създаде за нас прекрасни продукти. Развам се, че и в България вече се създава козметика на толкова високо ниво. Благодарности и за Sofi и CI също, разбира се, за отделеното време за нас.  Heart Eyes

# 547
  • София

За CI не знам, но за мен лично козметиката се дели на два класа - качествена и некачествена, що се отнася до това как тя ще се отрази на тялото ти. Всички останали класификации са маркетингов трик, професионални, висши, медицински и т.н. Примери - тези три теми са пълни с такива.

Отлично казано, MissNellie! И аз съм на същото мнение. Чета темите почти от самото им начало и благодарение на специалистите, които ни съветват, научих, че казаното от теб е мноооого вярно. И тъй като темата е "за добрата козметика" ще си позволя да споделя с вас, че аз вече открих своята добра козметика за лице. Тя е разработена от FDA - жената, която от доста време отговяра на нашите въпроси в този и в други форуми. Нейните най-нови творения Phytocode са страхотни и използвам случая да я поздравя и да й благодаря за две неща: за това, че крадеше от личното си време, за да ни съветва в избора на козметика и за това, че създаде за нас прекрасни продукти. Развам се, че и в България вече се създава козметика на толкова високо ниво. Благодарности и за Sofi и CI също, разбира се, за отделеното време за нас.  Heart Eyes

Би ли дала линк или повече информацция за тази нова серия. Неможах да открия нищо. Благодаря предварително.

# 548
  • Торонто
И аз чакам линка, но FDA не ми го дава още Simple Smile
Е, сигурна съм, че като е готово всичко ще имаме удоволствието да се запознаем с новите й продукти. Pink Rose ще да е с големи връзки щом се е сдобила с тях Wink
А що се отнася до качеството - в него изобщо не се съмнявам.

# 549
Би ли дала линк или повече информацция за тази нова серия. Неможах да открия нищо. Благодаря предварително.
www.phytocode.net. Това ще е сайта, но още не е готов явно.   

# 550
И аз чакам линка, но FDA не ми го дава още Simple Smile
Е, сигурна съм, че като е готово всичко ще имаме удоволствието да се запознаем с новите й продукти. Pink Rose ще да е с големи връзки щом се е сдобила с тях Wink
А що се отнася до качеството - в него изобщо не се съмнявам.

Дано тя не ми се разсърди тогава, че съм дала линка. Всъщност аз се сдобих с продуктите, защото тя ми предложи да се включа като пробант и да ги тествам. Предполагам, че избра мен, защото в един друг форум споделих, че нямам предразсъдъци относно българската козметика и бих оценила подобаващо всичко хубаво и качествено, което ми се предложи, независимо от марката. И така се сдобих с тестерите. Не, че съм с връзки ...  Wink

# 551
А кога ще ги пуснат по магазините? Тръпна в нетърпение... Flutter

# 552
Някой да знае тия сенки дали са съмнителни според състава? Rolling Eyes
Talcum Powder, Kaolin, Mica Powder, Magnesium Stearate, Titanium White Powder, Colorant, Pearl Lustre Pigment.

и тези:
Talc, Mica, Mineral Oil, Kaolin, Titanium Dioxide, Magnesium Stearate, Isopropyl Palmitate, Lanolin, Methylparaben, Propylparaben, BHT. May contain: Mica and titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarine Blue, Manganese Violet, Ferric Ammonium Ferrocyanide, Chrome Oxide Greens, Chrome Hydroxide Green, FD&C Red No.40 AlLake, FD&C Yellow No.5 Al Lake, FD&C blue No.1 Al Lake.

Благодаря Peace

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 19:41 от Damaris

# 553
  • Торонто
Напиши talc в google и виж дали намерената информация те устройва. Има много противоречиви данни и някои производители вече се ориентират към  talc free грим.
При положение, че има алтернатива, можеш да избереш по-малкото лошо.

А каква марка са сенките?

# 554
Напиши talc в google и виж дали намерената информация те устройва. Има много противоречиви данни и някои производители вече се ориентират към  talc free грим.
При положение, че има алтернатива, можеш да избереш по-малкото лошо.

А каква марка са сенките?

благодаря Софи, марката е Manly в ebay ги гледам от много време, палитра 120 цвята: http://cgi.ebay.co.uk/Manly-120-Color-Eyeshadow-Palette-Makeup-E … sh=item2a0693e6de

Мислех, че е нормално да имат талк... В момента ползвам една пудра на Буржоа, която се води минерална и има талк, много ми е любима! Талк има дори и в лосиона за мазна кожа на Авен, от който също съм много доволна, само той наистина матира Rolling Eyes Мислех, че може някой от другите съставки на сенките да са проблемни newsm78

Общи условия

Активация на акаунт