Отговори
# 495
  • София
Копнеж, провокирана от твоя пост ще ти разкажа как започна предната ми бренност. След повече от две години опити, нередовен мензис, ПКЯ реших да се консултирам с лекар за проблемното ми забременяване. Мензис имах мнооого рядко 3 пъти годишно я дойдеше, я не. Последния ми мензис бе май месец, аз веднага след това цъфнах при лекаря. След направения преглед се разбрахме, ако до есента не съм забременяла в края на септември да стартирам с изследванията за проходимост на тръбите и куп други щуротии. Препоръча ми да се отърся от стреса, да се отдам на забавления и да СПРА да мисля за бебе. Пуснах си цялата отпуска през лятото и с мъжа ми спретнахме незабравимо 3 седмично лятно приключение - море, планина, рок концерти, роднини. Въобще не скучаехме. След като се върнахме в София се оказах със завиден апетит и за 2-3 месеца трупнах завидно количество килограми. След като в средата на септември взе да ми прилошава на път, а ние рядко седим през уикенда в нас мъжът ми се усъмни, че може да съм бременна. Не ми се вярваше и цяла седмица разнасях един тест за бременност в мен. В една хубава сутрин, след като почти не бях спала реших да направя теста и не можех да повярвам на очите си. Цъфнах в 7 часа в болницата и чаках да се появи някакъв АГ доктор, който да потвърди теста.  Оказах се бременна в 13г.с. без дори да съм разбрала. В последните 4 месеца мензис не съм имала, но съм имала овулация и като по чудо съм забременяла. Товага чух за тая странна и рядка диагноза "Бременност в аменорея". Така и не успяха да ми установят точния термин. Разчитахме на ехографа за ориентир. При мен докрая бремеността бе куриозна. Но след 6месец младежът взе главоломно да качва и объркахме сметките. Извадиха го близо месец преди изчисления ми термин. След секциото ми обясниха, че плацентата ми не е взела дори да зрее, имах над 3 литра околоплодни води и по всичко личало, че не съм влязла в 9ти месец. Бебето бе огромно и бе направило достатъчно поразии на организма ми, нямаше как да оцелея, ако трябваше да чакаме още месец. Слава Богу всичко мина и сега си имам палавник на 3г и 6 месеца, който няма търпение да стане батко.
Копнежче, ако всичко с бебето е наред спри да се измъчваш. Не може всички да раждаме бебета по калъп - едни са по-дребни, други по-едри. Важното е ти и бебето да сте добре. Довери се на един лекар и спри да сондираш мнения - колкото лекари, толкова мнения ще чуеш. Няма смисъл да се побъркваш от притеснения. Изкарай си спокойно бременността до края.  Hug

Ще нагазя и в проблемната тема с ФК и медицината. След като ми констатираха бремеността лекарят ме посъветва да си купя хапчетата, но да ги пия само до края седмицата, а след това като родя да ги пия докато кърмя. Пих ги точно 6 дена по 1 хапче, след това ги прибрах и забравих за съществуването им. Абсолютно никакви други хапчета не съм пила през бремеността (и в периода на кърмене) по съвет на лекарите, ходих на 2 места на ЖК за всеки случай. Сега като забременях си купих ФК без да ми казва лекар, но поради липсата на навик и желание за пиене на хапчета да съм изпила и аз 10тина като Мамчето. На всичко отгоре отказах да ходя на БХС, въпреки 35те си години. Запозната съм с риска, запозната съм със стъкмистиката и предпочетох да не си стресирам повече съществуването. За мен медицината е необходимо зло, до което прибягвам само в краен случай. Ако можех да избирам и в болница не бих родила, но за нещастие трябва да раждам пак секцио.
Не искам да споря с никого - това е мое решение, за моя живот, за моето дете.

Относно съпругът ми - никога не ми е давал повод да го ревнувам. В момента приличам на хипопотам, но той всеки път като ме види идва да погали корема ми или да ме гушне. Винаги ми показва, че аз съм жената, която обича. Чувствам се обичана и съм сигурна в чувствата му. Колкото и закачалки с впити дрехи да му се размятат под носа съм сигурна в него. Прекрасен съпруг и баща е. Иначе казано не мога да си представя мъж, очакващ дете да мята погледи по други жени. Доста незряло ми звучи.

Добре дошли на новите мами!  Hug
Честита радост на виделите пола на своите дечица!  Hug
ivalex  Hug

Всички ни перат хормоните, но това не е причина да се обиждаме и да си опъване нервите. Нека запазим добрия тон и си спестим грозните епитети. Така на никого не помагаме. Всеки си има глава на раменете и достъп до информация. Тук сме за да си помагаме взаимно със съвети.

# 496
Копнеж,според мен спри да ходиш при различни лекари,просто си чакай,сигурна съм че ще се радваш на жива и здрава госпожица след някой и друг месец(ехографите не са точни апарати).
Сега да ви кажа и за моето изследване от днес,вчера вечерях в 7 вечерта и след това само вода,тази сутрин отидох към 9 взеха ми кръв и ми дадоха глюкозена течност да пия,
но беше толкова сладка,направо ужас),стана ми лошо,догадваше ми се ама трябваше да търпя.И така през час ми взимаха кръв(общо 4 пъти ме дупчиха).
Само се надявам резултата да е ок,защото иначе ще почвам някаква диета.
Ами това е от мен.

# 497
Наистина съжалявам ако съм обидила някого.Да,напоследък съм такава.И да,страхувам се.Чесно казано няма с кой да споделя  какво точно чуствам и какво преживявам и тази безпомощност и отрицателни мисли се трупат  трупат  и незнам кога ще избухна.Опитвам се да не разказвам на семейството си моите кошмари,те преживяха достатъчно.Не им трябва сега да се тревожат с мен.Цялата си енергия съм насочила да помагам на други хора,да осъзнаятколко е важно да бъдеш информиран за бремеността и да направят всичко необходимо.Мен много ме дразни съпоставката с миналото,какво е било преди,какво е сега.Да ,но аз ходя всяка седмица в отделение за деца с малоформации и повярвайте ми децата са толкова много и толкова болни.За мен не важи това,ама преди не се е пиело фолиева киселина.Ама преди е нямало ФМ.Доста често ми се е случвало роднина на детенце да плаче пред
мен и да се пита:"И като е имало изследвания скоито да се установи,защо никой не ми е казъл?' Да,но вече е прекалено късно,разбирате  ли  Sad Спирам вече .Незнам дали ще бъда разбрана.

# 498
 Добро утро и от мен!Да започнем този ден с усмивка и по-ведро настроение. Laughing Сега след поредния скандал свекито ме е оставила на мира е опитва се да ме дразни с някоинеща,които знае,че не харесвам но аз не и обръщам внимание-ами по-добре се чувствам Laughing
Копнеж-да и аз съм чела за бременност в аменорея(ами каквото дошло такова)-важното е,че бебето е добре и всичко му е наред,само следете наистина накрая състоянието на плацентата, за да не го извадят по-рано от необходимото.
 И да хайде момичета да не се вихрят кръвопролитни битки-всяка си каза мнението и така-трябва да се научим да сме по-толерантни една с друга.Хареса ми поста на Мама Це- с изключение на последното изречение с депресиращите настроения-я се стегнете малко остана.Времето е хубаво, с бебетата всичко е наред-скоро ще можем да ги гушкаме-животът е дар,любовта е дар от Бога и ние нямаме право да мрячни мисли LaughingПомислете колко хора има по всета с далеч по-сериозни проблеми-ние може да ходим,да скачаме,да се разбираме с околните и ред други неща-така,че радвайте се на живота,защото всеки миг е по-своему уникален и повече никога няма да се повтори(поне не абсолютно същия).
 Заредете се с положителна енергия и пълен напред.И да може би на някои от вас ви трябва по-качествено занимание,за да ви отвлече от мрачните мисли Grinning
Ела 79-всички се страхуваме, притесняваме всеки по своему-и докато родим и видим,че всичко е наред няма напълно да изчезне този страх,но не позволявай страхът да определя битието ти и да завладее напълно съзнанието ти.
 Хубав и според ден Ви желая момичета и горе главата!

# 499
  • София
Добро утро, момичета !

кафенце за събуждане, или пък 
Изпращам ви много усмивки и позитивно мислене днес!
Добре дошли на новите мамчета !
И една песничка за сутрешната ви усмивка Simple Smile http://www.youtube.com/watch?v=Hksil-KkebQ
Ако някоя съфорумка има нужда, аз съм много добър слушател, независимо за какво  Hug Пък и може и по едно чайче или кафенце да си спретнем, ей така неплануванко   bouquet
Стискам палчета на тези, които имат нужда днес, и приятен ден !

# 500

Копнеж това е мн странно! Хем не си била бременна-хем пол. тест + същото-потвърждаване за бременност на ехо, по-късно...голям си майтап Laughing

kokiche78, добре дошла!  bouquet

sunrise7, мн добре сте направили Peace

За мъжете суетата и т.н.. не съм от суетните-искам аз да се харесам като се видя в огледалото. Не съм и няма да бъда ни фотомодел, ни манекен..немам и подобни амбиции, но и при мъжете тоз процент е малък, тъй че да не си мислят че света се върти около тяхната *** има мн други още Mr. Green
Полагам грижи за себе си, но не се втелясвам...а и онова под шапката е по-важно от фасадата Flutter
Красотата е твърде преходно състояние, и ако няма разбирателство и уважение /щото "голямата любов" е до време/-няма смисъл от последващо съжителство. Още не сме я стигнали фазата "разбирателство и уважение", и се надявам скоро да не я стигнем в сми. да остане само това, ама при един 15-20годишен брак едва ли можем да говорим за пламенна любов и от сорта Rolling Eyes

ФК и останалите "новости"-абсолютно съм "ЗА", и смятам за безотговорно решението да се създаде човешки живот, да имаш достъп до не море, а окен от информация, и да не си направиш труда да разбереш какво се случва с теб и живота в теб; с това какво бива и не през тези едва 9мес., да направиш 2-3изследвания, които са само в полза на майката и бебето ѝ..не са за някой доктор Stop /ами ако се замислите-на един фризьор ако щете да идете-искате мнения от приятелки, а за това-пас?!/Последните не ги оправдавам-мн от тях си спестяват обясненията, направленията и пр...именно обаче щото тях не ги касае пряко-а нас да, сме длъжни да не разчитаме само на другите, ами и ние да си направим труда да се информираме. Защото ако за тях ние попадаме в някакъв си процент от "рисковите", за нас тези проценти ще са 100, ще са в нашите утроби, в нашите мисли..и на близките ни, и скубането на коси после-с нищо няма да помогне и промени ненаправеното навреме.
Не оправдавам и "баба ми едно време"-отричането на напредъка в медицината  е в наш ущърб...
Да, няма как да се изчисли кога точно ще забременеем, за да пием 3мес. преди това ФК, обаче е доказана ползата от нея и при планирана бременност /както се правят и изследвания за да се види статуса на бъдещата майка../, обаче какво ще ви струва пиенето ѝ? Thinking Толкова ли е много като пари, време, ангажимент?
Доста бъдещи майки не искат да си правят БХС с "довода", че не е на 100% точен, и не искали да си образуват нерви и притеснения! Rolling Eyes Обаче на ФМ всички се втурват /най-вече за да узнаят пола на бебета си/...ама едното не покрива другото..и знаейки че изследването не е на 100% какъв е проблема с "нервите"? Просто ти се дава ориентир, за да знаеш какво да направиш..
Някой пита от кога се прави ФМ..ами от 2004г някъде...ето :
http://www.sheynovo-ag.eu/history.html
http://forum.all.bg/showthreaded.php/Cat/0/Number/2208454/page/0

...а  с раждането не се приключва-започва се Mr. Green Сега всички сме на вълна "къде и при кой ще раждаме"...колко от ставащите майки за пръв път са се ориентирали кой ще е педиатъра на бебето ви и по какъв критерий го избирате?
Нека не ви звучи като шокане на канчето и нарочна обида, а като градивна критика..ела79 едва ли е искала да засегне и обиди някого../и аз не съм ѝ адвокат Stop/ но едва когато се сблъскаш лице в лице с подобен проблем, оценяш сериозността на нещата... и просто тя се опитва да предпази вас. Hug
Четете, четете и пак четете-само от полза ще ви е..и пак няма как да научим всичко, но все пак  ще сме мааалко по-подготвени Wink

# 501
Добро утро.
MTV  много добре си го казала.
Имам епикриза от 1999год. в която ми препоръчват да си направя ФМ при бременност,разликата е че се е правила в по ранни седмици

# 502
  • Mediterraneo
Аз напоследък все се включвам накрая на мелето  Mr. Green През 2000 г, когато бременеех за първи път, в целия град имаше сигурно два ехографа. Полагаше се един- единствен преглед- някъде по средата на бременността. За фетална морфология не бях чувала дори и през 2005, когато носех дъщеря си. За ФК- също. Загубих първото си дете от болест, нямаща нищо общо нито с ФМ, нито с ФК... Кого и какво да обвинявам?!
Да не говорим, че за третото бебе правихме опити три години. Никак не си се представям да пия постоянно някакви хапчета в такъв период. И то превантивно. Виолетовата е изказала много точно много мои мисли  Hug
А страхът си го нося. Не вярвам да има майка, която не се страхува за детето си. Някои се страхуваме от преживяното, други- от неизвестното...

Копнеж! Ама какъв филм си  Laughing Вярвам, че никак не ти е смешно обаче. Аз на твое място нито за миг не бих повярвала на светилото, твърдящо, че си забременяла месец по- късно. Не и при фактите, които си изложила- дата на теста, на първия УЗ.
Това, че бебето е здраво, е най- важното. Но според мен все трябва да има причина за изоставането. В рамките на 1-2 седмици е ок, но нататък...
Как ще процедирате с ВТР? Ще се променя ли, ще си остане ли старият? Понеже, ако те оставят със стария, не очаквай да те оставят да си износиш бебето докрая. Имам предвид ,че в един момент вече ще се водиш преносваща.

# 503
Ох момичета нека да ви по рева и пооплача..... Нашият "татко" с който уж се бяхме оправили ,няма да си идва за уйкенда (нали е командировка) понеже щели да се събират и да си "купонясват" ... Не съм го виждала от 2 седмици голямо вълнение беше че днес е петък.Не можах да спя цяла нощ и бебчо все едно знаеше че ще чуе гласа на тати и риташе яко.От 4:30 съм будна и се радвах че ще го видя,че ще ми се порадва.Но уви на телефона получих смс : "Май няма да се прибирам.Ще ходя на Ст.З.Ще се видим другата седмица." ........
Изревах си очите. newsm45 Писна ми да ме разиграва.Много ми е тежко.Трудно................Няма на кой да споделиш и да поплачеш на нечие рамо и да получиш подкрепа.
Най щастливата съм че ще си имам бебнце,но лошото е че няма с кой да споделям щастливите моменти.
Много е лошо да си сам.

Сега ми звънна телефона,към 13:00 имам уговорена среща за продаване на къщата ми в провинцията.Стискайте палци да я купят.За да мога да си взема апартамент и да не съм зависима и в тежест на баба ми и дядо ми.

Пак и за сетен път ви се извинявам че ви занимавам с мой те глупости.Но ми е труднооооооо.Плаче ми се и понякога дори не ми се живее. newsm45 Живота който расте вътре в мен той ме държи да не се срина тотално.Знам че ще преживея всичко и после ще си задавам въпроса защо????Но времето лекува....  newsm45

# 504
Ela 79 винаги можеш да споделяш с нас тревоги и терзания, човек има нужда от разбиране, но да знаеш това което сам си направиш това ще е. Не мога да кажа рабирам те напълно, защото не съм в твоето положение, но се опитвам повярвай ми  Hug Трябва да приемеш реалността и да се опиташ да направиш нещата по-добри, но ако това е по силите ти, трябва да си силна, за да продъжиши напред. С тези бременности всички сме обаче на един хал както се казва. Всички сме под напржение, всички сме в очакване, всяка прави уж необходимото, не виждам причина ти да се подтискаш толкова, нали направи всички изследвания, би трябвало това да те успокоява, а помисли и за спокойствието на малкото човече в теб, то има нужда от това  Hug
Viola с раждането няма да се успокоим, както казва MTV с него се почва, вече имам опит  Wink Това че детето има по пет пръстчета и сладко личице и е с правилно биещо сърчице е наистина страхотно, но после почва истинкото предизвикателство да опазиш и възпиташ детето си, което е наистина мнооого сложно.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 10:35 от sugar_lady

# 505
dudeslavka знам, че няма да ти помогне и стопли..но мога само една виртуална  Hug да ти пратя.
Стискам палци за сделката да стане и да получиш исканата сума..това поне малко ще те разведри..а до 13ч има доста време-при това слънчево  Sunglasses-звънни на някоя приятелка, пийте по едно кафе и гледайте някоя комедия на кино Wink

# 506
Добро утро, момичета.Днес бях до поликлиниката да си пусна изследвания, най-вече заради този хемоглобин, за да се види дали се е повишил след вземането на желязосъдържащия препарат.Направо съм бясна, не стига, че чаках на този студ 20 минути пустото 15/тези, които са от пловдив знаят, че това са едни малки автобуси, в които не можеш да се разминеш/, но и никой вътре не ми направи място да седна.Мен ме притесни по-скоро факта, че докато се разминаваме с някой пасажер мога да си ударя корема в някоя от седалките, което хич не е за подценяване.Другото нещо, което ме дразни особено в Лекси е, че на опашка на топлата витрина и на тази за салатите стоя и чакам реда си 10 минути и идват някакви нахалитети уж да видят какво има на витрината и хоп най-нахално се пререждат, това да беше един път се изтрайва, ама всеки път е, накрая нервите ми няма да издържат и ще вдигна скандал. #Cussing outАман от селяндури навсякъде, дори една ми направи веднъж забележка, че съм я прередила, а аз преди това най-учитиво попитах кой е последен на опашката, тя сливи ли има в устата гъската с гъска? #2gunfire
Вие как постъпвате в тези ситуации, премълчавате ли си или вдигате скандал, или ако сте меки, само забележка. Whistling

# 507
dudeslavka   spoko това е много гадно, горе-долу знам как се чувстваш, знам какво е да те разиграват, имала съм такъв мъж до себе си, само до преди няколко години. Понеже аз много исках тогава да си запазя връзката и накрая си разбих здравето, нищо друго не постигнах, напрекъкснато притеснения от това къде ходи, с кой ходи и какво прави, скандали и напржение, а на него не му пукаше, правеше си каквото си иска. След логичния край на връзката ни, стадах много, пиех успокоителни, бях изпаднала с страшна депресия около2 месеца някъде и после лека полека се съвзех, така че знам  какво изпитваш повярвай ми. Естествено знам, че не е същото като при теб в момента, защото ти си бременна и поемаш нещата в тройни дози.

Моят най-искрен съвет към теб е - просто си мисли за човечето в теб, което расте и ритка в теб и  един ден ще те направи много щастлива, знам,че това е много трудно, трудно е да се абстрахираш напълно и да не мислиш, но първо си мисли за бебчо, а после за него, това че плачеш, значи че освобождаваш донякъде стреса....... Този човек, просто не ви заслужава и винаги си повтарай, че след всяка буря изгрява слънце и нещата в живота винаги се нареждат. От опит знам, че един ден той ще ти бъде в краката, затова бъди напълно сигурна......

Стискам палци да се осъществи това, което си планувала за днес и поне малко да се успокоиш  Peace

# 508
Благодаря ви момичета.Хубаво е да почустваш че не си сам.

# 509
ela79   Hug Hug Hug Разбира се, че сме тук за да споделяме и когато имаш нужда  винаги можеш да го направиш- човек търпи и таи в себе си всичко до едно време, но после то изведнъж изригва и става още по- страшно. Затова можеш тук да споделяш какво ти тежи на душата- поне малко от малко да ти олеква  Hug Не може да не изпитваш страх- просто няма как да се случи- но и трябва да вярваш, че всичко ще завърши хубаво този път и ти ще се радваш на едно живо и здраво детенце  Hug
Фолиевата киселина може да  започне да се приема от момента, в който се започне планирането на бременност- аз например я пиех повече от 1г.- близо 1г. и 6м. преди да забременея. Тя може само да помогне , а и не е кой знае какво усилие да се изпива по 1 хапче на ден, но всеки има глава на раменете си и сам взема решенията за себе си и за децата си и е свободен да избира и да прави каквото намери за добре  Peace
dudeslavka  незнам какво да ти кажа по въпроса с приятеля ти- надявам се наистина да се осъзнае скоро и следващият път като си дойде нещата да стоят по друг начин  Hug А колкото до мястото дано да успееш да го продадеш  Wink
Копнежче абсолютно е възможно да се получи забременяване при липсва на цикъл, но наиситна при всички изброени факти и спорд мен твоят случай изобщо не е такъв, а си си забременяла точно когато мислиш ти  Peace Най- важното е, че бебка е добре и всичко и е наред  Hug
kokiche78 добре дошла   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт