Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 368
  • 1 044
  •   1
Отговори
Въпросите ми са продиктувани от изказване по телевизията преди дни. Твърдеше се, че хората, които отказват ваксина са необразовани и невежи. Стана ми любопитно дали такава е статистиката в действителност.

Ще съм ви благодарна, ако отделите от времето си, за да гласувате в анкетата.

Моля уточнете слагате ли допълнителни ваксини, освен тези по ЗК. В случай, че сте отказали само част от ваксините по ЗК ще е полезно да споделите кои.

Имате възможност да изберете максимум по две опции - по една за всеки родител, ако сте с различно образование, разбира се.

# 1
странно  newsm78
моите наблюдения са точно противоположни-образованите търсят информация!образованите се замислят!образованите не ваксинират!
гетото е изключение,потвърждаващо правилото  Peace

# 2
Естествено,че ваксинирам с най-добрите и нови ваксини.Живея в Англия и всичко е безплатно.Но и в Бг да бях пак щях да плащам за най-новото и добро.Обичам детето си и не бих го оставила заради моя глупост да му се случи нещо.Вишистка съм. Peace

# 3
Поредните глупости на умниците.
Много им се ще да ни сложат всички в графата цигани, ама няма как да стане.

# 4
да,със средно образование съм и не ваксинирам децата си!Сега трябва ли да започна да се причислявам към простоватите и необразовани?

# 5
Естествено,че ваксинирам с най-добрите и нови ваксини.Живея в Англия и всичко е безплатно.Но и в Бг да бях пак щях да плащам за най-новото и добро.Обичам детето си и не бих го оставила заради моя глупост да му се случи нещо.Вишистка съм. Peace
Не мисля, че хората в Бг отказващи да ваксинират децата си са взели това решение по финансови причини или от глупост, а заради отровата, с която се пълни детския организъм!
По мое мнение хората, които не ваксинират не го правят, не защото не обичат децата си, а точно, заради това, че ги обичат много! Heart Eyes
Аз също съм вишистка, но не слагам всички ваксини, а само, които преценя, че не тровят напразно детето и са наистина нужни като хепатитната например!
Абсолютно съгласна съм, че необразованите правят каквото им се каже и не се замислят защо, в случая ваксинират без да се интересуват какво съдържа ваксината, какви са страничните реакции и последици от нея!

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 18:29 от estrador78

# 6
...
Аз също съм с вишистка, но не слагам всички ваксини, а само, които преценя, че не тровят напразно детето и са наистина нужни като хепатитната например!

Само, че за мен важи в бъдеще време.  Peace
Единствено съжалявам, че не закъснях с информирането за първото ми дете. Rolling Eyes

# 7
  • София
и аз съм с висше и повече не ваксинирам

# 8
Аз съм със средно образование(засега)и съм слагала до тук всички ваксини и смятам да продължавам да ги слагам.Преценила съм,че е по-добре да направя всичко възможно за да предпазя детето си.Твърдо съм ''за'' ваксините PeaceТук образованието няма никакво значение всичко е до лична преценка.

# 9
според мен образованието не е от най-голямо значение.Зависи си от човека дали е отворен да пита и да търси информация по въпроса.Иначе аз съм с висшо и засега съм сложила всички ваксини,които са необходими до този период.

# 10
  • В подножието на планината
 И според мен  , всичко е въпрос на лична преценка . Информирана съм относно страничните реакции на някои ваксини , но съм избрала на детето ми да бъдат поставени всички задължителни + някои препоръчителни ваксини. С висше образование съм .

# 11
С висше образование съм. Сложени са на детето ми всички задължителни ваксини по здравна каса.

По мое мнение хората, които не ваксинират не го правят, защото не обичат децата си, а точно, заради това, че ги обичат много! Heart Eyes

Това по мое мнение е несериозно. Моето дете е ваксинирано, значи ли това че не го обичам, напротив. Не се заяждам, мисля че се измества темата. Разбира се, че всички обичаме децата си. Не искам това да се превръща в спор.   bouquet

Britt  харесва ми темата. Надявам се, тя да не се превърне в спор за висшисти и такива със редно образование, а да е една хубава анкета, даваща яснота донякъде.

Hug

# 12
Ваксинирала съм със задължителните, предстои пожелателна, но...голямо ровене на информация пада и още не съм сигурна дали ще сложа.С висше + съм. Peace

# 13
  • Видин
Висше образование. Ваксинирам със задължителните по ЗК ваксини. Допълнителни не слагам  Peace

# 14
Ако група неваксинирани се разболеят от полиомиелит в района, където живеете, как ще предпазите децата си, които също не са ваксинирани срещу полио? Знам, че ваксините не дават 100% защита, но ми е интересно как са защитени на неваксинираните?

Общи условия

Активация на акаунт