Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 402
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 30

Няма да цитирам мнението на La Sombra , но мисля, че тя е казала всичко, което мисля и аз. И е хубаво всички да го прочетат и да се замислят.

И въпреки това си васинирала децата си?

А ти прочете ли го? Защото ако си, едва ли ще ми зададеш този въпрос.

# 31
  • Стара Загора
С висше образование съм  - ваксинирам децата си с ваксини по ЗК, без  допълнителни.

# 32
  • Талант на 2012,2013 г.
Не съм с висше образование, но детето ми има ваксините... Peace

# 33
  • София
Висше. Слагам и допълнителна ваксина - Превенар, както и Пентаксим, която, уви, ЗК не поема/ше.

Интересно ми е, какъв процент от жителите на Факултето очакваш да участват в анкетата ти? А на Филиповци? А какво ще кажеш за една голяма част от Сливен, дала началото на епидемията от Морбили?

Както и да го гледаме, основната част от неваксиниращите са именно неграмотните.

Не че има особена разлика м/у неваксиниращите поради обща и тези със специфична неграмотност... но това е тема на друг разговор.

# 34
Въпрос към авторката - само за задължителните ли става дума във въпроса? Понеже аз, например, никога не бих сложила противогрипна, но другите са слагани и мисля да ги слагат и нататък. С висше образование съм и продължавам нататък.

ПП: Присъединявам се към въпросите на katiABV

# 35
Изобщо не смятам,че образованието има връзка с решението дали да ваксинираме децата си. Познавам страшно много образовани простаци,както и природно интелигентни хора.Когато един родител е такъв в пълния смисъл на думата,стига да може да чете,ще намери нужната му информация,за да прецени какво да предприеме. По темата,полувисше образование имам и ваксинирам детето си,освен със задължителните и с допълнителни ваксини.

# 36
Изобщо не смятам,че образованието има връзка с решението дали да ваксинираме децата си. Познавам страшно много образовани простаци,както и природно интелигентни хора.

Напротив, има мноооого голяма връзка между образованието и взимането на информирано решение. Най-малкото, трябва да си грамотен, за да се информираш, както и да имаш набор от ценностни приоритети, за да избереш между опциите. Образованието, не интелектът сам по себе си, е това, което предава ценностите и знанията на една култура на следващите поколения.
Затова, все пак, авторката не пита "колко сте интелигентни", понеже това би било твърде субективен критерий.

# 37
  • София
Въпрос към авторката - само за задължителните ли става дума във въпроса? Понеже аз, например, никога не бих сложила противогрипна, но другите са слагани и мисля да ги слагат и нататък. С висше образование съм и продължавам нататък.

ПП: Присъединявам се към въпросите на katiABV

Авторката е помолила хората, слагащи допълнителни ваксини, да опишат кои - и аз противогрипна не бих сложила, но ако имам дъщеря някой ден ще й сложа такава, предпазваща от рак на шийката на матката... примерно. Затова съм споменала Превенара.

Което не променя факта, че анкетата е... смешна като представителност. Това е все едно да се влезе в някой университет и да се пусне акнета за степента на образование...  Mr. Green

Изобщо не смятам,че образованието има връзка с решението дали да ваксинираме децата си. Познавам страшно много образовани простаци,както и природно интелигентни хора.Когато един родител е такъв в пълния смисъл на думата,стига да може да чете,ще намери нужната му информация,за да прецени какво да предприеме. По темата,полувисше образование имам и ваксинирам детето си,освен със задължителните и с допълнителни ваксини.

Амиии... Във Филиповци, или Факолтето, или голяма част от Сливен, "основно образование" означава "мога да си напиша името - но само, ако ме оставите сам 5 - 10 минути, с правописни грешки и... навярно друг не би разбрал коя буква коя е... и само първото, моля ви. В краткия му вариант."

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 12:05 от AnMary

# 38
И според мен  , всичко е въпрос на лична преценка . Информирана съм относно страничните реакции на някои ваксини , но съм избрала на детето ми да бъдат поставени всички задължителни + някои препоръчителни ваксини. С висше образование съм .

Подкрепям  Peace

# 39
  • Насред хаоса
Авторката е помолила хората, слагащи допълнителни ваксини, да опишат кои - и аз противогрипна не бих сложила, но ако имам дъщеря някой ден ще й сложа такава, предпазваща от рак на шийката на матката... примерно. Затова съм споменала Превенара.

Аз процедирам по същия начин - също не слагам противогрипна ваксина, защото прецених, че ползите от нея изобщо не компенсират вредите, ако изобщо може да се каже, че има някакви ползи. Но за други препоръчителни ваксини с доказана полза бих се съгласила. В момента следя информацията около ваксината против рак на маточната шийка. Ако с времето се докаже, че тя действа ефективно и без вреда, ще я сложа на дъщерите си.

# 40
С висше образование съм. И двете си деца съм ваксинирала. Преди време, менингитната не беше включена, сложих по желание. Сега по същия начин обмислям за превенара.  Peace

# 41
  • София
С висше образование съм.
Дъщеря ми е с всички задължителни ваксини. Не съм слагала допълнителни.
Синът ми е с задължителните, ДТК е с Пентаксим. При него само веднъж съм отлагала Пентаксима за месец. Други допълнителни няма.

# 42
гетото е изключение,потвърждаващо правилото  Peace

Няма изключение, което да потвърждава правилото! Сори, ама няма! Има ли дори едно изключение, никакво правило не е.

По темата - не съм слагала ваксината за варицела, грипни изобщо не слагам. Като цяло съм настроена положително към съвременната медицина, въпреки че все още се лутам в разбиранията си.... Thinking

# 43
Казах,че който може да чете и има желание може да се информира достатъчно,за да реши,какво да прави. Не е нужно да има 3 висши,за да може да асимилира информацията и да  прецени за себе си ползата/риска. За малцинствата не коментирам... Относно допълнителните ваксини,слагала съм и Акт-ХИБ Конюгатна ваксина срещу Haemophilus тип B  и противогрипна ваксина всеки сезон.

# 44
 С висше сме и двамата, не слагаме вече ваксини, след горчив опит от третия пентаксим. Много съжеляваме, че не се информирахме предварително.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт