Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 415
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Статистиката няма да е точна, защото ще покаже само една от групите неваксиниращи (много от които са добре образовани по мои наблюдения).
Другата група са ромите, при които социално-психологично-и прочее причини да не ваксинират са съвсем различни. Те обаче няма да гласуват тук.

Иначе аз гласувах с опцията висше, ваксинирам избирателно.

# 16
Висше образование. Ваксинирам със задължителните по ЗК ваксини

# 17
  • Насред хаоса
С висше + съм. Децата ми са ваксинирани и ще продължават да се ваксинират със задължителните ваксини. Чета много по тези въпроси и стигнах до извода, че за децата ми е по-добре да бъдат ваксинирани - тези болести са рядко срещани именно заради ваксинациите, но пък са достатъчно опасни, за да си позволя лукса да бъда безотговорна. Още повече, че напоследък същите болести започнаха да се възраждат и да се разпространяват благодарение на това, че други родители отказват да ваксинират децата си, което рано или късно ще доведе до епидемии от отдавна забравени болести. Така че от двете злини предпочитам да избера по-малката.

# 18
Висше, ваксинирам. Слагам и задължителните, и всички препоръчителни.  Simple Smile

# 19
  • София
Гласувах, но може би е добре да има и анкета колко от ваксиниращите имат изобщо някаква информация по отношение на ваксините и то различна от "Предпазват от страшни болести". Имам предвид колко хора са си прочели листовката, знаят за възможни реакции, знаят какво съдържа въпросната ваксина, наясно са дали и как е лечима съответната болест, колко често се среща, колко често наистина е с фатален край... Такива работи Rolling Eyes

# 20
  • Насред хаоса
Много от новите, уж максимално пречистени и щадящи лекарства, които се нароиха в последно време, имат странични ефекти, които са много по-страшни от тези на ваксините. Но пък ги изписват на поразия.  Tired

# 21
  • Sofia
Момичета, има други теми за спор ЗА и ПРОТИВ ваксините.
Нека оставим тази за анкетата.

# 22
С висше образование съм. Отказвам вече ваксини, след като детето ми пострада от тях. Съжалявам, че по-рано не потърсих информация, можеше да си спестим много тревоги.

# 23
Едва ли ще получиш точна представа с тази анкета,защото необразованите не пишат по форуми.

По въпроса-с висше+ съм и не съм пропускала ваксина. Peace

# 24
Не знам какво отношение има образованието към ваксините. Нито към кърменето, нито към захранването, нито към шамарите, нито към лечение чрез хомеопатични средства.

Няма да цитирам мнението на La Sombra , но мисля, че тя е казала всичко, което мисля и аз. И е хубаво всички да го прочетат и да се замислят.

Моите деца са ваксинирани - всички задължителни и повечето препоръчителни ваксини са им поставени. С мъжа ми имаме висше образование.

# 25
В този форум неваксиниращите са много интелигентни, понякога много образовани, но им липсва здрав разум. Вижте подписа ми.

Иначе съм бакалавър за най-голям срам, но ваксинирам, защото разбирам от риск и статистика.

# 26

Няма да цитирам мнението на La Sombra , но мисля, че тя е казала всичко, което мисля и аз. И е хубаво всички да го прочетат и да се замислят.

И въпреки това си васинирала децата си?

# 27
Висше + - ваксинирам децата си с ваксини по ЗК без нищо допълнително.

# 28
  • в матрицата
Ако група неваксинирани се разболеят от полиомиелит в района, където живеете, как ще предпазите децата си, които също не са ваксинирани срещу полио? Знам, че ваксините не дават 100% защита, но ми е интересно как са защитени на неваксинираните?

Отговора се съдържа във въпроса ти, именно, че ваксините не защитават 100%, за това и ваксинираните ще трябва да се защитават както и не ваксинираните. Аз лично познавам деца, преболедувало коклюш, а са ваксинирани със всички ваксини.
И за отговор на анкетата, със висше + и не ваксинирам

# 29
Не мисля, че решението да ваксинираш , или не, има общо с образованието !

С висше образование съм, имунизирам ( каква хубава дума ) децата си със задължителните ваксини !

Общи условия

Активация на акаунт