Мамолози - гр. София

• 1 782 374
  • 6 414
  •   3
Отговори
# 5 145
  • София
И не само milittana го е писала. Много постове напред аз също. За добро или за лошо също съм с плътна структура. И всеки път ми обръщат внимание, че мамографията не им дава по-добра информация. Последният път бях при д-р Е. Стоянов и също потвърди, че в МОЯ случай няма смисъл от мамография.

И на мен така ми каза, както и д-р Дилова потвърди.

# 5 146
Доколкото знам, в Аджибадем има 3 д мамограф с томосинтез, който е подходящ при висока плътност.

# 5 147
  • София
И той не е ок при висока плътност - лично изпробвано със злокачествен тумор, при висока плътност работа върши само контрастна мамография или ЯМР.

# 5 148
  • София
Какво ще рече висока плътност и как се определя?

# 5 149
Повече жлезиста (т.е. полезното съдържание на гърдата, което служи за лактиране) и по-малко мастна тъкан.

# 5 150
  • София
Благодаря!

# 5 151
Имало 4 вида плътност на гърдите:
-  изключително плътни;
-  хетерогенно плътни;
-  разпръсната фиброгландуларна плътност;
-  почти изцяло мастна тъкан на гърдата - с възрастта и около менопаузата, функционалната тъкан на гърдата се замества с  мастна - това ми го каза лекар АГ специалист.

Тук може да се прочете повече: https://www.omed.bg/Kakvo-trabva-da-znaat-genite-za-plytnata-gry … kan-page1401.html

# 5 152
  • София
Нямам представа моите точно от кои са, но когато при съмнения за злокачествено образувание направих 3Д мамография, доц. Йорданов от Сити беше фрустриран, че съм направила този мамограф, на него нищо не можел да каже заради високата плътност със сигурност, трябвало контрастна мамография или ЯМР, та се наложи и ЯМР да правя после. Знам, че моя близка я следят само и единствено с ехограф заради високата плътност на гърдите, нищо, че е 50+, никога не е ходила на мамограф. А лекарката е известен и добър мамолог с онкологична насоченост.
Като изобщо не агитирам да не се правят мамографии, това е най-доброто /след ЯМР/, измислено засега, просто при някои жени е много специфично и наистина други методи може да са по-удачни.

# 5 153
  • София
А някой правил ли е контрастна мамография и къде правят?

# 5 154
  • София
В Сити клиник правят.

# 5 155
  • СОФИЯ
Здравейте, някой знае ли актуален номер на доктор Монева? Пробвах с 0887267105, но е изключен от няколко дни.
Редакция: успях да се свържа, отпуск е до края на Август ако е полезно на още някой.

Знаете ли къде преглежда. Преди имаше кабинет на Позитано и в ДКЦ Александровска.

# 5 156
Здравейте,
Бях при д-р Илия Полихронов на преглед преди ден. Часът ми обаче беше записан в края на януари.

В Студентска поликлиника има отличен център за снимки, работят с направление. Два пъти съм ходила там - един път мамография и втори път за шип на петата.
Скоро някой ходил ли е при Полихронов? Днес звъня няколко пъти на всички телефони - безуспешно.

# 5 157
Момичета, аз бях на преглед през пролетта и всичко беше наред. От десет години следя дясната гърда.  От 3 седмици имам странни усещания в лявата - болка, твърдост, свръхчувствителност. Отдавах ги на това, че се придвижвах с патерица и спях на лявата страна, но вече не ходя с патерица и съм сериозно притеснена, че не ми минава. Моят лекар има свободен час чак в края на октомври.
За началото на другата седмица има часове при:
Д-р Антоан Ангелов
Д-р Омар Албаяти

Кого от двамата бихте ми препоръчали?

Има часове за преглед и в Майчин дом с Апарат Брастър Про (Braster Pro), но не пише кой лекар ги извършва.

# 5 158
  • София
Аз съм ходила при д-р Омар Албаяти заради образувание на гърдата. Много добри впечатления имам от него - внимателен, прегледа ме подробно с ехограф, каза ми какво да направя и ако не помогне да му се обадя да отида да го махне. Слава Богу, махна се. Месец и нещо след това бях при д-р Евгени Стоянов (имах запазен час, но не можех да чакам за него, че бях притеснена и ме болеше) и той потвърди това, което и д-р Албаяти ми каза и препоръча.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 17:34 от catty m

# 5 159
Платено ли ще ходиш, по фонд, или?
Аз си бях записала час при Ангелов, след добри отзиви тук, но в Александра хелф ми казаха, че не мога да мина по фонд при него, без да съм минала на гинеколог и той да ми даде мнение за мамолог, предложиха ми и техен гинеколог. Или да си пратя 60 лв.
Обаче така или иначе имах час за Гаврилов скоро след това, та се отказах от Ангелов.
Иначе не се притеснявай, под мишниците минават нерви, сухожилия, и ако са били раздразнени от патериците, нормално да не минат веднага.

Общи условия

Активация на акаунт