Мамолози - гр. София

• 1 814 422
  • 6 615
  •   5
Отговори
# 6 600
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, точно така.
Първо отиваш при машината и оператора, после чакаш който е на смяна да ти даде резултатите.
Дава се диск + лист хартия с обяснения.
Лекаря ме извика в кабинета да обясни някои неща.
Винаги с диска може да се отиде на друг специалист.

# 6 601
Благодаря, Щрудел.
И аз от опит вече само от добри оценки не искам да се доверявам, но няма часове при никой друг въобще, а на мен ми се иска даже в следващите дни да отида някъде, че съм се попритеснила..

# 6 602
Аз се зписах на ехограф в Софиямед ,от Супердок,изследвания.Предполагам,че и там е при когото се паднеш?

# 6 603
  • София
Аз питах моята, относно правенето на мамография на жени с много малки гърди, как се процедира. Каза ми, че увисвали достатъчно до тогава и все имало какво да се хване, което не ми допадна като обяснение…
Някоя от Вас може ли да каже дали успешно се случват нещата?

# 6 604
  • София
I.R., ако “моята” е вашата лекарка…е хубаво е да си намерите друг проследяващ лекар. Мамографията е част от профилактиката на РМЖ през период от време, зависим от субективни фактори при жените. Големината на гърдите е на последните места, а чакането им да увиснат, за да се изследват  е меко казано идиотия.

# 6 605
Чувам положителни отзиви за 3 д мамографията томосинтеза, била по-добра за жени с плътни гърди. Някой правил ли я е?

# 6 606
  • София
При плътни гърди най-доброто е мамография с контраст или ЯМР, ако има съмнение за нещо, аз правих 3Д мамография при съмнение и доц. В. Йорданов ми каза, че е било абсолютно безсмислено заради високата плътност на гърдите ми и че е трябвало контрастна мамография или ЯМР. Наложи се и ЯМР след това.
Гледала съм презентация от него после в офиса /заради седмицата на РМЖ/ какво се вижда на мамография /2 Д и 3Д/ при плътни гърди - абсолютно нищо - всичко се слива в една бяло-сива маса.

# 6 607
Аз все още не съм правила мамография. С малък бюст съм, а и докторът казва, че гърдите ми са подходящи за ехография, а не за мамография. Още не съм навършила 40 г., не знам дали и заради това, но по-скоро и структурата на гърдата май не е подходяща за мамография. А иначе си имам увисване, дори искам да си направя мастопексия без имплант, но не знам дали няма да навреди.

# 6 608
  • София
I.R., ако “моята” е вашата лекарка…е хубаво е да си намерите друг проследяващ лекар. Мамографията е част от профилактиката на РМЖ през период от време, зависим от субективни фактори при жените. Големината на гърдите е на последните места, а чакането им да увиснат, за да се изследват  е меко казано идиотия.
Защо? Аз питам за по нататък. На 30 мамография не се прави. Питах я по принцип, за да знам.

# 6 609
Благодаря, Щрудел.
И аз от опит вече само от добри оценки не искам да се доверявам, но няма часове при никой друг въобще, а на мен ми се иска даже в следващите дни да отида някъде, че съм се попритеснила..

Ако се притесняваш, по-добре отиди, ще те прегледа и ще каже ако има нужда от притеснение. Мен наистина просто тези коментари в такъв момент ми дойдоха в повече. Имай предвид, че иска и да си между 5-10 ден от цикъла. Аз не бях и си ме прегледа, но в този период явно просто е оптимално.

# 6 610
Аз съм на 42 и д-р Йорданов ми каза, че още не съм подходяща за мамография, защото са ми много плътни гърдите и нищо няма да се види. Но всеки път ми казва, че ще прецени при следващия преглед дали вече може - явно с годините се променя леко картината.

# 6 611
  • София
Мамография се прави и при нужда, няма значение от възрастта. Аз съм правила мамография на 28 г. и слава Богу, защото на нея се видяха калцификати присъщи за карцином, които бяха отстранени съвсем на време.

# 6 612
  • София
Е, при съмнения е ясно. Тук визирам годишната след определена възраст.

# 6 613
Аз съм на 42 и д-р Йорданов ми каза, че още не съм подходяща за мамография, защото са ми много плътни гърдите и нищо няма да се види. Но всеки път ми казва, че ще прецени при следващия преглед дали вече може - явно с годините се променя леко картината.
А само на ехограф ли ви гледа? Аз съм на 45 и вече двама мамолози ме пращат на 3д мамография заради плътни гърди. Аз още не съм я направила.

# 6 614
  • София
На 45 съм, следя кисти и съм оперирана от инфламирал атером та гърдата. Не съм пращана на мамография, ходя на ехо на шест месеца. Имам колежка с карцином, слава Богу, вече много години добре. Ходи на контроли на пет скен, досега не е пращана на мамография. На близо 60 е. Много странно се разминават протоколите.

Общи условия

Активация на акаунт