Мамолози - гр. София

• 1 821 747
  • 6 664
  •   2
Отговори
# 6 660
Аз платих 81 евро с готов ЯМР с контраст и мамография,  а лекаря направи ехография и  разчитане на Ямр и мамографията.
Много любезен, обстоен разчет пред мен на двете гърди, показва и обяснява. Усмихнат и позитивен!
Много по - спокойна съм!
Ще пия добавка вечерна иглика за дискомфорта около Пмс.

# 6 661
Здравейте! При доктор Евгени Стоянов, в "Полимед", ехография на млечни жлези е 40 евро, на коремни органи е 45 евро.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 15:24 от anmasu

# 6 662
Това е много полезно, да се сподели къде какви са цените. При доктор Валентин Иванов младши ехография на млечни жлези/ ако може да се нарече така две мацвания по гърдата/ струва 80€.

# 6 663
Привет! Разбирам страха Ви и много съжалявам за загубата, която сте преживели. Но не мога да подмина начина, по който е представен д-р Йорданов. Казвам го, като човек, чийто живот е спасил и като човек, който е виждал как работи, колко извънредни случаи поема и колко човешки съдби е променил и буквално спасил.

От разказа Ви аз не разбирам той да Ви е отказал преглед. Помолил Ви е да се обадите отново, за да провери как и кога може да Ви вмести, но Вие сте решила да не го потърсите повторно. Или не съм разбрала? Напълно разбираемо е да сте объркана в такъв момент, но не е справедливо впоследствие да се внушава, че един изключителен лекар е видял във Вас „клиент“ или „касичка“.

В подобни ситуации трябва да действаме структурирано и последователно — да изпълним дадените указания, да потърсим отново лекаря и при необходимост паралелно да търсим друг по-ранен час. Напълно подкрепям нуждата от по-добър триаж за рисковите пациенти. Но тази важна тема не бива да се изгражда върху несправедлива оценка за конкретен човек, особено когато описаните факти не я подкрепят.

Желая Ви здраве!

Моята ситуация е следната.

Писах на д-р Йорданов с молба да ме види, ако има възможност по-спешност. Имам сериозни придружаващи заболявания, напипала съм бучки в гърдите и в рода ми има наследственост по отношение на рака на гърдата. Притеснявах се, че след две седмици, когато ми е редовният час, може да се окаже късно.

Обясних му всичко това.

Той ми върна съобщение, което аз разбрах така: да му се обадя на следващия ден към два следобед, за да види как може да ме вмести в графика си.

Затова на следващия ден тръгнах към болницата. Идеята ми беше да съм наблизо и ако се отвори удобен момент или някоя пациентка не дойде, да ме прегледа.

Добре, че му се обадих предварително.

Оказа се, че не съм разбрала правилно съобщението му. Каза ми да му звънна по-късно същия ден, за да провери дали изобщо ще може да ме вземе през следващите дни и къде би могъл да ме вмести.

Стана ми неудобно. Усетих, че едва ли ще може да ме приеме по спешност, и се отказах да звъня отново. Реших просто да си изчакам часа.

Признавам си обаче, че имам едно наум.

Преди време загубих приятелка точно заради подобно закъснение. Буквално. Ако беше реагирала две седмици по-рано, днес можеше да е жива.

Затова толкова много държах да бъда видяна по-рано. Не само заради бучките, а и заради придружаващите ми заболявания и наследствеността.

За да не стоя толкова притеснена, писах и на д-р Евгени Василев.

Той реагира веднага. След като му обясних ситуацията, още същия ден ме прие.

Прегледа ме и според него няма нищо притеснително. Дори не ми препоръча мамограф на този етап.

Разбира се, ще си изчакам и прегледа при д-р Йорданов. Надявам се и той да потвърди добрата новина.

Защо разказвам всичко това?

Защото ми направи впечатление колко различни могат да бъдат две болнични системи.

Ето. Имаме двама лекари.

Вероятно и двамата много добри специалисти.

Първият е човек, койта работи в голяма частна структура и графикът му е запълнен месеци напред. Така губи възможността да реагира по-гъвкаво на по-рискови случаи.

Не казвам, че моят случай е бил спешен.

Но е случай на човек с наследственост, придружаващи заболявания и вече натрупан лош опит със здравето.

Животът ме е научил по трудния начин, че когато се появи нещо ново и притеснително, трябва да реагирам веднага. Защото ранната реакция често е разликата между успешно лечение и тежки последствия.

Вторият е лекар, който работи в държавната структура, тоест рожба на държавната система. Той също има много пациентки, както и отделна натоварена частна практика. Но намери начин да реагира още същия ден.

Виждате ли?

Двама лекари.

Вероятно различни като ранг, известност и професионален път.

А човек би очаквал, че колкото по-голям специалист ставаш, колкото повече израстваш, толкова по-гъвкав и адекватен ще бъдеш към подобни ситуации.
Човекът от частната болница би следвало да е този, който да "влезе в положение" и да реагира по-адекватно. Нали затова ще му платиш една чанта с пари след две седмици?

Понякога обаче се получава точно обратното.

Понякога остава усещането, че единият все още вижда пациента, а другият вече вижда предимно клиента или "касичката".

И това е тъжно.

Защото пациентът не е пореден номер в графика.

Не е и клиент.

Той е човек, който се страхува. Човек, който чака отговор. Човек, който понякога не знае дали зад една бучка стои нещо безобидно или нещо, което може да му промени живота.

Ако моята приятелка не беше чакала месец за преглед, днес може би щеше да е жива. Синът й днес щеше да е щастлив, че може да й сподели новината, че ще става баба.

Ние не сме просто клиенти. Не сме касички. Ние сме съдби. Човешки съдби.

Затова според мен нещо в системата на записване на часове трябва да се промени.

Трябва да има отделени часове за хора с висок риск или за случаи, които изискват по-бърза реакция. Защото болестите не се съобразяват с графиците.

Защото понякога разликата между „ще почакаш две седмици“ и „ела още днес“ не е просто удобство.

Понякога е въпрос на живот!

# 6 664
Аз съм доволна от доктор Йорданов и живот и здраве пак ще ходя при него!
Любезен е, обяснява, отговори на въпросите ми. Лично лекаря ми се обади по телефона да обясня подробно всичко, малко хора го правят затова оценям вниманието му.

Общи условия

Активация на акаунт