Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 336 315
  • 6 098
  •   1
Отговори
# 1 905
  • Fort Worth, TX
Здравейте,мами! Извинете ако вече сте давали отговор, но не успях да намеря работното време на д-р Карагьозян в Св Пантелеймон?
Не ти и трябва.Бягай от него надалеч.Има толкова добри лекари баш на него ли се спря??

# 1 906
Здравейте,мами! Извинете ако вече сте давали отговор, но не успях да намеря работното време на д-р Карагьозян в Св Пантелеймон?
Не ти и трябва.Бягай от него надалеч.Има толкова добри лекари баш на него ли се спря??

Подкрепям!
Не откри извънматочна бременност на приятелка,вследствие на което и махнаха едната тръба  ooooh!

# 1 907
  • Fort Worth, TX
Аз и друг път съм разказвала как на наша позната и разправяше , че нямало смисъл да прави БХс щото не е в рискова група.Тогава момичето беше на 33.Тя въпреки всичко си направи .Резултата излезна с висок риск, последва амнио и нещата лъснаха. бебчето беше със СД.

# 1 908

Peace Peace Peace

# 1 909
Да ви следя    Hug

# 1 910

само негативи съм чувала за него Peace

# 1 911
Дами, някакви отзиви за д-р Янка Димитрова и д-р Айсел Мустафа. Доколкото знам и двете работят в МЦ Капана и в Окръжна?

# 1 912
Здравейте,някой може ли да ми препоръча добър лекар за преглед и операция на шоколадова киста,без значение дали работи или не със здравната каса?

# 1 913
Йончев. Прави много добри лапароскопски /безкръвни/ операции. Вероятно може да мине и по здравната каса тази операция, но трябва да се провери.

# 1 914
За консултация ти препоръчвам д-р Ангелов-приема във МЦ"Фи Хелт"/с/у служебния вход на Панаира/.Оперирал ме е няколко пъти и всичките без забележка/като оправи и поразиите от друг"похвален" Пловдивски доктор/.Прави и скалпелни и безкръвни операции,но в момента наистина не знам къде точно оперира,понеже да чукна на дърво,не ми се е налагало тая година/но може да попиташ по телефона/.Има и специалност по онкогинекология.Работи със ЗК и не е меркантилен.

# 1 915
Благодаря ви за отговорите!
Аз по принцип ходя при д-р Йончев и съм много доволна,но подобни проблеми не съм имала и не знаех доколко би могъл да помогне.В случая не става въпрос за мен,а за сестра ми,затова исках да събера малко повече информация.
Ще проверя къде работи д-р Ангелов,щом има и онкологична специалност,може би е по-добрия вариант в случая...

# 1 916
Благодаря ви за отговорите!
Аз по принцип ходя при д-р Йончев и съм много доволна,но подобни проблеми не съм имала и не знаех доколко би могъл да помогне.В случая не става въпрос за мен,а за сестра ми,затова исках да събера малко повече информация.
Ще проверя къде работи д-р Ангелов,щом има и онкологична специалност,може би е по-добрия вариант в случая...

Може да се консултирате и с Д-р Кунчев.

# 1 917
  • Пловдив
Здравейте,някой може ли да ми препоръча добър лекар за преглед и операция на шоколадова киста,без значение дали работи или не със здравната каса?

Ендометриозата е сериозно заболяване и ако сестра ти нама деца, проблемът не е за онколог, а за специалист по репродуктивна медицина. И ако е възможно операцията да бъде прецизна и безкръвна т.е. лапароскопия. Защото е много важно как ще се подходи при отстраняването на проблема.

При досега използваната техника за опериране на ендометриоза на яйчника се използваше дрениране на кистата, което за съжаление води до появата на рецидив в следващите няколко месеца. При отстраняването на капсулата на кистата се премахваха и голяма част от примордиалните фоликули. Когато се оперира с лазер, тези фоликули се съхраняват и по този начин основните страхове на повечето жени, че при подобен род интервенции се изчерпва овариалният им резерв, отпадат. В основата на кистата се намират много кръвоносни съдове, които кървят и единствения начин за спиране на кървенето е използването на ток или т.нар електрокоагулация. При употребата на лазер се преодоляват двата основни недостатъка на горепосочената процедура:

1. Предотвратява се голяма термична травма, която става при обгарянето с ток и по този начин не се увреждат прилежащите тъкани. Запазват се и кръвоносните съдове, които хранят яйчника, докато при електрокоагулацията от непосредствената увреда загива всичко прилежащо, а от липса на хранене и далечните структури на яйчника.

2. Предотвратява се протичането на ток през тялото, което може да доведе до сериозни последици.

Цитирам текст, който описва проблема. Освен това е важна и подходящата терапия след операцията.  Peace

# 1 918
razel-dazel,не,сестра ми още няма деца,което прави проблема още по-сериозен,заради евентуалните последици.Тя вече направи консултация с още двама лекари,операцията ще бъде лапароскопия,остава само да реши кой ще я направи-Йончев или Досева.

# 1 919
Но 100% ли е установено, че е точно шоколадова киста? Защото на мен навремето ми бяха казали, че независимо от всички изследвания, ехографи и т.н. 100 % може да се потвърди каква е кистата чак след изваждането й чрез лапароскопска операция и изследването й. Така че може пък да няма ендометриоза сестра ти. А и да има, сега има модерни лекарства за лечение на ендометриоза, така че не си мислете за черни сценарии, че това ще попречи на сестра ти да има деца.

Общи условия

Активация на акаунт