Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 335 631
  • 6 098
  •   2
Отговори
# 2 025
Здравейте,момичета!
При мен шийката е скъсена с операция "конизация" още преди 8 години.С първата ми бременност ходех всеки месец да ме преглеждат вагинално, без ехограф за състоянието на шийката.Държавния лекар,който ми следеше бременността ме прати при доктора,който ми е правил операцията да ме прегледа /е на частно разбира се/.Оказа се,че ме е преглеждал вагинално,защото няма ехограф,а трябва да ми вземе все пак парите.....
Вече знам,че шийката най-добре се вижда с вагинален ехограф.Тази бременност ще позволявам само такива прегледи.Но пак трябва аз да се моля да ме преглеждат,защото лекарят,който сега ми следи бременността не проява инициатива да ми прави преглед на шйката,а нали разбирате,че при мен е много важно.Сигурно иска да си плащам допълнително за този преглед.Но съм решила със следващото ми посещение да решим и този въпрос.

# 2 026
Със самия преглед се установява състоянието на шийката- мека, твърда, а с ехографа се наблюдават други изменения като скъсяване и т.н.  Peace

# 2 027
Момичета,не ходете при Доц. Малинова на преглед за фетална морфолгия на плода!!!
Аз ходих и съжалявам.Доста некомпетентна се оказа,жалко,че е Доцент!
Допусна много груба грешка при мен.Каза ми и се подписа на бланката,че плацентата ми е по задна стена,а се оказа,че е по предна стена.
При мен това се оказа много важна подробност ,защото се наложи да ми правят амниоцентеза.Отидох в София за самата процедура. И там видяха,че плацентата ми е по предна стена.Само да уточня,че когато плацентата е по предна стена може да има доста усложнения,включително и аборт.Има държави,в които ,ако плацентата на бременната е по предна стена отказват да правят амниоцентеза.
Е такава некомпетентност на какво прилича!Иначе си взе 100 лв за прегледа,за който вече не вярвам на нито една дума....

# 2 028
Ужас!
Къде ходи да ти прави ФЕКГ?

# 2 029
И аз да се изкажа относно вагиналния преглед по време на бременност. Точно д-р Карагьозов ми следи и 2-те бременности и двете с усложнения, благодарение на него о Господ имам 2 здрави и родени в термин деца. Ако не ми беше направил тези вагинални прегледи навреме и двете ми деца нямаше да ги има. Според друг лекар нямаше проблем.  Rolling Eyes
А преглед с вагинален видеозон се прави точно в началото на бременността защото ембриона е много малък  за да се види от корема.

# 2 030
  • Пловдив
При стойности на hCG под 1000 и с вагинален и с коремен ехограф нищо няма да се види. Погледнах си датите на снимките. На 10 ден от закъснението с абдоминален преглед се вижда плоден сак и точка. Аз правих тест още преди датата на менструацията и ходих на възможно най-ранен преглед. След още 10 дни вече всичко си се виждаше и чуваше съвсем ясно през корема. След толкова години прегледи с вагинален ехограф, фоликулометрии и какво ли не още.....поне по време на бременността ми ги спестиха.  Mr. Green

# 2 031
Ужас!
Фетлана ехокардиография още не съм правила.Но,ако реша ще я направя само и единствено при Д-р Даскалов.(само той не ме е разочаровал от докторите в Пловдив)  Simple Smile

# 2 032
  • Пловдив
simona06 , покрепям  те напълно за Малинова.Пазя много лоши спомени от нея и като човек и като профеисоналист.Май трябва винаги да търсим и второ мнение за по-сигурно  #Cussing out

# 2 033
Ужас!
Фетлана ехокардиография още не съм правила.Но,ако реша ще я направя само и единствено при Д-р Даскалов.(само той не ме е разочаровал от докторите в Пловдив)  Simple Smile
ФМ, моя грешка.
Аз пък чувам мн негативни коментари точно за Даскалов. В темата за бременните майнички няколко момичета се изказаха мн лошо за него.

# 2 034
  • Fort Worth, TX
Ужас!
ФМ, моя грешка.
Аз пък чувам мн негативни коментари точно за Даскалов. В темата за бременните майнички няколко момичета се изказаха мн лошо за него.
Феталната ехокардиография не е ли редно да се направи от тесен специалит?В Сф я правят кардиолози спелиалиаирали точно това.Според мен , ако ще се прави такава ФМ нека се направи от именно такъв специалист иначе се губи смисъла.

# 2 035
Именно.
Лятото идва такъв специалист при Даскалов. Сигурно пак ще идва към Пловдив и това има предвид Симона.

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 21:21 от Шушулче

# 2 036
  • Пловдив
И аз не съм очарована от Даскалов.Често казано не разбирам защо се прехласват толкова по него.Вярно държи се много любезно с бъдещите майки,но аз лично съм разочарована от медицинските му познания,а за мен това е по-важно от доброто отношение.Не че то е без значение!

# 2 037
За профилактичен преглед кого бихте ми препоръчали?

# 2 038
Аз бих препоръчала д-р Бабаков. Работи със ЗК.

# 2 039
  • Пловдив
За профилактичен преглед кого бихте ми препоръчали?
Тотев, работи в ж.к.Тракия в Димед.

Общи условия

Активация на акаунт