ПЛЕТЕМ плетеници на блузи, рокли, ръкавици

• 150 663
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Мацуне, според мен също е синджир и това, дето се казва и аз мога да го направя, а иначе хич не разбирам от 1 кука.  Joy

# 136
  • Варна
Кой питаше за издължените бримки?Намерих клипче
http://www.knittinghelp.com/apps/flash/video_player/play/177/1

Mерси!!!Не съм питала аз,ама ще ми е от полза. Hug

Моля ви,ако някой знае на ми обясни как се плете това,как тея изпуснати бримки за като вдлъбнати?Май са нещо като изтървани бтимки,но ми обяснете как стават точно???И как по-надолу е по-широко,а по-нагоре е тясно,различен брой бримки ли се изпускат?

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 16:14 от mar4elita

# 137
Еййййй, гоня ви, гоня ви да изчета всичко и не мога да ви стигна. Много пишете, ама и много плетете. Пак сте напоказали интересийки. А пък аз съм захванала две неща и нито едното върви, нито другото. Плетох на каката палто до средата  и сега ще разплитам, защото се оказа, че ще  широко.
Вени, кога смогваш бе мацко, възхищавам ти се.Мине се не мине време и хоп - не едно, ами по няколко неща показваш.

# 138
Марчелитке, тая чанта Мегило я обясни в предишната тема. Беж да я търсиш, щото и аз съм се меракликосала за нея. Ама нинам кога ще и дойде реда, че ме чакат два шала, една друга чанта и пончото. А щерката иска пуловерче без ръкави от Крейзи Калър. Ама и аз що и показах какво е изплела Фифу. За бой съм си ...  Joy

# 139
veni - и на мен ми хареса блузката с цветчето.
mar4elita - тази чанта се плете на кука. Това не са изпуснати бримки, а синджирчета. Просто така стоят - навътре. Отдолу са повече, като плетеш нагоре ги намаляваш. Лентите са от стълбчета нисък пълнеж.

# 140
И аз да се включа със съвет за козирката  - книжарниците, папка с ластик, пластмасова, между 2 и 3 лв, може да се ползва и за много други неща. pliok pliok

# 141
Коте, сънувала съм снощи как се плете пончото и шапката.  Heart Eyes
Искам и аз да направя пончо на дребната. Обаче хич не ми е ясно как се плете. На две части ли е, или в кръг. И плетката каква е, че не виждам добре. На шапката по се вижда, ама пък не мога да преценя точно. Ще те помоля за малко жокери  Praynig

Много се смях на съня ти. hahaha По същество - плете се кръгово. Плетката е същата като на шапката - по две стълбчета от едно и също място, V образно се получава. Плете се от врата. Наддава се на две места в средата на предницата и в средата на гърба.  Нещо като примерна схема  -
 \\//
\/\/\/
 \\//
  \/
Преждата в прасковен цвят е акрилна, турската "Мимоза", а бялата е "Кан-кан" на Стантекс. Ако нещо друго възникне като въпрос - питай.

# 142
  • Варна
mar4elita - тази чанта се плете на кука. Това не са изпуснати бримки, а синджирчета. Просто така стоят - навътре. Отдолу са повече, като плетеш нагоре ги намаляваш. Лентите са от стълбчета нисък пълнеж.

Мерси много,малко от малко разбрах.Мислех,че е на 2 куки и затуй така се чудих.

Марчелитке, тая чанта Мегило я обясни в предишната тема. Беж да я търсиш, щото и аз съм се меракликосала за нея.

Да,знам ама хич не ми стана ясно тогава.Мерси все пак.

# 143

Съвсем елементарно е. Например: 1-ви ред - 3 бр. нисък пълнеж, 10 синдж., 3 н. п., 10 синдж .......
2 ред пак така и 3, 4, 5... Ниския пълнеж са си все 3 бр., просто на определена височина правиш синджирчетата 9, след няколко реда - 8 и т. н. Това е.

# 144
За козирка на каскет-пробвайте да изрежите от ренгенови снимки,може би на 2 ката

# 145
Добре, че спряхте да пишете, та ви настигнах. Поздравления за чудесните плетки на Вени и Котето. Аз зарязах всичко и плета терлички за едно новородено бебе.

# 146
  • Варна

Съвсем елементарно е. Например: 1-ви ред - 3 бр. нисък пълнеж, 10 синдж., 3 н. п., 10 синдж .......
2 ред пак така и 3, 4, 5... Ниския пълнеж са си все 3 бр., просто на определена височина правиш синджирчетата 9, след няколко реда - 8 и т. н. Това е.

Mного ти благодаря!!!!Върнах се в предната тема и видях другото обяснение,но на мен лично повече ми харесват чанти на 1 кука,че стават някакси по-стегнати.Това си е лично мое мнение,нямам намерение да ви го напрапвам,просто споделям.Другото обяснение(за 2 куки) мисля,че е подходящо за нещо,което много ми харесва като идейка,а е и лесничко за изработка.Ще го споделя с вас(сори ако се повтарям с някой):

# 147
Кой питаше за издължените бримки?Намерих клипче
http://www.knittinghelp.com/apps/flash/video_player/play/177/1

Ванче, не съм питала аз, но много полезен линк си дала. Много ти благодаря.   bouquet Леле, колко лесно било това ...

И ето малко идеи на едно място ...  Joy

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 22:50 от big pufana

# 148
Ей,момичета,ама много пишете,хич не мога да ви насмогна!Вени,много ми хареса блузката с цветето,и пончото и шапката на Котето.

И аз съм на бебешка вълна-шапка и терлички за едно още неродено бебенце.Освен това имам да показвам едно пончо за малката,започнато от свекърва ми,но завършено от мен,поради редица обстоятелства.Сега му правя ресните,ама нещо много ме изнервят тия ресни,хич не ми се занимава!

Момичета,днес в магазин Хоби видях един шал с много интересна плетка-на две куки.Продавачката ми обясни,че от една бримка се вадели пет-с намятки. Rolling EyesНякой има ли идея как става това?

# 149

Тук http://picasaweb.google.com/tanilu576/NcXigC?feat=content_notifi … 62392200317381746 и тук http://picasaweb.google.com/tanilu576/NcXigC?feat=content_notifi … 62392206111535202 е обяснено, обаче ми куца руския. Отделно ли си наплитам тази лентичка на 1 кука и я зашивам, или я плета върху шала. И какви са тия 2реда, 3 реда? Това май е схема за жилетката. Моля за помощ  Praynig

Мацата, това 3 ряда и 2 ряда е схема за някаква бродерия (поне така пише)
"Волан" е схемата която ти трябва

Общи условия

Активация на акаунт