ПЛЕТЕМ плетеници на блузи, рокли, ръкавици

• 150 668
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Русе
Здравейте, мацки!
Толкова отдавна не съм била тук, такива яки неща сте направили. Дори не успях всичко да изчета от предната тема и от тази - чудя се кога успявате да пишете толкова много, да плетете и да вършите и другите си задължения  bouquet  bouquet  bouquet
Поздравявам всички ви с прекрасните творения! Толкова много неща съм пропуснала, че ако тръгна да изброявам имената ви, няма да ми стигнат няколко реда  Simple Smile Heart Eyes
Аз нямах много време за плетене последния месец, с триста зора успях да приключа една рокля. Прежди ЯнАрт Софист черна - 450 грама и Фибронатура Долче червена - 200 грама. Преждите са страхотни! Толкова приятно се плетат и на допир са чудо! Горещо ви ги препоръчвам! Само че са тънки, плетох я с кука № 6 и отне около месец май (включително и пропуснатите дни, през които не съм докосвала плетката):

Желая ви прекрасен ден и много творческо вдъхновение! Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes

# 167
Силви, поздравления за красивата рокля. А каква ти е номерацията на куките? Моята номер 6 отговаря на 6 мм и е доста дебела - вълнени прежди плета с нея.

# 168
Силви, появи се ти и изгря слънце в темата, а и навън!!!!!!!!
Роклята е същинско бижу,както и предишните ти! Аплодисменти!!!!!!!!

Предлагам ти в допълнение да си направиш чанта в червено и черно в мотива на долната част на ръкава и роклята.

Стейси, сигурна ли си,че е така с номерата на куките? Моите със сигурност не са така, не помня точно,но най-тънките ми са с номера от 10 нагоре. Довечера ще промеря,че сега не мога да възстановя по памет, но комплекта ми от всички дебелини куки съдържа тънки куки с двуцифрени номера и най-дебелите с едноцифрени Абе всъщност може и да си права... Rolling Eyes

# 169
  • в баира
silvi_ch: Класическа комбинация - черно и червено, със здраве да си я носиш! И при мен куки № 6 отговарят на 6 мм.

# 170
Здравейте.
Аз си нямам и понатие от плетенето но си имам баба която плете и си харесах едни моделчета шапки но никаде немога да намеря нещо подобно с описание как точно става и модел примерно. Шапките са на едно момиче което прави невероятни фотосесии на бебоци и се влюбих в тях. Искам и аз нещо подобно на моята бебка на никаде не съм виждала да се продават. Пускам линк ако някой може да помогне с модели от нета на нещо подобно или знае каде се продават ще съм страшно благодарна да сподели.
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 14:24 от vanina123

# 171
къде е линка?

# 172
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/
коригирах и предния пост

# 173
Много са сладки!Това е най- сладкото
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/3885670700/
vanina123 нямам подобни схеми, но шапчиците не са сложни.

silvi_ch както винаги, когато покажеш нещо съм без думи   bouquet

# 174
  • най-шареното място
шапката е много лесна.
Всичко се определя от стръмността на свивките.
Миналата коледа правих подобна, но много по-полегата.
сега ще покажа снимка....
За показаната от теб, се иска по-бързо свиване и ластик в началото.

ето:

# 175
Аз съм захванала нещо подобно http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4023467378/  ,но на една кука с високи пълнежи,като мислех да сложа и муцунка с очички,но нещо не ми харесва как става.Чудя се дали да не заплета на обръч,но как ще стане без шев?Нещо не се сещам newsm78 .А ти просто трябва да си направиш проба колко бримки са ти нужни за широчината на шапката.

# 176
Анелинче, оплиташ ластика на шапето и продължаваш с обръча, като захващаш и бримките от другия край на ластика. Демек свързваш ги. Внимавай да не объркаш лицевия с опаковия ред обаче.   Heart Eyes

# 177
  • най-шареното място
започваш си бримките на обръча и после започваш първия ред с началото на бримките, а не с края им - става кръга..
Ето тънкостта

# 178
Ванина, много сладки снимки. И аз харесах снимката на Ванчето. Ай да го изпапкаш като спи.  Laughing

Арт мами, точно това имах предвид. Относно тънканата ...  Simple Smile

# 179
Благодаря за бързата реакция   bouquet !Отивам да пробвам Grinning
Ама моя обръч май е голям за малка  шапка,сигурно ще ми трябва обръч с по-къс маркуч по средата Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 16:17 от Анелина

Общи условия

Активация на акаунт