ПЛЕТЕМ плетеници на блузи, рокли, ръкавици

• 151 991
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
Относно пазаруването от складове го приветствам горещо и винаги го правя, когато ми се удаде случай. Търговците на дребно са се самозабравили дотолкова, че изобщо не мисля да наливам вода в техните мелници.  За Кари/Лори масово искат по 3,50 лв., а някои наглеци и по 3,70 лв. при цена от производителя 1,80 лв. Тук надценката дори не е в проценти, а в пъти. Да вземем най-масовата прежда, която се среща под път и над път в София - Ангора РАМ. До миналата зима на забутани места все още можеше да се купи по 3 лв., но оттогава цената `и е повсеместно 3,50 лв. Статекс я продават по 2,30 лв., а в склада, където търговецът на дребно пазарува сигурно ще е с поне 25-30% отдолу. Каква е тая надценка? Отивам през лятото в магазин за прежди, за да видя как изглежда тоя Деним, който беше оплют във форума. Продават ми го по 3 лв. и ме убеждават, че това е много добра цена. Е, сигурно щях да се вържа, ако не бях видяла, че при Статекс е 1,90 лв., а за пакет правят и споменатата отстъпка.
Помня отлично, че преди около 10 г. излезе наредба, според която търговската надценка не трябва да превишава 30%. Не съм чула официално да е отменена. Виждам, че Статекс я спазват и разликата в цените между склада и магазина им е горе-долу толкова. И какво прави икономическа полиция? Само за касови бележки ли следи? Да вземат отношение икономистите, те по-разбират, аз само се възмущавам.
Амели, би ли направила коментар на това мое изказване от 7 октомври? Аз тогава тайничко се надявах ти да се включиш, но може да не си го прочела докрай.  Grinning
Живеещите в "Хаджи Димитър", може ли да ми кажете на каква цена се продават Кари/Лори в базара при Герена и къде преждата Джинс е по 2 лв.?
Ваня, прекрасен пуловер! Голям зор е паднал с тези плетеници.
Успех на чорапоплетящите! Някой ден и аз ще се присъединя, но сега имам други неща на дневен ред.

# 601
  • София
Показаните Ализе-та съм ги виждала в магазина на Статекс в Пловдив(не всички,но голяма част от тях)Има част от тях и в магазина за прежди дето е на площад "Македония"-срещу паркинга,много често пазарувам от там,цените са с около 1,00-1,50 по-високи,отколкото в Статекс.

Някое от тези

http://www.alize.gen.tr/products-handknitting-aw-secilmis.asp

има ли?

# 602
  • София
Цитат
Относно пазаруването от складове го приветствам горещо и винаги го правя, когато ми се удаде случай. Търговците на дребно са се самозабравили дотолкова, че изобщо не мисля да наливам вода в техните мелници.  За Кари/Лори масово искат по 3,50 лв., а някои наглеци и по 3,70 лв. при цена от производителя 1,80 лв. Тук надценката дори не е в проценти, а в пъти. Да вземем най-масовата прежда, която се среща под път и над път в София - Ангора РАМ. До миналата зима на забутани места все още можеше да се купи по 3 лв., но оттогава цената `и е повсеместно 3,50 лв. Статекс я продават по 2,30 лв., а в склада, където търговецът на дребно пазарува сигурно ще е с поне 25-30% отдолу. Каква е тая надценка? Отивам през лятото в магазин за прежди, за да видя как изглежда тоя Деним, който беше оплют във форума. Продават ми го по 3 лв. и ме убеждават, че това е много добра цена. Е, сигурно щях да се вържа, ако не бях видяла, че при Статекс е 1,90 лв., а за пакет правят и споменатата отстъпка.
Помня отлично, че преди около 10 г. излезе наредба, според която търговската надценка не трябва да превишава 30%. Не съм чула официално да е отменена. Виждам, че Статекс я спазват и разликата в цените между склада и магазина им е горе-долу толкова. И какво прави икономическа полиция? Само за касови бележки ли следи? Да вземат отношение икономистите, те по-разбират, аз само се възмущавам.
Амели, би ли направила коментар на това мое изказване от 7 октомври? Аз тогава тайничко се надявах ти да се включиш, но може да не си го прочела докрай.  Grinning
Живеещите в "Хаджи Димитър", може ли да ми кажете на каква цена се продават Кари/Лори в базара при Герена и къде преждата Джинс е по 2 лв.?
Ваня, прекрасен пуловер! Голям зор е паднал с тези плетеници.
Успех на чорапоплетящите! Някой ден и аз ще се присъединя, но сега имам други неща на дневен ред.

Виж сега...
Не съм икономист, но не ми е известно в Бг да има пределна надценка за немонополните стоки... има клаузи, преследващи картелните споразумения, но за пределна търговска надценка... не съм чувала - нали точно това е идеята на пазарната икономика. Пазарът определя цената.

Както и да е. Въпросът не беше в това.
Въпросът е, че, ами, преждите не са точно стока от първа необходимост. Не знам колко точно ще да продава магазинче в забутан квартал, но едва ли е повече от няколко килограма. Хайде, дори и 10 да са - в което се съмнявам -  ако вземем базовата цена от 1.80 и предложената 30 % - това надценка, това означава 54 лв. печалба. С тях какво се покрива - заплатата на продавача ли, наема ли на магазина ли, тока ли, СОТ-а ли, транспорта - тези 10 кг. от производителя не са дошли на стоп - или някакъв дивидент на собственика?
И после, ако става дума за такива смешни обороти, как изобщо ще зарежда?
Щото ако ходи всеки ден - два до Пловдив, Кюстендил, Габрово и... не знам още къде, не си представям къде ще му излезе края. Да не говорим, че като зарежда по 1/2 - 1 кг от артикул от време на време, няма начин да получи търговска отстъпка и май по- изгодно ще им е да пазаруват както и ние - от по- големите доставчици на дребно, по куриер или по пощата...
Рядко пазарувам от магазинчета на дребно - нещо като ме грабне... но пък и не мога да им отрека правото да съществуват...

Все пак, 30 % от нещо, дето струва 1500 лв. за брой - ако е телевизор, компютър, нещо... - са 450 лв. За една продажба. Доста различно от 0.54 лв. - пак за един брой... от нещо, което не е нито хляб, нито кисело мляко. Няма да се изкупи днес...

# 603
  • София
Стейси, за Кари/Лори нямам идея, не съм купувала и не съм наясно. Но Джинс за 2лв, може да си купиш от пазара. Павилион с наизкарани прежди, ще го видиш. Пазара на Макгахан. Имай предвид обаче, че има 5 цвята всичко на всичко - светло синьо, жълто, оранжево, керемидено и май едно никакво розово. Жената на нищо няма сложени цени. Питай преди това колко струва, че май и на око си преценява клиента колко да му обяви. Много пъти съм се възмущавала. А теб тази цена те устройва, ли?

Ванче, чудесна е блузката   bouquet На гърба само лицева плетка ли е?

П.С.
Магазина не работи в неделя.

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 00:32 от Мацата

# 604
Браво момичета! За пореден път сте блестящи! Тук от снощи вали сняг и аз се подтискам, защото не мога да изляза с бебчо Sad

# 605
  • Севлиево
Здравейте момичета! Hug
Много е лошо като нямаш интернет няколко дена  Close
Едва сега успях да ви изчета.
Добре дошли на новодошлите плетачки  Hug
Красиви плетива видях напоследък   bouquet
Аз продължавам оранжевото блузе и между другото, някой и друг шал за магазина, че ми остават кълбенца непродадени, а и питат за готови неща  Crazy
Относно цените на дребно съм абсолютно съгласна с Амели  Peace с разликата от 1 лв.
За мен куриозно е като ме питат за цената, например 2.80лв струва гранчето - те ме питат "Пакета ли струва толкова?"  Shocked Къде ли може да се купи пуловер за 2.80лв не зная. Абе хора всякакви, търпение да имаш.

# 606
Доци, как върви магазина? Аз да питам как се плетат шамони?

# 607
  • Севлиево
Добре е. Хората купуват прежди и плетат. Масово се плетат шалове. Аз в момента плета от тази прежда шал:
http://www.stenliyarn.com/index.php?page=shop.product_details&am … mart&Itemid=8
на 8 номер куки и ми е малко зор, ама става нежно и ефирно.

# 608
ivni ,  страхотни работи си показала, особено ми хареса шареното пули с плетеница деколте - лодка   bouquet
Еластина, страхотно си се справила, картинката е супер! Може ли да те помоля за картинки на героите от Мечо Пух и на Мусти  Embarassed Ние още сме на такава вълна  Laughing

# 609
Желязна,схеми на Мечо Пух има много в албума на Нюня,в Библиотеката на 1-ва стр. Събрано от Нюня. Ето http://s62.photobucket.com/albums/h89/niunia_2006/pletiva/vidove … h%20i%20priqteli/
Ваня,много красиво е зеленото пуловерче!
ivni ,красиви пуловери си наплела,браво!

Как са Нюня и Додо с бебоците?
Като имате малко време , пишете! Hug

# 610
Здравейте! Аз така и не показах пончото, но си го нося, топли. Изплетох един шал, мисля да си оплета още един. Изминалалите 2 седмици ми бяха доста напрегнати и не съм плела, сега пък се разболях и нищо друго не ми се прави освен да плета  Simple Smile.

Поздравявам всички показали творенията си, извинете ме, че ката обобщавам!

Върти ми се в главата да изплета едно килимче на племенницата ми http://sourire.snimka.bg/hobby/kilimcheta.437861.15701404 тук са ми идейте, ако имате още такива предложения ще съм ви благодарна.

За себе си искам да си изплета нещо такова http://picasaweb.google.com/tanilu576/FhpyqE#5391076119877155714, купих си една блуза, но шията ми е гола и такъв навратник ще ми дойде добре. Като си избера точния модел ще ви помоля с превода от руски  Blush. Миналата седмица имаше линк към преведени термини, но аз го загубих

Доци, нека все така да върви! Peace

# 611
Желязна ръка, както и Дидка те е посъветвала и аз ще я подкрепя. На всички герои на Дисни има страхотни картинки, които са изпитани (предполагам). За съжаление в момента не съм от моя компютър и не мога да ти пусна линк, но имам два - единия от тях между другото е за руския форум и е даден по-напред в този форум - 50 страници с картинки. По-късно днес или утре ще пусна и другия линк. Там дори бях видяла и на по-новите герои като Кенай и Кода  Simple Smile.

# 612
  • Варна
Здравейте, момичета!
Имате още един фен в мое лице   bouquet Невероятни сте!!! И идеите които давате също.
Аз се обръщам към вас с огромна молба. В момента плета пончо на дъщеричката ми, но преждата съм я купувала отдавна. Оказа се, че преждата "Мечо Пух" няма да ми стигне, а цвета, който имам вече го няма. Нито в сайта, нито по магазините. Търсих дори и по най-забутаните магазинчета, като се надявах да имат нещо останало.
МОЛЯ, ако някой има от този цвят и желае да ми я продаде, да се свърже с мен  newsm17
  bouquet

# 613
Здравейте много моля,някой който разбира да ми обясни как се плете животинка на 1 кука.Свалих си много Животинки но никъде няма схеми аз много много не мога да разбера само от гледане да го направя а много ми харесват и искам да се науча! PraynigЕто като например това кученце жестоко е

Моляя Ви помогнете ми.Имам още много свалени такива сладки животинки и искам да ги направя.

# 614
Danichka_sf, за съжаление, нямам схеми и не бих могла да ти помогна, но съм много любопитна да видя и останалите животинки... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт