Отговори
# 135
  • София
Момичета, мъжа ми домъкна три! тикви, някой си там негов авер му ги дал, ама аз такива не съм виждала и според мене човека си е почиствал ненужното  hahaha
Та значи тиквите са с формата на "цигулки"-те, ама са тъмно зелени  newsm78 Вътре не знам какъв цвят са, не съм ги разрязвала ...
Яде ли се тва чудо? Или да го хвърлям на прасетата  Joy

# 136
  • София
Естествено, че се яде. Такъв им е сортът. Запретвай ръкави и направи няколко тиквеника, тиква с мляко, печена тиква и т.н  Grinning

# 137
  • София
Уау  Hug
Значи са от сладките ...  Embarassed Аз по цвета си мисля ... дали не са някакви мутирали тиквички  Joy

Мерси мила   bouquet

# 138
  • София
Уау  Hug
Значи са от сладките ...  Embarassed Аз по цвета си мисля ... дали не са някакви мутирали тиквички  Joy

Мерси мила   bouquet

Не, не  - на селото на кумовете отглеждат такъв сорт и там ги видях. И аз се учудих, че са масленозелени, ама ми казаха, че така трябвало да бъдат.

# 139
  • Стара Загора
Моля за рецепта за тиквеник

# 140
  • София

Купуваш готови точени кори - може на Бела, може на Фамилия.
Настъргваш тиквата, която предварително си обелила, и я разбъркваш със захар и канела.
В тавата слагаш 2-3 кори на дъното, поръсваш с олио, поръсваш с тиквата. После пак кори, пак олио, пак тиква и така докато свършат продуктите. Завършваш с кори и ги поръсваш с разтопено масло. Печеш на 180 градуса - отгоре и отдолу.

Другият вариант е същият - но навиваш кората. И пак редиш в тавата.

# 141
  • Пловдив
Ето този гледах оня ден, но признавам - не съм го пробвала.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352202.0

# 142
# 143
  • Стара Загора
Благодаря ви момичета. Тази вечер ще се опитам да направя нещо Mr. Green

# 144
Уау! Пак се стреснах! В какво се изразява майсторлъка, че като начинаеща... Embarassed Има си хас да се проваля! Cry

Ами имах в предвид, че самото шприцоване, украсяването си иска майсторлък. Аз не го мога твърде.

# 145

Настъргваш тиквата, която предварително си обелила, и я разбъркваш със захар и канела.
В тавата слагаш 2-3 кори на дъното, поръсваш с олио, поръсваш с тиквата. После пак кори, пак олио, пак тиква и така докато свършат продуктите. Завършваш с кори и ги поръсваш с разтопено масло. Печеш на 180 градуса - отгоре и отдолу.

Да допълня.....След като тиквата се настърже е добре да се посоли с 1-2 щипки(само толкова!) и да се поизстиска малко.Така тиквеника не става глетав.

# 146
  • София

Да допълня.....След като тиквата се настърже е добре да се посоли с 1-2 щипки(смо толкова!) и да се поизстиска малко.Така тиквеника не става глетав.

Да, мерси, Мастърче, стискането го забравих  Grinning

# 147
  • Разград
Мастерче,вчера правих твоя кекс-2яйца,1 1/2 чч захар,1чч пълна кисело мляко,олио,брашно+портокалови и лимонови корички,стафиди и т.н,но се получи малко глетав отвътре.Яде се,но не е това,което очаквах.В рецептата пише 2 1/2 чч брашно,аз стигнах до 2,че ми се стори достатъчно,с останалата 1/2 чаша щеше много да се сгъсти сместа.Сложих в студена фурна,после включих на 180 градуса,както си е по рецепта.Та,искам да те питам колко е голяма чаената ти чаша,в мл?

# 148
Мастерче,вчера правих твоя кекс-2яйца,1 1/2 чч захар,1чч пълна кисело мляко,олио,брашно+портокалови и лимонови корички,стафиди и т.н,но се получи малко глетав отвътре.Яде се,но не е това,което очаквах.В рецептата пише 2 1/2 чч брашно,аз стигнах до 2,че ми се стори достатъчно,с останалата 1/2 чаша щеше много да се сгъсти сместа.Сложих в студена фурна,после включих на 180 градуса,както си е по рецепта.Та,искам да те питам колко е голяма чаената ти чаша,в мл?
200 мл. .... Ще ходя да добавя в рецептата...Грешката е моя.Съжалявам,че не съм писала.Извини ме! Освен да те поканя на такъв кекс с кафенце за извинение  Hug Hug Hug Hug.
Не става глетав,ако се изпълни точната рецепта... Rolling Eyes

# 149
  • Разград
А моята е 240 мл и от там вероятно е такъв моят кекс.
Благодаря за поканата. Hug  bouquet
Не се притеснявай.Много ми хареса на вкус и пак ще го направя,след което ще се отчета.

Общи условия

Активация на акаунт