Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 145 045
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 855
Доброто отношението към близкия е заложено в детството. Когато го има възпитано у човека, достатъчно е да му позволиш да ти го покаже.

Не ме разбирай погрешно. Нямам предвид физ. насилие. В моя живот съм срещала предимно хора с добро отношение и поведение, но интересно защо към мен се привързват мъже, към които съм показала пренебрежително отношение, а тези, на които държа и показвам заинтересованост, ме отблъскват?! Това имах предвид, в крайна сметка може би е някакъв неосъзнат садо-мазохизъм на духовно ниво.  newsm78

И да, може би е заложено в детството.... а може би при сътворението....

# 856
Това, че някой те е създал, за жалост, не значи нищо.
Тоест казваш, че някой ти е дал живот не значи нищо, както и че безвъзмездно от едно парче месо са те отгледали да станеш човек? Thinking От това мнение много хора биха се замислили от смисъла да имаш потомство :/
Какво има да се замисляме. Когато довеждаме друг човек на тоя свят това /обикновено/ е наш избор и наше задължение е да го отгледаме. Другото същество няма такъв, за да му натякваме, че ни е длъжно, задето сме му дали живот. Бих се ужасила, ако детето ми изпитва уважение към мен само за това, че съм му дала живот и съм го отгледала, а не заради това, което съм. А изказвания от рода на: "Ще слушаш, защото си ми в къщата", "Длъжен си ми, защото съм те отгледал" и тем подобни за мен са израз на родителско безсилие.
Знам, че ще ме нападнеш, но след това ти изказване и онова за възпитателния бой, ако наистина така разсъждаваш, моля те, много те моля, не създавай поколение, не още. На света има достатъчно нещастни деца, не увеличавай броя им.
Пускам ти това, бях малка, когато го прочетох за пръв път и дълбоко ме замисли, надявам се да вникнеш в него:

Вашите деца не са ваши деца.
    Те са синове и дъщери
    на копнежа на живота към себе си.
    Те идват чрез вас, но не са от вас.
    Въпреки че са с вас, не ви принадлежат.
    Вие трябва да им дадете любовта си, но не мислите,
    защото те имат свои мисли.
    Трябва да дадете на телата им дом, но не на душите им,
    защото те живеят в дома на бъдещето,
    в който не можете да влезете дори в сънищата си.
    Трябва да се опитате да сте такива, каквито сте, но не искайте
    те да са като вас.
    Защото животът не се движи назад и не пребивава във вчера.
    Бъдете лъка, от който децата ви,
    като живи стрели, се изстрелват.
    Стрелецът вижда целта на пътеката на безкрайността,
    и Той ви опъва със силата си, за да може стрелата Му
    да отлети бързо и надалеч.
    Нека лъковете ви да бъдат опънати
    от ръката на Стрелеца към радостта.   

Джубран Халил Джубран

Чувствай се свободен да не ми отговаряш. С най-добри чувства. Peace

# 857
Много ми хареса поста на kati_v и изцяло се припокрива с моето мнение.

# 858
Това, че някой те е създал, за жалост, не значи нищо.
Тоест казваш, че някой ти е дал живот не значи нищо, както и че безвъзмездно от едно парче месо са те отгледали да станеш човек? Thinking От това мнение много хора биха се замислили от смисъла да имаш потомство :/
Човек станах благодарение на баба си и дядо си. За кое да им благодаря на тях? За пиянските изцепки, ежедневния побой... Кое? Аз ги помолих сигурно да ме направят?
Та, да, това, че просто са ме докарали на тази земя, с оглед на фактите, не значи нищо.

# 859
  • Пловдив
 Mr. Green

# 860
kati_v, няма за какво да те нападам, тук си има разни диванета, ама аз не съм от тях  Rolling Eyes Embarassed Laughing
Впрочем, не виждам кой знае какви противоречия между казаното от мен и казаното от теб.
Имах предвид просто за един респект към хората, заради които си на този свят. Едно уважение към родителите, към по-старите, към твоите създатели, nothing more. Това е въпрос до характер и ценности, а вече всеки избира сам поведението и мислите си. За мен няма значение дали съм в добри или лоши отношения с родителите си, уважението и подкрепата ми към тях ще е еднаква и в двете ситуации. Държа на моралните ценности и традициите, но и моят начин на мислене е по-особен. На кой колкото му е окситоцина, както казваше един биолог  Peace

# 861
  • Пловдив
хаха, да елфита!  Laughing

впрочем в адвокатската тема на самотните родители има един пост, към който не мога да реагирам, една жена описва, че я пребиват, тормозят ПРЕД ДЕТЕТО и тя си стои при мъжа, заради средствата, които й дават сигурност?!?! дано някой помогне.аз освен да отида и прибера у нас, друго не се сещам!

# 862
Доброто отношението към близкия е заложено в детството. Когато го има възпитано у човека, достатъчно е да му позволиш да ти го покаже.

Не ме разбирай погрешно. Нямам предвид физ. насилие. В моя живот съм срещала предимно хора с добро отношение и поведение, но интересно защо към мен се привързват мъже, към които съм показала пренебрежително отношение, а тези, на които държа и показвам заинтересованост, ме отблъскват?! Това имах предвид, в крайна сметка може би е някакъв неосъзнат садо-мазохизъм на духовно ниво.  newsm78

И да, може би е заложено в детството.... а може би при сътворението....

Не ме разбра. Не в твоето, а в тяхното детство, поне това имах впредвид. За теб остава просто да не спираш да търсиш докато намериш взаимност.

# 863
Аз имах предвид по принцип... но от собствен опит.  Laughing Както и да е.

# 864
По темата - удрял съм шамар веднъж на приятелката ми, когато беше в тежък период изпаднала в някаква нервна криза, съответната вечер подплатена в алкохол  ooooh! Съответно си беше наумила някакви неща за мен, крещеше като луда, а после нещо започна да вилнее и да разлива шишета и чаши по земята в моя апартамент и такива мизерии, при което ми дойде до гуша и я шамаросаш няколко пъти да се осъзнае къде се намира. Ако има инцидентен шамар, този бих го нарекъл оздравителен,, не се гордея с него. Тя го помни и не знам дали ми го е простила, но аз го приемам като необходима постъпка според ситуацията. Не знам какъв човек трябва да си, ако някой ти крещи в лицето и ти прави мизерии в дома, а ти си седиш безучастен  Thinking
И хиляда оправдания да напишеш, това не променя факта, че си насилник - психически слабо и физически силно същество.

впрочем в адвокатската тема на самотните родители има един пост, към който не мога да реагирам, една жена описва, че я пребиват, тормозят ПРЕД ДЕТЕТО и тя си стои при мъжа, заради средствата, които й дават сигурност?!?! дано някой помогне.аз освен да отида и прибера у нас, друго не се сещам!
Няма кой да й помогне ако тя самата не иска.
Странна е психиката на жените - жертви, на това да си намират оправдания ...
Няма как да разбереш една тормозена жена освен ако ти и самата не си била такава. Другото е само теория и учудване от защитената къщичка вкъщи.
Никой не може да й помогне ако тя самата не иска. А тя ще си намира хиляди оправдания да не промени ситуацията, повярвай ми.

# 865
  • Пловдив
сигурно си права. но това определение на защитена къщичка не ми хареса, просто на нормална може би, защото определено да те бият и да стоиш и 1 минута не е нормално.  Sad

# 866
Цитат на: Естел Бързоход
И хиляда оправдания да напишеш, това не променя факта, че си насилник - психически слабо и физически силно същество.

Повечето жени си харесвате "психически силни" мухльовци без капка самоуважение, за да ги тъпчете както ви дойде. Аз лично познавам мъже такива и повярвай ми, будят съжаление в останалите.

# 867
Повечето жени си харесвате "психически силни" мухльовци без капка самоуважение, за да ги тъпчете както ви дойде. Аз лично познавам мъже такива и повярвай ми, будят съжаление в останалите.

Четейки те в няколко теми, оставам с впечатлението, че около теб има ужасни хора. Тъжно е млад човек да е настроен толкова зле. Ако наистина приемаш връзката като една непрекъсната борба за надмощие, мачкане на другия и т.н., нещата няма да са особено весели.

# 868
Просто засегнахме двете крайности по един проблем.
Иначе не е измислица това, което казах. Можем да се правим на морално извисени, но съвсем обективно погледнато битовото лицемерие в българското общество е в ненормални размери. Освен разбира се, ако не си избрала да се свиеш в някакъв собствен свят и да мижаш, за да не виждаш нещата по циничен начин.

# 869
А, ако е за крайности ок, че иначе това "повечето" направо е плашещо...

Общи условия

Активация на акаунт