Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 146 768
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 390
  • Неизживени спомени
След като внимателно изчетох цялата тема,българският мъж се променя драстично и явно в добра насока. Едва 2-3 % са удряните жени от половинките си  newsm78

Да те поправя, че това са 2-3% от жените, които ползват компютър, интернет и влизат във Форум БГ мама т.е. тези 2-3% нищо не означават.
точно това имам в предвид и аз.Пък и на много от жените им е трудно да си признаят дори в интернет!

# 391
ДА-удрял ме е-и не веднъж Rolling Eyes

# 392
Ееееее, недей така, сега ме изкара , че упражнявам тормоз над моя, само щото му изливам нервите си понякога...  Joy
Всеки мъж си има граница на търпимост  Peace
Така е,не може една жена да удря мъж и да очаква той да не и отвърне или един мъж да удря жена и да си мисли ,че е ок и тя няма да реагира!Отвратително  е просто!Никой няма надмощие над друго човешко същество и е време нашите мачовци да го разберат това!

Ама аз говоря за друго, ти за друго  Thinking
Всеки човек знае, че не е редно да се удря. Всяка майка знае, че не е добре да се удря детето. Същото за бащата/мъжа. Но...факт, че се случва. А не мисля, че тези дето удрят - считат това за нормално и прекрасно/в по-голямата си част/ - или бъркам  Thinking

# 393
 newsm78ако е така ,защо посягат!!!!..... ooooh! ooooh! ooooh!Ако ми посегнат ,си тръгвам Thinking...и то без обяснения!!!!!

# 394
Липса на контрол.

# 395
съгласна!!!!!но липсата  на контрол е и признак на незрялост!!!!

# 396
Аааа, не, защо - това е свързано с лабилна нервна система и други псих.характеристики.

# 397
  • На морето!
Не ме е удрял.
Интересно ми е колко от дамите, които твърдят "Ако ме удари си тръгвам" са отговорили положително на многобройните теми тип "Удряли ли сте детето си"? Не се заяждам, просто се опитвам да гледам на насилието, за каквото всички признаваме шамара в тази тема, като такова извън интимните взаимоотношения на двойката. В повечето теми шамародването на децата е далеч по-добре прието и се счита за нещо напълно естествено, за разлика от тази където шамарът е крайно унизителен, непростим и безвъзвратен акт на насилие. Дали наистина егото ни позволява да прекършваме нежните, крехки детски душички или просто тук сме се събрали само ССФ, които никога не биха допуснали насилие под всякаква форма в семейството си?

# 398
  • София
Ето , аз явно не лъжа много.  Sunglasses
 Казах, че за един шамар най-вероятно не бих си тръгнала, но такава ситуация ми е доста хипотетична. А  си признавам, че съм пошляпвала децата и не съм особено гузна. Явно не държа особено много на физическата страна на нещата, щото и за чисто физическата изневяра съм казвала, че не ме притеснява (пак хипотетично, дано не пусна след време сълзлива тема  Whistling ) .
Виж, за психически или емоционален тормоз, прагът на поносимост ми е ужасно нисък. И съвсем не са само шамарите причина да напуснеш някого.

# 399
Когато едно дете те прави на луда калинка насред улицата, и изобщо не чува какво му говориш,а само реве и се тръшка,понякога единствения начин да го отрезвиш и да спреш истерията, е като го плеснеш.

Не мога да си представя жена да се тръшка така ,че да си заслужава побоя.
А и статистиката сочи,че в големия процент случаи на домашно насилие жената обикновено няма вина.
Проблема е ниската самооценка на побойника...

# 400
  • На морето!
Всъщност една жена може да направи много повече от това да "се тръшка на улицата". Абсурдно е да се раздават шамари заради неспособността на детето да изрази емоциите си като възрастен.
Според статистиката жертви на домашно насилие са не само жени и под домашно насилие не се разбира само физически тормоз.
Проблема е ниската самооценка на побойника...
Ето за този двоен стандарт говорих- мъж, който удря жена си е побойник, а майка, която удря детето си е изнервена.
Не е за подценяване и фактът, че жената е избрала този мъж, осъзнава шамарите като насилие и има избор да остане или да си тръгне. Детето приема за нормално да получава шамари, за него мама е най-добрата, дори да причинява болка, тя е мама и то е с нея по презумпция, длъжно е да кротува и да не я ядосва защото тя е изнервена, изморена и няма време и желание да говори с часове, след като един шамар ще свърши същата работа и то самото е лошо ако не се съобразява с тези нейни настроения...
Съжалявам за лирическото си отклонение, но би ми било интересно да прочета аргументирано каква е разликата дали се удря жена или дете?

# 401
Аз не визирах системен бой или тормоз на дете.
Това е друга тема...
Имах предвид единично плясване по дупето...защото съм попадала в ситуация /веднъж,но се случи/ ,в която нищо друго нямаше ефект.

Докато отношенията мъжду възрастни хора са на съвсем друго ниво.
И ако един мъж не може да убеди жена си с думи ,а му се налага да прибягва до шамари /защото те рядко са единични/ ,то това говори за ниско самочувствие и комплекси на самия мъж.

Нещо не ми се вписва в представите  ...една майка да се доказва колко е велика ,като редовно пердаши малко дете.

Просто мотивите и ситуациите са коренно различни,за да подлежат изобщо на сравнение.

# 402
  • София
Мама не удря за да причини болка! Нали не смяташ, че плясване през памперса е болезнено?! Удря, за да пресече истерия, за да предпази от нараняване, за да привлече вниманието, ако щеш, когато другите методи са изчерпани. И колкото и да не разбира ССФ, шамарът по дупето обикновено следва разговори и обяснения, а не ги предшества. И колкото и да е странно да се приеме, децата под 1-2 години имат ограничени възможности за разбиране на обяснения, да не говорим за причинно-следствени връзки.
И да, шамарът при възрастните е абсолютно оправдан при пресичане на хистерични пристъпи. Така пише по дебелите книги. В останалите ситуации-не!
И както жената може да избира дали да си тръгне, така и мъжът. Ако го дразни прекалено и не могат да се разберат може да се разделят, вместо да я превръща в боксова круша.
Ако удариш 1г. дете през ръката когато се опитва да бръкне в контакта, то не разбира, че е нормално да получава шамари. То разбира, че ако бърка в контакта ще получи шамар. Независимо дали е разбрало обясненията или предупрежденията преди това. Важното е не, дали се плясва детето, а да не се пропусне моментът с обясненията.

# 403
Не ме е удрял,но имам едни лоши съмнения,че когато се прибере след няколко седмици,направо ще ям бой.Мисля да издържа и да не си тръгвам.

# 404
Защо оставаш Шанел?

Общи условия

Активация на акаунт