Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава да възпиташ детето си и доколко това е двустранен процес?
Как да поддържаме здравословна връзка с децата си, като същевременно запазим родителската роля?
Как да помогнем на децата да развият самостоятелност и увереност в себе си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава да възпиташ детето си и доколко това е двустранен процес?
Възпитанието на детето е процес, в който родителите имат важна роля, но не трябва да бъде еднопосочно. То включва установяване на граници, предаване на ценности, но също така насърчаване на самостоятелно вземане на решения. Важно е да се изгради доверие и отношение на равнопоставеност, като се уважават и чувствата и мнението на детето.
-
Как да поддържаме здравословна връзка с децата си, като същевременно запазим родителската роля?
-
Как да помогнем на децата да развият самостоятелност и увереност в себе си?
-
Как да се справим с изкушението да наложим нашите вярвания на децата си?
-
Как можем да се опитаме да гледаме на децата си, за да не ги разбираме погрешно?
.
Да ми е жива и здрава още дълги години !!! Тя има трима внуци - двама на по 10 и един на 12г. и те най-много обичат да прекарват времето си с нея.Ще открия може би тема и за майките ни.Дано сте чели моята тема "Татко мой, ти за мен си жив БОГ !!! Обичам те !". Ще ми дойде музата, а ако някоя от вас ме изпревари с тема за майките ни с удоволствие ще пиша в нея.Единствено засега майка ми намира трудно път към моята дъщеря...И знаете ли защо ? Защото замина в чужбина, когато Криси беше на месец и се върна, когато тя вече беше на 3,5 г. Тя никога не би могла да си прости това пропуснато време и плаче за него.Да ви кажа какво правеше моята майка докато не беше в БГ.Говореше е силно казано по телефона 2 пъти седмично, пееше й песни и й разказваше приказки...направо ми се плаче като си спомня...Дори стигна дотам тя, че отишла в неккъв нетклуб и платила 50 евро на некъв изрод да я регистрира в Скайпа, само за да може Криси да я вижда понякога уж на живо...Майка ми не смяташе, че куфарите снимки, които летяха м/у нас са достатъчни...Разбирате ли за какво говоря...Баси, разревах се...Изчезвам оттук....
/.
, те се научават да презират
.
, те се научават да се бият
.
, те се научават да се тревожат
.
,те се научават да се самосъжаляват
.
, те се научават да се срамуват
.
, те научават какво е завист
.
, те се научават да се чувстват виновни
.
, те се научават да бъдат търпеливи
.
, те се научават да бъдат уверени
.
, те научават какво е благодарност
.
, те се научават да харесват себе си
.
, те се научават да търсят любовта в света
.
, те се научават да следват целите си
.
, те се научават да бъдат щедри
.
, те научават какво е истина и справедливост
.
, те се научават да вярват в себе си и в хората
.
, те научават, че светът е хубаво място за живеене
.
, те постигат хармонията на Духа
.

, както и да му пиша приказки. Надявам се един ден да ги четем заедно.