отказвали сте дете?

• 7 568
  • 30
  •   1
Отговори
здравейте  и от  мен  винаги  сам си задавала въпроса  ако по някакви причини  не ни  допадне предложеното ни дете какви са  вариантите  и това намалявали ни шансовете за ново предложено дете

# 1
Здравей, добре дошла. Би ли се представила първо в темата за запознаване. Въпросът ти е деликатен и болезнен за повечето тук, а така изведнъж зададен от човек, който дори не е представил, едва ли ще получи много отговори.

# 2
Здравейте момичета да ви кажа честно и аз се бях замислила по тоя въпрос но знам ли съдбата каде ще ни отведе вярвам че сърцето ми ще вземе правилното решение  Някой мами казват че в момента в който видят детето усещат че то е тяхното kyllmg

# 3
  • космополитно
...Някой мами казват че в момента в който видят детето усещат че то е тяхното kyllmg

Според мен "усещането" е мит. Да, трепване може и да има (както и да няма, но мисля, че то е реакция на тялото на съприкосновение на съкровенни  мечти, потребности и надежди с възможността аха да бъдат осъществени...

Моята препоръка към онези, на които предстои да се срещат с  предложено им детенце е да не залагат на такова "разпознаващо" трепване...

Дори да не сте разпознали детето(както в моя случай) в последствие цялата Ви същност така затрептява по детето, че сте убеден, че това е именно Вашето дете!
Виж в тази насока:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137721.0;all

здравейте  и от  мен  винаги  сам си задавала въпроса  ако по някакви причини  не ни  допадне предложеното ни дете какви са  вариантите  и това намалявали ни шансовете за ново предложено дете

Доколкото си спомням всеки кандидат осиновител имаше право до три пъти да отказва предложени му деца. Иимаше твърдение, че подобен отказ отпраща кандидат осиновителите в по-задна позиция в списъка от чакащи, но мисля, че се оказа, че това не е така...
За мен отказът на дете  води до етична дилема в отказващия, но може би си  до човек и до тип емоционалност!?

Всеки случай молила съм се да не ми се случи докато съм в процес на осиновяване на детето ми  да ме поканят за среща с друго дете(както се е ставало за съжаление много пъти) и да се наложи да правя избор между едно от двете... Добре, че Бог чу молбите ми! Praynig

# 4
Аз не съм отказвала дете! Взех първото, което ми предложиха. А за "усещането"- май и аз мисля, че е мит. То любовта идва после с грижите.

# 5
Аз да си кажа правичката понякога разглеждам снимките но осин дечица и ги вишдам всичките много хубави и милички Simple Smile

# 6
Ние сме отказвали дете. Получихме второ предложение няколко месеца след успешно осиновяване.

Беше една пернишка девойка с интересно име.

Но самия факт , че сме получили предложение месеци след осиновяване ми показва, че нещо не е наред с тяхната информация.

Така, че ако си направила отказ в Русе в Търново може и да не знаят:)

# 7
Това с "познаването" и за мен е мит. От личен опит го казвам. Малко рацио и хладнокръвност трябват в този момент на първата среща, когато тъгата и болката на едно непознато дете те зашлевят за първи път.  поне при нас беше така.
Иначе отказала съм едно момиченце, за което получих писмо няколко дни след като стартира съдебната процедура по осиновяването на дъщеря ми. Просто тогава не можех да стана майка на две деца. Е, сега по мога Laughing Сербез съм, имам опит.

# 8
Момичета, не искам да съм клюкарка, но понеже ме стегна сърцето ще ви сподеря нещо. С един подобен форум прочетох за вече три отказани деца след среща с тях. Ужасно тъжно ми стана. Те и съветите понякога вземат странни решения, не правят обосновани избори, но в крайна сметка резултата е "отказани деца". Как ли се чувстват миличките?
Не обвинявам никои, може би само социалните, че не са ми ги предложили на мен като второ дете, просто ми е тъжно. Три деца отново всяка сутрин ще се събуждат и всяка вечер ще заспиват без целувка. А живота си тече и не му пука за тях. ЖЕСТОКО Е!

# 9
  • София
Децата едва ли знаят, че са отказани, така че за тях ежедневието продължава. А съветите може би знаят, какво правят, може би пробват, може и при някой да се получи. Иначе за много от децата има минимални шансове.

# 10
Не знам Фоксче, големички деца са, може и да разбират нещо. Идват едни хора, гледат ги и си тръгват. А съветите може и да пробват, съгласна съм. Обаче шанс почти никакъв, права си. Това, обаче не променя факта, че е жестоко!И, че не мога нищо да направя по въпроса. Яде ме отвътре!

# 11
  • на път
Синът ни е "отказван" 3 пъти преди да се намерим а малката 1 път.

Ние отказахме бебе - девойка на 8 месеца, 3 месеца след осиновяването на второто ни дете. Аз бях готова, ама таткото изтръпна ...

# 12
Какви сте късметлийки момичета!Получили сте повече от едно предложение!Но това, че сте получавали предложения при стартирала съдебна процедура е направо страхотно!Къде гледат тези буквояди! Какви ли не глупости ни питаха по време на дългата процедура- и какво? По никакъв начин не вярвам, че при нас ще се получи! Няма кой да ни "извади"папчицата на по-предна позиция. А само колко асоциации и фондации съществуват.Те помагат ли на такива като нас? Някой ползвал ли им е услугите и как се случват при тях нещата?

# 13
Здравейте момичета! Моето дете имаше 2 оказа на 4 години и половина. Като мина малко време след като се прибрахме в къщ, веднъж ми каза: "Мамо, в Дома идваха  и ме гледаха и никой не искаше да ми стане майка! Само ти ме взе и мислех, че ще ме върнеш!". Запомнила съм тези думи завинаги. Всички имат право - социалните предлагат детето, за да бъде осиновено, кандидат-осиновителите търсят тяхното си дете. Проблема е, че децата страдат. И както каза една "учителка" от Дома : цитирам буквално" То техните родители ги изоставили, ние ли да ги мислим..". Та така... Не знам дали ще успея да я убедя, че е умна, добра и красива дори повече от другите деца. Сега е в първи клас. Справя се много добре, но когато я похваля ме пита "Ти наистина ли мислиш така?".Не искам да кажа, че трябва да се вземе първото дете, което ни предлагат / макар че аз постъпих именно така/, просто трабва да уважаваме чувствата на тези деца, които са сами в света и се страхуват и страдат повече от нас. Това е. Простете ми, че написах тъжни неща в и без това тъжното време навън...

# 14
Serena66  Hug Hug Hug
razplaka me...

Общи условия

Активация на акаунт