Не ще да суче

• 13 499
  • 152
  •   1
Отговори
# 60
ОООООООООХ,само където се похвалих  ooooh!
Пак се започна,ще кажеш ,че нарочно още на другия ден newsm78
Пак се заинатихме,не суче така добре,по по-малко време и количество,защото усещем,че не изпразва гърдите ми и се налага да цедя по много,а и както ми се развали помпата,а, бе, Ужас  Cry Имам чувството,че не пълни така добре и памперсите.Край няма
Какво й става на тази малката,незнам??? Спи супер неспокойно,приплаква,върти се ,заспива много късно-1,2 ч.през ноща,при положение,че и през деня не е спала много. Гледам уж за зъбки,ама няма.........
 Какво още може да стане????? Sad

# 61
Таня спокойно  Heart Eyes
Опитай нещата, за които си поговорихме и пиши дали има подобрение   love001

# 62
Ех, голяма работа си! Много емоции влагаш дори в писането Simple Smile
Сигурна съм, че всички момичета, ангажирани с вашето кърмене, са дали много добри съвети. Така че опитване е решението.
Това, което пак ще питам, е малката изяжда ли я тази  кърма, която ти изцеждаш? Ако не, то няма никаква причина да се изцеждаш, няма нужда от хиперлактация, тя задълбочава проблема. Ако малката се храни обаче с изцедената кърма, тогава случаят е различен и трябва да търсим начин тя да суче ефективно на гърда - знаеш как - на тъмно, спокойно, с пробване на различни пози, от мека гърда.
 Hug Лека вечер и целувки на бебочката!

# 63
 Blush Какво да кажа,Ana2, така е,много съм емоционална,особено що се отнася за бебата,защото правя всичко възможно и всичко по силите си,за да се чувства добре и да й дам най-доброто,което специално сега й остава за цял живот. Как няма да съм емоционална и като знам,че някои неща зависят и от мен,а каквото и да правя понякога няма ефект Sad
 Наистина искрено благодаря специално на теб и на Ivy ,защото страшно много ми помагате със съветите и подкрепата си. Благодаря отново  за търпението ви!!!  bouquet
Честно казано досега можеше и да се откажа от кърменето.
Що се отнася за кърмата,която изяжда малката,по принцип си хапва/когато реши да суче/добре,но сутрин например,така са ми напращели гърдите,че няма начин да не цедя,дори след хранене и изцеждам доста мл.-около 110,120 общо,понякога и по-вече,ако не е сукала през ноща.Другото ми цедене е вечер,преди лягане. Тогава мл. са по-малко 80,100 общо.Страх ме е да не се изцедя,защото после става страшно.И на мен ми писна тази помпа,но,уви,а мислех,че вече нещата ще се поуравновесят.
По принцип гледам да не я дохранвам с шише и през деня дори ,ако съм навън се прибирам да я кърмя,да не вземе пък да се откаже въобще да суче.Макар че лекарката ми каза да я дохранвам. Понякога съм й давала,но тя си го отказва-значи е сита.Най-много 2,3 пъти да си е дояждала от шишето.
Какво да правя,да пробвам ли да не се цедя или още да намаля количеството/сега цедя само колкото да няма напрежение/?

Ivy също ми даде полезни съвети,които ще пробвам,пък да видим.

Мерси отново и на двечките и ще пиша какво става! Hug

# 64
Таня само вечер преди лягане и сутрин след ставане ли цедиш, през останалата част от деня не се налага, правилно ли разбирам? Ако си стигнала до тук, можеш да опиташ да намалиш с 5-10 мл количеството изцедена кърма вечер или сутрин (само на едното хранене, за да не е твърде голяма промяната), т.е. ако цедиш 120 мл, изцеди 115-110 и задръж на толкова в следващите 3-5 дни. Ако количеството варира може да опиташ да намалиш по усещане. Знаейки колко мека оставяш гърдата обичайно, да изцедиш малко по-малко от преди, а ако имаш приблизителна идея колко пълни са гърдите и очакване колко долу-горе ще изцедиш, просто намали това количество с 5-10 мл за 24 часа и задръж така за 3-5 дни. След тези няколко дни може да опиташ да намалиш с още малко от другото или от същото хранене (отново само от едното). Ако на нея и стига млякото от гърдите, действително много плавно можеш да опиташ да намалиш количеството на изцежданото мляко. Приемаш ли още лецитин и ако да по колко? Когато започнеш да намаляваш изцеждането, вероятно би била добра идея да приемаш по 1 профилактично, да не се получат неприятни моменти. Как върви редуването на гърдите? Ако след като се е нахранила от гърдата с по-малкото мляко, приложила си компресия и и дадеш гърдата с повечето мляко, по-спокойна ли е след това? На следващото хранене стига ли и само гърдата с повечето мляко или успява да го изяде и я слагаш и на гърдата с по-малкото?

# 65
Валката пак стачкува май.По колко пъти стачкуват тия бебета,че аз съм за лудницата вече? Thinking ooooh! Cry

# 66
Привет Славена,

При всяко бебе е различно, но е твърде вероятно предвид по-ранното никнене на зъбки при Валката да ви е малко по-тежко. Проби ли първото зъбче? Преди време беше споменала, че нощем суче по-добре, най-вероятно защото е сънен. Пробва ли пак да се опиташ да го накърмиш преди да се е разсънил напълно? Когато бебета са твърде прегладнели или нещо ги боли (било то колики, зъбче или нещо друго), те са по-нервни и раздразнителни. Докато са сънени не знаят още къде са и какво става и сучат с по-голяма лекота. През деня можеш да затъмниш някоя стая и да му предлагаш да суче в спокойна и тиха обстановка. Можеш да си сложиш накит на врата (топчета или нещо едро, което да го впечатли) или цветен шал примерно, с който да се заиграе или да се загледа и да забрави за малко. Ако го боли можеш да опиташ да разбереш какво, за да се опиташ да облекчиш дискомфорта му, а от там и кърменето да се улесни. Ако ги боли коремче най-често си свиват крачетата или се изпъват назад в дъга. Когато ги боли зъбче имат повишено слюноотделяне, бъркат с ръчички в устичката си, дъвчат всичко, което докопат, опитват се да хапят с венци. Ако искаш пиши какво според теб причинява безпокойството му, какви са твоите наблюдения и може да помислим какво би могло да ви помогне допълнително   bouquet

# 67
Валката пак стачкува май.По колко пъти стачкуват тия бебета,че аз съм за лудницата вече? Thinking ooooh! Cry
Здравей! Би ли описала какво се случва този път, за да обсъдим вариантите за действие?
Ти вече имаш опит, обсъдили сме вариантите за действие. Що се отнася до стачкуването - то е резултат от различни проблемни ситуации. Някои бебенца са по-чувствителни, а това с комбинация от други фактори като зъбки, много мляко и т.н. може да означава труден период... Искрено се надявам скоро да се похвалиш, че сте се справили Hug

# 68
Влизам на бързо и после пак сигурно ще пиша.Ами как-вчера преди обяд голям рев му дръпна, не искаше да яде,само като го доближа до гъурдата и надава вой.Ot 8.30 сутринта яде в 12.30.После беше спокоен,ходихме на разходка, чде пак в 14.30 и 16.30.Той така си хапва на 2 часа.Обаче...след 16.30 яде чак в 21.Голям зор беше.Гладен е а не иска.Заспа и се събуди да яде в 21.После в 23.и след това в 4.30.Сега пак отказа,трябваше по принцип да яде в 11.30 ама с голям рев заспа.И сега спи,чакам го да стане и да се храним.Ох,отивам да го проверя,че и трябва да поизлезем малко.Коментирайте моля това което ви написах.Аз толкова съм блокирала вече,че не знам какво точно да опиша.До после...

п.п.Зъб няма още.Довечера сме на консултация и ще ви кажа как е наддал тоя месец.

# 69
Влизам на бързо и после пак сигурно ще пиша.Ами как-вчера преди обяд голям рев му дръпна, не искаше да яде,само като го доближа до гъурдата и надава вой.Ot 8.30 сутринта яде в 12.30.После беше спокоен,ходихме на разходка, чде пак в 14.30 и 16.30.Той така си хапва на 2 часа.Обаче...след 16.30 яде чак в 21.Голям зор беше.Гладен е а не иска.Заспа и се събуди да яде в 21.После в 23.и след това в 4.30.Сега пак отказа,трябваше по принцип да яде в 11.30 ама с голям рев заспа.И сега спи,чакам го да стане и да се храним.Ох,отивам да го проверя,че и трябва да поизлезем малко.Коментирайте моля това което ви написах.Аз толкова съм блокирала вече,че не знам какво точно да опиша.До после...

п.п.Зъб няма още.Довечера сме на консултация и ще ви кажа как е наддал тоя месец.
Чакаме да пишеш какви са новините. По принцип храненията ви не са малко на брой, ако малкият суче активно, едва ли ще има проблем с теглото...
Интересно е защо все пак детето в определени моменти не иска да суче. Как са ти гърдите - напрегнати, пълни или не? От едната гърда ли кърмиш или от двете? Изцеждаш ли се? В какви пози кърмиш? В каква ситуация малкият е най-склонен да суче? Изобщо разкажи как стоят нещата в момента. Hug

# 70
Привет.Снощи бяхме на консултация и резултата е,че малкия е качил за 40 дена 900 гр. и е пораснал с 4 см.-вече сме 7 кг и 65 см.Мисля,че добре се развива детето,а вие?
Най-добре суче като е сънен,току-що се е събудил.Тогава не прави проблем,Гърдите ми са меки почти през цялото време.През нощта само се пълнят като направи по-големичка пауза.И тогава цедя по около 20 гр. за да намалее напрежението.Суче само от едната гърда.Все път предлагам и другата,ама той не иска.Мнооооооого рядко ще се излъже да хапне и от нея.Ето сега трябваше да яде в 8.30,а той не поиска въобще,дърпа се и го оставих да заспи.Сега го чакам да се събуди и да го накърмя докато е сънен.Ама така се изтощавам напълно аз,защото само го дебна кога ще се събуди.:9Знаете ли снощи как го лъгах да засуче?Давах му първо кутрето да засмуче и като го видя че смуче го замествам бързо с гърдата си и стана.Ама тоя номер мина само 2 пъти.Тази сутрин пак пробвах така ама не искаше.Кърмя седнала с подпряна възглавница на гърба.Така и не ги запомних тия пози как се казват-май е люлка.Пробвала съм и легнала ама не иска така сега.Моите гърди не са големи и май на него не му е много удобно така,както и на мене.Но определено трябва да папка като се събуди,а не както повечето бебета да папкат и да заспят често пъти и на гърдата.Моето не е такова.Това се сещам за момента.Ако се сетя друго пак ще пиша.Отивам сега да го дебна да яде. ooooh! Hug

# 71
Браво и на двамата, добре си е пораснало момчето  Heart Eyes

Ако сънен си суче добре, може да използваш да го кърмиш в такива ситуации винаги, когато ти е възможно. Не е нужно да стоиш и да го дебнеш непременно. Ако спиш до него в просъница като измърка му предложи. Ако пък си вършиш нещо, той вероятно знаеш или имаш очакване кога ще се събуди, би могла като наближи това време, да отидеш при него и да му предложиш да суче, без да го разбуждаш. Това, че гърдите са меки едва ли е притеснително. Гърдите не е нужно да се усещат пълни, дори напротив, когато са по-меки, са добре изпразнени и съответно организма се грижи да осигури още мляко. Това, че цедиш, за да няма напрежение също е добре. А след като се нахрани от едната гърда и не иска другата, при това си наддава и расте добре, то едва ли е гладен. В крайна сметка ти си му предлагаш, а той решава иска ли или не. Ако желае ще сукне, колкото му е необходимо. Чудесен трик си намерила, използвай го и друг път, ако и когато върши работа. Бебетата наистина са различни и ти най-добре можеш да се ориентираш кое би работило във вашия случай. При много бебета да държат и въртят топчета от накит на врата действа успокояващо да речем. Опитай също, ако можеш да откриеш дали нещо не го измъчва, зъбче примерно и да опиташ да му облекчиш болката по някакъв начин. Това може допълнително да му донесе комфорт. Може с добре измит пръст (ако се притесняваш се продават и силиконови накрайници за пръст с релефен край) да почешеш венчето, там където е болезнено. Може да се консултираш с педиатъра си за подходящи гелчета за зъбки, или с хомеопата си за подходящи гранулки облекчаващи болката и помгащи зъбчето да пробие по-лесно (второто се отнася само до хомеопатичните), би могла да ползваш някакви чесалки за зъбчета, които да му даваш да дъвче примерно, а ако са колики вероятно там нещата са ти добре познати.

# 72
Хех, чудесни новини! Детенце е пораснало добре, така че явно няма повод за безпокойство.
Ivy ти е дала чудесни съвети, повечето варианти за действие ти си ги знаеш от предишния път, сигурна съм, че намираш подходящите начини.
Толкова голямо бебе няма да се остави да стои гладно, така че не се притеснявай - предлагай, но няма смисъл да стоиш на тръни и да го чакаш - когато има нужда от хапване, детенце ще поиска. Използвай наистина да кърмиш в просъница, на тихо и спокойно място и се надяваме скоро да се похвалиш с първо зъбче и спокойно сучене от страна на малечко. Целувки на Валката! Grinning

# 73
Мерси много ,момичета.Ще последвам съветите ви!НАистина ми действате успокояващо! Hug

# 74
Здравейте и от мен!!! Grinning
 Пиша набързо,защото много се изнервих: Бях написала такъв ферман за вас Ana2 и Ivy  и slavena80 ,40 мин съм писателствала и накрая какво натиснах и всичко ми изчезна,изтрих го май ooooh! Направо се побърках....
Та накратко:при нас нещата се пооправиха,бебата суче,смее се,доволна е,бърбори си,пълни памперсите и радва мама. Благодаря ви за всичко и за съветите. Страхотни сте.Не смея да се хваля по-вече,че.... Thinking
Беше само малко понастинала и сега й давам проспан,мажа я за загряване с пулмекс бебе и капчици от физиологичен разтвор с клеева тинктура.Сега е по-добре,иначе покашляше и кихаше,а и носленцето беше запушенко. Притеснява ме само,че докторката я претегли набързо и макар че нямаме навършени пълни 5 месеца е качила само 300 гр. Това май е малко,нали?Педиатърката ми каза да захранваме от 6-тия месец.???? newsm78
Другото,което е, че малко ме наболяват и зърната  докато суче. Не точно ги е разранила,но около тях има едни червенички петънца,болезнени,наранени и ме е страх да не се усложни,да се разранят и да не мога да я кърмя  Cry Мажа ги сега с Гермастам,успокоява ме,но докога.?
Иначе и вече почти не се изцеждам,само колкото да облекча напрежението,а вечер налагам със зелеви листа. Тя ме изсуква,но започнах от днес да пия и чай от Салвия. Можете ли да ми кажете само как точно да го приемам и колко време,за намаляване на кърмата?

Тук мога и аз да се опитам да помогна,като препатила
 slavena80 мога само да кажа да не се отказваш,бъди търпелива,знам какво е,защото и аз минах по същия път и то няколко пъти,но следвй съветите на Ana2 и Ivy и бъди сигурна,че ще справиш. На мен страшно ми помогнаха,както със съвети ,така и с подкрепа и разбиране. Благодаря ви много!!!! Hug
 slavena80 можеш да пробваш да покърмиш бебока права, на ръце,с леко подрусване и пружиниране,като му привлечеш някакси вниманието-с говорене,пеене,звуци ,играчка и тогава да му подадеш гърдатаа после да поседнеш лекичко.
Другия начин,който ми помогна също е първо да му дадеш да пиине малко водичка от шишето и после да му подадеш гърдата. При мен това още работи.А що се отнася,че не иска да суче от едната гърда/това стана и при мен/,направи така че например:ако си го сложила на дясната ръка ,за да суче от дясната гърда ,се поизеърти лекичко надясно и вместо дясната му дай лявата гърда-просто го залъгваш или обратно. Малко е неудобно,но се свиква Wink
Просто не се отказвай,при мен продължи дългичко,поплаках си,преживях го дълбоко,пак се повтри,но отмина/надявам се/. И аз така дебнех да се събуди и да я нахраня,знам ,гадничко и изнервящо е,но....имаше положителен резулат
Искрено ти желая успех и търпение!!!

А на  Ana2 и Ivy  едно огромно благодаря  Hug   bouquet
Нямаше да се справя без вас!

Общи условия

Активация на акаунт