Въпрос за заквасена сметана?

  • 2 709
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 90
С какво заменяте заквасената сметана  newsm78

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 12:18 от desi_go

# 1
  • Мнения: 5 462
За какво ??? Rolling Eyes
Ако искаш някой да ти отговори си задай правилно въпроса ??? Shocked

# 2
  • Мнения: 90
 Примерно в тази рецепта http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=20906#p20906...гъсто кисело мляко също немога да си набавя.
Или пък за Шоколадовата торта с рула на  Leo Embarassed

# 3
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
за рецептата с пиле
хубаво е да използваш наистина заквасена сметана.Ако толкова не немериш-има я при киселите млека- изцеди високо маслено кисело мляко
същото и за рецептата на Лео
Не живееш ли в България? Къде си?
Може Филаделфия да сложиш

# 4
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Преди време бях открила следната рецета /не съм отбелязала автора/, цитирам:

Изкуствена СМЕТАНА

3/4 / ч.ч.  прясно мляко (пълномаслено)
1/2 / ч.ч.  натурално краве масло (Неподправенo)

Слагате на тих огън, докато маслото се cтопи в млякото.
Да се внимава да не закипи.
Бъркаме с миксер на най-високa скорост за 3-4 минути.
слагаме в хладилника за 24 часа или повече.

Не съм я правила и нямам представа какво точно се получава. Но ако наистина ти е невъзможно да намериш заквасена сметана може да пробваш тази и след това да пишеш за резултата. И в нашето "село" доста трудно намирам този вид сметана. Успех!   bouquet

# 5
  • Мнения: 7 418
Aredhel,любопитна рецепта! Simple Smile

# 6
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Aredhel,любопитна рецепта! Simple Smile

Аз затова съм си я записала, ама до сега не съм намерила време да я пробвам. Ако някой се "престраши", след това да пише и да покаже резултата.

# 7
  • Мнения: 90
за рецептата с пиле
хубаво е да използваш наистина заквасена сметана.Ако толкова не немериш-има я при киселите млека- изцеди високо маслено кисело мляко
същото и за рецептата на Лео
Не живееш ли в България? Къде си?
Може Филаделфия да сложиш

 В Италия съм... няма нито заквасена сметана нито гъсто кисело мляко  Confused

# 8
  • Мнения: 5 462
Ами питай итал. момичета в тяхната тема де ..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435796.165

# 9
  • все тук
  • Мнения: 1 716

Изкуствена СМЕТАНА

3/4 / ч.ч.  прясно мляко (пълномаслено)
1/2 / ч.ч.  натурално краве масло (Неподправенo)

А откъде ще дойде киселият привкус?  newsm78

# 10
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044

Изкуствена СМЕТАНА

3/4 / ч.ч.  прясно мляко (пълномаслено)
1/2 / ч.ч.  натурално краве масло (Неподправенo)

А откъде ще дойде киселият привкус?  newsm78

Предполагам, че няма да има кисел привкус. Не случайно е записана като Изкуствена сметана.

# 11
  • Мнения: 1 777
за рецептата с пиле
хубаво е да използваш наистина заквасена сметана.Ако толкова не немериш-има я при киселите млека- изцеди високо маслено кисело мляко
същото и за рецептата на Лео
Не живееш ли в България? Къде си?
Може Филаделфия да сложиш

 В Италия съм... няма нито заквасена сметана нито гъсто кисело мляко  Confused
Не знаеш как се казват на италиански или няма?
Не мога да повярвам ,че в Италия няма нито заквасена сметана ,нито гъсто кисело мляко.

# 12
  • Мнения: 22 867
С какво заменяте заквасената сметана  newsm78


desi_go , с помощта на  Seniora Barilla уточних, защото не бях сигурна:

Creme fraiche - заквасена сметана с 20% масленост

Crema Fresca -  преведено наименованието на Creme fraiche, т.е. отново заквасена сметана с висока масленост

Yogurt greco - овче кисело мляко с 10 % масленост (обикновено с гъста и кремообразна консистенция)


Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 19:37 от labrex

# 13
  • София
  • Мнения: 5 255
Преди време бях открила следната рецета /не съм отбелязала автора/, цитирам:

Изкуствена СМЕТАНА

3/4 / ч.ч.  прясно мляко (пълномаслено)
1/2 / ч.ч.  натурално краве масло (Неподправенo)




Това ми прилича на изкуствена готварска сметана, а не заквасена... Сигурна ли си, че става въпрос за изкуствена
заквасена сметана?  newsm78

# 14
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Деси го, сметана има по замразените щандове, после трябва да си я разбиеш с миксера и става доста хубава и гъста, ето така изглежда



Общи условия

Активация на акаунт