Мъничката ми дъщеря по цял ден яде

• 3 074
  • 55
  •   1
Отговори
# 15

Ето така изглежда детенцето.Не се притеснявавам за килцата,но за си мисля,че може да и се разшири стомахчето Embarassed
Налага се да я оставя при свеки преди следващата консултация.Самода кажа,че за 10 дни при нея Симона качи 1000гр и то на годинка ShockedНе съм сигурна но май не е нормално

# 16
Аz единствено ще кажа нещо друго. Точно zащото е малка и дребна.. Не че е притеснително, ако детето е просто"лакомо", не.. Каzваш "реве, тресе се zа ядене...", само това ме кара да пиша тоя пост, да zнаеш  Peace. В смисъл не ти се струва нормално държанието й, така ли? И постоянно е гладна...? Това трудно може да се прецени ей така, само по раzкаz, но може да има нещо притеснително в това... Например(иzобщо не zначи, че трябва да е така, подчертавам) висока zахар. Затова да питам, иzпитва ли много жажда и пишка ли много? Въпреки, че не zнам дали можеш да zабележиш това, след като сигурно е с памперс... А и какво zначи "много"...
Но след като пишеш, че си питала лекарката ви, мисля, че няма какво да се притесняваш. Все пак лекарите би трябвало да ги виждат тия неща. А и колко много яде и т.н. е относително, деца и хора всякакви  Peace
И иzобщо не искам да те плаша. Защото вероятно няма zа какво.
Вероятно просто си се "вторачила".

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 01:50 от Сова

# 17
Нашата и тя е същата,каквото види трябва да го опита,непрекъснато реве за бонбони и други дребни лакомства....Проблема е,че таткото обича да хапва пред телевизора и детето копира,трябва да ги превъзпитавам и двамата Cry

# 18
Тази седмица ще стане на 8м, а миналият месец беше 8.200, 71см. Хич не са и много 9 кг за тая възраст. И според мен е май до навик проблема, давай и полезни неща за хапване и преустанови гостуването в бабата, докато оправите режима Peace

# 19
  • Бургас
Малката много обича солети и бисквити и след като мина изцяло на тях (отказваше всичко друго) - категорично забраних. Тръшкаше се, но след като ги скрих от полезрението и, свикна. Постоянно и предлагам плодове, готвено ядене и супи, за да свикне на това и, слава Богу, успява. Много е важно детето от малко да свикне да яде подходяща храна. От време на време хапва и от забранените, но по малко.
Моят съвет е: не е чак толкова важно по колко яде, а по скоро какво яде. Щом детето иска да хапва - давай му, но плодове, салатки, супичка.
А относно свекърва ти - не бъди крайна - тя все пак обича внучето и искрено се радва на апетита му. Просто кажи какво е полезно да яде детето и да я храни с това щом толкова иска. Разбира се, по-добре и ти да си с малката, когато я водиш при баба или поне да не я оставяш за дълго.

# 20
След 3 г. ще спре изведнъж. Остави детето да яде колкото иска, само не давай пържено, тестено, сладко ...
Манджи, супи, плодове, зеленчуци и мляко - и всичко ще е наред.

# 21
Едно време леля ми вървеше след внука си и постоянно му тикаше нещо в устата. Беше по-скоро объл на вид. Когато дъщеря й се събереше с приятелките си и те я питаха защо бабата толкова много го тъпче. Редовно някакви диалози се водеха между майка и щерка. Обяснението на любящата баба беше, че то си отваря устето. Значи е гладно.  Simple Smile

# 22
  • Монреал
Ами детенцето изглежда прекрасно - да ти е жива и здрава. Това обаче, че е наддала 1кг за 10 дни е доста обезпокоително - явно свеки я тъпче с боклуци, това не е нормално. Може нещо хормонално да е, питай лекарката ви - някой хора не изпитват чувството на заситеност след ядене и са винаги гладни и така поглъщат огромно количество храна, което се отразява рано или късно доста нездравословно върху тялото им. Провери и този вариянт.  Hug

# 23
Много ти е сладка дъщеричката! Simple Smile Според мен се опитайте да ограничите по някакъв начин храненията, които са междинни, поне да не са толкова много като грамаж и определено да са плодове например.

Ми че освен това тя има още около 500гр между храненията newsm78

Нощем се буди през 3 часа и искж ядене.Не съм убедена,че това е нормално

Мен това също не ми се струва нормално! Не ми казвай, че като се буди нощно време яде твърда храна! Пие мляко предполагам? newsm78

# 24
Според мен авторката не се притеснява,че детето и е с наднормено тегло(очевидно не е),а по-скоро,че има нужда непрекъснато да похапва нещо.Явно си е ящна,в което няма нищо лошо,но и е станало навик непрекъснато да "тъпче" нещо в устата.Мисля,че ако ограничиш присъствието на свеки,или скръцнеш със зъби да не и дава непрекъснато,ще е добре.Друго,което мога да те посъветвам от опит,защото и моята щерка е доста ящна,е да даваш м/у храненията плодове вместо разни гризки.Да скриеш от погледа и всякакви храни,които може да и се приядат,като ги види.Аз поне така направих.Дъщеря ми само като види опаковката на бисквитите-държа ги в/у хладилника,и започва да посяга към тях,да реве и да се тръшка,докато не и дам.Сега ги държа скрити в шкафа,а на преден план съм изкарала купа с ябълки.С мъжа ми избягваме да "похапваме" пред нея,защото и тя си иска.Също така от диетичен магазин съм се заредила с едни...не знам точно как се казват,като оризови бисквити,нещо подобно,и на разходките си нося тях,защото в парка повечето деца непрекъснато намилат солети и бисквити,а тя като я почерпят с една солета,се паркира там и чака за още.Случвало се е да изяде целия пакет на друго дете,ужас!ПОне да гризка нещо полезно!

Гледай да и отвличаш вниманието с други неща-заигравай я,разглеждайте книжки,пей и песни...(предполагам го правите де,но просто като идея...)Не се притеснявай,сигурно е някакъв период,с времето ще отмине

# 25
  • София
При нас ситуацията е същата ... в началото аз много държах детето да е при нас на масата, за да не го изолираме .... но сега като види че някой хапва нещо иска и той, още повече ако този някой съм аз .... получава се така че детенце хапва най - много в часовете от 16 до 19.30 - в 16 часа си хапва кашата и после се почва солетки, бисквитка, краставичка, кашкавалче .... от 2 месеца сме намалили вечерното мляко от 210 мл на 180 мл ...  
Сега се замислям дали да не му махна кашата в 16 часа и да мине на 3 основни хранения, но пък от друга страна ми се иска да му оставя АМ като вечеря ...

# 26
  • София
Според мен педиатърката е попрекалила с тези количества храна, които е посочила. Аз не изяждам по толкова сигурно  Grinning
А иначе да качи детето 1 кг за 10 дни при свекърва ти - не си давай детето повече тя да го гледа  Peace Нормата за дете на тази възраст е 300 гр месечно, след годинката - 200 гр. Разбира се, това е норма, не е казано, че трябва непременно да се вместите в нея.
Иначе детенцето ти е сладуранка, не е дебело - да ти е жива и здрава!
Просто попромени режима на хранене, който е развалила свекърва ти  Wink

# 27
  • в очите на дъщеря ми
9 кг ,73 см и те притеснява това  ooooh!
Ами, дъщеря ми е 8,800 и е 74 см ,постоянно хапва солети и други, но в никакъв случай не ми притеснява!
по-скоро се радвай,че не е злояда!

И аз това щях да кажа(да пиша де),дъщеря ми на 1г. беше 9.000кг.и 76см., направо слаба според мен(и според петито имаше какво да се желае).Лично аз в конкретния случай не виждам повод за тревога по отношение на килограмите. Naughty

# 28
Моето мнение е , че дори и в момента да няма проблем с теглото ако продължавате така може да се стигне до проблем.И най-важното е, че стомахът има нужда от "почивка". Hug

# 29
Ясно е, че не килограмите на детето са проблем, а поведението му и реакциите му, когато му се покаже храна.
Ако моето дете реагираше така бих се консултирала със специалист.

Общи условия

Активация на акаунт